- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- iPhone topik
- Earfun Air Pro 3 - te is, fiam, Bluetooth?
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fr3eWar
őstag
válasz LLKobe #43296 üzenetére
Az MSI-n is csak dísz a backplate az EK-hoz képest hő szempontból. EK-nál úgy van kialakítva, hogy a melegedő alkatrészekhez illetve memóriához thermal pad-al hozzáérjen, tehát effektíve legyen kapcsolat a kártya és a backplate között (én is csak ezért vettem hozzá, egyébként hagytam volna parlagon), míg a gyártóknál inkább csak hő beszorító hatása van, mint sem elvonó. Maximum a kártya csavarodását csökkenti, merevíti a nyákot ennyi.
-
LLKobe
veterán
válasz proci985 #43294 üzenetére
Ok ezt elfogadom, a FE gyári backplate-je f*s. De ha én is EK FC blokkot akarnék tenni az MSI Gaming VGAm-ra, nekem miért kell EK backplate -et vennem hozzá? Mert az MSI backplate se jó hozzá...
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
válasz seniman #43288 üzenetére
Ott van a FC blokk gyári oldalán:
NVIDIA® GeForce GTX 1080 factory backplate is not compatible with this water block!
Tehát a gyári nem jó hozzá, venni kell azt is az EK-től ha backplate-et akar.
Nem hülyék az EK-nél sem, lehúzzák az embert még egyszerThrough the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
veterán
válasz seniman #43288 üzenetére
Van neki backplateje gyarilag, csak nem voltam benne biztos hogy "kompatibilis" lesz- ugy
Amugy mi az altalanos velemeny ezekrol az akril gpu blokkokrol ? Nem kell felni a repedestol ?
Es ezt irja ugye "4x1/4" csatlakozo, tehat en berakok 1-1 fittinget , akkor meg rendeljek 2db zarodugot is ?[ Szerkesztve ]
-
gyiku
nagyúr
-
Omli85
őstag
válasz LLKobe #43278 üzenetére
Újabb Jet-es blokkoknál azért szerintem jobb ha a pumpa egyből a CPU blokkba tol direktben és nem egy radin keresztül. Ez csak az én véleményem szerintem optimálisabb megoldás mint hűtőn keresztül nyomatni a blokkot a pumpával.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Figlár
csendes tag
válasz energy4ever #43282 üzenetére
Hát ez komoly!
-
Hobbbyt
őstag
válasz spanglee001 #43280 üzenetére
Az átfolyó víz mennyisége lesz azonos, az áramlás sebessége biztos, hogy nem.
Bocsánat, azért kellett egyetemen hidraulikát tanulnom, hogy az ilyen bakikat észrevegyem.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
LLKobe
veterán
Ugye jól emlékszem hogy azt mondtátok hogy a vizes körbe a komponensek bekötési sorrendje nagyjából mindegy, mert kiegyenlítődik a víz hőmérséklete? Csak mert most fejben matekozok hogy hogyan kötöm be a VGA-t a rendszerbe, és úgy tűnik a legjobb megoldás az lenne elrendezés szempontjából, hogy a proci blokkból egyből a GPU blokkba menne a víz.
Illetve azt is most láttam, hogy a proci blokkomnak viszonylag nagy az ellenállása (remélem jól fogalmazok), a GPU blokké viszont a többihez képest kifejezetten kicsi. Ez okozhat valami gubancot?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
válasz Csokilama #43272 üzenetére
Amikor vettem a VGA-t még nem tudtam hogy vizezni fogom.
És ahogy a kolléga is említette egy FC blokk + backplate 47k. Na annyit nem vagyok hajlandó adni érte.
Akkor inkább "bohóckodok" az uni blokkal, mert ahogy te is említetted nincs nagy különbség az FC és uni blokkok közöttThrough the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
-
Csokilama
tag
válasz abridabri #43270 üzenetére
Srácok mi ez a nagy egyedi pcb-s kártyát veszek és uni blokkot rakok rá őrület?
1070 FE 105-115 között van. Egyedi hűtős darabok pedig 125-140.
Alig lenne eltérés az uni blokkal es ventikkel valo bohockodás es a rendes FC blokk között. ( mondom ezt úgy, hogy szerintem többet sufni hűtöttem kártyákat, mint itt a legtobben )
+ Legtöbben 1080-ra váltanak majd, amire át lehet pattintani.Vizezve sokkal alacsonyabb hőfokokkal bőven kihajtja a ref VRM is, nem kell az a sok Phase.
A power limiten és a magok minőségén több múlik.
Pl eddig 3 1070 FE kártyábol 1. Kártya power limit moddal es morpheussal max 2120-30 köré boostolt. 3. Kártya pedig ezt alapból meglépte. 2. Fasorba se volt. -
veterán
Nekem is nemsokara megerkezik az inno ichill4 1070 . Es vizet is akarok majd ra. Mosz nezem ezt a videot . A VRM aktivan van hutve heatpipe+kis borda+5cm venti komboval. Eleg lenne a VRM et fedo platnira ramsuniket raknom es a GPU ra egy univerzalis blokk ? Vagy csak a full cover blokk jo 42k ert ?
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz seniman #43267 üzenetére
Jaja De egyébként még mák hogy MSI Gaming-et vettem (csak ilyen volt akkor aprón), ezen legalább alapból van passzív hűtés a ramokon meg VRM-en. Enélkül még arra is ragasztgathatnám az apró kis ramsüniket... Mikor vettem ugye még nem voltam megőrülve, és nem volt tervben a víz
-
LLKobe
veterán
-
LLKobe
veterán
válasz seniman #43263 üzenetére
Néztem ezt is, de egyrészt az MSI Gaming kártyák nincsenek benne a kompatibilitási listában, másrészt nem vagyok benne biztos hogy beférne a házamba. Az MSI Gaming VGA alapból nagyon széles, ez még túllógna rajta, a házam viszont nem túl széles.
Csövezést majd megoldom valahogy, és ez tuti jó lesz rá, a kompatibilitási lista szerint.
-
seniman
veterán
válasz LLKobe #43262 üzenetére
Thermosphere nem lett volna jobb?A csövezés is egyszerűbb lett volna.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
LLKobe
veterán
Univerzális GPU blokk megrendelve
-
Leon77
őstag
válasz rup1u5 #43258 üzenetére
Az nem így nézett ki, amúgy ragyogó apró kis csillámló alu szemcsékkel lett tele a víz. A radiátor meg nyilván úgy volt új, hogy számomra, egyébként használt, de ez ki is derül a szövegből.
Festékdarabokat meg találtam én is a szűrő beszerzése előtt a proci blokkban.
Mellesleg vettem egy réz, kívül nikkelezett univerzális chipsethűtőt ( Ha valakinek kellene megvan, eladom) ami teljesen vízköves volt. Teljesen fehér volt, vastagon lerakódott vízkő volt benne, de egy éjszaka alatt az ecet teljesen leszedte és szép lett, csak sajnos felszerelni nem tudtam. (technikai okok miatt).
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
rup1u5
nagyúr
válasz Leon77 #43255 üzenetére
"Már eleve gyanús volt, hogy a nyíláson befelé nézve fehéres volt minden."
Ez természetes. Gondolom valami ilyesmit láthattál mint ezen a képen és ezen. Az enyém is így néz ki ha belelesek pedig az vadi új. Ami a képeken is látható az nem alu hanem a forrasz. Itt ki lett tárgyalva és a képek is innen vannak. "Yes, they're full copper. What you're seeing is solder from the brazing process."
Most kibontottam az enyémet és alaposan megnéztem. Elkezdtem rázogatni és hallatszott, hogy valami zörög benne. Addig rázogattam míg ki nem esett egy pici fekete festékdarab.
[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Leon77
őstag
válasz rup1u5 #43252 üzenetére
Nekem nemrég egy új radi került a rendszerbe. Aprón vettem. Már eleve gyanús volt, hogy a nyíláson befelé nézve fehéres volt minden. Azt hittem vízkő (?), talán volt az is. Egy éjjelre ecetben ázott, majd átöblítettem. Minden szuper, összeépítettem a rendszert és egy óra alatt eldugult a szűrő, szürke trutyi volt benne.
Alu darabkák, valószínű előző tulaj együtt használt alut és rezet és szépen lerakódott a radiban. vettem 10 lityi ioncserélt vizet. Leengedtem a rendszert, majd feltöltöttem, de tartálynak az egyik átlátszó 5 lityis ioncserélt víz palackját használtam úgy, hogy alul volt a bemenő ág (cső), föntről meg szívott és arra rá tettem a szűrőt is. Így a kis darabok eleve alul maradtak a tartály alján, a még kisebbeket meg megfogta a szűrő.
Fél napig járattam maxon. Jó sok alu előkerült még, meg néhány festék darab is. Aztán újra összeraktam és azóta öröm és boldogság van.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
LLKobe
veterán
Na lassan teljesen összeáll a VGA kör is; 180-as radi beszerzése folyamatban, fittingeket megrendeltem, már csak az EK univerzális blokkot kell beszerezni a Varázslótól, de az még ráér, a fittingek úgyis csak ~3 hét múlva jönnek meg.
Remélhetőleg decemberben a két ünnep közt nyélbe tudom ütni a dolgot
-
rup1u5
nagyúr
válasz energy4ever #43247 üzenetére
Ezt könnyen megelőzhetem azzal, hogy többször ki-becsavarom a fittingeket öblítés előtt.
-
Hobbbyt
őstag
válasz energy4ever #43221 üzenetére
Igen, most lemértem. A ház tetején lévő bemélyedés 310*150 (plusz van hely mellette is) egy 240*280*30-as radiátor elvileg (kis erőszakkal) elfér. (pl ez vagy ez) A csonkokat jobb oldalra tervezem, a 5.25"-ös helyeknél..ott van hely bőven. Ez elég lenne, ha 2db Apache 12centis szívna felül nagyon halkan? (Nekem elég a 60-65 fok körüli GPU is)
Tegnap egész nap pumpákat és tartályokat nézegettem,de csak nem jutok egyről a kettőre.
Létezik olyan megoldás ami:
- Halk(leghalkabb?)
- Akár feszültség alapon jól szabályozható (csend miatt)
- Teljesítménye elegendő és akár tartalék is van benne (arra az esetre ha megbolondulok)
- Van belőle 5,25"-ös helyre építhető pumpa-tartály páros? (a kevés helyem miatt csak ott fér el nyugodtan)Eddig azt hittem, hogy a Phobya DC12-260-asban megaláltam azt amit keresek, de nem találtam belőle olyat ami 5.25-es tartállyal lenne egybeépítve. Ez pl. teljsen lehúzva mennyire halk?
Végül én is lemondtam a full cover VGA hűtésről. Olcsóbb, értékállóbb.. és elég elfogadhatónak gondolom az msi vram és vrm hűtését ahhoz, hogy oldalról egy ventivel megtámogatva ne legyen gond vele.
Nem csodálom ha idegsítő vagyok, már saját magamat is idegesítem ezzel.
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz rup1u5 #43244 üzenetére
Én csak a radit mostam át (minden más nullkilométeres volt), kád fölött 4-5-ször tölcsérrel feltöltöttem ioncserélt vízzel, jól átrázogattam, majd kiöntöttem a kádba.
Minimális, de egy kis kosz jött ki belőle.Ha összerakod már cse*heted, akkor ha van benne dzsuva az bekerül a pumpába meg a blokkokba.
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz LLKobe #43239 üzenetére
Én ilyet vettem próbaképpen. Kicsivel olcsóbbra jött ki az ingyen posta miatt és teljesen jó minőség ez is.
-
LLKobe
veterán
válasz Laraxior #43238 üzenetére
Van ennél olcsóbban is, és 12 centis ventiket is lehet rátenni
Én ilyet vettem a DDC-re (van belőle több méret), nagyon frankó minőségű cucc
A Barrow márkát tudom ajánlani, a fittingek is hibátlan minőségűek, és ~750 Ft darabja[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz LLKobe #43237 üzenetére
Mondjuk én pont a duplájáért vettem, 12$-ért.
Úgy tervezem, hogyha kijön az új Intel cucc (7700K, Z270 chipset) akkor váltok rá. Szeretném, ha színvilágra is végre szebb lenne a konfig, talán átköltöznék másik házba, vagy ehhez csinálnék plexis oldallapot
Amúgy nincs bajom a szivattyúval, csak el tudok képzelni esztétikusabbat is
Terv van, de végülis problémamentes a rendszer, csak ugye ki kellene tisztítani, a víz miatt. Azért gondoltam, hogy akkor szétbontom és összerakom új csövekkel, pumpával, meg egy szép tartállyal.*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
LLKobe
veterán
válasz Laraxior #43235 üzenetére
Köszi a képet!
Le akarom cserélni a pumpát, meg a tartályt, és a csöveket is.
Ennek mi az oka? Láttam neked is DDC-d van, van vele vmi baj?
Én pont ugyanígy tervezem ahogy neked van, ugyanezt a PCI helyre csavarozható ventitartót néztem ki (apropó hol vetted?). Mekkora ventik vannak ott neked, ha jól látom 3db 8 centis?
Én ugye olyan GPU blokkot akarok venni amiből vízszintesen állnak ki a fittingek, ezért én remélem közvetlen a VGA alatti slotba tudom majd tenni, és úgy elég közel lesz.
Amúgy is ugye a VGA-m félpasszív, nem mennik a ventik ha nincs terhelve a kártya, a két VGA fölé aggatott ventivel is ez a tervem, szoftveresen vezérelve.(#43236) seniman: Ezt a VGA-t "hosszú távra" vettem, legalább 3 évre. Ki tudja 3-4-5 év múlva mire váltok, na arra a FC blokk tuti nem fog passzolni, az univerzális viszont jó eséllyel igen
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz LLKobe #43229 üzenetére
Lassan úgyis szét kell bontanom a gépet, tisztítás céljából. Ugyanis annyi kínlódásom volt a feltöltésnél, hogy a desztvíz elfogyott, ezért sima víz van a rendszerben, alkohollal
Le akarom cserélni a pumpát, meg a tartályt, és a csöveket is. Mivel az Aquacomputer itt helyben van, ezért azt hiszem, onnan szedem össze a dolgokat.
De a lényeg, hogyha bontom a gépet, akkor lefotózom, de a VGAdra elég egy ugyanilyen blokk, mint ami az enyémen van, a VGA végére meg egy 8-9-es venti és kész.
Én vettem alá egy ventisort, ami hűti, de kevésnek bizonyult, mert a blokk miatt, nem is tudtam közvetlen a VGA alá tenni, hanem egy slot kihagyással. Ezért vissza kellett tenni a VGA végére a 9-es ventit.
Picikét nagyobb hűtés az én VGAmnak, mint az átlag 980Ti-nek, mert gyárilag több feszt kap, meg válogatott GPU van rajta, megy mint a meszes.Találtam egy képet a telefonban (Nem plexis a ház, ezért tökmindegy mi, hogy van benne, a lényeg nekem, hogy hűtve legyenek a dolgok. )
[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
-
LLKobe
veterán
válasz Laraxior #43228 üzenetére
Asszem régebben már mutattad valahol, és láttam is, de tolhatnál ide 1-2 képet
Ha jól emlékszem neked AlphaCool univerzális blokk van rajta igaz?Én az EK-vel szemezek perpill, 14k-ért még talán azt is mondanám hogy nincs (nagyon) túlárazva.
A többi komponens passzív hűtése hálistennek gyárilag meg van oldva a VGA-mon, uh elég a GPU-ra a blokk:
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz LLKobe #43227 üzenetére
Mutatnék képet az én 980Ti HOF VGAmról, de elég csúnya, viszont az univerzális GPU bőven elég rá. Kapott még pár ramsünit a VRMre, és a vramokra, pár venti ami fújja a VGA-t és kész is.
FC blokk kilőve, mert a VGA úgyse tartós nálam, meg úgy általában semmi a gépben
Viszont találtam az Aquatuningon M2 SSDhez vízhűtőblokkot*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
LLKobe
veterán
válasz seniman #43226 üzenetére
Kicsit sem görcsölök Viszont míg az univerzális blokkot be lehet szerezni 5-10-15k-ért, addig az FC 35k+, és csak erre a VGA-ra jó. Valamint nagyon okosan úgy van megcsinálva, hogy a VGA gyári backplate-jét véletlenül se lehessen visszatenni, lehet azt is venni az EK-től újabb 10k-ért.
Akkor inkább veszek egy univerzálisat, és a VGA fölé teszek még két alacsony fordulatszámú ventit, hogy a VRM - VRAM hűtés is meglegyen, és ha egyszer VGA-t cserélek, csak átteszem és kész.
Ellenben ha FC blokkot veszek 2-3x-os áron, VGA cserénél adhatom el azt is töredékpénzér, és vehetek egy újat az új VGA-ra megint horror összegért.
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Szerintetek vízhűtéshez használt szilikon csőnek lehet baja ha mondjuk hozzáér egy melegedő alkatrészhez?
Nem hosszú darabon, csak mondjuk egy 1-2 centis részen. Elvileg ugye a benne lévő víz hűti, tehát meg nem olvadna.A VGA-mra akarok beszerezni univerzális GPU blokkot, és a cső lehet hogy hozzáérne a plate-hez, ami a VRAM-okon van.
Szerintetek?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz energy4ever #43221 üzenetére
jaja ez fontos, nálam is kb 5-10mm hely van a táp csatlakozói és a radiátor között. szóval egy hosszabb táppal már nem fért volna el a 280as radi.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Hobbbyt
őstag
válasz energy4ever #43212 üzenetére
Esetleg annak lenne értelme, hogy fent 12*240 helyett 140*280-as radiátorról 2db 12 centis (akasa apache) venti szív? 2db 25mm 12 centis pont elfér a ház műanyag borítása és a fém váz között. A 14 centis már nem. De alulról 2db 14 centis ventinek van furat.
-
proci985
MODERÁTOR
boven eleg arra egy 240x30as. en hutottem egy szem 120x45ossel egy HEDT I7et, eleg volt ra. bar csend meg 35-40 fokos nyari meleg miatt szvsz jobb a bekesseg meg egy 240x30/45os pull.
(#43213) abridabri : azert akar annyi penzt rakolteni, hogy csend legyen. a linkelt setup tippre nyari melegben uvolto ventikkel talan eleg 70fokon megfogni a procit es 85 korul a GPUkat.
ez a kor a procira es egy szem 250+Wos GPUra lenne epp eleg halkan es ugy is baromi meleg lenne.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
veterán
itt 2db Titan X Pascal meg egy 10magos 6950X proci van hajtva 2db vekony 240 es radival
[ Szerkesztve ]
-
energy4ever
addikt
-
Makesz79
tag
Hello
Valaki rendel mostanába az Aqua Tuning-tól....
Ha igen Pm pls nekem is kellne egy blokk onnan....
" Rövid az élet, hosszú a sír, mindenki játszon, amennyit bír "
-
válasz Jim Tonic #43203 üzenetére
megjegyezés: miért próbálsz örökké belekötni abba, amit írtam? Miért kell szándékosan félremagyarázni? Sehol nem írtam, h nem létezik. Ha van venti, akkor az fúj, mindegy merre van a melegebb. De próbáld ki, a francot érdekli az elméleti alapon okoskodás, kötözködés. Inkább rakj tiltóba, nem kell olvasnod amit írok, köszi.
DaimlerAG: nem tudok, látod van itt aki mindent jobban tud, hátha hasznossá teszi magát egyszer, itt a lehetőség.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Hobbbyt
őstag
válasz energy4ever #43199 üzenetére
Nem ragaszkodom ahhoz, hogy minden áron lent legyen. Ha azt mondjátok, hogy egy 30-as vagy 45-ös is bőven elég, akkor mehet fentre is.
-
nagyúr
válasz ViZion #43201 üzenetére
Én körbeolvasgattam külföldi fórumokon is, és az egyiken pl. egy 250 W körüli hőforrásra 5-10 CFM körüli értéket írtak. Ez egy vagy több ventilátorhoz képest valóban lényegesen kevesebb, tehát simán elnyomják ellenirányban, de ez még nem jelenti azt, hogy nem létezik, és hogy nem lehet kihasználni.
szerk.: a topik: [link]
megjegyzés: nem kell megint ezért a nyakamba ugrani. Mindenki eldönti, hogy kinek hogy tetszik.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
válasz energy4ever #43199 üzenetére
Azt már írtuk, h ha venti van a rendszerben, akkor a kémény hatás, meg a meleg levegő felfelé száll dolgoknak annyi, nincs jelentőségük. Egyszerűen a venti nagyságrendekkel több levegőt mozgat meg.
DaimlerAG 960-ra víz? KB. annyiba lenne, hogy ha eladod, akkor veszel 970-et vagy 1060-at és kész... univerzális blokk van, kb. 10-15k-ért.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik