Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Atos23

senior tag

Halihó!

Gyerekfeladatokat csinálok fősulin, és egy apró problémával szembesültem, ami az alap angolom miatt nem Google-kompatibilis.
    Egyszerű feladatunk van, egy Windows Formban kockát kell forgatni, és közben a forgatás szögeit Trackbarral szükséges változtatni.
    A trackbarral beállítom a kívánt paramétert, az Indítás buttonra nyomok, és öröm-öröm bódottá, működik.
    De személyes érdeklődésből ezt szeretném megoldani: Ha már elindítottam az adott paraméterrel a programot, a form futása közben szeretném huzigálni a trackbar-t, és az így kiválasztott új value-val fusson tovább a program. Úgy érzem, ez nehezen megoldható, hiszen ekkor el kell tárolnom az objektum aktuális paramétereit, így ezt nem is erőltetem.

Ezért megelégednék egy olyan megoldással is, ahol a form futása közben a trackbar (vagy éppen egy radiobutton, vagy checkbox) állítható, és az új kiválasztott értékkel indul újra a program. Tud ilyet a Visual?
    Van ötletetek? :) :R

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
    {

for (int q = 1; q <= 500; q++)
    {
    Invalidate();
    Update();
    Rajzol();
    System.Threading.Thread.Sleep(100);
    alphax = alphax + 0.01f;
    alphay = alphay + 0.01f;
    alphaz = alphaz + 0.01f;

}
    Close();
    }

• Atos23

senior tag

válasz vlevi #3870 üzenetére

Készen van :) Közben nekiültem, és jó lett.

Ugyanazt csináltam, mint amit leírtál, mégis rossz volt. Az volt a gáz, hogy névütközés volt egy másik elemmel, szóval elég bagatell dolgon csúsztam el :R :D

• Atos23

senior tag

válasz forbence #3868 üzenetére

Sziasztok!

Éppen bevezetés a grafikába házit csinálok. Adott egy gomb megnyomása, ami után egy trackbart kellene működtetnem.

Gomb:

private void button4_Click(object sender, EventArgs e) // Trackbar hasznalatara pelda
    {
    Invalidate();
    Update();

}

Elkészítek egy trackbart, aminek az értékével akarok grafikákat torzítani. Mégsem hajlandó kezelni, valamit elcseszek.

public void Trackbar(object sender, EventArgs e)
    {
    int trackertek = Trackbar.Value;
    }

Hogy adhatom át public módon a trackbar értékét a kód egészére? :R

• Atos23

senior tag

válasz Jester01 #2571 üzenetére

:R

Ugy tunik sikerult megoldani for-ral most az ajanlasod alapjan. :) Sokszor ez a baj nalam, hogy tulbonyolitom a dolgokat, mikor ki kell talalni a szoveges leirasbol a forraskodba atirast. :(

Holnap atirom Whileba :) Bar meg van 48 ilyen feladatom, de igyekszem kicsit egyszerubben gondolkodni :)

Console.WriteLine("Hany szamot akarsz beadni?");
    int a = int.Parse(Console.ReadLine());
    int i=0;

Console.WriteLine("Kerem az elso szamot");
    int b = int.Parse(Console.ReadLine());

Console.WriteLine("Kerem a masodik szamot");
    int c = int.Parse(Console.ReadLine());

int sum = c - b;

for (i = 0; i < a-2; i++)
    {
    Console.WriteLine("Kerek egy tovabbi szamot");
    int d = int.Parse(Console.ReadLine());
    if (d == sum * (i + 3)) Console.WriteLine("Ezek a szamok eddig szamtani sort alkotnak");
    else
    {
    Console.WriteLine("Ezek a szamok nem alkotnak szamtani sort");
    break;
    }

}

Console.ReadLine();

• Atos23

senior tag

Haliho!

Elso fel eves vagyok egyik fosulin, levelezon progbol, sajnos a levelezo miatt nagyon keveset tudok oran gyakorolni. Kicsit nehezen veszem fel a ciklusokat agyilag, erre rasegit, hogy mindig hardveres voltam. :) Ciklusok nelkul anno megcsinaltam az alabbi kis egyszeru feladatot:

[ #6 ] Számtani sorozat //ciklusok nelkul
    Kérjünk be három számot, és határozzuk meg, hogy számtani sorozatot alkotnak-k (szomszédos elemek különbsége egyenlő).

Console.WriteLine("Kerek 3db szamot");
    int b = int.Parse(Console.ReadLine());
    int c = int.Parse(Console.ReadLine());
    {
    if (c - b == b - a && b - a == c - b)
    Console.WriteLine("Ezek a szamok szamtani sort alkotnak");
    else
    Console.WriteLine("Ezek a szamok nem alkotnak szamtani sort");
    }

Console.ReadLine();

Ez halal egyszeru dolog, de most at kell rakni ciklusokba:

[ #4 ] Számtani sorozat //lehetoleg kizarolag while ciklussal
    Korában szerepelt az a feladat, hogy 3 bekért számról döntsük el, hogy számtani sorozatot alkot-e (a szomszédos elemek különbsége állandó-e). Ugyanezen feladatot írjuk meg 10 darab számra is (de a megoldás könnyedén átalakítható kell legyen több számra is).

Console.WriteLine("Hany szamot akarsz beadni?");
    int i;
    int[] t = new int[a];
    for (i = 0; i < a; i++)
    {
    Console.WriteLine("Kerek egy szamot");
    t = int.Parse(Console.ReadLine());
    .
    .
    .

//
    Es ennyi, itt lefagytam :)

Mar eleve rosszul kezdtem el, mert a konybeni feladat szerint tisztan while ciklussal kellene kivitelezni, mindenfele for es arrayek nelkul. De gondoltam egyszerubb, ha egy tomb elemeit toltom fel az n darabszor osszehasonlitando szamokkal.
    De itt jon a kerdes: Hogyan mondjam meg a ciklusnak, hogy akar 1000 szamra is alkalmazza konnyeden atalakithatoan az elobb if-fel kivitelezett feltetelt? (if (c - b == b - a && b - a == c - b))

Felreertes ne essek, nem konkret munkat kerek magam helyett, mert akkor soha nem ertem meg :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés