- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
én Tiny10-t raktam fel legutóbb erre a hulladékra, miután sikerült telepíteni, nem volt vele gondom, és tényleg meglepően gördülékenyen működött
-
törölt tag
Csak most tévedtem ide, ezért ilyen késői a válasz. Viszont nekem is volt gondom Lenovo Z570 notival (i3 SandyBridge). Win7-ről mentem Win10-re SSD cserével egybekötve. Nekem sem akart leállni úgy mint neked, a venti pörgött a végtelenségig fekete kijelzővel.
Bios frissítés oldotta meg a problémát. Ráadásul úgy, hogy csak Win7 alól lehetett a bios upgrade appot elindítani. Win10 alatt nem működött. Szerencsémre a HDD még nem volt legyalulva, így off line vissza tettem, hogy ne legyen gubanc a Win10 upgrade-el. Felment a friss bios, vissza raktam a Win10-es SSD-t és utána már leállt rendesen.
Annyiban is érdekes volt, hogy Win7+régi bios kombóval nem tudtam 64 bites linuxot telepíteni dualboot-ban. Az új bios-al már működött minden rendesen.
A noti mai napig működik. Azóta sem volt gond vele, 21H1 verzión van. -
Szia.
Én asztali gépnél találkoztam ilyenekkel (Lenovo M91 i5-2400), ott friss bios, friss rendszer driverezve, de nem ment, csak az amit írsz legacy mód, azóta is megy teszi dolgát. Ha azt is írják itt, hogy nem jó, sajnos nem kaptam megoldást erre sehol, sőt másnál is kibukott és csak ez oldotta meg. -
King Unique
titán
Nekem is van Lenovo laposon rajta UEFI/GPT módban telepítve a W10 és mégis leáll, kikapcsol rendesen, szóval ez a telepítsük az elavult BIOS/MBR módban hadd ne mondjam milyen ötlet... Meg ha a gyorindítás kikapcsolása vagy Shift + leállítás módszer rejtélyes módon esetedben nem használ, akkor mondjuk inkább a BIOS-t kellene először frissíteni ás utána megnézni.
-
King Unique
titán
Akkor próbáld a Shift + leállítás módszerrel, vagy kikapcsolt gyorsindítás mellett. Ahol egyébként normál esetben magának a rendszernek nyilván bekapcsolt gyorsindítás mellett is le kell állnia, az hogy egyes PC-ken mi világít, mi pörög még utána, az más dolog. Az ismerős buta tanácsát meg inkább mellőzni kellene...
-
Sztlaci
aktív tag
Lehet badarság, nekem korábbi win10 frissítést követően wifis Epson XP342-es nyomtatót nem sikerült telepítenem, Epson támogatás annyi volt, elküldték ugyanazt a gyári telepítő programot, sok anyázás után a win10 defender / tűzfal kiirtása oldotta meg a problémát. Comodo bevált helyette. Sehogy nem tudtam rávenni engedjen hozzáférést a nyomtatóhoz a win tűzfala.
Csak úgy kérdezem még ebben az évezredben esetleg sikerül megoldani, hogy egy USB-s hdd-t le akarok választani ne azt kapjam, használatban van? Az anyukája van használatban. A ... -
King Unique
titán
Ha közvetlenül frissítés után történt, akkor valószínűleg a PrintNightmare sebezhetőségre kiadott KB5004945 számú frissítés miatt van a probléma, amit registry módosítás vagy a frissítés eltávolítása + utána a WU átmeneti szüneteltetése megoldhat, lásd egy másik cikkben.
-
törölt tag
BX500 ez is, csak 240-es, és a legújabb HDS. Még szórakozok vele egy kicsit, ha sikerül, ha nem majd ránézek a gyári SSD programmal is.
A legegyszerűbb lenne, ha amit vettem nekik bele SSD-t arra menne egy friss rendszer, azt a 8-10 appot amit használnak beállítanám nekik, illetve a böngésző könyvjelzőit, jelszavait, és probléma megoldva. Utána használhatóvá kellene valahogy tenni a most benne lévő Crucialt és mehetne ha-ra. -
King Unique
titán
Vagy mondhatod, hogy megtévesztettek, ha eredetileg pl. Retail licencet, kulcsot vettél, ellenben ténylegesen MAK kulcsot kaptál (példa).
Amúgy a példában szereplő oldal a forrása tudtommal a most említett webáruházban árult kulcsoknak is, vagyis ennyi erővel lehet közvetlenül az előbbitől is vásárolni.
Ha biztosra akarsz menni üzleti felhasználásnál, akkor meg nem feltétlen kell az ilyen feltűnően olcsó kulcsokat erőltetni (otthonra még elmegy), tessék a megszokott forrásból és áron beszerezni, ami lehet drágább lesz, ellenben esetlegesen nem lesz kellemetlen meglepi. -
King Unique
titán
Miért ne használhatná, ha gyárilag van hozzájuk Windows-licenc, + számla és azon is szerepel, stb? Itt max. az a kérdés, hogy ha W7/8/8.1 van rajtuk gyárilag és arról történik free upgrade, akkor az jelenleg mennyire lesz legális. Arról már volt szó, ha az ingyenes frissítés hátárideje hivatalosan már rég lejárt, ellenben technikailag továbbra is simán működik, lehet aktiválni 7, 8.1 kulcsokkal a 10-est, mert nem hivatalosan nyilván még mindig hagyja a Microsoft. Persze legutóbb a már linkelt cikk alapján benyögték hivatalos válaszként, hogy bár valóban működik továbbra is, de az úgy mégsem lesz jogtiszta.
Viszont ez is inkább üzleti, céges felhasználásnál lehet téma, mintsem otthoninál, ahol az utóbbi esetben eddig is kb. k.n.sz.l. kategória volt, oda általában nem jár a BSA. Vagyis ha jogtisztaságot illetően annyira biztosra akarsz menni, hát akkor veszel új W10 licenceket az említett gépekre. Már amelyiken eredetileg W7, 8, 8.1 van, mert ha gyárilag W10, vagy az előbbieknél már korábban, a hivatalos határidőkön belül megtörtént a digitális jogosultság megszerzése W10-re, akkor elvileg nem kell.
-
Ha frissítesz win7-ről win10-re, az nem lesz legális windows, szóval azt az opciót inkább ne. Amennyiben a géppel együtt jár hivatalosan a windows, akkor természetesen nem kell külön megvenni. Erre nincs is lehetőség, mivel az a gép része. Viszont itt is nézni kell milyen licenc jár hozzá, mert a win7-es licenc hiába jár hozzá, annak a win10-re frissítése már nem lesz legális. Otthonra jó, cégnek nem.
-
-
-
King Unique
titán
Igen, titkosítás, ami a BitLocker, illetve megfelelő hardvernél az eszköztitkosítás, ami ha fel van függesztve, akkor is lehet sárga felkiáltójel.
-
-
King Unique
titán
A jobb oldalon lévő ablak Chrome specifikus, annak a beállításainál lehet aktiválni/deaktiválni a megjelenítését. Viszont a bal oldalon lévő kis ablak alapból benne van a Windowsban, azt igény szerint max. külső programmal lehet elrejteni. De az egyébként csak a hangerő gyorsbillentyűvel történő állításánál jelenik meg és nyilván nem véletlenül (hogy mutassa az aktuális értéket), majd pár másodperc múlva automatikusan eltűnik.
(#108242) Beni2360:
Ott van pl. a gyakran emlegetett Macrium Reflect Free program, plusz a klónozáshoz segédlet, mármint ha erre céloztál az "átrakásnál". -
King Unique
titán
Az Insider Preview 18234 buildot érintően van ilyen hibáról hivatalos bejegyzés + egy másik. De arra már rég kijött a patch. Az általad tapasztalt is vsz ehhez hasonló ok miatt lehet a végleges 1903-as verziónál és szükség esetén valószínűleg mielőbb javítva lesz a program újabb verziójánál. De ha második nekifutásra már sikerült a WinPE-nél, a másik fórumtagnál pedig a program telepített verziójánál, akkor lehet csak random jön elő.
-
sz.j
nagyúr
Meglepett amit írtál, mert mielőtt frissítettem volna 1809-ről 1903-ra csináltam egy mentést (MR v7.1) ami szokás szerint jól sikerült, ezért most kipróbáltam és errorral leállt az egész (An error has occured. Please see hte history log for more. Unknown error -Error code = 9)
Viszont amikor ezt követően próbaképp win alól csinálom akkor hiba nélkül lefutott a mentés ..... -
King Unique
titán
Az aktuális (7.2.4428) verziójával próbálod, a telepített programmal készített / külső forrású a WinPE, mi a hibaüzenet, van arról hivatalos cikk, hogy egy újabb W10 verzióval esetleg nem oké a program?
Ha hibaüzenettel leáll a mentés, annak általában egyéb oka (lemezhiba, fájlrendszer hibája, adatkapcsolati hiba stb.) szokott lenni, mintsem inkompatibilitás a menteni kívánt Windows 7-10 rendszerrel, pláne a pendrive-ról bootolt WinPE változatot használva.Van számos egyéb program ilyen célra, a népszerűbbek a Macrium Reflect mellett pl. az Acronis, AOMEI, EaseUS, Pragon szoftvere. De még a Windows 10 beépített eszközével is van lehetőség a komplett rendszermentésre, ahol a helyreállításhoz standard Windows-telepítő és a helyreállítási meghajtó is használható.
-
törölt tag
-
-
Geth
veterán
-
-
Cs1csó
titán
Túl sok a hiba lehetőség sajnos. Így megállapítani nem lehetséges. Esetleg valami monitorozó programot futtass és nézd vissza mikor teker a HDD akkor azt mi tekeri. Nincs vírus azt értem de attól még pár kieg védelmet ráereszthetnél: Adwcleaner, MBAM free, Hitman Pro legalább ezt a 3-at.
Nem trollkodásból: Windows tiszta újratelepítése legfrissebb 1803-as ISO-ból. Nem kötekedésből de pont nemrég írtam erről: [itt]
A tiszta telepítés után kezdésnek csak MINIMÁLIS program telepítés csak a legszükségesebb és ezzel használni annyi ideig amennyi időn belül normál esetben előjönne a probléma - gondolom 1-2 nap ha nem jön elő a HDD tekerés akor fokozatosan mehetnek fel a programok, állítsd be, lakd be a gépet stb. és használd ha nem jön elő akkor lehet a korább telepítésben volt valami gond amit megoldott a friss telepítés.
Nemrég egy programom omlott össze hébe-hóba, jött egy windows reinstall és azóta kopp-kopp nem jött elő ez a hiba.
-
-
TRob1
veterán
Nekem nem került bele.
Véletlenül nem használsz VPN-t (What is: TAP Windows Adapter V9)? -
Cs1csó
titán
Most gondolkodtam egy keveset így a múltba vesző korábbi próbálkozásokon is - windows 7-nél s volt ilyesmi - de ezek nagyon nem jók sajnos egyszerűen TUDATOSAN a xart a bloatware-t benne hagyják. Sajnos.
Egyedül az LTSB verziók amik tényleg jók de ugye azok vállalati felhasználóknak vannak fejlesztve tehát nem tudom legálisan hogy lehet hozzájutni.
-
Cs1csó
titán
Telepítsd pl. a Wise care free-t amiben van a már telepített windows frissítések hátramaradt fájljainak a törlésére.
Amikor korábban hasonló gépen problémába ütköztél akkor is egy windows 10 + 32 GB-os SSD-ről volt szó mert más windows kiadások többhelyet foglalnak.
Sőt ha nem használod az UWP-s appokat - én nem - akkor azokat is lehet gyalulni helyet takaríthatsz meg azzal is.King Unique
Kikapcsolni? Nem kapcsoltam ki semmit, nem tudom mi olyan kikapcsolásáról beszélsz ami eröltetett vagy kompromisszum írhatnál pár példát.
Tehát:
az összes UWP-as appot gyalultam még a calculator-t is helyette a CALCUTE nevű kis programot használom, ezen kívül a jobb alsó sarokban - minden beállítás - gépház - na itt ha végigzongorázzuk SZINTE minden csúszkát kikapcsolt állapotba húztam, de nem kapcsoltam ki a windows update-et, a windows defender is automatikusan kapcsolt ki mikor érzékelte az AVAST FREE-t, Offline fiókot használok, a windows játék módot is kikapcsoltam nem tartom sokra stb. semmi olyasmibe nem piszkáltam bele pl. temp mappa átpakolása vagy cache vagy swap törlése meg a fen tudja még mit lehet tenni.Továbbra is állítom bőven elfér a windows 10 egy SSD-n, úgy hogy marad legalább 20-30% szabad hely ami bőven elég. A Microsoft hivatalos fórumán is azt írták, hogy LEHET telepíteni, kiemelve a LIMITÁLT mennyiségű program telepítést.
Gondolom auto CAD, vagy egy profi PHOTOSHOP, videóvágó programokat nem egy ilyen gépre kell telepíteni.
-
King Unique
titán
Az SSHD meghajtóknál tölt be cache szerepet egy pl. 8 GB-os NAND flash tárterület. De, ha külön fizikai SSD-ről van szó, akkor az eleve más.
Általában javasolt a Windowst SSD-re telepíteni, viszont egy bruttó 32 GB-os SSD kissé karcsú lesz hozzá... Max. minimális mennyiségű programmal, minimálisra állított lapozófájllal és kikapcsolt hibernálással, a frissítések után folyamatosan lemezkarbantartással, visszaállítási pontok törlésével stb. lehet elég neki. A build upgrade pedig eleve nem játszik, mert ahhoz rendszerint ~ 15-20(+) GB szabad tárhely szükséges. Tehát minden egyes újabb verziónál majd tiszta telepítést kellene csinálni. Az 500 GB-os HDD viszont már nyilván OK tárolókapacitás szempontjából. Ha 3,5"-os 7200 RPM típus, akkor annál a működés is viszonylag gördülékeny lehet, ellenben egy 2,5"-os 5400-as típusnál lassú lesz a rendszer.
Amúgy meg nem derült ki, hogy pontosan milyen boot mód szerinti telepítésről van szó, az rendesen lefutott-e, a(z UEFI) BIOS-ban be van-e állítva rendesen a megfelelő boot sorrend és egyéb kapcsoló opció, a SATA fizikai csatlakozás rendben van-e, szükség esetén a BIOS frissítve lett-e stb.
-
Cs1csó
titán
A windows 10-et az SSD-re telepítsd, a windows 10 rendszerigénye 16GB, tehát egy 32GB-os SSD-n bőven elfér az összes általános célú programoddal együtt. Nálam a windows 10 egy SSD-n van és a játékokon kívül minden program az SSD-n van így foglal az SSD-n a windows kb. 24 GB-ot.
Itt egy korábbi hozzászólásom amiben le is van írva hogy csináld: [link]
-
Geth
veterán
Tehát akkor a megoldás az volt, hogy a legújabb drivert kell használni?
AHCI ügyben mindig ezt az oldalt keresem fel:
Fernando's Win-RAID Forum
Sajnos az a biztos, hogy letöltöd a szerinted legújabbat ami jó lehet, és megnézed, hogy az .inf-ben szerepel-e a DEV azonosítód. Ezt ismétled újabb verzióval, amíg benne van. Ha egyszer kikerült, később már nem fog belekerülni
Neked már a legutolsó van, szóval no para. -
st3v3np3t3r
nagyúr
-
Dévacsen
senior tag
Nekem akkor csinált ilyet amikor már a win 10 telepítésekor a legelején beírtam a win7 pro kulcsát,amikor kéri,utána mikor kész lett minden és csatlakoztam a nethez,mivel nekem digi van,tehát a telepítés alatt nincs hálózati kapcsolatom,akkor ezt írta amit neked,nem tudtam hirtelen mi lehet,utána újra beírtam a kulcsot az aktiválás résznél és akkor már elfogadta.
-
King Unique
titán
Akkor ajánlanám figyelmedbe ezt, illetve a III.10.5. (flood) pontot! Az meg egy dolog, hogy 3 különböző témájú topikról van szó, de te konkrétan ugyanazt a kérdést tetted fel mindenhol. Ezt úgy szokás, hogy eleve abban a topikban tesszük fel, ami leginkább kapcsolódik a kérdés témájához. Másrészt először talán célszerű megvárni, amíg válaszolnak és nem 1 perc múlva reprodukálni egy másikba. Szóval nincs ezen mit vitatni és legközelebb jó lenne figyelni rá!
-
embe
nagyúr
Köszi!
Megoldódott. -
istvankeresz
aktív tag
Nálam volt hasonló. Saját wifimre nem engedett fel. Ha beírtam a jelszót kiírta, hogy nem jó. Egy txt-be beírtam a jelszót, majd azt copy-paste a jelszavas ablakba és így elfogadta. Nem tudom, hogy mért volt, de karakter elütés biztos nem volt benne. Esetleg valami bug miatt a Z és Y vagy a 0 nem volt a helyén. Lehet, hogy azt a sávot, ahova a jelszót kellett beírni angol kiosztásra vette.
-
embe
nagyúr
-
SP4C3
veterán
Nem a sajátomról, csak egyszerűen ég a szemem ha szemetet látok.
Tele van a startup-od.uTorrent 3 darab? 1 nem elég?
Adobe reader - ezt ma már egy chrome kiváltja és semmi keresni valója a startup-ban, de ez nem a te bűnöd, hanem az adobe software fejlesztőké, pockok.
Alps Pointing - Jó ezt elfogadom, ha ad valami életbevágó funkciót, hogy fusson a tapipad driverjének a software-je.
AV console - AV, rendben van.
Deamon tools LITE - Win10-en. Most komolyan?
IDT PC Audio - Elég feleslegesnek néz ki.
Java FAPdate scheduler - Na ezigen. Ez kell. A java fejlesztőknek talán.
Logitech Download Assistant - Bloatware 110%
Névnap motyó rendben van, kedves embernek tűnsz.
Windows Mobile-eszköz... - Ezt nemtudom mire való.
Nem a te hibád, hanem a készítőké. Mondjuk az is hibás, aki elfogadja, hogy ez így rendben van.
Javaslat? REINSTALL
és reinstall után az ilyen szemetet tessék gyomlálni. -
netpeti98
addikt
-
vaakuum
addikt
A képen a Windows 8 oszlopban mindenhol 8.1 a kiindulási alap (from edition), az nem baj?
Esetemben valamilyen sima win8 lenne az alap, ha jó információt kaptam a tulajtól. A részleteket majd megszerzem tőle.
Ez egyébként ingyenes frissítési lehetőség? Az nem csak 1 évig tartott? -
TRob1
veterán
Engem meg nem zavar ha fél óra, ha 2 óra, mivel bármit lehet közben csinálni. Amúgy kb fél óra lehetett nálam, de nem tudom pontosan mert filmet néztem közben.
Én nem kockáztatnék ilyen megszakításokkal, inkább várok. Hisz ha vmit megszakítasz, az akár okozhat kellemetlen perceket (órákat? napokat?) Persze napokig én sem várnék rá.
De egyébként meg ez nem a hibás 4TB kijelzés óta van, eddig is hosszadalmasabb volt a törlés... és win7, win8 alatt is. Csak ott sztem nemigen jöttek ilyen méretű frissítések, mint a win10 alatt szoktak (na persze nem 4TB, mielőtt vki félreértené
)
-
Nem is értheted, mert magyarázat nincs.
Nálam a melóhelyen:A hálózat titkosítatlan, eközben 2 android és egy másik windows eszköz vidáman netezik.
És ilyenkor a Jóistennek nem megy fel, ha felmegy 1-10 percen belül leszakad, amikor jó, akkor meg félnapokig is jó.
Én megoldottam, mert fix gép, routerből lankábel, oszt jónapot, neked ez nem jó sajna. -
csixy
addikt
Így lehet. A w10 hálózatkezelője lehet x@r szerintem mert openwrt-s TP linkkel is megcsinája (ebben talán az is közrejátszik, ha gyenge a jel), előbb kiírja, hogy biztonságos kapcsolat, aztán meg , az jön , hogy nem lehet kapcsolódni ehhez a hálózathoz, de ha a notit újra bootolom és a linuxot indítom, akkor az simán csatlakozik, de ha a routert indítom újra akkor a win10 is tud csatlakozni (tehát mintha linux berzenkedne a windows 10 ellen {a routerek firmware-e is általában linux alapú}, lehet, hogy a win10 túl sokat akar és droppolva van?).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged