- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One mobilszolgáltatások
- iGO Primo
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mardel
őstag
válasz
kisza25 #22715 üzenetére
Nálam is előjön.
Csak párosul azzal, hogy hibrid alvás módban csak tápegység gomb ki és be kapcsolásával tudom feléleszteni a gépet.
Ha a hibrid alvás funkciót kikapcsolom, akkor alvó módból azonnal magától felkel, utána a start menüt és az üzenetek panelt semmivel sem lehet előhozni.De mint tudjuk, a win10 tökéletes.
-
törölt tag
Sziasztok!
Remélem nem rossz fórumra írok
Szóval frissítettem a tabletemet 8.1-ről 10-es win-re és olyan problémám van, hogy azóta az automata képernyő tájolás nem működik. 8.1 alatt tökéletes volt, de azóta sajnos nem hajlandó elfordulni. Más win 10hez képest hiányzik az "elforgatásgátló csempe" Másnak ott van a műveletközpontban, nekem viszont hiányzik és ki se lehet tenni:/ Valakinek van valami tippje? Újratelepítés már megvolt, de nem javított semmit:/ -
alratar
addikt
Sziasztok.
Úgy halottam, hogy a Windows szépen kiszivárogtatja a wifi jelszavakat.
Nos, nekem van egy routerem bekötve. Hol tudom kinyomni a Wifi sense-t, hogy ne adja ki senkinek se a jelszavát? -
misiizsai
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám,hogy letöltöttem az angol nyelvet a Win 10-emhez de a bejelentkezésnél,kijelentkezésnél meg a Start menűbe a fájlkezelő magyar maradt.Ezt meg lehet oldani? Alapból magyar nyelvű csak elkezdtem angolt tanulni és inkább mindenemet átállítottam angolra.Előre is köszönöm a válaszokat! -
bgabi1
aktív tag
Üdv. mindenkinek!
Lenne egy problémám. A hangerőgombra hiába nyomok balklikket nem jön elő a hangerőszabályzó.
Ha jól emlékszem a wise registry-t és a wise cleanert futtattam előtte, biztosra nem venném, de kb az után lehetett, hogy nem működik.
Ha valaki tudna valami ötlettel szolgálni megköszönném. Jobb klikkel persze meg tudom nyitni. -
szepsy
senior tag
Hali.
Egy ideje nincsenek előzmények a microcorft edge-mben, pedig nem állítottam el semmit, elég sokszor használom szóval fontos lenne:S
-
Pipó
őstag
Még mindig hiányoznak nekem a beépített kártyajátékok. Valaki tudna rá megoldást? MS Solitaire Collection-on kívül. THX
-
Ismeritek azt a bugot, hogy elindul a képernyőkímélő, egér megmozdít és a bejelentkezési képernyő fogad, mert beállítottad. No de most jön a csavar, a bejelentkezés gomb nem aktív sem pedig semmi. Ott ülsz és kattintgatsz hátha, majd hipp hopp bektiválódik és beenged. Vicces nem? Ezért pénz kérnek majd 1 év után?
-
bardi
senior tag
A posta app az letölti az emaileket a gépre, vagy egy webes felület az appon belül?
-
zack
nagyúr
válasz
Gsx-rr #24186 üzenetére
Nekem még a start menüben is igen hektikusan működnek a csempék.
Naptár semmi, fényképek semmi, pedig meg lett adva mappa, hogy onnan tegye be random. Az áruház van amikor live, de pl most sem.
Email-t jelzi a csempén számokban, de az se élő csempe.
Ami stabilan működik élő csempeként, az az Accu Weather app. -
Gsx-rr
veterán
Lehet valamilyen időjárás widget-et kirakni az asztalra?
-
-
VGYke
addikt
válasz
bakosgabor57 #24122 üzenetére
Ha még nem oldódott meg: egér jobb klikk az azonosítatlan eszközre, tulajdonságok majd részletek. Itt talán hardverazonosítók (
na ebben nem vagyok biztos!!!!). Itt az értéket kimásolod (jobb egérgomb - engedi a másolást), majd beírod a google-ba. Egy próbát megér. Nekem is volt valami ilyesmi anno a zsír új alaplapom / win7 alatt és a fenti módon oldottam meg...
-
-
Sziszifeca
őstag
Hali!
Segítsetek. Unom hogy mindig fagy a Win 10, így egyelőre vissza akarom tenni a win8-at Pendrive-ról, de hiába van kiválasztva a Bios-ban hogy pendriveról boot-oljon, nem indul el, csak a win10. Eddig is a RUFUS-sal tettem fel a windowsokat, de nem engedi.. Szerintetek mi a probléma?
-
oszi666
őstag
Sziasztok!
Cortana nélkül hogyan lehet emlékeztetőket beállítani windows 10-en? Tehát emlékeztetőt, nem eseményt a naptárban? -
Hogy lehet becserélni a W8.1 kulcsomat W10-es kulcsra?
Feltételezem a telepítő nem fogadja el szűz installkor és nem lenne kedvem mindig 8.1-et feltenni és azt frissíteni.Mennyiért lehet most W10 kulcsot venni?
Olyasmi megoldás is érdekelne, mint amikor a samu ssd-hez dobálták az ingyen windowst, ha már arról lemaradtam anno. -
zack
nagyúr
válasz
junior11 #24164 üzenetére
Az f@sza.
Mindenesetre a 8.1 Enterprise-ot úgy vettem, hogy azt mondták frissíthetem, hiszen már beharangozták a Win10 érkezését, és csak így akartam megvenni, hónapokra nem veszek OP rendszert, egyéb esetben kivártam volna a megjelenést.
Így viszont kaptam ajándékba egy Win10 Enterprise X64-et, mivel az aktiválási folyamat nem sikerült.
Senki nem vetheti a szememre, hogy rosszul jártam.Egyébként igen nagy katyvasz lett a 8.1-ről 10-re frissítés. Semmi sem úgy működött, ahogy kellett volna.
Tegnap friss telepítést kapott a 840 Evo, és most problémamentes a rendszer. -
zack
nagyúr
Egyébként érdekesség, hogy az eredeti Enterprise 8.1 x64 kulcsával nem tudtam aktiválni a Win10-et.
Csak külön Win10 Enterprise kulccsal sikerült.
Nem úgy volt, hogy 8.1-ről ingyenes lesz? Mondjuk így azért jobb, hogy külön kulcs van hozzá, de azért ez elég fura volt. -
bigdigit
addikt
Insider program keretében lett win10 részemre.Viszont pár nap múlva 1156-ról váltok 1151-re.Miként tudom tovább használni esetleg?
-
tagagaba53
tag
Sziasztok !
Miután alaplapot cseréltem / a régin gond nélkül ment /
a hang probléma / recsegés / nálam is előjött.
Pl. most néztem neten az F1-t és menet közben
belassult a kép és a hang is.
A jutub is így viselkedett egy pár másodpercig. -
törölt tag
Utolsó észrevétel. Az Edge könyvjelzőit nem lehet exportálni, szóval megvannak a határai. Csak importálni lehet, más böngésző könyvjelzőit. Végül is van egy hátsó ajtó: C:\Users\User Name\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe\AC\MicrosoftEdge\User\Default\Favorites
A fenti vastagított címet tessék másolni a File Explorer cím mezőjébe. A "User Name" kicserélendő! Ki amit használ, arra cserélje!
-
törölt tag
válasz
bakosgabor57 #24153 üzenetére
Akkor marad a manuális módszer.[link]
(#24155) pillowhead Hamarosan jön a nagy "javítócsomag" és reméljük megszűnnek ezek a hibák is.Jelenleg a win7, win8, win 8.1 stabilabb és kiforrottabb rendszer de idő kell amíg egy rendszer és a hozzá való driverek, szoftverek a megfelelően elvárt módon futnak egy rendszeren. Ez mindig is így volt és így is lesz a közeljövőben. Mondjuk több win nem lesz de ez igaz az összes többire is.
-
Anonymus23
veterán
válasz
bakosgabor57 #24153 üzenetére
Ez érdekes, nekem eddig még mindig megmondta az identifier, hogy mi az a hw, aminek keresi a win a driverét.
Mindig legfelül vannak a hiányzóak. -
törölt tag
Utolsó észrevételem és ezt a topikot is elhagyom. Éppen külsőkre mentegetek, hogy 10-ről visszaálljak 7-re (stabil, bevált).
Külsőre való mentés közben a gép lelassul, írás akadozik, az Edge nehezen tölti be az oldalakat. Ezek most történnek, de már előzőleg sok észrevételemet megjelentettem. Lehet, hogy sok helyen szó sem esik ezekről a problémákról, sem az előzőkről, melyeket taglaltam.
Nekem nem kell dizájnos Windows, hanem működő Windows kell! Ne a felhasználót használja arra a Microsoft, hogy fejlesztéseket végezzen. Mi értelme információt szolgáltatni a Microsoftnak, mikor saját munkáimmal nem haladok, hanem eszközkezelők, és egyéb modulok után keresgélve töltöm a visszafizethetetlen időmet és ha nem válik be akkor op. rendszer cserélgetésével csapom el az időmet. Nem ezért költöttem közel 3 millió forintot a gépemre és több százezret minden kellő szoftverre, hogy ne a saját munkámat tudjam végezni!
-
Grande Ale
őstag
Miért írja ki minden indításnál,hogy a fájlokat nem lehet a Onedrive-ra menteni? Ha megnyitom a Onedrive beállitásait akkor ott be van kapcsolva minden...
-
zack
nagyúr
Sziasztok!
Nincs ötlete valakinek miért nem működik a PIN kódos bejelentkezés?
Win 8.1-en semmi gond nem volt vele. Win10-en is ezt a PIN-t adtam meg, de bejelentkezésnél a Microsoft fiókom jelszavát kéri ami van vagy 15 karakter.
A PIN-re pedig azt mondja helytelen, és adjam meg a Microsoft fiók jelszavát.
-
zozoz1
aktív tag
válasz
Maxximus #24148 üzenetére
a Microsoft hivatalos véleménye...
Amennyiben vásárolsz vagy már van egy Windows 8.1 (Full Packaged Product) "dobozos" terméked és azt a díjmentes frissítési ajánlat keretében felfrissíted a Windows 10-re az első 1 évben, akkor az első frissítést követően, ha újra kell telepíteni a rendszert, közvetlenül a Windows 10-et lehet majd telepíteni, nem kell a Windows 8.1-re visszatérni.
Az office-m most sem jogtiszta még sem szállt el.
Gondolom ez később sem változik. -
genndy
addikt
válasz
DeathAdder #24141 üzenetére
Megveszed... Az ingyenes frissítési lehetőség csak egy évig él. Ez is rendes tőlük mert eddig ilyet még nem csináltak.
-
Mörcy
csendes tag
Sziasztok!
Megvan a megoldás az ikonok átrendeződésére és a mappanézet problémára!
Szerintem sok embert érint...
http://www.tenforums.com/general-discussion/17175-windows-10-folder-view-settings-desktop-icon-positions-not-saving-24.html -
DeathAdder
veterán
Ha a w10-et w7-ről frissítettem, és teszem azt mondjuk jövőre úgy döntök hogy gépet cserélek, vagy elszáll a lapom etc.. akkor jogszerűen tudom-e telepíteni az új másik gépemre a w10-et?
Azt olvastam a microsoft oldalán hogy ez az "ingyenes frissítés" régi eredeti OS-ről csak 12 hónapig érvényes, tehát akkortól már nem tudom eljátszani hogy w7 -ről frissítem, de akkor hogyan lehetne jogszerű w10-em, ha kifutok a 12 hónapból?
-
wwenigma
Jómunkásember
Persze. Kicsit beletöröltem de a lenyeg latszik.
Classicshell.net
lufi7: nem lassit semmit, gadgetjeim is megvannak, sőt működik a Media Center is.
-
Maxtreme
addikt
Srácok
Van valami megoldás arra hogy ne csak a startmenüből tudjak létrehozni csempéket (hanem a nem telepített programokra is rá tudjam beszélni) illetve van e arra megoldás hogy az adott csempe kinézetét szerkesszem? (tehát betegyek egy másik képet stb)
Win8-ra volt egy ilyen program amivel ezeket meg lehetett oldani, csak már a nevét nem tudom.. -
pvt.peter
őstag
Egy kis off
Ma 00:00 után jött ki egy frissítés (ekkor már aludtam, gép természetesen be volt kapcsolva),
az automatikus újraindítás meg gondolom a szokásos 03:00 -ra volt állítva (bár ezt is mindig átállítgatom),
reggel meg azt veszem észre, hogy totál üres a képernyő az újraindítás miatt... -
pvt.peter
őstag
Sajnos van.
Windows Update -en nem lehet letiltani és ha szükséges akkor megadott időpontban újraindítja magát...
Ennyire elcseszett featuret nem láttam még, persze ennek is megvan az előnye.
Pl. a kiadott frissítések mindig, szinte azonnal élesítve lesznek a kliensek gépein... -
ronin79
addikt
válasz
gyulaitomika #24126 üzenetére
Nekem ezt még nem csinálta, csak tegnap cseszte el az asztali ikonokat. Ha még ez is bejön egy percig sem fogok vacilálni a 8.1 visszarakásán.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Korábban már volt kérdésem ezzel a nagyszerű Windows 10 automatikus újraindítással kapcsolatban.
Be is állítgattam a válaszokban kapott dolgokat.
Viszont tegnap kijött egy frissítést este, majd automatikusan hajnali 3 -kor újra is indult a gépem.
Ez elég kellemetlen volt nekem, mert nem is tudtam semmit sem tenni ellene, mert akkor már nem voltam gép előtt illetve rengeteg minden futott és / vagy meg volt nyitva.
A kérdésem az lenne, hogy sikerült-e azóta találni vmit ami teljesen kinyírja, letiltja az automatikus újraindítást vagy esetleg automatikusan mindig későbbi időpontra állítja?Előre is köszi,
Peti -
-
törölt tag
válasz
Intel INF installation ezt szedd le az alaplapodnál és futtasd.[link]
-
Anonymus23
veterán
válasz
Van egy progi, DriverIdentifier, a kliens programot letöltöd, szétnéz, Katt alul linkre, és megmondja, hogy mi az adott hardver, amihez a drivert hiányolja, ha beregisztrálsz, akkor ad linket a letöltéshez, de utána már te is fel tudod rakni DVD vagy webes gyártói forrásból a drivert.
-
viera
őstag
válasz
gyulaitomika #24126 üzenetére
És is erre próbálok napok óta megoldást találni,de semmi.
Marha idegesítő,mert így mindent keresgélnem kell mert átrendezi az ikonokat is.
Ha nem lesz megoldás megy vissza a 8.1 mert így ez a 10-es egy kalap... -
gyulaitomika
tag
Sziasztok.
Azt szeretném megkérdezni, hogy Win10 home rendszeren, a sajátgépben, és az összes meghajtón az ikonok folyton listázásra állnak át, ha elmegyek onnan, mikor én nagyméretű ikonokként szeretném látni az ott lévő dolgokat.
A jobb alsó sarokban próbáltam már állítani, felül is, a "szalag kibontása" fülnél, és JEG-en belül a nézetben, de folyton visszaáll -.-valami?
előre is köszi
-
rgeorge
addikt
válasz
Neil Watts #24121 üzenetére
A Windows minden induláskor és 10 naponként kéri le a Windows az eszközök hardverazonosítóit és állítja össze belőlük a gépre vonatkozó hardverazonosítót. Az eredetivel (aktiváláskor lekérdezettel) összeveti, és ha nagy az eltérés, akkor tekinti új eszköznek a gépet. Nyilván az alaplapon annyi hardverelem van, hogy a cseréje már önmagában megvalósítja a nagy eltérést. Egy CPU csere nem biztos, de ez függ a CPU architektúrától is, attól, mennyi integrált vagy egyéb eszköz azonosítója függ a CPU-tól. IGP esetén eleve VGA csere is a CPU csere, i sorozatú Intel processzorokban már a memóriakezelő is integrált stb. Valószínű, hogy azonos családba tartozó CPU esetén nem lesz nagy a változás.
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #24121 üzenetére
Én azt írtam le , amit válaszként kaptam. CPU és alaplap csere esetén ugrott az aktiválás OEM verzió esetén. Mint leírtam én még nem hallottam , hogy cpu csere esetén bárkinek is ugrott volna de a hivatalos álláspont szerint ugrik. Kérdezd meg tőlük amennyiben nem hiszed el. Telefon , email, online chat, ( amennyiben elérhető.)
-
Na a CPU cserés mókára ilyen választ kaptam:
A topikban is hasonló véleményen voltak...
Most akkor mi az igazság? Akkor a CPU csere nem számít?
Üdv. core2
-
viera
őstag
Szerintem megy vissza nekem is a 8.1
Majd ha kiforrja magát a 10-es akkor visszarakom.
Pedig nagyon tetszik ez a rendszer.
Már unom ezt a folyamatos ikonrendezést meg mappa nézet változtatást. -
törölt tag
válasz
Litván Zongora #24112 üzenetére
A netplwiz-t próbáltad már? A csoporttagságot? Ott tedd át magad rendszergazdára.
-
VGYke
addikt
Hogy mi van? Még mindég win7-ről írok, mert a win10 laptop a nejemnél van, nem tudok kipróbálni semmit. Ha a hivatalos update nincs javítva, meg van alternatíva helyette, hogy jön ide az áruház
-
fuze
őstag
Másnak is vannak OpenGL hibái? Folyton behal az Nvidia driver, windows 10 előtt nem volt ilyen problémám. Videkoártya drivert is frissítettem már. Esetleg az integrált bekavarhat? Bár a dedikáltat használják a programok. Azt még nem frissítettem.
-
Sziasztok,
24054-esre valaki esetleg nem tud megoldást?
-
raidx
őstag
Amennyiben rendelkezel Windows 7-es lemezképpel igen.
Az Old mappa tartalmazná a régi oprendszert de ha a korábbi Windows-verzióra való visszaállításhoz való fájlok el lettek távolítva erről a gépről akkor marad az újratelepítés. Mivel a lényeg már nincs a gépen az old is törölhető.
-
BiP
nagyúr
válasz
Kolondrum #24105 üzenetére
Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy átmásolom máshova, ott szerkesztem (úgy már engedi), majd visszamásolom.
(#24109) lufi7: 1 hónapig lehetett visszalépni előző verzióra. Gondolom ez már letelt.
Disk Cleanup progival (magyarul nem tudom, mi a neve, talán lemezkarbantartó) lehet rendszerből szabályosan letörölni, de be kell kapcsolni a rendszerfile-ok takarítása gombot is.
Aztán majd átvizsgálás után tudsz válogatni. -
lufi7
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem, hogy a Gépház: Frissítés és biztonság - Helyreállítás - Korábbi build
visszaállítása menüpont alatt lehet visszaállítani a régi Windows 7-est?
Rákattintottam a kezdésre, de azt írta ki, hogy sajnos nem lehet visszaállítani, mert
a korábbi Windows-verzióra való visszaállításhoz való fájlok el lettek távolítva erről
a gépről.
Ez azt jelenti, hogy nem tudom már visszavarázsolni a hetest csak újra telepítéssel?
Akkor viszont az Old Windows mappa minek van a gépen?
El lehet távolítani, ill. hogyan kell szabályosan? 40 GB foglal a gépen.
Előre is köszi! -
Maxtreme
addikt
Srácok. Ha jól rémlik valaki a napokban linkelt egy programot amivel lehet állítani a startmenü átlátszóságát. Mi volt az?
szerk: hopp asszem megvan. tán ez? -
Üdv! BElefutottam valamibe amit nem tudok megoldani.
A C:\Windows\system32\drivers\etc\hosts fájlr akarom módosítani. Hogyan illeszthetem ide be a módosítottat? Mert rámenteni nem lehet ugye. Kösziiiiii! -
VGYke
addikt
Sziasztok! A napokban nem volt alkalmam win10-es gépem előtt ülni és próbálgatni, így itt megkérdezem:
Volt ugye a KB3087040, 0x80004005 automatikus update probléma, meg jött is rá gyorsan a megoldás.
Egyszerűen arra lennék kíváncsi, az MS kijavította-e már a KB3087040 automatikus update problémát ami utánaolvasva igen sok felhasználónál jelentkezett, vagy ha nem, akkor ennyire megbízható a szuperüber update? -
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Arról van valami infó, hogy mikorra fogják összehozni, hogy működjön rendesen az SPDIF kezelés?
Egészen pontosan a Dolby Digital Live-al kapcsolatos problémára gondolok. Erre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Gyúrósok ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Vicces képek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest