Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
Aktív témák
-
polonic
félisten
-
pete_21
addikt
Van egy érdekes problémám, ami nem gyakran fordul elő, de annál idegesítőbb.
Lent a superbaron meg vannak nyitva ablakok, és ha rájuk viszem az egeret, ugye színessel kijelöli őket. Viszont hiába viszem el a superbarról a kurzort, a kijelölés megmarad. Illetve hiába viszem a megnyitott ablakok ikonjára az egeret, se az ablak előnézeti képe nem jelenik meg, se tooltip-ként az ablak neve. Gondolom ez valami ablakkezelős hiba.
Nem egy hatalmas tragédia, restart után helyrejön, de kíváncsi vagyok meg lehet-e anélkül oldani. Ez a hiba most úgy jelentkezett, hogy semmilyen 3D alkalmazást nem idítottam el (szóval nem tudom, mi idézhette elő...)
Van valami tippetek?
Köszi előre is! -
fatal`
titán
válasz
Воланд
üzenetére
"Azt tőlem ne kérdezd, hogy sikeres frissítés után miért nem törlődik automatikusan a mappa tartalma, mert nem tudom."
Pl. azért, mert van olyan beállítás, hogy csak töltse le, de ne telepítse. Aztán azért, hogyha eltávolítod majd úgydöntesz, hogy mégis kell, akkor ne kelljen újra letölteni.
-
Hi All!
Kérnék egy kis HELP-et.
Mi a különbség a 2 IP között??
Shared IP
Dedicated IP
Igazából ami érdekelne ,hogy a kettő közül az egyik az mindig más IP-ét ad(tehát nem fix)?
THX!
-
SirRasor
addikt
Üdv mindenkinek!
A Win7 mappám ~15 giga. Tudtok valami trükköt, hogy a sok sallangot hogyan tudom biztonságosan kiszedni? Olyan 2-3 gigára szeretném lefaragni az egészet
A nem kellő programokat, szolgáltatásokat, könnyen hozzáférhető dolgokat már leszedtem. Nem MS Office van a gépen, tehát az se szemeteli. -
cigam
titán
HDsentinel professional "akcio" 2600.-Ft. Részletek itt. Bocs a reklámért, de van 3 'szabad hely", és holnap utalnám a pénzt.
-
Ferdzsoo
addikt
Kérdés.
Ezeket az előzményeket hogyan tudom innen törölni?
Az internetbeállításoknál ha törlök mindent, ezeket akkor sem törli. -
fatal`
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"2. A W7-nél nincs autoexec.bat"
De van, a rejtett partíción.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem is van autoexec-em. Vagyis akkor volt, ha a C-n voltak a bootfájlok. De ezt már megtárgyaltuk sok ezer hsz-el előbb.

-
need
addikt
Üdv..
nem olyan régen vagy is tegnap vettem egy G400 egeret és egy érdekes dolgot vettem észre... ja win 7 64 bit..!
abban az esetben ha a gépet leállítom készenléti módba "Suspend" ez ugye 1 billentyű nyomásra magához tér..viszont ilyenkor az egér használhatatlan vagy is olyan bűn lassú..
nem bírtam még kivárni azt az időt amíg magához tér..
Ha belépek a kezelő programjába ott ahol lehet állítani a sebességét akkor pik-pakk újra éled..!
Ezek szerint suspend után a a kezelő programot kell egyből elindítani...?
Ha ez így van akkor...na az már vicc..!mennyire van ennek a dolognak köze win7-hez...? vagy hol keressem a megoldást..??
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Adott egy win 7 home premium 64bit, melyre felakartam tenni Office.t, de olyan volt, mintha megakadt volna a telepítő, és kértem szakítsa meg, aztán a megszakítás is úgy nézett ki, mint ami megakad, és abból is kiléptem. Ezek után látom a telepített programok között, de sem elindítani, sem letörölni/javítani nem tudom. Ha pedig elkezdem újra a telepítést, egyszerűen "leállt a telepítő"-vel elintéz.
Ilyenkor mit lehet tenni?
-
ironman2
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ok kösz
-
válasz
ironman2
üzenetére
Ha van visszaállítási pontod, akkor használd, vagy az F8-as menüben (ahol csökkentett módban is indítod) válaszd a legutolsó helyes konfiguráció lehetőséget, vagy a javítás lehetőséget.
(W7 telepítésekor, ha nem formáztad a rendszernek szánt partíciót, és azon volt régebbi rendszer(ezek szerint lehetett), akkor azt a telepítő áthelyezi/áthelyezte egy windows.old nevű mappába.) -
ironman2
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Már nem emléxem rá.Valószinü hogy nem.Vagy az is előfordulhat,hogy valamelyik illesztőprogram nem töltődik be
-
-
ironman2
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Pedig ott van a c:-n.Lehet hogy az előző rendszer hagyta ott? Na mindegy.Valami más oka lehet neki.
-
-
Воланд
titán
válasz
ironman2
üzenetére
Ezért nem kell formatálnod, javítás után a régi boot fájlokat tudod törölni. Azért javasoltam, hogy távolítsd el a merevlemezt, hogy ne kavarjon be. Persze nem lenne szabad, de jobb biztosra menni. Telepítést is érdemes úgy végezni, hogy csak az a merevlemez van csatlakoztatva, amire az oprendszer kerül és ezáltal elkerülhető az, hogy a boot fájlokat másik merevlemezre tegye telepítéskor a win.
-
Воланд
titán
-
-
skoos
őstag
Sziasztok!
Volna egy régi, de annál jobb Canon S9000es nyomtatóm, amit fel szeretnék telepíteni az új rendszerre, de nem tudok. Van Driver CD-m (XPre jó volt még), de ez már nem engedi.
A Googli EZT DOBJA KI, de az mondja először telepítsem a Win Update-el. HOGYAN?!
Segítsetek plíz!
-
fasirTTT
őstag
csá mindenki
friss w7 telepítése után nem látja a 2 vinyó közül, nem látja a az 1iket, amelyiken nincs az OS. hogy lehet érzékeltetni? (bekapcsolásnál látja a lap, hogy csatlakoztatva van 2 vinyó)léci segítsen vki
-
ironman2
csendes tag
Sziasztok! A problémám az hogy van 2 vinyóm,az egyik 500 gb-s,a másik 1 Tb-s.Az 500 gb-s fel van osztva 2 particióra C
:.Az 1 Tb-s-nek a jele F:
A C.-n van a Windows7,de érdekes módon a boot fájlokat átrakta valahogy az F.-re,ezáltal alig áll fel a rendszer,vagy csak 3.indulásra.A C.-megmaradt az autoexec.bat
Kérdésem:Hogyan lehet megmondani a rendszernek,hogy a C.-ről bootoljon? És hogyan lehet a boot fájlokat visszarakni a C.-re? -
syler
aktív tag
válasz
Tamás88
üzenetére
Eltávolítottam eszközkezelőből. Minden lehetséges módon megprobáltam már, csökkentett mód stb stb. Újra nem tudom telepíteni, mert ahhoz a régit el kell távolítani, az viszont nem megy. Visszaadtam a gazdájának, hogy sajnos nem megy. Vigye be vodafone-hoz kezdjenek valamit vele, mert ez a voda driver hibája lesz tuti.
-
dantes
tag
Sziasztok!
Tesóm notebookjával van "probléma". Hiába állítom be, hogy kapcsoljon ki a képernyő x perc után, egy pillanatra elsötétedik, de rögtön vissza is vált. Hasonló a jelenség, ha manuálisan (billentyűkombinációval) kapcsolom ki. Egy pillanatra sötét lesz, de rögtön visszakapcsol. Mi lehet a baj?
Előre is köszi!
-
syler
aktív tag
Sziasztok, ide is beteszem hátha itt többen nézik:
Vodafone mobilnet drivert szeretnék eltávolítani, de a win 7 nem engedi. Ezt írja: Could not acces VBScript run time for custom action. Mit tudok evvel csinálni? Köszönöm előre is.
-
Gorneck
legenda
válasz
ErosenZold
üzenetére
Ebből látszik te mindent tudsz...mi már nem is kellünk, hajrá...

-
pete_21
addikt
válasz
kmisi99
üzenetére
Jelszóval védett megosztás ki van kapcsolva?
Tedd őket egy csoportba, és mennie kell.(#49534) ErosenZold: A services.msc-ben ne tilts le semmit, attól nem fog gyorsulni.
Ha a Programok és szolgáltatásokban lévőkre gondolsz, akkor ott visszajelölheted a Media Centert, ha nem kell, de hogy a boot időd nem fog csökkenni, az tuti.
(Én sem használom a Media Centert, de be van kapcsolva.) -
Воланд
titán
válasz
ErosenZold
üzenetére
Akkor tiltsd le amit szeretnél, majd nézd meg, hogy mennyit csökken a boot idő.
-
Gorneck
legenda
válasz
ErosenZold
üzenetére
Pedig megválaszoltuk a kérdésed. Gyorsabb nem lesz max instabil...
-
Воланд
titán
válasz
ErosenZold
üzenetére
De, ezt kérdezted és meg is kaptad rá a választ, hogy semmilyent.
-
bivalyolo
őstag
válasz
Tappancs2001
üzenetére
ha 64 bites xp-t töltöttél le hozzá akkor igen.
de működik az is ha 32 bites xp-t teszel fel viszont a virtual pc mindkét esetben 64 bites lesz mivel csak azt tudod feltenni.. -
ErosenZold
senior tag
Hát ez a kettő igen jó válasz volt, de én nem ezt kérdeztem.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Van egy ősrégi játékom (Freespace 2) amit nemrég vettem meg eredetiben, és a laptopomon tolom (HDMI-vel TV-re kötve). A TV felbontása 1366*768, a játék viszont 800*600-ban fut így csak a képernyő közepén jelenik meg, minden irányba fekete csíkkal a szélén.
A kérdés az lenne hogy tudnám teljes képernyőre kihúzni az ablakot (persze így romlik a képminőség de mivel elég régi a játék a grafika így sem valami jó)?
A videókártya integrált, a laptop képernyőjén játszva nincs ilyen gondom.
-
Gorneck
legenda
válasz
ErosenZold
üzenetére
Semmilyent...szvsz.
-
válasz
ErosenZold
üzenetére
1. Egyiket sem.
2. SSD.(#49491) skoos:Ati CCC topikban érdeklődj, mert ez nem win7 hiba.
-
ErosenZold
senior tag
Milyen rendszerszolgáltatásokat érdemes letiltani a gyorsabb boot érdekében?
-
arnyekxxx
veterán
Van valakinek tippje, mi lehet az oka, hogy feltettem a QTTabBar-t, hónapokig primán ment, aztán fogta magát és eltünt? Illetve ott van az opciója ha rákattintok jobbgombbal az ablak menüsorára csak épp szürkén kijelölhetetlenül. Esetleg valami win frissités belekavarhatott?
Esetleg tud valaki másik programot ami tabosítja az ablakokat?
-
pete_21
addikt
válasz
pigsty
üzenetére
Akkor nem tudom, mi lehet. Ha gondolod, majd átküldöm az én verziómat, ha még megvan a telepítője.
(#49515) woland_y2k: Eközött és a kikapcsolt UAC között sincs hatalmas különbség.

(#49512) adamssss: Elég hihetetlenül hangzik, hogy csak a Dokumentumokba enged menteni.
A C: gyökérbe, Program Files-ba, és Windows mappába nem enged. A saját mappáidban mennie kell. -
Воланд
titán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Igen.
-
Воланд
titán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Kikapcsolt uac-nál nem kell rányomni.
-
Winner_hun
félisten
Be lehet állítani hogy a feladatkezelő MINDIG az összes folyamatot mutassa ha elindítom? Ne kelljen már mindig rányomni az összes mutatására..
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Letöltöttem Win7 Pro 64 bit op. rendszer alá a virtual XP mode-t. 2 dolgot szeretnék kérdezni: a virtuális xp 64 bites lett, ugyanúgy, mint a gépen lévő Win 7 op. rendszer? A belépés után (az első belépésnél jelszót kért, amit létrehoztam), megszakadt a netkapcsolat a virtuális xp-n (egy darabig működött), amikor ki akartam lépni belőle, csak a kijelentkezés gomb jelent meg, amire kattintva újra a virtual xp bejelentkező ablaka jelent meg, így csak a reset segített. Ezeket a problémákat hogyan tudnám megoldani? Előre is köszi a segítséget.
-
A laptopomon én vagyok az egyedüli felhasználó, és elvileg rendszergazdai jogosultággal rendelkezem (még szép). Azonban mégis csomószor rá kell klikkelnem, hogy "igen én vagyok a gazada", de ami a legidegesítőbb, hogy word dokumentumokat csak a "dokumentumok" mappába enged menteni.
Ezzel mit lehetne kezdeni?Köszi
-
kraftxld
félisten
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Intel 945pm, chipset szinten max 4GB ram video memóriával együtt.
[link] -
fatal`
titán
válasz
pigsty
üzenetére
A mappanézetet mappánként jegyzi meg, de azt hiszem lehet valahogy fixálni, nem tudom, nem használom.
Ha az UAC kikapcsolását nem találtad meg az user error, egyébként ez nem ajánlott (vezérlőpult->felhasználói fiókoknál tudod kikapcsolni). Inkább futtasd a programokat rendszergazdaként, jobb klikk -> run as admin, ahol szükséges.
"Azt már meg se merem említeni, az miért van, hogy IE9, de Firefox5 alatt is"
IE-t nem használok, a többi nekem megjegyzi, de ennek semmi köze a winhez.
-
pigsty
aktív tag
-
-
pete_21
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ez a Creative Speaker Settingsben van, amit a DanielK-féle support pack rakott fel. Ha csak a Winupdates hangdriver van fent nálad, esetleg az Audioconsole, akkor szerintem nem találsz ilyen programot feltelepítve.

(#49492) pigsty: Ha kevesebb kattintással meg akarod úszni, akkor: start, beírod, hogy: cmd és Ctrl+Shift+Entert nyomsz, és így is adminként futtatja.

(#49494) pigsty: Azt hittem, hogy valamilyen saját mappádba nem tudsz menteni.
Ez így teljesen rendben van. Hidd el, megszokod majd.
A Winamp néha nekem is megkérdezi indításnál, de szerencsére elég ritkán. Én ezt a verziót használom: 5.56. Gondolom a társításokat állítja be, azért kell neki rendszergazda jog. Beállításokban a File types-nál a restore file associations at Winamp start-up be van nálam kapcsolva. Illetve próbáld meg, hogy a Beállításokban pl. a Playbackre, vagy a General preferencesre, vagy a Winamp Pro-ra mész, és utána zárod be. (lehetséges, hogy ha a File types-on marad, az is bekavar...)
Illetve nincs valami más program szintén társítva a zenékhez? Lehet, hogy amiatt kell a Winampnak mindig újratársítania."Több programnál picit zavaró, hogy be kell állítgatni, hogy igen, egy ini file hozzáféréshez engedélyt adok, nem malware"
Így lehet biztosítani, hogy tényleg nem egy malware.
Az UAC azt nem tudja, hogy mire kell a programnak admin jog, mit fog vele csinálni. Illetve lehet, hogy egy kártevő módosította a programodat, ezért jó, hogy meg sem lehet jegyeztetni a programokat.
Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Gumi és felni topik
- BestBuy topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Indul a ChatGPT Health
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- Eladó Abit Radeon 128MB videokártya
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A nem kellő programokat, szolgáltatásokat, könnyen hozzáférhető dolgokat már leszedtem. Nem MS Office van a gépen, tehát az se szemeteli.