Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Tényleg háromra szűkül a Xiaomi 17 Ultra kameráinak száma
- Nem lesz olcsó a Realme GT 8 Pro Európában
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ibenny
senior tag
válasz
lord.lakli
üzenetére
Igen, erre gondoltam, köszönöm! Ettől függetlenül a sima tömb is használható lett volna ebben az esetben, string[] ... és egy hasonló LINQ-lekérdezés révén?
-
ibenny
senior tag
Bocsánat, ez a válasz lord.laklinak szól:
Nagyon köszönöm, de tényleg nem tartok még ott, hogy ezen el tudjak indulni, de a segítségért hálás vagyok. :-) Egész hétvégén olvasgattam a témában, tényleg nem lehet egyszerűen kibővíteni plusz egy kiterjesztéssel a releváns sort? Ez azért lep meg ennyire, mert Python-ban leírtam, hogy if extension == '.kiterjesztes1' or extension == '.kiterjesztes2 then.., és működött is, még ciklus sem kellett hozzá.
Valószínűleg akkor hagyom ennyiben, de tényleg köszönöm.. -
ibenny
senior tag
Sziasztok,
Egy egyszerű kis programot írtam, ami csak annyit csinál, hogy bizonyos kiterjesztésű file-okat átmozgat egy forrásmappából egy célmappába. Teljesen jól működik, abban az esetben, ha egy kiterjesztést adok meg. Hogyan bővíthetném a kódot egy vagy több további kiterjesztéssel?
A kódom:
string sourceFolderPath = @"forrásmappa";
string filePattern = @"*.kiterjesztes1";
string destinationFolderPath = @"celmappa";
string[] matchingFiles = Directory.GetFiles(sourceFolderPath, filePattern, SearchOption.AllDirectories);
foreach(string filePath in matchingFiles)
{
var fileSpec = new FileInfo(filePath);
File.Move(filePath, Path.Combine(destinationFolderPath, fileSpec.Name));
}A mappákat és a kiterjesztés szándékosan írtam most át, nincs jelentősége a kérdés tekintetében. Próbálkoztam többféle megoldással (pl. a filePattern bővítése), sajnos egyik sem vezetett sikerre. Python-ban már megírtam ezt a programot, ezért nem életbevágó, de elkezdtem ismerkedni a C#-pal és gyakorlásképpen jó gondolatnak tűnt megírni abban is. Tényleg kezdő vagyok C#-ban, kérlek ezt vegyétek figyelembe.

Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Battlefield 6
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- World of Tanks - MMO
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- Autós topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Akkumulátor töltő digitális fényképezőgéphez
- Xbox Series X|S
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA A-Data 650W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Playstation Portal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Tényleg meg kéne ismerkednem a LINQ-kel..