-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Debilon #155939 üzenetére
Ha már klónozás, akkor pl. a Macrium Reflect 8-as verziója már automatikusan, 1 kattintással képes megcsinálni a partíciók átméretezését a klónozáskor a rendelkezésre álló lemezterülethez igazítva, valamint a célmeghajtóra másolt partíció tulajdonságaira kattintva is eleve változtatható annak mérete a klónozás megkezdése előtt.
Vagyis ha még nem történt a klónozás után sok módosítás a Windows 10-ben, valamint az a 812 GB-os partíció még nincsen telemásolva fontos fájlokkal, akkor újra lehetne klónozni a leírtak szerint és akkor egyből hozzá lehetne adni a C-hez azt a 812 GB-os lemezterület.Másik lehetőség utólag kiterjeszteni a C rendszerpartíciót, amihez ilyen felállásnál külső particionáló program fog kelleni (példa), mivel a Windows 10 beépített lemezkezelője csak akkor tudná alaplemezként kiterjeszteni, ha nem lennének ott a kettő között azok a rendszer számára fenntartott kicsi partíciók.
Következő lehetőség meghagyni külön adatpartíciónak azt a 812 GB-ot, meg ha kényelmesen elfér a Windows 10 jelenlegi 118 GB-os partíción. + Ha szempont az, ami pl. ebben és ebben a hozzászólásban lett leírva.
-
válasz
Ha szereted a kézimunkát
EFI tartalmát mentsd le. Ezt lehet mezei fájlkezelővel és + valami klónozó szoftverrel is.
EFI-t töröld, és az 509MB partíciót is.
Csapd hozzá a C-hez úgy hogy maradjon a lemez végén 120-150MB.
Ezt megformázod FAT32 EFI-nek, boot, esp flag és erre visszamásolod a mentett efi tartalmát.
Elvileg rögtön bootképesnek kell lennie.
Ha így nem működik, efi töröl és a legelején említett klónozóval erre a területre viszaklónozod a mentett komplett efit.
Ez utóbbi beállítja az eredeti partuuid-t is, innentől működnie kellene.Ha így se nem bootol a Win, kézimunkával felül lehet csapni az új efi tartalmát úgy hogy még bootolni is fog
ehhez kell egy win telepítő és némi cmd gépészkedés.
Az hogy ezt én már párszor eljátszottam és nálam működik ez semminemű garanciát nem jelent!!!!
Eme mutatványokat én egy Live Linuxos Gparteddel és egy szintén live Clonezillával csináltam.
Ha ez így leírva bonyolultul hangzik, maradj az adatpartíció mellet.
-
válasz
Ha adatpartíciónak szeretnéd használni (mondjuk ebben van ráció), akkor adj betűjelet neki és kész is vagy.
Ha összevonnád a jelenlegi C partícióval (Jelenleg -gondolom- az a 812GB-s rész üres, nincs rajta adat (betűjele sincs)).
Ha így van, akkor
1. töröld a 812GB-s partíciót
2. a 100 és 509MB-s partíciót egyben mozgasd a lemez végére
3. jelenlegi C méretét növeld meg/bővítsd ki a felszabadult 812GB-lEzeket bármelyik INGYENES particionáló progival kivitelezheted.
Telepítés nélküli szoftverek (portable):
DiskGenius Free Portable | Macrorit Partition Expert Free PortableUI: Ha nem vagy biztos a dolgodban, még kb. du. 3-ig megkereshetsz privátban, AnyDesk-n adsz hozzáférést (számos emberkének segítettem már így, csak akkor tudok a gépedhez férni, ha adsz engedélyt) és sec-perc megoldjuk.
-
Debilon
addikt
válasz
Debilon #155783 üzenetére
sikerült a MBR to GPT konverzió
a C: elé kellett tennem az üres helyet amit a lecsíptem 200 MB-ot, (ami ott van ugyanúgy érintetlenül), és létrehozott a konverzió egy 100 MB-osat az EFI-nek a C: utána parancssor, írt valamit a reagent és a WinPE-vel kapcsolatos dolgot, de sajnos nem csináltam screent, de működik minden
-
-
-
Debilon
addikt
-
King Unique
titán
válasz
Debilon #155775 üzenetére
Az MBR2GPT a C rendszerpartíció után hozzá létre az UEFI-s bootoláshoz szükséges partíciókat, ahol ha nem talál ehhez helyet, akkor esetleg meg lehetne próbálni manuálisan zsugorítani a C-t pl. néhány 100 MB-tal vagy 1 GB-tal, majd utána újrapróbálni, hátha.
Másik opció az UEFI-sre konvertáláshoz a manuális módszer, lásd a microsoftos "Converting Windows BIOS installation to UEFI" leírást.
Következő lehetőség AOMEI, MiniTool, Niubi, stb. 3rd party particionáló programmal megoldani az UEFI-sre konvertálást. Aztán hogy mindegyik megcsinálja-e megfelelően, létrehozza-e az MBR—►
GPT konvertálás mellett az EFI-rendszerpartíciót és egyebeket is, meg hogy a free verziók is, az passz. -
S-IW
tag
-
efemm
tag
válasz
Debilon #153322 üzenetére
Az én gépeimen sem volt hasonló, hogy update után dobta volna a hálót.
Speciális energiagazdálkodási beállításokat default-ra. Gyors rendszerindítás, és hybrid alvás kikapcsolva? Szokott néha újraindítva lenni? Azt megnézném, hogy az adott hálózat magánhálózat-e, nem állt át nyilvánosra. IPv6-os kikapcsolnám. ..és hasonló próbálkozások. -
maestro87
őstag
válasz
Debilon #153319 üzenetére
Tavalyi, azt hiszem a nagy összegző frissítés óta csinálja ezt. Rákeresve, másnak is volt hasonló problémája, de nekik megjavult a hálózati adapter ki- és bekapcsolásával vagy frissítésével, de nekem valamiért nem. USB-s wifi adapterrel is próbáltam már, de az se ad internet ha telepítve van a biztonsági frissítés. Már mindent megpróbáltam amit találtam a neten, de egyik megoldás sem segített. Már gondolkoztam rajta, hogy újra húzom a Windowst, de odáig még nem jutottam el és lehet a hibát se szüntetné meg. Ritkán használom már a PC-t, így app-okat se nagyon telepítettem rá ami bekavarhatna. Szóval nem tudom mi lehet a problémája.
efemm: Köszi majd megnézem, átmeneti megoldásnak remélem jó lesz.
-
proly01
őstag
válasz
Debilon #149008 üzenetére
Szia!
Ez szuper,(lenne) csak nekem pont az a parancssor kellene amikor nem indul újra áramszünet után a gép mert most úgy van beállítva,hogy újraindul és ha jól fordítom amit te linkeltél az is erre a beállításra vonatkozik.
Tudsz esetleg olyan linket vagy parancssort ami az újraindítást akadályozza meg áramszünet után? -
svgyula
addikt
válasz
Debilon #149008 üzenetére
Nem értetted meg a lényeget. Az a baja, hogy mivel a gép egész nap megy de a monitor/tv ki van kapcsolva, ha elmegy a villany bekapcsol a tv és szépen berreg egészen addig amíg ki nem kapcsolja. Ezt csak úgy lehet megoldani ha a HDMI vezetékből olyat használ ami nem kapcsolja a TV-t. De ugye az meg nem kényelmes. Tehát ez egy patt helyzet. Vagy esetleg bekapcsolja a monitor energiagazdálkodásnál a monitor kikapcsolás x perc után. Feltételezzük, hogy ez kikapcsolja(?) Csak ugye ez pl filmnézés vagy egyéb interaktív műveletnél ha másik pc-n nézel róla filmet már nem is működik mert a rendszer automatikusan bekapcsolja a használattal a monitor/tv-t is.
-
tasiadam
veterán
válasz
Debilon #148459 üzenetére
úgyúgy
de pl a downloads mappát én kikötném máshova, mint az én gépemen, de teljesen össze tudja magát fosni a win10, ha a downloadsot mondjuk saját magára pattintod, hülyét kap és mindent mindenhova tölt. Plusz még a backup opciót sem használja és a gépre sem köti ki a cloudot. Szívem szerint újrahúznám, + egy CMR-es 500as hdd-t tennék a DVD író helyére, oda kikötném a letöltéseket és a google driveot, az SSD meg maradna munkára.
-
King Unique
titán
válasz
Debilon #139377 üzenetére
Igen, a uTorrent, Bittorent, qBittorent kliensekre ugorhat a Defender, de az utóbbi esetében lehet csak átmeneti false positive riasztás volt, W10 21H1 és Defender kombónál pont nemrég frissítettem én is a 4.3.8 qBittorent klienst 4.3.9-es verzióra és nem problémázott a Defender, max. a SmartScreen blokkolta elsőre ismeretlen programra hivatkozva de ott tovább lehetett lépni és nem volt utána gond.
-
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
Debilon #70976 üzenetére
Köszi!
De utána gépen is be kell állítani.
Gép újraindítás után viszont elérhető lett a további rész, igaz adapter beállítás alatt érhető el, nem mint a win hivatalos oldala szerint megadott pont alatt.
Biztos nem ismerik a wint..
Viszont az utóbbi időben a Skype is lefagy, gép újraindítás után meg megy.
A tesztek alapján ilyenkor a net sebessége is béna. Ha kilépek a Skype alkalmazásból helyre áll a net sebessége. Ez sem lett jobb, mióta a mfos átvette. -
-
Debilon
addikt
válasz
Debilon #52943 üzenetére
restart után látszik a merevlemez, de jele nincs, lemezkezelőben "Lemez1, ismeretlen lemez, nem inicializált" felirattal van, de a méretét sem írja ki
ha kiválasztom az inicializálást akkor választhatok hogy GPT vagy MBR legyen, de melyik?
hülyét kapok ha elszállnak róla az adatok, amúgy ez egy 2TB-os winchesterHD Sentinel sem írt ki róla semmit sem
-
válasz
Debilon #45346 üzenetére
"az a baj, hogy újracsatlakoztatom az eszközt?"
LehetMost járt le az 1 éves türelmi időszak a driverekre, úgyhogy újra csatlakoztatott eszközöknél vagy MS aláírt driver van vagy letölti ami szerinte jó. Aláiratlan csak kikapcsolt secure bootal megy, de menet közben csatlakozva csuda tudja mik az elsőbbségi kritériumok..
-
válasz
Debilon #45342 üzenetére
úgy tudom ezen beállítás a meglevő driverek frissítésére hat..
de továbbra is letölti az újonnan csatlakoztatott ismeretlen eszközök drivereit (pl pendrive, sd olvasó, smartcard olvasó stb), te pedig mivel törölted a driverét ezért új eszköznek mutatod be.. emiatt természetesen letölti (ez már win7-en is így volt)..ugyan azt se értem minek tiltani/rejtegetni.. az egy másik eszköz, csak (pl biosban) ki kell választani melyik legyen az elsődleges.. és azt fogja használni..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motoros topic
- Nintendo Switch 2
- Elemlámpa, zseblámpa
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged