- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Pixel készülékeket hozhat a Google és a Vodafone együttműködése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #7338 üzenetére
Na itt is vagyok az első kérdésemmel. Gondoltam, hogy készítek egy egyszerű számoló programot. Első körben arra gondoltam, hogy két számot beírok, ezt összeadja és kiirja az eredményt. Ehhez raktam két textboxot, egy gombot meg egy labelt. Megadtam két változót, mint int=szám1 és 2. Ahhoz hogy a beírt számot beolvassa, ugye a textbox.text része kell, tehát szam1 = textbox1, szam2= 2. De a textbox univerzális, tehát minden karaktert fogad, igy gondja van, hogy stringből nem tud int-et csinálni, jól gondolom?
Már itt elakadtam, mert ha megcsinálom az összeadást, akkor 1+2-ből 12 lesz, tehát csak "összeilleszti". Láttam videót, hogy a két változót így adta meg: Val(textbox1.text), de nekem ilyen nincs...valamint olyat is, hogy dim-ként adtak meg változót, de olyan sincs. A parse-al próbálkoztam, de nem sikerült.
Ugye ilyen feladatot csináltunk, csak nem összeadás volt hanem vezetéknév, keresztnév összeillesztése, ami világos mint néger asszony se...n a májfoltKicsit zagyva, tudom, de valahol el kellene indulnom. Közben olvasom a javasolt könyvet is.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- ThinkPad T490 27% 14" FHD IPS i7-8565U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- X1 Tablet Gen3 13" 3K IPS érintő i7-8550U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- Corsair CX750M 750W Moduláris Tápegység
- DJI Mini 3 Fly More Combo drón telefonos távirányítóval
- Core i7 9700 processzor - 6 hó garival
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest