Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
dokee78
üzenetére
Elméletileg nem, viszont gyakorlatilag ha több hardvert cserél ki valaki egyszerre akkor lehetnek bibik.

HardverváltozásokHa jelentős hardverváltoztatást hajtott végre a számítógépen, például kicserélte a merevlemezt vagy az alaplapot, előfordulhat, hogy a Windows már nincs aktiválva a számítógépen. A számítógép aktiválásával kapcsolatos információ a termékaktiválással foglalkozó cikkben található.
(#25291) sh4d0w Frissíted win 10-re majd angol nyelvet töltesz le hozzá.
-
tatararpad
őstag
válasz
junior11
üzenetére
Powershellből eltávolítható, viszont csak gyakorlott felhasználóknak ajánlott, mert ha elbarmolsz valamit akkor az így jártál jogi eset lép életbe [link] először próbálj meg egy sfc /scannow parancsot, vagy wsreset.exe futtatása, bár ez utóbbi valszeg nem gyógyír a gondodra.
-
dokee78
félisten
Ha hardvert cserélek a gépemben(CPU,VGA,HDD),befolyásol valamit a Windows 10-en?
-
AtaWrc
aktív tag
Sziasztok
Nekem is az a problémám hogy sem az alvás mód, sem a hibernálás , és a képernyővédő sem működik.
Kihúztam az egeret, a klaviatúrát , és az internetet, és még mindig nem teszi el magát pihenni.Gondolom nincs ennek jelentősége, de jogtiszta win10 , tiszta telepítés,
-
Zedz
addikt
Tapasztalt már valaki olyat, hogy a laptopja nem látja a WiFi hálózatokat? Eszközkezelőben pedig megjelenik a wlan kártya.
-
Pokesz007
senior tag
Cal of duty 2 Multiplayer nem akar menni Windows 10-en .... Tudtok valami megoldást?
Feltelepítem,pb,patch felmegy.
Utána nem töltődik be a mp.exe indításkor. Állítanám a felbontást pl. Compatibilys módbe elértem XP sp3 módba,hogy bejöjjön,de akkor meg nincs egér
update:
Megoldva
Ha esetleg valakinek nem menne. -
Win7 pro magyart ha frissitem, tudok vegre angol nyelvet valasztani, esetleg alapbol angolul telepul?
-
anonymus89
addikt
válasz
anonymus89
üzenetére
Sziasztok!
Senkinek sincs ötlete?

-
jjeahh
nagyúr
Hi! Van egy local accountom meg egy online és bejelentkezéskor mindkettőt felkínálja, hogyan tudom a localt törölni?
-
jimmy399
senior tag
válasz
pendre54
üzenetére
Helló.
Nekem nem ajánl fel semmiféle ilyen lehetőséget a Maricum. Lehet hogy a Windows PE alapból támogatja a hálózatot meg a többit, amit neked meg nem.
VISZONT, egyszer óriásit szívtam a programmal.
Azt tudni kell, hogy ha telepíted, akkor figyelmeztet hogy van újabb patch, meg rescue média, amit kiírhatsz lemezre, meg telepítheted a patchet.
VISZONT azt nem közli annyira, hogyha van régebbi verzióval készült backupod, akkor NEM hajnaldó visszaállítani róla semmit sem... Remek érzés volt, amikor volt 5 biztonsági mentésem és nem tudtam csak 1-et visszaállítani belőle a legrégebbit, de még így is viszonylag jól jártam... Megúsztam egy teljes Reinstall-t. Ezek után amikor felugrik egy patch telepítés meg új resource média kiírása mindíg visszautasítom, mert nem akarok ezzel szívni megint. -
bandi0000
nagyúr
hy
kicsit hülye kérdés, de felteszem, mitől van hogy nagy különbségek vannak bekapcsolási időbe, tehát legtöbbször 30s körül betölt, de valamikor 1-1,5 perc míg be tölt a windows, hülye kérdés de érdekel, hátha tudok tenni valamit, szimpla 7200-as HDD van SSD nélkül
-
törölt tag
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Erre gondolsz ? Windows 10 Login Changer
Elvileg a közeledő nagy frissítési csomagban benne lesz ez a lehetőség alapból a winben.
-
Danex
addikt
Üdv, hogy tudnám a gépemet láthatatlanná tenni a hálózaton? Kikapcsoltam a hálózatfelderítést és megosztást is, viszont a kollégiumban folyton kapok közel 1-5mbit-es terhelést a kollégiumban lévő gépekről, ami a procit is rángatja.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
Crytek
üzenetére
Látnilátja, de nem bootol róla.
Régebben csak az mbr particios tablak voltak. Úgy száz éve
Az uefi egyik ujdonsaga, hogy nem csak mbr, hanem gpt particios tablarol is tud bootolni.Szerintem probald megazt, hogy bootolas eloot nyomod az f8-at, amire bejön a bios boot menüje. Itt elvileg kell lennie olyannak, hogy a pendrive uefi, és a pendrive bios modban. Ha ezt a masodikat valasztod, akkor rendben lesz.
Amúgy, szükséged van arra a meghajtóra, amire telepitesz? Met ha nincs rajta semmi fontos (azt irtad, formaztad elotte), akkor a win telepitovel torolj le mindne particiot. Majd ő megcsinalja magának, amire szüksége van. Ha ugyanis töküres a lemez, akkor a telepito létrehozza a szükséges gpt particios tablat. Ha már van rajta valamiy akkor nem csinál uj particios tablat, de nyavalyog, ha a meglévő nem jó neki.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Ma hívott ismerősöm, hogy gubanc van mert egy nemkívánatos skype frissítés közben 2 óra elteltével is csak pörgött így kikapcs lett a vége a Samsung laptopon. A történet úgy indult, hogy eredeti Win7 HomePremium-nál mindig felugrott a win10 értesítő aztán 1x rányomtak majd 20 perc alatt megújult az egész és felment a win10. Jöttek a gondok mert másak az ikonok sok mindent nem ott talált meg mint a megszokott helyen.
Ma a frissítés után elszállt minden nem akar betölteni a win10 még 2 óra elteltével sem.
Leírom miket próbáltam mikor hazaértem és átmentem megnézni:
- volt rendszer visszaállítás semelyik időpontra nem engedi
- parancssor: bootrec /fixboot és bootrec /fixmbr
- indítási helyreállítás
- teljes visszaállítás az eredeti állapotra - ebbe belebukott csak kép képernyő
- image nincs majd legközelebb csinálok win7-rőlEgyik módszer sem segített szóval most az van, hogy nem indul be a win10. Mit lehet még ezzel a hulladékkal csinálni,, próbálni, hogy legalább a böngészőből a jelszavakat le tudjam menteni?
Mi a jó isten romlott el azt nem tudom de látszik nem 100%-os a rendszer.Nekem nincs több ötletem szóval szívesen veszem a jó tanácsokat ha nem sikerül akkor megy vissza a win7 és letiltom az értesítést.
Előre is köszi!
-
Az új 10565-ös insider buildben meggyógyult az Edge. Már nem ölik meg a reklámok.
-
Popes
őstag
válasz
Crytek
üzenetére
Biosban még itt nézd meg:
Storage Boot Option Control
Allows you to select whether to enable the UEFI or legacy option ROM for the storage device controller.
Disabled Disables option ROM.
Legacy only Enables legacy option ROM only. (Default)
UEFI only Enables UEFI option ROM onlyVagy kérdezz rá a lapod, vagy a Skylake topikjában.(lehet ott jobban vágják a bios beállítást
) Link -
Crytek
nagyúr
Amúgy ez az MBR-GPT látja nem látja dolog hogy zajlik.
Tesz azt nekem GPTbe lesz most az ssd-m win 10-el akkor a régi ssd-hdd im amik tuti mbresek fognak menninaz adataimmal amik rajta vannak?
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy a Win 10 nem látja egy laptopon a WiFi hálózatokat?
Most lett újra telepítve a rendszer, és csak UTP-n keresztül tudom fogni a netet. Előzőleg Win 8.1-ről lett frissítve 10-re, akkor nem volt vele baj, de ideje volt már egy clean installnak, és azóta ez van.Ötlet? Javaslat?
-
-
Nem kell kulcs a beaktivált Win 10-hez. De ha Belarc advisort telepíted minden telepített program kulcsát kigyűjti neked.(Win 10-ét is)
(#25254) Crytek
De a régi MBR-es HDD-ket látja.
Annyit kellene csak tenned, hogy az SSD-t egy működő gépen GPT-re alakítod. Akkor már mehet rá a telepítés- vagy amit mobdtam korábban teszel rá egy Win 7-et, majd win 7-ről indítva a telepítést upgradeled Win 10-re (akkor maradhat MBR az SSD) -
Crytek
nagyúr
Az usbnél alapból UEFI a neve a windowsoswos usbnek és bármibe állitom legacy /uefi ugyanaz a szöveg.Neten találtam fain leirást hogy kell panacssorból atrakni gpt-re de erre meg hibát dobott.
Feladtam ,holnap inkább leviszem boltba csinálják meg mert más rendszerem nincs amiről megtudnám.
Máshol azt írták legacy kell nekem ,mert a másik nem fogja látni a régi hdd/ssd imet amin mbr van. -
vlevi
nagyúr
Egy órája jelent meg a 10565-ös insider prwview. Ez már elfogadja a korábbi win7, 8 telepitokulcsokat is! Természetesen ez még tesztverzió, nem ajánlott a telepítése éles rendazerként, de ez a fîcsör biztosan benne lesz a következő frissitesben.
-
ElGatto
aktív tag
Hi, tudna valaki megoldást a touchpad problémámra?
(keresőt már használtam)
Egy régebbi Hp pavilion 5 laposom van és sehogy nem sikerül a touchpadon elérnem, hogy scrollozni tudjak vele...
Legfrisebb drivert felraktam, nem használt... -
Jim-Y
veterán
Sziasztok,
Mit tudok tenni ha a mar honapok ota gorgetett win8.1 -> win10 frissitest egy este veletlenul bekapcsolva hagyott gep miatt most megtortent a frissites, mar win10 van fent, de az olyan alap dolgok sem mukodnek, mint jobb klikk, vagy 10perc SSD-vel megnyitni egy chrome ablakot, meg hasonlok..hasznalhatatlan a rendszer :/
Btw nem tudjatok hogy az aktivalt windowson hogyan tudom kinyerni a termekkulcsot? Registry-bol ki lehet nyerni valahogy?
-
zack
nagyúr
Van arra mód, hogy az upgrade-elt Win10-et legközelebb tisztán telepítsem (laptop)? Ha igen, mi a menete?
-
samgar
őstag
Segítsetek
[link] -
Anonymus23
veterán
-
Ha a BIOS-t nem lehet átállítani (pl macbooknál nem lehet) akkor kell a GPT a Win 10 direkt telepítéshez.
De ki lehet kerülni akkor ha az ember Win 7/8.1-ről frissít.
Én is átmentettem a HDD-met egy SSHD-ra. Win bootcamp+OSX partíció.
A win partíciót leformáztam éa akartam telepíteni rá direktben a Win 10-et. Én is megkaptam ezt a hibaüzenetet. Ha először feltolsz egy Win 7-et, vagy 8.1-et az simán felmegy, majd a Win alól frissítesz Win 10-re akkor Win 10 lesz rajta....persze ha újra kell egyszer telepíteni, akkor lehet elölről kezdeni...
Szóval ha nem költözöl, ha nem szűz a telepítés akkor inkább partícionáld az SSD-t GPT (GUID) szerint. -
Boonen007
őstag
Új IP.

-
válasz
Crytek
üzenetére
Újra kell partícionálnod GUID partíciós tábla szerint, ne MBR legyen.
CMD-ben indíts egy diskpartot
List disk paranccsal ki tudod listázni a diskeket
Válaszd ki az SSD-t pl select disk 1 (Vigyázz nehogy a rendszer disket válaszd!)
clean paranccsal leszed róla mindent.
Ezután ha Windows alatt ha a lemezkezelőben megnyitod megkérdezi, hogy MBR vagy GPT legyen a disk.Vagy egyszerűen a lemezkezelővel leveszed a MBR diskről a partíciót majd jobb klick a diskre és
Convert to GPT Disk -
Valaki tudna segíteni, mit lehet tenni, abban az esetben, ha nem tudom a jelszót az otthoni csoporthoz és így nem tudok 2 gépet csatlakoztatni, mert mindegyikhez jelszót kér.
-
Crytek
nagyúr
Vettem új gépet.
Ami SSD-t beleraktam azok a régi gép windows 7-e van.
Telepíteném a windows 10-et (eredeti usb-s),de ezt irja az SSD-re miután formáztam:A windows nem telepíthető erre a lemezre.A kijelölt lemez MBR partícíós táblát tartalmaz.Az EFI alapú rendszerekben a windows csak a GPT lemezekre telepíthető.
Most mit kell ilyenkor?
-
bacsis
Közösségépítő
Srácok!
Azt írja a felhasználói profilra, hogy jelszóval védett... de én ezt nem akarom.. hol a fenébe lehet kikapcsolni a jelszavas beléptetést?
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Attila2003
üzenetére

Telepítést kibírta?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Attila2003
tag
Ne nevessetek ki, valakinek egy Nvidia FX5200 -as vga-hoz kellene egy olyan driver, ami nem lövi ki a windows 10 appokat. A vista driver szuperül feltelepül, csak utána sem frissités sem csempék nem működnek. Köszi.
-
Melanor
tag
SziasztokTúl vagyok pár keresésen itt, de 1 problémámra nem találtam megoldást.
Az asztali PC-nél beállítom az energiagazálkodásban, hogy mennyi tétlenség után kapcsolja ki a monitort, de felébreszteni ezek után sosem sikerül neki. A notimnál szerencsére minden rendben ezzel.
Tudtok megoldást erre?Köszi
-
törölt tag
-
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a régi sima windows 8.1 retail utódja az most a windows 10 home lett? Mikróvállalkozásban dolgozom, eddig a 8.1-eseket vettek, viszont úgy látom, hogy azt már több helyen nem forgalmazzák, így választható a windows 10 home vagy pro. (A sima 8.1-eseket még nem upgrade-eltük, de lesznek új gépek és akkor már gondolom érdemesebb a 10es venni, főleg, hogy 8.1-et már nem nagyon láttam webshopokban).
-
JamesHun
addikt
A csoda Posta app ha megjegyzett egy rossz email címet, azt hogy tudom kitöröltetni?
A kontaktok között nincs elmentve, vagy bugos és nem hozza fel
Azt ki lehet kapcsolni, hogy az EDGE ne akarjon bizonyos adatokat telefonszámnak érzékelni és ne húzza alá és kékezze be a számokat?
-
Ispy
nagyúr
Ez azért van, mert a vinyón a rendszer fájlok össze vissza vannak és ezeket a lemezkezelő nem piszkálja, ezért csak a szűz helyet tudod módosítani. Én anno valami külső programmal (már nem emlékszem a program nevére) sorba rakattam a fájlokat a HDD-n és utána szépen tudtam zsugorítani amekkorára akartam lemezkezelőből.
-
raidx
őstag
válasz
junior11
üzenetére
Talán ez segít:
Stop the Windows Update service (net stop wuauserv in an elevated command prompt)
Go to %systemroot%\SoftwareDistribution\Download and delete everything in this folder
Delete %systemroot%\SoftwareDistribution\DataStore\Logs\edb.log (Warning: this WILL clear your Windows Update log. Doesn't break anything though)
Start the Windows Update service again (net start wuauserv in an elevated command prompt)
Hope this will help some of you out there!Azt hiszem rendszergazdai kell neki.
-
Ed Parker
nagyúr
sziasztok, tudna valaki abban segíteni,hogy lehet kiírtani a gépből hogy ne jelenjen meg állandóan a frissíts win 10-re értesítés?
nem akarok frissíteni, win7pro van fent, ami bőven kiszolgálja az igényeimet, kétszer kipróbáltam a win10-et de mindkétszer leszedtem,mert bitang lassú lett az amúgy win7-tel tökéletesen müködő gép. -
Kókuszdió
nagyúr
Hogyan változtatom meg a kezdőképernyőt?
-
junior11
veterán
Tegnap óta nem működik a windows update az asztali gépemen, állandóan 0x80080005 hibára hivatkozva. Van rá vmi megoldás?

-
ksanc
őstag
válasz
Infinity70
üzenetére
Akkor nem a lejátszókkal van a baj, hanem egészen mással, csak a lejátszóknál jön ki.
Valami szuper kodekpakk fent van esetleg?
De akár videókártya meghajtó is lehet... -
csaba951
veterán
válasz
Infinity70
üzenetére
Eseménynaplóban nézd meg a hibaüzenetet, hogy melyik területtel van baja!
Egyébként jó eséllyel a video drivereddel van problémája. Próbáld ki újabbal/régebbivel.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Infinity70
üzenetére
Akkor ott vlmi más baj lehet....
Nem ártana egy friss telepítés egy formázott partícióra,ezek a frissített okosságok a legrosszabbak.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

bár én sosem használtam, és most se vagyok bejelentkezve, csak local user vagyok.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)