- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
De azt az elején nagyon félrekommunikálták. Szerintem még mindig a rossz rajtolás következményeit próbálják helyrehozni. Már most 2X annyi PS4 van eladva, mint XO, ami egy picit aggasztó.
A Microsoftnak szerintem nem lenne más választása, mint veszteséggel, de olcsón árulni a termékeket egy darabig, hogy jobban tudjanak terjeszkedni. Idővel a szolgáltatások úgy is visszahoznák a pénzt. -
Dave™
nagyúr
Lehetne ez jó irány, csak a saját rendszerük fejlesztése is borzasztóan lassan megy, a fb app-al is sokat küzdöttek, de ott van példának a Skype is, aminél a mai napig nincs teljesen szinkronban a mobil és asztali verzió, a levelező is borzasztó fapados és csak képet tud csatolni stb. Aztán hiába vannak új funkciók, mint a continuum is, amihez új, ráadásul high-end hardver kell, mert a WP részesedése ugyan borzasztóan alacsony, de még annak is csak kis töredéke a high-end, a többsége az olcsóbb alsó és középkategóriás telefonokból áll. Az OEM-ek meg sem törik össze magukat, de nagyon nem is lehet kárhoztatni érte őket, egyelőre senkinek sem jött be igazán a WP-s telefon fejlesztése. A Nokiánál lehetett reménykedni, hogy nyereségesek lesznek belátható időn belül, de hamarabb kellett volna lépniük.
-
aprokaroka87
nagyúr
jó hát igen,pl a facebook messenger Droidon kb 30 engedélyt ad ki...mondjuk ott lehet kezelni,viszont ha jól láttam lehet írni saját engedélyeket is,amik nincsennek benne az oprendszerben.
Ilyenkor az a jó megoldás,ha az usernek megadjuk a lehetőséget.
Megtagad,Kérdez,Engedélyez. -
consono
nagyúr
A biztonság egy dolog, fontos is, de pont emiatt nem kompatibilis semmilyen okos eszköz a WP-vel az MS sajátját kivéve. Én vállalom a kockázatot, ha kényelmesebb lesz tőle az életem
Warezolni most sem warezolok, azt meg azt hiszem minimális elvárás, hogy az áruházba ne kerülhessen fel rosszindulatú szoftver, ami kihasználja a nyiltságot (tudom, droidon is volt belőle probléma, de akkor is.)
-
Dave™
nagyúr
Egyetértek abban, hogy a 8.1 puritán és elnagyolt, de legalább következetes, átgondolt és piszok gyors. Na most ha a sebességtől el is tekintünk, a 10 egy nagy katyvasz. A tárcsázó, a store betűtípusai, a kontaktok, a kontaktok csempéje, a felskálázott ikonok és lehetne még folytatni. Felfoghatatlan, hogy egy ekkora cég miért csak ennyit tud kiadni magából. Borzalmasan sajnálom, hogy ilyen irányba megy a fejlesztés, mert évek hosszú során kitartottam és bíztam a rendszerben, de mostanra el/belefáradtam sajnos. Szívem szerint az asztali Win 10-et is lecserélném, de azt nem tudom kikerülni, meg ott kevesebb problémám van, mint a mobillal. Az viszont egyelőre nálam tuti kimarad, egyszerűen már semmi sem szól mellette sajnos. Csináltak egy elfuserált droidot, amire viszont semmi értelme váltani droidról, ellenben azokat faszán el fogja ijeszteni, akik eddig ezt választották és szemeztek vele az egyedisége miatt. Mostanra már csak a csempék maradtak az eredeti koncepcióból, az meg kevés lesz az egyediséghez. Na kipanaszkodtam magam megint, nem direkt csinálom, egyszerűen elkeserít ez az egész.
-
klz80
tag
Mit jelent az, hogy üres és túl nagy? Meg hogy gyengénlátóknak? Tényleg nem értem, nem kötekedni akarok
Volt olyan is, hogy a W10-en HR, de akkor se éreztem sok javulást. Azért a 930, ha jól tudom 2-szer olyan gyors, mint a 1020. Bár volt olyanom is, és a 8.1 alatt én nem éreztem túl nagy különbséget, kamerán kívűl persze.
Lehet ma este még adok neki egy esélyt, meg egy tucat HR-t és hagyom reggelig magához térni -
netpeti98
addikt
Ahogy értem a chrync egy hagyományos WP app volt, amit időközben leszedtek a storeból. Így amikor vissza állt 8.1-re és visszarakta a programjait akkor már nem tudta letölteni.
Szóval a W10-nek nem sok köze van hozzá, max annyi hogy miatta kellett újrateleíteni a telefont.
-
-
-
törölt tag
Hatalmas support hogy náluk is leadhatom a telefont, amit aztán elküldenek a Microsoft szervizbe. Ennyi erővel az Auchan is nyúljon bele minden általuk is forgalmazott laptopba és függjön tőle a frissítés.
Egy független telefonba úgyanúgy beleteszed a SIM kártyát és működik. Ha nem, elviszed az üzletbe és beállítják.
(#4045) savoo: Pont ezt az okádék Jade vonalat kellett ráhúzni a Windows szériára
Amúgy lesz androidos gamer telefonjuk is, az egész jól néz ki. Egy ilyen kéne Xbox branddel.
-
confuser
senior tag
Éreztem hogy rosszul fogalmazok, pont az ellenkezőjét akartam írni, vagyis hogy sokféle módon kommunikálnak a különböző alkomponensek (vagy akár appok) egy főbb komponenssel, nem pedig sablonszerűen. A példa lehet hogy nem a legideálisabb, de azért az értesítési központ is többfelé kell/kéne "figyeljen".
-
confuser
senior tag
It's ok, de mi van, ha pl. te az értesítő központot kapod meg "kisprojektnek", ami szinte mindennel összefügg, kiscsillió különféle módon, nem csak sablanoson használja sok-sok app, de ugyanazon a módon. Vagy teszem azt megkapod a billentyűzetet, aminek megintcsak alkalmazkodnia kell a különféle szituációkhoz. Bedobsz egy újítást vagy optimalizálást, és nem is gondolnád, hogy Józsi fingós appja beszarik tőle.
Nyilván épp ezért belülről kifelé kell dolgozni, tehát előbb a core dolgokat kell fejleszteni, stabilizálni, véglegesíteni, de itt a W10M-nál 1000 külön szálon indultak el, belülről, kívülről, oldalról, szemből, mindenhonnan. Hogy tud ez beérni? Mindenki fejleszt, javítja az egymás által generált bugot meg bepanaszolja a szomszédot, hogy miatta szar a saját projektje, aztán mindenki szorít otthon a bilin, hogy a végén valami stabilszerű valami legyen az eredmény?
-
Köszi.
Eddigi tapasztalataim alapján a lockscreen úgy működik mint egy gagyi app, lassan tölt be, és csak az után jelenik meg rajta az idő meg az adat. Kár hogy a glance buzerálására nincs lehetőség már.
A billentyűzet fasza, de megint csak sajnálatos módon nem jön le a magyar nyelv.
Az alkalmazások nyitási tempója siralmas, viszont ahogy láttam a droidos appok is ugyan ilyen sebességgel nyílnak, tehát van remény hogy egyszer majd ugyan olyan klasszul futnak mint mint most azbappok 8.1 alatt.
Az új homescreen szerintem jól néz ki, de a menü és a beállítások jó ocsmány még.
A bugok nem zavaróak már utoljára március körül próbáltam, az katasztrófa volt. Jó lesz ez, de bem tudom hogy készül el két hónap alatt. Nehogy valami félkész fossal jöjjenek az új Lumiák. -
consono
nagyúr
Egyetértek. Én végignyomta az insider buildeket desktopon, de nekem ott is tetszett amit láttam, most mobilon is "visszajöttem" windowsra, ott is tetszik amit látok. A preview meg egy dolog, a desktopon is nagyot ugrott a minőség illetve a sebesség az RTM előtti utolsó bilddel, legalább is nálam.
-
-
Giovan!
addikt
Lehet egyedül vagyok ezzel, de nekem a WP7 dizájnja nagyon bejött. A Panorama hubok tökéletesek voltak mobilra, és teljesen egyediek. Nem is értem azt miért kellett szétcsesznie az MS-nek (illetve de,desktopon nem annyira jött volna be,és ugye One Windows mindenek felett). Most meg ez a kerekekités...
-
waces
aktív tag
igen, csak ott egy konzekvens új designt toltak le _mindenre_. ott az érvágás elsősorban azon ment, hogy az emberek x %-nak nem tetszett a flat irányvonal szemben a megszokott régi nem-flattel. de ettől eltekintve egy megtervezett, egységes, mindenre ráhúzható, univerzális design lett. szépségről nem érdemes vitatkozni, mert vagy tetszik vagy nem, viszont a funkcionalitással és az egész ui egységesítésével és a ux megtervezettségével nem volt gond.
ps: ive-ot lehet szeretni vagy nem szeretni, de baromi tehetséges, ez vitán felül áll.
-
Dave™
nagyúr
Ugyan nem követem ezeket, de iOS-nél úgy rémlik sikerült következetesen végigvinni, lecserélték az egészet. A WM10 jelenleg meg leginkább maga a következetlenség, és egy dolog a nem tetszik része, a másik meg hogy a UX katasztrofálisan szar. Kiváló példa erre a tárcsázó, 8.1-ben szép szellős volt, most ezt sikerült összenyomni, biztos nagyon kellett takarékoskodni a hellyel... Meg akkor most ki kellene találni, hogy kerek vagy szögletes az irány, mert ezek nagyon nem passzolnak így össze. Örülök, hogy te elégedett vagy, én leginkább elkeseredett, pedig nagyon vártam
-
-
-
-
-
waces
aktív tag
persze, ezzel tisztában vagyok, de ez kvázi alap funkcionalitás (hisz a home userek mellett a céges felhasználás is target platform). kb mint hívás fogadni vagy indítani. és nem árt ha ezek a funkciók egy kb 1-1.5 hónap múlva megjelenő rendszerben már legalább érintőlegesen működnek.
-
-
-
tomboy0013
veterán
-
dane
senior tag
Már kerek.
Én is ezt mondom... Nem tetszik.
- forró a telefon és indokolatlanul merül
Ja hogy a telepítés után 16 órával még telepít? Mégis mit telepít?
De igen.
Hol?
És honnan tudná a kereső, hogy most épp weben vagy a telefonon akarsz keresni?
Pl onnan, hogy beállítom. Keressen mondjuk üzenetek, mail-ek, kontaktok, media file-ok között...
Mellesleg ha neten akarok keresni akkor elindítom az Edge-t. -
Ringman
félisten
- Nincs egy olyan kereső amivel a telefonon lehetne tartalmakat keresni anélkül (mint pl a spotlight az almánál), hogy a Bing megkeresse nekem a neten (is). Ha pl egy névjegyet keresek, ne keresse meg már nekem a neten.
És honnan tudná a kereső, hogy most épp weben vagy a telefonon akarsz keresni?
szerintem olyanra gondol, mint asztali win esetében:
-
-
chipesz
őstag
"Eddig úgy volt a 8.1-ben."
Igen, tudom. Azt nem tudom, hogy ezt miért kellett megváltoztatni. (Mondjuk ezzel megvagyok.)
"A 7.x-ben így volt, csak mivel a visszajelzések alapján mindenki a Camera Rollt nyitotta meg, ezért az lett a default."
A megoldás az lenne, ha lenne választási lehetőség a beállításokban, hogy melyik oldallal kezdjen induláskor. Sokk appnál van ilyen lehetőség.
-
waces
aktív tag
lehet a project felénél teljes refaktoringot csinálni - ha menetközben kiderül, hogy az adott irányvonal már menthetetlenül rossz.
marad az inkonzisztens UI - rosszul megtervezett vagy kivitelezett UI miatt tapasztalnak a felhasználók olyan dolgokat, amik zavarják őket -> változtatás a UI-ban anélkül, hogy az alatta futó rendszerben mélyreható változtatásokat kéne implementálni. az UI változtatás nem feltétlenül áll kapcsolatban a core rendszerrel (hogy egy menüpontot balra felülre vagy jobbra alulra vezetnek ki a gui-n az ebből a szempontból mindegy, áttervezett ui ua funkcionalitással, viszont használhatóbbá válik a felhasználók szempontjából. (ilyenre azért volt példa az elmúlt buildekben is) -
netpeti98
addikt
Nem, a működő tabletes modern Firefox már a beta csatornán volt (a Firefox fejlesztése több csatornára van osztva )amikor a Mozilla parkolópályára állította a projektet, és a kevés felhasználóra hivatkozva nem fejlesztette tovább, illetve a fejlesztésben is el voltak csúszva. Ugye itt a Micrososft megkötései és az APIk hiánya miatt kellett trükközni.
A kérdés az, hogy az előző próbálkozáshoz hasonlóan az asztali verzió motorját fogja használni az app és ezzel a x86 tablet és desktop volnalra korlátozzák magukat, vagy a tervezett IOS verzióhoz hasonlóan lemondanak a saját böngészőmotorról a mobilos és tabletes alkalmazások esetében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Beárazást kérnék: Optoma HD200X + vászon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Parkside szerszám kibeszélő
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpársportok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest