- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzoley
veterán
Ha lenne 106cm-es fullHD-s tévém, esküszöm egy méterről nézném, csak lenne
Az ok, hogy nagyobb a felhasználói felület, b*szhatod, ha két méterről már nem tudod elolvasni a szöveget. És az jobban fárassza a szemet, ha erőltetni kell. Ha meg növeled a betűméretet, akkoör meg ott vagy, ahol a part szakad
De ez a része kevésbé fontos, a saját monitorát mindenki úgy, olyan távolságból nézi, ahogy neki a legjobban tetszik. Viszont amivel az elején kezdted, az nagyon nem lényegtelen, rossz esetben ülhetsz akármilyen messze a monitortól, ha szar a kép, azzal nem fogsz tudni mit kezdeni. Akkor nincs gond, ha az illetőt ez nem zavarja.
Amúgy a mozi első sora monitornál olyan 30cm-nek felel meg, egyszer volt szerencsém hozzá, sírva jöttem ki a teremből. 30-asnál az egy métert még elfogadhatónak tartanám, de nekem a 1.5m asszem már sok lenne, nem élvezném a nagyobb mérettel járó előnyöket -
bzoley
veterán
"világosabb alul egy picit"
Nem, nem világosabb, hanem egyre sötétebb, gyengébb, és minél nagyobb a szög, annál kevésbé látható a kép. Nem 45fok-nál, vagy még nagyobb szögben, mert az szinte természetes, hogy a legtöbb TN-nél, már szinte láthatatlan, hanem nagyon sok esetben már teljesen szemben is látszik árnyalatnyi különbség, és ez nem a bevilágítástól van.
Láttam már elég szar, össze-vissza világító képernyőt, nem túl felemelő, de az összkép akkor is jobb volt, mint egy "agyonfakult", egyébként már majdnem egyenletesen világítóé.
1 méter? 24-est nézek 70-ről, 1méteren már zavaróan messzinek tűnik. Mi a fenének akkor magasabb felbontás, messziről úgyis elvesznek a részletek. Ha lecserélném egy 30-asra, akkor 2méterre kéne ülnöm tőle, és úgy kéne dolgoznom? Ezt te sem gondolod komolyan.Nem alkototok véleményt más monitoráról, ha épp olyan kerül elém(max, ha ismerős az illető), de baromira tud zavarni egy idő után. A monitorra érkező jel, és még a felbontás sem befolyásolja annak egyéb jellemzőit. Nem azt néztem, hogy milyen pixeles a videó, ami éppen fut.
-
bzoley
veterán
Az a hülyeség, amit írsz. Maximum van, akit jobban zavar, van akit kevésbé, vagy észre sem veszi. A mai napig nem szívesen ülök le olyannak a gépe elé, akinek valamilyen "gagyinak" mondható, vagy túl olcsó, túl régi monitora van, mert egyszerűen idegesít, hogy más árnyalatú a kép felül, és alul, és akárhova mozdulok, mindenhol mások lesznek a színek.
És nem tíz centiről van szó, hanem 60-80-ról, és középről elmozdulva max 5-10fokról.
Ha végigsétálok egy boltban a monitoros polc előtt, tízből egyre mondanám azt, hogy nem zavaró, mondjuk az az árcédulán is meglátszik. -
philoxenia
MODERÁTOR
Én direkt vettem 20"-ast, azért gondolod nem tudok kifizetni annyival többet egy 22"-esért.
Mivel én tényleg asztalon használom, kartávolságból, nekem jobban számít a pixelméret, mint aki mondjuk fotelből konzollal játszik rajta. Fotók szerkesztgetésénél gyakorlatilag tűéles a kép, játékoknál mondjuk mindegy, mert olyan kártya a világon nincs, ami fotóminőségben képes ilyen felbontásban fotóhűségű textúrázásra, játékot se igen tudok.Gonosz on: kisebbrendűségi érzése annak van, aki a monitormérettel kompenzál gonosz off. Területre egyébként mennyivel is nagyobb egy 22"-os? Nem tölti be azért a nappali falát. Persze szem kérdése is, de a nagyobb méreteket ugyanakkora felbontás mellett, a távolabbi használat miatt gyártják.A szomszédban van méteres kivetítős tévé, nézik két méterről az SD adást, ne tudd meg milyen homály van. A képen.
Egyébként ki milyet akar olyat vesz, de az országot, ha már kocsiknál tartunk ellepik a minél nagyobb méretű, minél sötétebb színű kocsik, a kapható legkisebb motorral, a legkevesebb extrával. Nyugaton meg általában fordítva. -
VinoRosso
veterán
Na és erről mi a véleméyned?
Vagy nagyon jókat irnak róla, vagy nagyon rosszat( ez volt a kevesebb ). Mennyire számít játéknál, hogy 5ms-os? Ezzel lehet utánhúzás? Igazából ilyen 60k körül lenne jó kapni egyet, aminek jó képe is van( főleg kontrasztarány ami számít, na meg a válaszidő az alap, DTP-zni nem fogok, szal a szinek le vannak tojva ).
Ha már 70k akkor és csak akkor, ha tényleg minőségi a monitor, pl ez az lg de lehet akkor már bepróbálom ezt a liyama-t mert mindenhol sztárolják -
VinoRosso
veterán
Erről mi a véleméyned? Egy kicsivel jobb a specifikációja mint a 223BW-nek, viszont nincs DVI
Mit nem lehet natívba futtatni?
mod:
Ez a CMO panel ez micsodi? Eről még nem hallottam( TN+Film, PVA, MVA stb..ismerem de ezt nem ).
Még az ilyama vagy mi, az tűnik még elsőre szimpatikusnak, erről több pozitiv visszajelzést hallotam, mint a samuról. Ha jól olvastam ezek közt van egy két ratyi.
-
shouryuken
senior tag
Sziasztok!
Furky:
Nagyon hasonlóak a beállításaim a tiédhez, valamivel több kontraszt a fehérebb fehér érdekében, és kevesebb kék (-5, -10), gammából 2-es.Khal: Az s20-1w már nincs nálam, elkelt, a beállításokra nem emlékszem
A bevilágítás halovány, de viszonylag nagy felületet érintett.Kérdés: Ti használtok valamilyen progit halott pixel kiszúrásához? (pl ilyen olyan háttér stb.)
Még van 2 napom, hogy megleljem, ha van -
shouryuken
senior tag
Végülis egy kis időráfordítással sikerült bekalibrálnom, gyönyörű a képe, csak a gyári beállítások rémisztőek egy kicsit
Egy két szín még szebb is, mint a mva panelesen, sőt, ami legjobban megdöbbentett, a játékok színei láthatóan szebbek/élénkebbek ezen a monitoron (226bw). (talán a nagyobb kontrasztarány? passz..) Amiben nagyon "lemarad" a tn, az a betekintési szög, de nem tv-ként használom, úgyhogy mind1
Bevilágítás mind2-n kb ugyanannyira tapasztalható, a tn-en kisebb felületen, de valamivel intezzívebben az mva nagyobb felületű haloványabb bevilágításával szemben.Örülök, hogy végre saját szemmel hasonlítgathattam a 2 paneltípust, azt kell, hogy mondjam, hogy kicsit túl lett lihegve ez a "TN panel rossz panel" dolog. Egyenlőre ami pluszt ajánlanak a jobb panelek azzal szemben "kicsit" irreálisan magas az áruk.
A jobb paneleknek tényleg csak talán munkahelyen (grafikai munka, stb) van létjogosultságuk, de csakis azoknak, melyek tényleg atomszínhűek, viszont azok nem +50%al hanem nem ritkán +300%-al drágábbak a tn-nél. (eizo és barátai)
-
pschio
őstag
ha jol latom 226bw-d van. en is ezt neztem ki magamnak. de nem akarom megvenni ha nem lehet ki be kapcsolgatni ezt a funkciot. az itteni ph-s teszben lathato filmes kisvideonal lathato hirtelen sotetedes es vilagosodas annyira elkepesztoen zavaro hogy ilyen "funcionalitasu" tft-t nem akarok venni.
226bw-nel tapasztaltal ilyet? mint a kisvideon lathato jelenseg?
-
zolynet
veterán
Neked tutira van egy text fájlod és abból kopipésztelsz.
Nagyon nem szeretsz link-elni. pl: elektronika keresés ... sztem vicces sztem -
BemAnyó
senior tag
Oksa sok hülye kérdés jön:
1.6 col? de a képpont távolsága viszont nagyobb, nem? vagy az annyira nem is számít,látszik? és a felbontásban ez hogy jön ki? nem huzza szét a képet vagy ez így arányos és nem zavaró?
egyébkén tbár nem tudom a felsöbb kategóriát megfizetni, szívesen olvasnék rolla többet a forumon én is,
-
TeeJay
félisten
bizony nem akarok más monitort venni mert full elégedett vagyok a 2032BW-vel
manapság pont azt élvezem rajta hogy a 720p HD videók milyen gyönyörűen néznek ki rajta fullképernyőn
tegnap voltam anyumék irodájában ahol zsírúj gépeket kaptak 19-es NEC wide monitorral
végülis az sem rossz csak ott nemtetszik hogy összesen 900 sor van rajta 1050helyett
megéri az a plusz 1 col a nagyobb felbontást
ami még nagyon tetszett nekem az múltkor a Ramirisben a Samsung 245B bár tudom hogy az TN paneles 24colos de következőleg olyat fogok venni (24" wide OLED)
addig meg kibírja a 2032BW -
TeeJay
félisten
na meg azért is mert már szinte minden aluljáróban kapsz TN paneles monitort annyira nagy a választék azokból
ellenben a minőségi normális drága panellel szerelteket jobbesetben rendelned kell vagy nem is lehet kapni mert sok kisker listáján nem is léteznekmeg ugye ha az ember bemegy valami "hülye azért nemvagyok" üzletbe egyből szeretne venni valamit ott meg szerintem csak olcsó TN-es monitorok vannak
-
skylaner
senior tag
Jó, de a fejemet a falbaverem se tudok dönteni a 226BW és 2232BW között
Nekem bejön a 2232BW design-a,meg az se zavar h nem lehet balra-jobbra fordítani meg falra sem akarom feltenni.
2232BW csak újabb.
Valaki azt írja h 2232BW-nek rosszabb a bevilágítása valakinek meg semmi baja vele.
Panel ugyis mind1 mert egyikből sincs samu panel (ha jól tudom) , ha meg szép a kép,jók a szinek akkor nekem annyira mind1 h milyen panelos.
Játékoknál egyiknél sincs utánhuzás /bár a teszteknél a sárgapaca autot vezet utánhuzások nem tudom h mennyire mérvadóak, gondolom játékokba ez fel sem tűnik)
Végülis ugyis csak kb 1 hónap múlva venném meg addig meg olvasom a topicot hátha mondtok még 1-2 plussz infot -
metrichye
csendes tag
-
-
skylaner
senior tag
Akkor még annyit h a 3 panel közül melyik a jobb? Samu/CMO/AUO ?
A bevilágítás akkor elhanyagolható?
Valamint filmeknél van olyan ha kör nem kör hanem ovális? /ezt sima LCD-nél olvastam nem tudom h wide-nál van ilyen/
És még akkor ha 700MB-s ~1,5 órás filmek mennyire élvezhetőek? -
-
ftmf
tag
Értem. Panel dolog nem téma, mert nem professzionális felhasználásra lesz, és nem izgat a dolog. A HDMI hiánya miatt viszont tényleg kiesik a 2232. Marad 226BW és az Asus. Valakitől azt hallottam, hogy az Asus-nak szebb feketéje és színei vannak. Egyértelmű, hogy ilyen infó alapján nem szabad dönteni, ezért kell információ első kézből és/vagy szakértőtől.
-
CSorBA
őstag
ebben így mondjuk teljesen igazad van... Csak azért írtam így a választ, mert eléggé így is hangzott a kérdése, h. inkább a módszerrel van a gondja
De jah, legalább feltette a kérdést, még ha tényleg elég egyértelmű a válasz (és minimális tudással meg is válaszolható) de pozitív h. vette a fáradtságot, elvégre mindenki kezdi valahol, és információ cseréle a legjobb, és a legényelmesebb a fórum
-
goom
senior tag
Igen, én is ezt a CMO-dolgot nézegettem az erősen hiányos angolommal... meg a szlovák 2232-esemet.
De azért kipróbáltam, mert láttam, hogy bármikor visszavonható a dolog a Vezérlőpultban.
Igazából a világon semmi változást nem tapasztaltam, szóval, én nem sok értelmét látom ennek a profil-cserének (ha egyáltalán csere volt...). Eddig is elégedett voltam, meg most is az vagyok - és ez a fontos.Kösz, Furky!
-
kiszu
senior tag
A tévédesign tart vissza engem is,kissé. De,élőben azért megnézem.
Viszont a ph tesztben a 226 bw-ről is azt írták,hogy nem állítható,forgatható és ez visszalépés a 225-hez képestEgyszerre irhattuk a hszt és te is leírtad amit én.
Vásárlás elött ki lehet deríteni,hogy milyen paneles? -
doktordrog
aktív tag
"The 226BW is superb being the most reactive and best in colors for all 22 inch displays."
Mondjuk 1 hónapja még a 2232bw volt, de gondolom ez a paneleknek köszönhető, tehát Magyarországra inkább még a régebbi vonatkozik.
A kontraszt dologhoz meg annyi, hogy egyértelmű, h nem látnám.
De képzeljük el a következő helyzetet. Reggel felkelek -mivel ágyammal szemben van a gép-, első pillantásom rá esne. Ebben a helyzetben -mivel emberből vagyunk-, ha226bw-t veszek azt mondom:
-A franc, ez lehet, hogy csak 700:1 kontrasztos. Hogy fogok most felkelni? Nincs értelme az életemnek.2232bw esetén:
-Igen, nekem 1000:1 van. Mennyivel jobb nekem. Jobb vagyok, mint a többiek. Nekem 1000 van és nem 700. Ez 300-al több, 20%-al jobb. Én egy igazi ÜBERMENSCH vagyok. -
Veyron
tag
Köszönöm tanácsod
!De az igazat megvallva szükséges a 24", nem is a átmérője hanem a felbontása miatt, ill. olyan vga kell, ami nem integrált és támogatja az 1920x1200-as felbontást (régi gépemben van egy gf fx5200-as és az simán támogatja ezt a felbontást, ami nem egy mai darab).Még egy kérdés 24"-ban nem zavaró ez a TN technológia?Már volt szerencsém 24" monitorhoz de az nem TN volt és sajna idő hiánányában nincs időm megtekinteni h mégis milyen.
-
-
gufy
tag
Erről az jut eszembe, hogy ha egy monitor 100ezer forintba és a monitor árának a felébe kerül, akkor mennyibe kerül a monitor?
Közhírré tétetem, hogy e fórum és különféle tesztek hatására 226bw-t fogok vásárolni a véleményem szerint nagyon szoros, szubjektív nüanszokon múló mezőnyben.
Furky és mindenki. Továbbra is ilyen lelkesedéssel osszátok a tanácsokat. Lehet, hogy minden nap van valaki, aki felteszi a már ezerszer feltett kérdést, azonban azok is sokan vannak szerintem, akik, miután megkapják a választ, még sokáig visszajárnak ide és csendben olvassák építő hsz-eiteket.
-
Khaal
őstag
Nekem is kb hasonló gépem volt (2600+, Radeon9600, Samsung 795MB). A mai játékokhoz édeskevés lenne, netezéshez és filmnézéshez meg nagy, hangos és sokat fogyaszt.
Én inkább lecseréltem az egészet és kihagytam a játékokat a képletből, most van egy gépem ami a mai játékokhoz ugyanúgy hozzá se lő, viszont kicsi, csendes és keveset fogyaszt. Most már inkább a perifériákra áldozom a pénzt, azok legalább kiszolgálnak jó pár évig remélhetőleg.
Sajnos nagyon sokba kerül a PC mint játékplatform, már ha tényleg a maxot ki akarod hozni a játékokból. -
B-L-A-C-K
titán
Hát ez igy van de én rájöttem mivel csak cod2-zőm meg netezem arra bőven elég x850xt/6800gt vga, volt már nekem 8800gts-s, anno 7900Gto tényleg szép és jó kártyák de most fél év alatt bukok rajta 30-40 ezert annnyit meg nem ér hogy több fps-em legyen bőven elég erre nekem erre egy x850xt-is. Természetesen mint elöttem leirta a kollega monitorral már más a helyzet azt nézem 3 évig vagy több és nem bukok rajta annyit 3év alatt mint egy felsőkategóriás vga-n fél éva alatt...
-
Khaal
őstag
Akkor nem ez a gépem volt, meg én arra gondoltam, hogy aki csak egy vgara kiad 50-60 ezer forintot, az ne sajnálja a pénzt egy jobb monitorra. Általában azért a monitor lassabban avul el mint a gép többi része. Körülbelül ugyanakkor vettem a monitorom és egy videokártyát, a monitor kb 5% bukással tudnám eladni most, a vgat meg már hónapokkal ezelőtt is az eredeti ár alig több mint feléért tudtam csak elpasszolni. Amikor a számítógép előtt ülsz, nagyrészt a képernyőt bámulod, akkor már legyen minden igényt kielégítő a megjelenítő.
-
goom
senior tag
Szerintem nem lehet egyszerűen meghatározni a monitor-nézési távolságot. Ha filmet nézek vagy játszok (azaz: amikor egyidejűleg "kihasználom" az egész felületet), automatikusan hátrébb húzom a fotelem, de pl. egy Excelnél vagy böngészőnél meg közelebb: ilyenkor nincs szükség a teljes felületre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest