Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tesztkört futott a OnePlus Nord CE6
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
Aktív témák
-
The DJ
addikt
Segítsetek felgöngyölíteni egy általam megoldhatatlannak vélt anomáliát.
Környezet:
- 4-5 darab Windows 7 Ultimate 32 bites rendszert futtató gép (vegyesen Wlan és kábel összeköttetésben a routerrel)
- TP-Link WR340GD router
- Hálózat bekonfigurálva (Otthoni csoport létrehozva az egyik gép által, a többi gép csatlakozva a csoportba, pár mappa megosztva minden gépen, jelszóval történő csatlakozás kikapcsolva).Minden tökéletesen működik, amikor működik a dolog, bár 10 esetből 8 alkalommal nincs hálózat, azaz egyik gép sem látja a többit, csak saját magát. Én Total Commanderen keresztül használom, de intézőben sem látszik olyankor semmi. Fogalmam sincs mikor és miért jön helyre, de tegnap például az történt, hogy bekapcsoltam az egyik gépet, néztem látja-e a többi 3-at, de egyet sem látott. Eltelt 2 óra, megnéztem ismét és akkor minden tökéletesen működött. Teljesen random módon van hálózat vagy éppen nincs (legtöbbször nincs). Már pendrive-al másolgatjuk a cuccokat ide-oda, mert amikor kellene sosem éri el egyik gép a másikat.
Próbáltam már ki-be lépkedni a csoportból, lefuttatni a hibaellenőrzőt. Az is feltűnt, hogyha valamelyik gép készenlétben vagy hibernálva van akkor sincs utána hálózat. Általában a restart sem oldja meg, maximum az idő. Ha várok pár órát előbb-utóbb helyrejön, de ez nagyon nincs így jól.
Régen sosem volt a hálózattal baj, sem az XP-s időkben, sem azelőtt. De Win 7 alatt nem tudom sem megszokni, sem kiismerni ezt az új állítólag leegyszerűsített (de mégis túlbonyolított) rendszert.
Valaki legyen olyan kedves és adjon valami használható ötletet, mert nagyon zavaró a dolog.
Aktív témák
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Apple iPhone 17 Pro 256GB Deep Blue Újszerű állapot 100% akku (51 ciklus)
- Honor 200 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- White GAMER PC! Ultra 265 / RTX 5070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / B660 / 850w Gold! BeszámítOK
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 i7-11850H 32 GB RAM 1000GB SSD NVIDIA T1200 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest