Hirdetés

Aktív témák

• Johnny Cage

addikt

válasz Laccoss #17096 üzenetére

"Az élettartam fontos"

...meg az üzemidő, meg a fogyasztás, jobb helyeken. és igen, pont ez a kérdés, hogy mit pakol hova. van, aki szereti átlátni az oprendszer működését, de azt senki se szereti gondolom, ha feleslegesen használja az erőforrásokat. a win7 pedig állítólag a jobb energia menedzsmentről híres.

"Energiagazdálkodásnál beállítottad hogy kapcsoljon ki x idő múlva? Egyáltalán kikapcsol? vagy csak teker?"

ez nem is volt kérdés, az a kérdés, hogy miért seek-el, amikor nem fut a háttérben erőforrásigényes program (még jó, hogy egy kikapcsolt vinyó nem dolgozik). update-et alapból kilövöm, csak akkor frissítsen, amikor én mondom neki. késleltetett írás? amikor nem csinálsz semmit?

az XP is prefetch-el és használja a cache-t, de az nem seek-el feleslegesen. kábé ugyanúgy lőttem be a win7-et is, mindent kikapcsoltam, ami feleslegesen futna a háttérben. ezzel nem az oprendszert becsmérlem, mert egyelőre nem tudjuk, hogy mi okozza. lehet, hogy egy progi. erőforrásfigyelőből mindenesetre nem derül ki. diskeeper-t lelövöm, a seek-elést akkor is folytatja. paranormális

előbb-utóbb csak rájövök.

Aktív témák