Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ruszki
senior tag
felhasznalok(i)= new Szemely("itt adj nevet");(/I)
De ha így lefuttatom,a konzolon csak szemely-t fog kiírni!
A számosat mindjárt megnézem!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
Ez van a main-ben:
namespace ConsoleApplication17
{
class Program
{
static void Main()
{
Szemely[] felhasznalok = new Szemely[1000]; //Ebben a tömben fognak elhelyezkedni a felhasználók!
for (int i = 0; i < 1000; i++)//Ezzel a for ciklussal hozom létre felhasználókat!
{
felhasznalok[i] = (i + 1).ToString() + ".felhasznló";//Itt a felhasználok meg kapják a "sorszámukat" értelem szerűen 1-től 1000-ig.
System.Console.WriteLine(felhasznalok[i]);
}
System.Console.ReadKey();
}
}
}és akkor ez van a Személy osztályban :
public class Szemely
{
string Név;
public Szemely(string neve)
{
Név = neve;
}
}ezt húzza alá pirossal:
(i + 1).ToString() + ".felhasznló"
ezzel a hiba kóddal:
Error 1Cannot implicitly convert type 'string' to 'Szemely'Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
A main program az külön van és azt akarom hogy a személy osztály is külön legyen!
Lehet hogy a main-ben írtam el valamitAz optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
válasz MrSealRD #3796 üzenetére
namespace ConsoleApplication17
{
public class Szemely
{
private string _nev;
public Szemely(string nev);
{
_nev = nev;
}
}
}Eddig így néz ki de valami nem okés
[ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
Ennek a forráskódját le tudja nekem írni c# nyelven!
Csinálj egy Személy osztályt, amiben van egy String típusú Név változó. A Személy osztály konstruktorának legyen egy String típusú paramétere, amit a konstruktor a Név változóba ír be.
Az osztály meg van!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
válasz Peter Kiss #3788 üzenetére
Rajta vagyok az ügyön!
-
Ruszki
senior tag
válasz Peter Kiss #3785 üzenetére
Azt mondod le kéne cserélne Length típusra!?
Legalább ti értetek hozzá!!!
Sajnos nekem még nagyon nehéz![ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Valami nem tetszik neki azt írja túllépte az index értéket most hogy beírtuk az (i+1)-et!
Üdv![ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
-
Ruszki
senior tag
Köszi!
Ez most működik!
Az meg van ha 1000 db felhasználót akarok létrehozni akkor a tömb 1001-es!
Meg tudom úgy variálni,hogy ilyen formátumban írja ki:
1.felhasználó
2.felhasznaló
.
.
.
1000.felhasznalóÜdv!
[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
Köszi!
Megcsináltam de kiíratásnál a consolba nem írja ki az 1000db felhasználót én vagyok béna(több mint valószínű)!!??
string[] felhasznalok = new string[1000];
for (int i = 0; i < 1000; i++)
{
felhasznalok(i) = "Felhasznalo" + i.ToString();
}
System.Console.WriteLine();
System.Console.ReadKey();(/I)System.Console.WriteLine ide jelen esetben a zárójelbe a "felhasznalok"-at kell írnom nem!?
Bocs,hogy ha tiszta láma vagyok de meg kéne tanulni!
[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
válasz Jester01 #3774 üzenetére
for (int i = 0; i < 1000; i++)
System.Console.WriteLine("felhasználó");
System.Console.ReadLine();Megcsinálom a tömböt!
De hogyan tudok sorszámot hozzárendelni!?
Vagy lehet nem így kellene hozzá kezdenem!?
Lehet a tömböt csak rendezni kéne!?Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Nem nagyon vagyok benne a programozásban de lenne egy olyan kérdésem C#-on belül,hogy kell valami speciális változó típus ahhoz,hogy létrehozzak egy olyan tömböt amiben van pl.:1000 db felhasználó mondjuk így:
1.felhasználó
2.felhasználó
.
.
.
1000.felhasználó
Gondolom kell egy 1000 db tömb(talán string típusú) és akkor valami módon megtölteném for ciklussal!?
De nem biztos.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest