Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akcok94
senior tag
egy sima d5 pumpa erre hasonlít a legjobban
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
Akcok94
senior tag
hali,
a szivattyút mire érdemes kötni? alaplapi 4 pin vagy lehet kapni olyan szabályzót ami elbírja a szivattyú 20-30w teljesítményét?Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
Satyricon
addikt
Igen, rákerestem így is, de ilyen MC, vagy AAC dombornyomott radit nem találtam sehol. Ezért is csodálkozom rajta
Szerk.: Amm ennyire mondható jónak ez a radi? Olvastam róla tesztet, elég jókat írtak róla, de tartok attól, hogy túloztak a cikk írásakor.
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Satyricon
addikt
Ráismer valaki erre a radi márkára? Rákerestem a neten, de sehol nem találtam meg
Szerk.:
(#8880) TaaT: Akkor tudnál ajánlani jobb pasztákat, mint az MX4?
[ Szerkesztve ]
-
Goose02
tag
-
törölt tag
válasz Goose02 #8886 üzenetére
Jó dolog a fényesség, csak kitörölhetik vele ha nem hajszálpontosan egyenes a blokk. És ugyanez vonatkozik a proci kupakjára is, sajnos sokszor nem egyenes, de ráadásul még homorú is.
Én ezzel a paszta dologgal nem szenvedek sokat, olcsó nagy tubusos fehér izé, kész (nem szárad meg ragad egy év után se). Középre, meg a 4 sarkára pötty, vagy akár középre és körbe 9 pötty. Rátesz, kicsit mozgat rajta, odanyom, becsatol. Ha nem jó a hőfok úgy is észreveszem. Kencézni nem szoktam pont a bubik miatt, de ha egyszer leveszem a hűtést és visszateszem általában nem kenem újra, olyankor pedig ugyanaz mintha kencézném. Idővel kijönnek azok a bubik alóla, szóval olyan mindegy.
Ennek a méregdrága kencedolognak akkor látom értelmét ha tényleg egy bika hűtés van rajta, le van szedve a kupak, szénné van polírozva stb., de amúgy meg lófarok.És mivel nem fizetnek, az Aqua elhajtotta a büdös pébe őket, szóval nem lesz kapható több EK cucc ott, csak máshol. Jól olvasom?
[ Szerkesztve ]
-
Goose02
tag
Ejj akkor lesz saját márkája az aquának ?
Bodva: Hányszor végig néztem ezt a videót amikor a vízhűtésről kezdtem bogarászni a dolgokat az a legjobb amikor mondja, hogy azért fényes a blokk alja mert az emberek szeretik a fényes dolgokat
Goose02 felhasználónak 7 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
ViZion
félisten
Te jó ég! Ez ÉG!... mi a bánatot gondolt, mi hűti?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
Saját tapasztalatom szerint (5-6 féle pasztát használtam már, van MX2 és 4 is) inkább az a döntő, hogy 1 év múlva mennyire köt rá. Hőben a noname frissen pasztázott nálam pont azt tudta, mint az MX-4... Viszont szétszedni jobb az MX-el kent procikat, ha sokat van rajta. Vannak ilyen terüléses tesztek, abban pl. MX-4 nem volt a legjobb. Az X felkenést használom, az a legjobb, mert középen buborékmentes lesz, ahol a legforróbb. A "pamacsolós" módszer nem jó, sok "légbubi" marad benne. Van róla videó a neten valahol, keressetek rá. Üveglappal nyomják szét a cuccokat a procin, nagyon tanulságos.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
bodva
aktív tag
-
őstag
válasz Akcok94 #8873 üzenetére
Talán sok is.
Általában egész sok kell belőle, összehasonlítva a procihoz mennyi kell.
Nekem az 1500HUFos coolink csoda van a 6990semen.Lekvárt, és hőszigetelő pasztát nem érdemes rákenni, de kb bármelyik akár olcsóbb is jó.
Persze ha szarásig tervezed húzni akkor mélyen zsebbe kell nyúlni“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
Akcok94
senior tag
hali,
a blokk alá milyen pasztát érdemes rakni? jó neki a mx4 vagy valami spécibb cucc kell?
és akkor milyen folyadékot ajánlotok egy sima rendszerbe?Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
Pista0001
addikt
A legalacsonyabbon. Aztán ha elégedetlen vagy a hőmérsékletekkel akkor egyel magasabbon. Aztán ha ezzel is elégedetlen vagy akkor... A lényeg hogy megtaláld a neked jó kompromisszumot a zaj és a hőmérsékletek függvényében. Én a magam rendszerében minimális hőmérséklet különbséget tapasztaltam, míg zajban nagyon sokat nyertem a nagyon alacsony fordulattal, így azt választottam.
Szerk.: Nem D5-ről van szó esetemben
[ Szerkesztve ]
-
ZetorGumi
addikt
válasz DigitXT #8861 üzenetére
Ott találtam hozzá valamit. Mikor buzeráltam, változott a szivattyú hangja is. Lehet, hogy az lesz az, de kétlem, hogy csak ennyi beállítása lenne.
Nálam úgy van a csatlakotatás, hogy D5 <-> Aquaero <-> USB.
Tehát a D5 közvetlenül nem csatlakozik USB-hez.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
törölt tag
válasz SkyS1gn #8860 üzenetére
Szájam. Tetszik ez a.... hogy mondjam magyaros beszéd. De most tényleg. Belém is kötöttek a múltkor a roszog szó miatt, mikor a lécben roszogott a szú. Ami valójában kopogóbogár volt mint megtudtuk.
Mehet a sör egyből a szájba, de onnan hogy megy a gépbe? Van rá gondolatmenetem, de az nem megoldás. Ezért találták fel a T elosztókat, egyik fele a sörnek a gépbe, másik a szájba. Így lassabban fog a sör áramlani a szájba ami pont tökéletes. És lassabban megy a hűtésbe is amiről tudjuk, hogy jó dolog, mert van ideje átvenni a hőt.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Nincs valakinek véletlenül egy felesleges g1/4-es menetű záró dugója? [link] Vettem egy Frozenq Liquid Fusiont, és 4 lyuk van rajra, és a barmok csak 1 záródugót adtak hozzá. Úgyhogy még 1 kellene, hogy betömjem a 4. lyukat is...
Tesco Zsömle: A buszmegbe erről beszéltél? CSak félig tudtam figyelni, mer kerestem a pénzem
-
ZetorGumi
addikt
Adott egy Auaero 5 pro, és egy Aquacomputer D5.
A high speed Aquabuson keresztül össze vannak kötve. Az Aquaero-n belül hol jelenik meg az, hogy van rajta egy D5?
Meg Aquasuite-n belül hol jelenik meg szintúgy a D5?New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
bodva
aktív tag
válasz fatal1ty1984 #8854 üzenetére
Volt előkevert folyadékom, amit fentebb linkeltem is A piros folyadék kék lerakódást okozott szinte mindenben
-
ViZion
félisten
válasz ZetorGumi #8850 üzenetére
Akkor már olcsóbb átfolyó rendszerű hűtés: csap->blokkok->kert...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ZetorGumi
addikt
Akkor érthető, ha valaki ezzel akarja megoldani a kert locsolását is, de más értelme nincs.
Meg a kerti locsolás olcsóbban megoldható egy ilyennel.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
-
TaaT
nagyúr
"While you do lose the power of the second pump that was turned off, the restriction of the still pump is is very small. On average you will only see about a 2% loss in pumping power vs. a single pump setup. Series setups retain nearly full pumping power of single pump setup and therefore pass the redundancy check with flying colors. Not only do you get adequate redundancy, you pretty much get full single pump setup power. No problem…" [link]
Ezt leszámítva tényleg nincs értelme.
Give them hell Ukraine!
-
ViZion
félisten
válasz #90933760 #8845 üzenetére
Mi a bánatnak? Tetőre/emeletre raktad a radikat
Utána meg igazi vizes leszel, ha szétcsapja a "slagokat", 'oszt nézelHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
TaaT
nagyúr
A súlya miatt lehet több idő kell hogy felmelegedjen a Mora3, de ez csak tipp vagy a szobahő változott menetközben
Bár én sosem értettem a passzív hűtés erőltetését, bizonyos leszabályzott ventik tudják hozni a passzivitás zajszintjét, a teljesítményük viszont össze sem hasonlítható
Give them hell Ukraine!
-
törölt tag
És ez a menet ami az Eheim szívócsonkba van, ez simán 3/8-ados vagy pedig G3/8-ad? Beugrok a mezőgazdasági boltba hátha van nekik... Bár hollanderes tuti nem lesz.
És ha esetleg nem lenne akkor németből ez kellene nekem igaz? [link]
-
Satyricon
addikt
-
Macka
veterán
3770K@4.4 Ghz@1.2 volt. Avx-es LinX, max. mem.
- Nova passzívban a teszt végén (kb 30 perc) 67-71 fok (leghűvösebb/legmelegebb mag)
- Mo-Ra 3 57-62 fok (leghűvösebb/legmelegebb)A Nova 3x12 cm venti (Alpenföhn, 1700 RPM) 61 fok volt a legmelegebb magon. Tehát a Mo-Ra kb. ott van passzívban, mint a Nova ventikkel.
Amúgy szemmel láthatóan is sokkal nagyobb a Mo-Ra, súlyra is 7.7 kg üresen.
Ha csak a számokat nézitek, a Nova leghűvösebb magja és a Mo-Ra legmelegebb magja között megvan az 5 fok difi, a linkelt tábla meg nem tudom, hogy milyen hőt mutat.
[ Szerkesztve ]
-
bodva
aktív tag
válasz Satyricon #8832 üzenetére
Ilyet hol lehet kapni(esetleg link)?
Amúgy ezt a folyadékot annyira nem ajánlom. Most szedtem szét 3-4 hónap hajtás után és a piros folyadék kék színnel enyhén le van ragadva szinte mindenre. Nem vészes a történet, de a piros színből hogy lesz kék színű nagyon apró szemcsés porszerű valami száradás után?[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
-
Macka
veterán
Na, megoldottam a Nova kb. 7 helyen való szivárgását. Egy Mo-Ra 3 4x140 Pro-val. Passzívan 10 fokot ver Linx alatt a Novára.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Srácok nincsen valakinek GTX480ra fullcover blokkja? Apróban csak 580ra találok, az meg nem jó rá. Nem sürgős végülis...
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
ViZion
félisten
válasz Akcok94 #8822 üzenetére
Igen, ezen a bal a szívó. Ioncserélt víz + tiszta szesz 10% körül, de mindenki másra esküszik.
-
Akcok94
senior tag
Na akkor egy ide való kérdés milyen vizet rakjak bele? vagy érdemes venni a boltba?
-
Akcok94
senior tag
de honnan nézve?
ahogy a képen van?szerk.: igen előttem van, ezen a bal?
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Akcok94 #8819 üzenetére
HA fent vannak a csatik, akkor a bal oldali a szívós, jobb a nyomó...
[link] alul a képeken látszik.
Előtted a cucc? Ahogy a képen alul van, ott bal oldalon vannak a kivezetések, az alsón szív. Felfelé nyomja a tripla radiba. Nagyítsd kia képet, látszik azért.DigitXT: megtisztelsz
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Akcok94 #8819 üzenetére
Mert a másikon megy be? Amúgy ezt az írást érdemes lehet átolvasnod,
a szerző bizonyosan sok tapasztalattal rendelkezik az adott hűtésről.
Szerk: nem leszólni akarom, félre ne értsd, csak még sosem próbáltam, s
mivel sokan vagyunk ezzel így a topikban, azért írta jones965 azt, amit.[ Szerkesztve ]
-
Akcok94
senior tag
válasz DigitXT #8818 üzenetére
csak gondoltam itt csak tudnak válaszolni, miért csak az egyik ágából jön ki a víz?
amúgy meg csak átmeneti állapotnak szeretném avc-t, csak még hiányzik egy szivattyú a teljes rendszerhez, van tartályom, blokk, meg radiátor, csak itt a nyár és melege van a gépnek és kéne rá hűtés és szivattyúra nem tudom hogy mikor lesz pénzem mert azt újonnan szeretnék venni.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
ROTFL. Amúgy még a gyáriak vizezték: én csak öntöztem,
és hát meg is lett az eredménye, az új hajtás már SLI-t ad.Kekebatta: gépház aljába nekem a lyukas DDC csepegtetett.
Azt nem számoltam bele, mert végülis más hardver nem ázott.[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
Amikor a vizet töltöm a rendszerbe, akkor elvből nem a gép saját tápegységével dolgozok, hanem egy külső adapterről hajtom a DDC-t. Így még ha valahol szivárog is, nem okoz gondot. Először deszt.vizet töltök bele, check, aztán ha minden OK, akkor kicserélem a protect-löttyre. Egyszer így a 8800GTS G92 kapott egy kis vizet a memóriáknál, de kiszárítottam és miután már jó lett a hűtés, már nem volt több gond vele.
-
Kekebatta
tag
válasz DigitXT #8809 üzenetére
Anno én is csepegtettem gépház aljába...
De azóta nagyon elővigyázatos vagyok és csak új beszereléseknél szokott lenni tömítetlenség miatti szivárgás pár másodpercig...(az is házon kívül!)
Mondjuk tartottam már VGA-t úgy a kezemben, hogy ne a karira szivárogjon a lötyi...![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Van egy egyenes ráhúzós csonk, de azt írja az 13-as esetleg 12-es csőhöz van. Esélyem nincs rá, hogy 8-as csövet ráhúzzak igaz?
Akkor pedig valaki dobhatna felém egy 3/8 menetes valami csonkot, hollanderes kéne leginkább, de már úgy vagyok vele hogy tök mindegy csak legyen. HPPS-hez hogy tartály nélkül menjen. Ugye annak a szívócsonkja 3/8 menetes? Mert aszongyák.
-
ViZion
félisten
válasz DigitXT #8809 üzenetére
Akkor Te rohadtul félreértetted a "vizezni a VGA-t" kifejezést...
-
DigitXT
nagyúr
sztem agyvérzést kapnék egy ilyentől.
Gondolod, hogy örültem, amikor megöntöztem a* GTX580-amat?ZetorGumi: +1. Nálam is segített a várakozás + a kiszáradás...
Szerk: egyébként szintén három a magyar igazság nálam is: 2x is
ázott az 580, egyszer meg ugye a DVD-íróm a szuper tartály miatt.Többet nem szeretnék, ezért már jóval elővigyázatosabb vagyok.
*: akkor még csak egy volt, már több, mint egy éve lehetett.
[ Szerkesztve ]
-
ZetorGumi
addikt
válasz TESCO-Zsömle #8801 üzenetére
Én is úgy saccra 3-nál tartok.
Egyszer anno a GTS250-em ázott el (ráfolyt a CPU blokk csatijából), utána az EP31 DS3L Lapom, meg a 6950-em is úszott már régen.De jól megtakarítottam őket, meg hagytam száradni őket egy fél napot, és azóta semmi bajuk nem volt.
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Goose02
tag
válasz SkyS1gn #8800 üzenetére
Pipec lett , nekem is egy 692-es házam van kíváncsi vagyok, hogy tudom majd normálisan elhelyezni a dolgokat, de bejön ez a ledobozolt alsó rész. Amik a lemezben vannak és a csövet vezeti át annak mi a neve?
Goose02 felhasználónak 7 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
ViZion
félisten
válasz TESCO-Zsömle #8804 üzenetére
Tudtok ám élni...
sztem agyvérzést kapnék egy ilyentől.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
DigitXT
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #8801 üzenetére
Le vagytok egy kicsit maradva... Nekem ez már a harmadik.
Nem is tudtam, hogy ebben verseny van. Amúgy tudom:
mintha említetted volna, hogy egyszer a monitorod ázott el. -
ViZion
félisten
válasz SkyS1gn #8800 üzenetére
Ez mekkora!
reggel forró tejet ad a gép
Szép a fehér lötty, egyszer majd lehet kipróbálok valami színeset, de addig még lefolyik sok víz a procinHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
TESCO-Zsömle
félisten
Windóig eljutottam...
Amint hallottam, azonnal lecsaptam az elosztót. Második VGA-t szereltem be, aztán a régi csövek már nem szeretik ha basztassák őket, mert merevek...
Satyricon: Ugyanaz amit leírtál, csak a CPU-blokkal. Kicsit meg volt törve a cső, amint ráadtam az alapból lájtosan járó DDC-re a kraftot -> pukk, ssssssszzzzzzz...
VeMaR™: Ha vmi elromlik, akkor első körben szerelő, majd nagybátyám e-hulladékos ismerőse, aki kilóra kifizeti.
DigitXT, blasko92: Le vagytok egy kicsit maradva... Nekem ez már a harmadik.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
- 1db Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 360mm radiátor !
- Thermaltake TH360 ARGB Sync Snow Edition AIO Liquid Cooler
- Eladó Lian Li GA II LCD és Hydroshift 360-as Vízhűtők!
- ASUS ROG Strix LC II 360 ARGB (90RC00F1-M0UAY0) garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest