Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation
üzenetére
Na itt is vagyok az első kérdésemmel. Gondoltam, hogy készítek egy egyszerű számoló programot. Első körben arra gondoltam, hogy két számot beírok, ezt összeadja és kiirja az eredményt. Ehhez raktam két textboxot, egy gombot meg egy labelt. Megadtam két változót, mint int=szám1 és 2. Ahhoz hogy a beírt számot beolvassa, ugye a textbox.text része kell, tehát szam1 = textbox1, szam2= 2. De a textbox univerzális, tehát minden karaktert fogad, igy gondja van, hogy stringből nem tud int-et csinálni, jól gondolom?
Már itt elakadtam, mert ha megcsinálom az összeadást, akkor 1+2-ből 12 lesz, tehát csak "összeilleszti". Láttam videót, hogy a két változót így adta meg: Val(textbox1.text), de nekem ilyen nincs...valamint olyat is, hogy dim-ként adtak meg változót, de olyan sincs. A parse-al próbálkoztam, de nem sikerült.
Ugye ilyen feladatot csináltunk, csak nem összeadás volt hanem vezetéknév, keresztnév összeillesztése, ami világos mint néger asszony se...n a májfolt
Kicsit zagyva, tudom, de valahol el kellene indulnom. Közben olvasom a javasolt könyvet is.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen routert?
- Futás, futópályák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Spórolós lett az új HBM-rokon, ami nem lassabb, csak okosabb
- További aktív témák...
- 3D Bérnyomtatás, Tervezés
- Intel Core I5 12500T 6c/12t 18MB 2,0-4,4GHz LGA1700 35W
- Möbelix Racing gamer szék eladó
- Dell Precision 3571 FHD / i7-12800H 14C / 16-32G D5 / 512G / Iris XE + NV T600 Box WS tervező
- PC konfiguráció összeállítás igény szereint, csak új nem használt alkatrészekkel, garanciácal!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus Garancia 2026.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi