- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atos23
senior tag
Halihó!
Gyerekfeladatokat csinálok fősulin, és egy apró problémával szembesültem, ami az alap angolom miatt nem Google-kompatibilis.
Egyszerű feladatunk van, egy Windows Formban kockát kell forgatni, és közben a forgatás szögeit Trackbarral szükséges változtatni.
A trackbarral beállítom a kívánt paramétert, az Indítás buttonra nyomok, és öröm-öröm bódottá, működik.
De személyes érdeklődésből ezt szeretném megoldani: Ha már elindítottam az adott paraméterrel a programot, a form futása közben szeretném huzigálni a trackbar-t, és az így kiválasztott új value-val fusson tovább a program. Úgy érzem, ez nehezen megoldható, hiszen ekkor el kell tárolnom az objektum aktuális paramétereit, így ezt nem is erőltetem.Ezért megelégednék egy olyan megoldással is, ahol a form futása közben a trackbar (vagy éppen egy radiobutton, vagy checkbox) állítható, és az új kiválasztott értékkel indul újra a program. Tud ilyet a Visual?
Van ötletetek?private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{for (int q = 1; q <= 500; q++)
{
Invalidate();
Update();
Rajzol();
System.Threading.Thread.Sleep(100);
alphax = alphax + 0.01f;
alphay = alphay + 0.01f;
alphaz = alphaz + 0.01f;}
Close();
} -
Atos23
senior tag
válasz
forbence #3868 üzenetére
Sziasztok!
Éppen bevezetés a grafikába házit csinálok. Adott egy gomb megnyomása, ami után egy trackbart kellene működtetnem.
Gomb:
private void button4_Click(object sender, EventArgs e) // Trackbar hasznalatara pelda
{
Invalidate();
Update();}
Elkészítek egy trackbart, aminek az értékével akarok grafikákat torzítani. Mégsem hajlandó kezelni, valamit elcseszek.
public void Trackbar(object sender, EventArgs e)
{
int trackertek = Trackbar.Value;
}Hogy adhatom át public módon a trackbar értékét a kód egészére?
-
Atos23
senior tag
válasz
Jester01 #2571 üzenetére
Ugy tunik sikerult megoldani for-ral most az ajanlasod alapjan.
Sokszor ez a baj nalam, hogy tulbonyolitom a dolgokat, mikor ki kell talalni a szoveges leirasbol a forraskodba atirast.
Holnap atirom Whileba
Bar meg van 48 ilyen feladatom, de igyekszem kicsit egyszerubben gondolkodni
Console.WriteLine("Hany szamot akarsz beadni?");
int a = int.Parse(Console.ReadLine());
int i=0;Console.WriteLine("Kerem az elso szamot");
int b = int.Parse(Console.ReadLine());Console.WriteLine("Kerem a masodik szamot");
int c = int.Parse(Console.ReadLine());int sum = c - b;
for (i = 0; i < a-2; i++)
{
Console.WriteLine("Kerek egy tovabbi szamot");
int d = int.Parse(Console.ReadLine());
if (d == sum * (i + 3)) Console.WriteLine("Ezek a szamok eddig szamtani sort alkotnak");
else
{
Console.WriteLine("Ezek a szamok nem alkotnak szamtani sort");
break;
}}
Console.ReadLine();
-
Atos23
senior tag
Haliho!
Elso fel eves vagyok egyik fosulin, levelezon progbol, sajnos a levelezo miatt nagyon keveset tudok oran gyakorolni. Kicsit nehezen veszem fel a ciklusokat agyilag, erre rasegit, hogy mindig hardveres voltam.
Ciklusok nelkul anno megcsinaltam az alabbi kis egyszeru feladatot:
[ #6 ] Számtani sorozat //ciklusok nelkul
Kérjünk be három számot, és határozzuk meg, hogy számtani sorozatot alkotnak-k (szomszédos elemek különbsége egyenlő).Console.WriteLine("Kerek 3db szamot");
int b = int.Parse(Console.ReadLine());
int c = int.Parse(Console.ReadLine());
{
if (c - b == b - a && b - a == c - b)
Console.WriteLine("Ezek a szamok szamtani sort alkotnak");
else
Console.WriteLine("Ezek a szamok nem alkotnak szamtani sort");
}Console.ReadLine();
Ez halal egyszeru dolog, de most at kell rakni ciklusokba:
[ #4 ] Számtani sorozat //lehetoleg kizarolag while ciklussal
Korában szerepelt az a feladat, hogy 3 bekért számról döntsük el, hogy számtani sorozatot alkot-e (a szomszédos elemek különbsége állandó-e). Ugyanezen feladatot írjuk meg 10 darab számra is (de a megoldás könnyedén átalakítható kell legyen több számra is).Console.WriteLine("Hany szamot akarsz beadni?");
int i;
int[] t = new int[a];
for (i = 0; i < a; i++)
{
Console.WriteLine("Kerek egy szamot");
t = int.Parse(Console.ReadLine());
.
.
.//
Es ennyi, itt lefagytamMar eleve rosszul kezdtem el, mert a konybeni feladat szerint tisztan while ciklussal kellene kivitelezni, mindenfele for es arrayek nelkul. De gondoltam egyszerubb, ha egy tomb elemeit toltom fel az n darabszor osszehasonlitando szamokkal.
De itt jon a kerdes: Hogyan mondjam meg a ciklusnak, hogy akar 1000 szamra is alkalmazza konnyeden atalakithatoan az elobb if-fel kivitelezett feltetelt? (if (c - b == b - a && b - a == c - b))Felreertes ne essek, nem konkret munkat kerek magam helyett, mert akkor soha nem ertem meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged