Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
Hali
Ha a meglévő Win7 mellé felraknék egy másikat egy másik HDD-re, akkor ugye nincs szükség semmilyen bűvészkedésre?
(#48893) Vanek Eduard
1: Első körben egy víruskeresést csinálj -
Vanek Eduard
tag
Sziasztok!
2 kérdés lenne:
1: Win7-nél, se szó se beszéd, valami zenék indulnak el, nem tudom honnan és miért. Olyan, mintha csak ízelítők lennének, viszont semmilyen program nincs bekapcsolva. Hogy a háttérben futhat-e valami, azt nem tudom. Van erre valami megoldás?
2: esetleg van köztetek Premiere illetve Encoder guru, mert a Premier topikba napok óta a kutya se teszi be a lábát, ha jól látom...
Előre is kösz -
Roxbury
őstag
Hello!
Olyan problémám lenne, hogy random szerűen BSOD van a rendszerben. W7 Ultimate 64 bit.
Nem mókolt, minden frissítés (választható is) rajta van.
Minden programból a legújabb verzió van fent, legalábbis, amik állandóan futnak, azokból biztos.
Ezek vannak kizárólag feltelepítve a rendszerre:
A processzor (X6 @3.7Ghz), memória (Kingston DDR3) tuningolva van, de 120 perc Prime BLEND teszt után is stabil (ma teszteltem megint). +A W7 beépített memória tesztelője sem talál semmit. Egy éve ezen a beállításon jár, eddig sosem volt vele gond. Pár hete húztam újra a rendszert (ugyanezt), azóta csinálja ezt, a régivel semmi problémája nem volt. ebben a 2 hétben 3-szor húztam újra a rendszert. A 100Mb-os partíció össze lett vonva a c:-vel a telepítőben. Amikor nem volt, akkor is csinálta.
Bekapcsolt AHCI-vel lett telepítve.
Videókártya tuning mentes, legújabb Catalyst-al, 45 perc Furmark után is teljesen stabil.
Ennyike információból mit lehetne kideríteni? Az "ntoskrnl.exe+7f2a9" hibakódot kaptam az utolsó után a BSV-ben.
Utoljára akkor csinálta, amikor futott az ütemezett NOD32 optimalizált keresés a háttérben + filmet néztem az asztalon a Media Player Classic Home Cinema-val. Más nem ment.
Előtte a másik rendszeren csinált újraindulást, amikor flash videókat nézegettem a youtube-on 1080p-ben, de 720-ban is csinálta. Indulás után rögtön kékhalál. Azóta azzal nem csinálta. Chrome van fent, így ugyebár a legfrissebb Flash is beépítve.
Videókártyára/Catalyst-ra terelődött a gyanúm akkor, de a furmarkban meg tökéletesen teljesít.
Egyszer csinált olyat, hogy olyan fájlokat jelölt meg a Blue screen viewben, amiket ide a fórumba beírva, a merevlemez driverével volt kapcsolatban. Akkor néztem utána és mindvégig kikapcsolt AHCI-vel használtam a vinyót (Seagate 7200.12 500 Gb). Amit most telepítettem rendszert 2 napja, ebben viszont már a telepítés kezdete óta be volt kapcsolva a BIOS-ban az AHCI.
Fogalmam sincs, hogy mi lehet, de nagyon idegesítő.
Kicsit hosszú voltam, elnézést.

-
ToBeY
nagyúr
Feltettem ezt a Bootracer-t 45mp mért.Ez jónak számít vajon?
-
ToBeY
nagyúr
Hogyan tudnám megnézni a boot time-ot és az install dátumát a windowsomnak?
-
oregcsóka
őstag
Én is köszönöm, woland_y2k-nak, és Tamás88-nak is!

-
Norbi46
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Föl lélegezhet a C:\

-
oregcsóka
őstag
6600-as videokarcsira fel lehet rakni a WIN 7-et? (Abit IC7; 2,4/512/800-as Northwood; 2GB RAM) ?
-
Tamás88
őstag
válasz
Norbi46
üzenetére
Vagy a számítógépben a c:\ meghajtóra jobb egér gombbal rákattintasz, ott a tulajdonságokat kiválasztod. Ott a lemezkarbantartóra rákattintasz, vársz egy kicsit, majd rákattintasz a rendszerfájlok törlésére, ott megint vársz egy kicsit, majd az egyéb beállítások fülnél kitörlöd a korábbi visszaállítási pontokat, ezután kijelölöd azokat, amiket törölni szeretnél és utána nyugtázod a döntésedet. Röviden ennyi, és néha nagyon sok helyet fel tud szabadítani.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
pocokxx
üzenetére
Hát, ha már a win is azt mondja, hogy formázd a meghajtót, és nem látod, akkor talán GetDataBack...
Filerendszer valszeg összeomlott rajta, amíg nem formázod, vagy ilyesmi, addig van sansz, h 1 részét vissza tudod menteni..
De erre érdemes lenne itt rákérdezni.. Lehet, ide több olyan ember figyel, aki ebben tud segíteni, vagy okosabbat mondani.

-
pocokxx
Közösségépítő
könnyen lehet, hogy ez hardver gond, de azért leírom, hátha:
Két winyó van a gépben, az egyik egy 750 es, amin szinte csak adatok vannak. Ez a winyó most úgy látszik meghalófélben van: A windows konzisztencia ellenőrzést kért, amin megakadt... Reset után pedig tovább nyomva a CHK disket a következő üzenetet küldve közölte a win, hogy nem tudok hozzáférni semmihez, ami a D: meghajtón van: A kötet sérült vagy hibás... Ötlet?
-
válasz
Norbi46
üzenetére
\Windows\temp
\Windows\SoftwareDistribution\Downloads
\Users\<felhasználóneved>\AppData\Local\Temp\
\Users\felhasználónév\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Recent\AutomaticDestinations
\Users\felhasználónév\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files
\Windows\PantherEzeknek a mappáknak a tartalmát lehet törölni. Ha továbbra is pirosban lesz, akkor meg programot, vagy játékot kell törölnöd, ha rajta van. Mekkora partíción van? Ha 20, vagy 25, akkor ne csodálkozz, ha abban van.
-
Norbi46
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
A segítségetekre lenne szükségem. Adott egy Win7 64 bit-es rendszer és az a gondom vele hogy futtattam a ccleaner progit hely felszabadítás reményében ami meg is valósult, de ha megnézem a sajátgépbe a C meghajtót még mindig a pirosba van. Van-e vmi olyan app ami feltérképezi a meghajtót vagy mik azok az állományok amiket esetleg a karbantartó programok nem távolítanak el.
Légyszi segítsetek.
Köszi előre is mindenkinek!
-
Воланд
titán
-
válasz
kpetyke
üzenetére
Igen, pont ezt kérdeztem/javasoltam volna én is, amit Sweet Lou 6, bár megpróbálkoztam a gyári oldalon megnézni, de mind a magyar, mind a külföldi Asus oldalon, nem jön be az alaplap oldala. (kereső megtalálja, de nem jó helyre megy az oldal)
Amiket meg egyéb helyen találtam, ott csak XP-s driverek vannak...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
kpetyke
üzenetére
Nemnagyon... Bizonyos dolgokhoz elfogad xp-s driver a 7, pl külső perifériákhoz, de nem nagyon ajánlott használni...
Hangkártya, ha AC97 van benne, akkor a realtek oldaláról tölts le hozzá driver-t... További alaplapi drivereket inkább hagyni kell, amiket a win felrak...
Ha van felkiáltójeles eszköz az eszközkezelőben, próbálj először update-en keresztül találni hozzá driver-t, ha nincs, akkor necces a dolog...
-
kpetyke
tag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
csak XP-s van az is jó?
-
kpetyke
tag
Sziasztok
Adott egy Asus A7N8X-X alaplap. A hivatalos oldalon nincs win7-hez driver. Valakinek valami ötlet? -
koxos:8]
senior tag
Üdv!
Nálam egy régi játékot nem akar feltelepíteni.
Azt írja, hogy nem kompatibilis az op rendszeremmel.
Ezt a játékot telepíteném fel: Knights And Merchants Shattered Kingdom
Ultimate 64 bitem van.Az exe-nél pedig programfuttatási hibát ír ki.
Érdekes.
-
swoody
senior tag
Sziasztok
Hol lehet azt beállítani, hogy milyen alkalmazás induljon el automatikusan?
De úgy szeretném, hogy csak az egyik profilra legyen hatása.Köszi.
-
nanizo
csendes tag
Sziasztok! Indítópultba szeretnék betenni egy programot, készítettem hozzá egy parancsikont, ha simán futtatom, rendesen le is fut, rendszergazdi jogosultság kell hozzá, viszont a startupból valahogy elszabotálja a rendszer, pedig fontos lenne, hogy minden induláskor lefusson. Nem értem, miért van ez, mi lehet rá a megoldás?

Köszi! -
-
negyedes
addikt
Udv ujra

Van egy win7 es gep jelszoval. Hany rossz probalkozas utan zar ki a rendszer es hogyan lehet a kizarast feloldalni? Nincs kedvem kirpobalni a sajatomon

-
Van egy másik zavaró problemám is. Raid 0ban van két 500as egytányéros WD Caviar Blue. Semmilyen progi nem tudja kiolvasni a lemez/lemezek adatait (pillanatnyi sebességük, hőmérséklet). A lapom gigabyte ma790x-ud3p, 64bites win7. Amikor tettem fel a win7et másik laphoz való driverrel látta csak a raidet, a laphoz való eredetivel seohgyan sem. (Ha valaki hasonló problémával szenved, mint én, nekem megvan a driver.)
-
-
Üdv!
Kb 1 hete az everest rendszer stabilitás proci terhelője szerint legalább 50% terhelés alatt van a procim. Az everest pontatlansága miatt nem tulajdonítottam neki jelentőséget, mígnem ma észrevettem, h a feladatkezelő is 50%ról indul, de a programok 1-2% ot terhelik a procit. Illetve ma vettem észre, h van 1 fontos letölthető frissítés, de semmit nem ír róla :S
A teljesítményben (amd phenom II x2 be, radeon 4890 oc) nem vettem észre csökkenést.
Mi lehet az ok? Esetleg vírus vagy windows? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
zetecR
üzenetére
Ott csúszik meg a dolog, valószínűleg. Már többször leírtam, Nekem is akkor jelentkezett ez a hiba, amikor feltettem a telepítős gyári driver-t. Amíg a windows-ost használtam, sosem volt semmi gondom. Azóta nem is telepítek külön LAN driver-t, max update-ről, azóta sem jelentkezett a hiba. (kopkopkop).
-
fatal`
titán
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Távolítsd el, aztán zapmessengerrel pucold le a maradékot és tedd újra, hátha.
-
fatal`
titán
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
ActiveX (IE) flash player fent?
-
kraftxld
félisten
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Első körben szedd le az A-patch-et.
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Nemrég telepítettem friss windows 7-re a Live Essentials-t, de mikor elindítom a Messengert, előjön a "Take a Photo..." reklám, majd összeomlik, ezután ha bezárom akkor elindul a Messenger, de ezt minden indításnál eljátssza, mert mindig összeomlik az a nyavalyás reklám.
Valakinek van ötlete, hogy hogyan lehetne megszüntetni? Ja és ha számít, a Messenger A-patchelve van.
-
bozont
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem nem ezen van, ez csak egy tároló és nincs szétdarabolva, egyben hagytam az 1Tb-ot. Mondjuk azt nem értem mi köze lenen a dologhoz, hogy ezen a merevlemezen van-e a rendszer vagy sem, attól még meg kellene tudnom osztani. Amúgy XP és Win7 alól sem elérhető. És mostanában került az öcsém gépébe is egy ekkora vinyó, amire szintén nem tudok belépni. Ő sem az enyémre és én sem az övére.

-
-
bozont
veterán
Sziasztok
Az mitől lehet, hogy egy bizonyos méretnél nagyobb, otthoni hálózaton megosztott partícióhoz nem lehet hozzáférni? Minden engedélyezve van, de mikor belépnék az adott meghajtóra "Hozzáférés megtagadva" üzenetet kapok. Először azt hittem, hogy csak nálam van valami, mert az 1Tb-os meghajtóra nem tudott belépni senki, de egy lan party alkalmával rá kellett jönnöm, hogy akinek hasonlóan nagy méretű meghajtó van megosztva ahhoz sem lehet belépni. Kisebb méretűekre meg gond nélkül (pl 500Gb méretnél még megy). Van valami korlátozás e téren? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Butcher-HUN
üzenetére
Szerintem térj át ebbe a topic-ba, ezt pedig ne off-oljuk szét.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen erre mondjuk én is rájöttem. CDBOOT codun't find NTLDR még is mit jelent? Illetve hogy ha betesszük az XP CD-t és bootolni akarunk akarok nem enged. 2 vinyó van a gépen gondolom slave, master ott lehet valami probléma? Mit kellene így bioson belül állítani hogy végül is CD-ről bootolna?

-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm és elnézését!

-
válasz
Butcher-HUN
üzenetére
Az az oka, hogy vannak olyan kártevők (és manapság túlnyomórészt ilyenek vannak), amelyektől kizárólag törléssel lehet megszabadulni. Ha a fertőzés bizonyos rendszer- és/vagy bootfájlokat is érintett és azt az AVG letakarította, akkor annak az OS-nek kampeca...
Annyit lehet még tenni, hogy egy javítótelepítést kell indítani és akkor talán helyreáll a rendszer. Ha nem, akkor egy másik gépbe kell betenni a vinyót(ez mondjuk jelenthet biztonsági kockázatot, mert a másik gép is megfertőződhet) és lementeni minden értékes(pótolhatatlan) adatot és OS-t újratelepíteni, telepítéskor lassú formattal formázni a a rendszerpartíciót.Amúgy ez XP-s kérdés, arra is van topik, legközelebb légy szíves XP-s kérdésekkel EHHEZ a topikhoz fordulni...
-
válasz
Butcher-HUN
üzenetére
Nem windows 7 amint látom. Lemez be, majd javítás, hátha csinál valamit.
-
Butcher-HUN
senior tag
Sziasztok! Tegnap AVG IS 2011-el csökkentett módban vírust irtottam a barátnőm gépén. Na most az AVG törölt is szép számban. Viszont mikor a gépet újra indítottam odáig eljut hogy normál módban akarom indítani a Windows XP SP3 ról van szó vagy előző helyes mentés vagy csökkentett mód. Rányomok hogy normál mód erre újra indul és oda lép vissza majd ha rányomok hogy csökkentett mód vagy elűző helyes mentés újra indul a gép nem bootol be. Szerintetek mi lehet a probléma? Bios-t nem babráltuk minden default-on van. A konfig egy régi Prescott magos Intel Pentium 4-es konfig. 2 vinyó van. Segítségeteket előre is köszönöm!

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"Home Group"-ot használok csak az asztali géppel való szinkronizálásra. Tudom, amatőr módszer... kis cég, kis foci...

Starter, ha létezne külön, az sokkal gyorsabb lenne? Magyarul a "netbookba fölösleges" funkciók abból ki vannak szedve?
Off: területi képviselő vagyok, és ez a kis sz@r a hurcibálós gépem. Adatok, árjegyzékek, dokumentációk, sox excel, sok pdf., de amúgy szinte semmi más. Asztali gépen már megjelenése óta Win7-van, és nagyon utálom váltogatni a 2 oprendszert. Csak ötletként dobtam fel a főnökömnek, hogy upgradelhetnénk a masinát... még előtte kellett volna körüljárnom a témát...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Gugliva, Win7-nél már nincs basic, csak HP, és attól felfelé..
-
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Azt nem tudom, hogy ténylegesen milyen sebességgel menne, de arra ügyelj, hogy ez nem Vista... Olyan laposok, amelyeket Vista Home Basic-el szállítottak(és dög lassúak voltak még így is), egy W7 HP alatt meg szárnyaltak...
Ha van lehetőséged, akkor mindenképp próbáld ki(kér kölcsön valakitől egy telepítőt), mert az tényleg nem lenne jó, ha megveszed és valóban lassú lesz a gép(bár kétlem)
(persze, ha megoldható, hogy az XP-ről előtte egy teljes rendszermentés, hogy ha kell, vissza tud pakolni gyorsan)UI: Nem tudom, hogy kell-e csoportházirend(XP Pro-ban van Home-ban nincs), mert W7 HP-ben nincs group policy... Csak szólok...
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Épp akartam még írni, hogy már rég óta nem is láttam Home Basic-et. Lehet azt még kapni, mert régebben voltak olyan hírek, hogy az is lekerül a boltok polcáról és a Starter-t követi, azaz csak előtelepített formában lesz elérhető, és csak recovery lemezen mellékeli pl laposokhoz.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek az infót!
Céges netbookra kellene, hivatalosan... csak akkor engedik, ha nem drága. Warezolni a céges gépen sem akarok, de az Xp-t már nagyon rühellem.#48806: nem tudom, még nem jártunk utána. csak felvetettem a főnökömnek, az meg komoly pénzt biztosan nem szánna az utazós gépem upgrade-jére.
Nem rendszergazda vagyok, csak egységsugaru user...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Thx a kiegészítést.

Ha jól rémlik akkor a Starter-t csak géphez adják, igaz?
-
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Starter-re sehogy nem lehet upgrade-lni, Home Premium-ra vagy "nagyobb" verzióra lehet legális módon. Ezenkívül XP-ről nem a megszokott Upgrade eljárást kell alkalmazni (mint pl Vista-ról W7-re történő upgrade esetén), hanem előtte az Easy Transferrel(windows áttelepítő) a fontos rendszer-és user mappákat, felhasználói fiókok és azok beállításait stb stb elmented, majd telepíted a W7-et egyedi telepítési módban, majd az easy transferrel visszaállítod. Részletes leírás
Én inkább egy OEM Home Basic vagy Home Premium vásárlását javasolnám (Starter-t nem lehet venni, azt kizárólag előtelepített formában érhető el) és akkor mehet a tiszta telepítés...
tudom, hogy valamelyest költségesebb megoldás, de ilyen tortúra elkerülése nekem érne annyit.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Sziasztok!
Windows XP-vel egy éve vásárolt atomos netbookomat hogyan tudnám - jogtisztán - legolcsóbban, legegyszerűbben win7 Starterre upgradelni? Van egyáltalán rá hivatalos megoldás?
Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest