Hirdetés

Aktív témák

• PpenoO

őstag

Üdv mindenkinek!

A problémám a következő:
    Nemrég installáltam Windows 7 Ultimate 64 bit-es oprendszert. Arra lettem figyelmes, hogy amikor alvó állapotból áll fel a rendszer, 40-50%-os cpu használat lép fel (egy magot terhel vmi – E8400).

A furcsa az, hogy task managerbe csak a procihasználat összegzésénél illetve a teljesítmény grafikonon jelenik meg a proci használat, de a folyamatok között a rendszer 99% üresjáraton van. Rendszerlassulást nem nagyon érzélelek de gondolom a villanyszámlámat biztos megemeli ez a jelenség.

Elsőre vírusra gyanakodtam, átturtam a gépet Avasttal és Kasperskyvel de semmit nem találtak (megjegyzem nem járok ismeretlen oldalakra csak a megszokott bejáratottakra, amiket évek óta használok). A másik dolog ami nem vírusra utal, az az, hogy csak alvó állapotból való felállás után tapasztalom a fennt leírtakat. Akár 8-10 óra használat után (adobe, office, netezés, zenehallgatás, filmnézés, játék) a proci 1-2%on megy. Viszont, ha „elaltatom” akár öt perc használat után, felálláskor a proci 40-50%on pörög.

Segítségeteket elöre is köszönöm!

Tisztelettel,
    PpenoO

Aktív témák