Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Xiaomi nem késlekedik az Android 15-tel
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Netfone
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Yettel topik
Hirdetés
-
TMNT: Splintered Fate - Jövő hónapban érkezik PC-re
gp A készítők egy publikus demóval készültek, ezt bárki letöltheti Steamről.
-
XY6020L Sinilink DC-DC átalakító
lo XY6020L Sinilink DC-DC átalakítóAz ok amiért írok egyszerű, elakadtam, és nem találok információt egy kérdésre, de ezt...
-
Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
it A Dellnél a globális sales csapattól kérik a heti 5 irodai munkanapot, az Ubisoft 3 napot szeretne, de emiatt sztrájkba ütközik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Chesterfield #7497 üzenetére
Nalunk pl Entity Framwork, WPF, MVC, mssql ami megy főként.
-
Chesterfield
senior tag
Köszönöm a válaszokat
-
martonx
veterán
válasz Chesterfield #7497 üzenetére
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, gyakornoknak vettek fel, nem kell pattogni, legelső napokban úgyis kiderül minden szépen sorban, és bőven lesz időd elsajátítani a helynek megfelelő cuccokat.
Én kérek elnézést!
-
BTminishop
aktív tag
válasz martonx #7504 üzenetére
De szerintem ha nem ismeri az alapokat a CSS-ben - pl. media queryket - és inkább Boostrapben old meg dolgokat, akkor igazából nem is tudja, hogyan működik a reszponzív weboldalas technika pl.
Ezt beszéltük a CSS topicban valamelyik nap, hogy érdemes megérteni a működéseket és utána frameworkokkel dolgozni. -
haxiboy
veterán
Sziasztok!
C#-ban szeretném megoldani a következő problémámat:
A következő json response-ból szeretném szétszedni különböző stringekre hogy tovább dolgozhassak velük.
{"id": 0, "result": ["12.4 - ZEC", "24", "807;589;1", "402;404", "0;0;0", "off;off", "72;29;79;36", "eu1-zcash.flypool.org:3443", "0;0;0;0"], "error": null}
Ami igazán lényeges az a result : [] közötti rész. Viszont a "" között bővülhet illetve csökkenhetnek az értékek
tehát "402;404" ez lehet akár "402" vagy ""402;404;502" stb,stb talán összesen 9db értékig.
Megoldható hogy ezt valamilyen függvénnyel vagy eljárással szétszedni több részre? pl.
string hashrate0 = 402;
string hashrate1 = 404;
string hashrate2 = 502;Előre is köszönöm a segítségetek
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Domonkos
Ármester
válasz haxiboy #7507 üzenetére
Ha magara a mezore ra tudsz hivatkozni - ugy ertem hogy megvan mondjuk
string
-kent az hogy"402;404"
, akkor a beepitett Split fuggveny szetvagja neked tombre.
A peldaban:string[] words = text.Split(delimiterChars);
Amugy ruhellem ezt a nyelvet
[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
haxiboy
veterán
válasz Domonkos #7508 üzenetére
Na király félig már megvagyok, a splitet már azt hiszem használtam.
Nem tudom miben lenne értelmes megírni, igazából teljesen mindegy c#-ot tanultam így ezt használom a hétköznapokban is, bár a console application részben leginkább csak kókányolni tudok, egyelőre a fő működést akarom megírni utána egyszerűsíteni az egészet
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Chesterfield
senior tag
ASP.NET MVC-hez tudnátok ajánlani valami jó tutorialt?
köszi
-
martonx
veterán
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Nemrég volt egy kisebb projektem, és amivel kapcsolatban írtam is ide. (egészen pontosan itt)
Sikerült is megoldani a dolgot, és több helyen is kipróbáltam a programot, működött. De tegnap úgy jártam egy másik helyen, hogy be volt állítva két fullhd kijelző, kiterjesztett módban, és erre a kép csak a másodlagos kijelző jobb oldalán jelent meg, eltolódva. Mintha rossz kezdőpontot vett volna fel a program.Nem tudom, hol a bug. Lehet, inkább a windows ad neki rossz információt? Vagy én alkalmazok nem túl optimális megoldást? Elég kezdő vagyok még a témában. Bocsánat.
Itt a kódrészlet:
public MainWindow()
{
InitializeComponent();
string path = "Alapkép";
if (!Directory.Exists(path))
{
Directory.CreateDirectory(path);
}
string[] extensions = new string[] { ".jpg", ".jpeg", ".png" };
bool empty = IsDirectoryEmpty(path);
string emptyst = empty.ToString();
emptyst = emptyst.ToLower();
string route1 = Directory.GetCurrentDirectory();
route1 = route1 + "\\" + path + "\\";
DirectoryInfo jpegInfo = new DirectoryInfo(route1);
FileInfo[] files = jpegInfo.GetFiles()
.Where(f => extensions.Contains(f.Extension.ToLower())).ToArray();
string route2;
if (files.Length == 0)
{
route2 = "null";
}
else {
var first = files[0];
route2 = first.ToString();
}
if (emptyst != "true" && route2 != "null")
{
string route = route1 + route2;
ImageBrush imageBrush = new ImageBrush();
BitmapImage bgimage = new BitmapImage(new Uri(route, UriKind.Relative));
imageBrush.ImageSource = bgimage;
imageBrush.Stretch = Stretch.Uniform;
this.Background = imageBrush;
}
else {
ImageBrush imageBrush = new ImageBrush();
BitmapImage bgimage = new BitmapImage(new Uri(@"pack://application:,,,/"
+ Assembly.GetExecutingAssembly().GetName().Name
+ ";component/"
+ "Images/Alapkép.jpg", UriKind.Absolute));
imageBrush.ImageSource = bgimage;
imageBrush.Stretch = Stretch.Uniform;
this.Background = imageBrush;
}
Screen s = Screen.AllScreens[1];
System.Drawing.Rectangle screenBounds = s.Bounds;
this.Left = screenBounds.X;
this.Top = screenBounds.Y;
this.Height = screenBounds.Height;
this.Width = screenBounds.Width;
}
public bool IsDirectoryEmpty(string path)
{
return !Directory.EnumerateFileSystemEntries(path).Any();
}Ha valaki tud segíteni, azt előre is köszönöm!
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
Milgram1
aktív tag
Hali!
Szeretnék mátrix szorzást csinálni [link], meg is van a hiba viszont az, hogyha egység mátrixszal szorzom a mátrixomat akkor az egység mátrixot kapom vissza. Valakinek valami ötlet?61. sorban van a szorzás.
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
a 2017 verzióban hol találom meg ezt a listát:
tök üres a toolbox részem
-
Dilikutya
félisten
Ez a parancssor miért nem jó?
vs_community.exe --layout d:\vs2017 --add Microsoft.VisualStudio.Workload.ManagedDesktop --add Microsoft.VisualStudio.Workload.NativeDesktop --add Microsoft.VisualStudio.Workload.NetWeb --add Microsoft.VisualStudio.Workload.Node --add Microsoft.VisualStudio.Workload.Data --add Microsoft.VisualStudio.Workload.Azure --lang en-US
Offline telepítőt akarok leszedni, és nekem csak ezek kellenek, de ez így nem szed le semmit. A teljes csomag jönne, de az nem kell.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
lorcsi
veterán
válasz BTminishop #7523 üzenetére
köszi
nézegettem ezt a 2017-et, de nekem még túl bonyi a 2010-hez képest..
próbálok a régebbiek közül (12-13) oylat, ami jobban hasonlít a 10-reamúgy is csak a C# részre van szükségem
-
Dilikutya
félisten
válasz Dilikutya #7524 üzenetére
No, csak lejött, de a méretét kicsinek találtam, ha a rendes telepítővel válogattam össze, ugyanez 10GB. Végül leszedtem a teljes csomagot a parancssorossal, de dobott hibát telepítéskor. Normális telepítőt nem lehet leszedni valahonnan?
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
haromegesz14
aktív tag
Sziasztok!
Van egy WPF alkalmazásom, aminek az egyik ablakának a tartalma különböző pagek segítségével változik. Az alkalmazás bezárását követően tovább fut a debugger. Milyen megoldás van a pagek bezárására, hogy a kilépést követően az alkalmazás ne fusson tovább?
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
BTminishop
aktív tag
válasz haromegesz14 #7527 üzenetére
break utasítás?
-
Tatus75
újonc
Sziasztok!
Szeretném segítségeteket kérni. Egy telefonos applikációnál szeretnék egy xml filet létrehozni, de az elérési utat és file nevet ebben a formátumban nem fogadja el.
using (XmlWriter ir=XmlWriter.Create("c:\\pr.xml"))
Hogy van ez helyesen?
Előre is köszönöm. -
vlevi
nagyúr
válasz Tatus75 #7529 üzenetére
Szerintem csak annyit, hogy a c gyökérbe nem enged írni.
Nekem a d meghajtón lévő temp-be létrehozta az xml-t, a c gyökérbe pedig exception-t dobott :System.UnauthorizedAccessException occurred
HResult=0x80070005
Message=A következő elérési úthoz való hozzáférés megtagadva: „c:\xx.xml”. -
Tatus75
újonc
A telefon microsoft de Visual stúdió 15-ben írom, de már ott nem fogadja el. Út nélkül a file nevet sem. Valami a formátummal lesz szerintem.
-
xors
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudok pl. egy maximumkiválasztást több lambda kifejezéssel finomhangolni? Van egy struktárákból álló tömböm, és az egyik oszlopból szeretném a legnagyobbat de csak akkor ha a másik pl. pirostomb.Max((struktura arg) => arg.szin = "piros" //és hogy adom meg, hogy az arg.darabszamok -ból számoljon maxot?
-
amargo
addikt
Lehet az én felfogásommal van a gond, de se a sum se a count nem fog maximumot kiválasztani. Továbbra is en a Max ot használnám erre, persze IComparable vagy csak egyszerűen Orderby és Last.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
xors
senior tag
Áháám itt még ugyan nem tartok, de érdekes.
Viszont amit nem értek, hogy mi a különbség itt a 4 kifejezés között?Továbbá, ugye ez mind csupán a maxumum értéket adja vissza, ha nekem az index kell, akkor belerakom az egészet egy Array.FindIndex() -be?
[ Szerkesztve ]
-
Lacc
aktív tag
Hali.
Mit kell letölteni és telepteni, hogy a localdev nevű SQL server-t lássam az SSMS-ben? Fejlesztéshez jó lenne egy local szerver a gépen, de én nem látom, nem találom. Google-ben meg nem azt a találatot kapom, amit keresek.
-
xors
senior tag
válasz Froclee #7543 üzenetére
struct struktura
{
public int kerulet;
public int szavazatok;
public string nev;
public string part;
}
//struktúrákból lett egy tömb csinálva
struktura[] tomb = new struktura[100];
//ez persze fel lett töltve adatokkal
//és itt egy maximumkiválasztás, ami mostmár működik is
int keresett = Array.FindIndex(tomb,(obj) => obj.szavazatok == tomb.Where((arg) => arg.kerulet==1).Max((arg) => arg.szavazatok));namármost, a kérdés:
amikor beírnám a lambda kifejezést, feldob olyanokat a szerkesztő, hogy(struktura arg)=>arg
(arg) => argmi a lényegi különbség a kettő között?
-
Froclee
őstag
nem tudom, nagyon fura az editorod. amúgy 13 overloadja van és mindegyik property selector.
egyébként ha egy func-nak csak egy argumentumja van, nem kell zárójelezni a lambda bal oldalát.
arg1 => arg1
(arg1, arg2) => arg1*arg2
[ Szerkesztve ]
-
hati
addikt
Sziasztok!
Az MS Store-ba csak UWP-s appot lehet feltölteni?
-
Bobrooney
senior tag
Sziasztok!
Szerk: WinForm app-ról van szó.
Van egy dateTimePicker-em amivel dátumot és időt akarok egy adatbázisban tárolni.
Az adatbázisban datetime típust vettem fel. Minden más adatot be tudok helyezni az adatbázisomba kivéve a dátumot és időt. Hogy tudom elfogadtatni a datetime típussal a dateTimePicker adatát?Remélem érthetően írtam le a problémámat.
Köszi a választ előre is![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest