- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domonkos
addikt
válasz
summers #7650 üzenetére
Ez majdnem egy az egyben az utazo ugynok problema - nincs ra polinomialis ideju algoritmus.
Ha megis talalnal, akkor kuldj privatot - nagyon sok penzt fizetek erte
Brute force modszerrel meg nem erdemes elindulnod mert ~4840000000000000000000000000000000000000000000000000000 Joule energiara lesz szukseged hozza 70 ponthoz... Ez pedig sok. Ertelmes kozelitest viszont adhatsz. -
Domonkos
addikt
Koszonom, ezzel tisztaban vagyok.
Par rovid merest elvegezve ezek jottek ki nalam. 10-10 futas atlagolva:
Kiiras terminalba (kis bufferrel): 2.291s
Kiiras terminalba (megfeleloen bufferelve): .592s
Kiiras normal fileba, SSD-re: .157s
Kiiras a /dev/null-ba: .146s
A programot ujraforditva, a kiiras reszt elhagyva: .017s (!!!)Ebbol jol latszik, hogy itt nem a permutalgatason fog elmenni az ido. Az utolso tesztbol pedig az, hogy a program idejenek csupan az 1/8 resze a "lenyegi resz". A maradek idot a kiiras is a kiiras formazasa viszi el. Szoval annyival egeszitenem ki, hogy persze nem mindegy, hogy hova irod, de az sem mindegy, hogy egyaltalan kiirsz-e valamit
Egy ugyanakkora nagysagrendet meg tudsz sporolni azzal is, ha teljesen elhagyod a kiiratast, mint amilyet akkor, amikor lassu outputrol gyorsra valtasz
Aki nem hiszi, implementalja utanamSzerk: Annyit hozzatennek, hogy a kiiras elhagyasakor otletem sincs, hogy a fordito pontosan milyen ordogi optimalizaciokat eszkozolt, amit akkor nem tett, amikor siman kiirattam. Ennek kideriteset kicsit kesobbre hagyom. Amit az ugy erdekeben tettem, hogy argv-bol olvastam az inputot es abba az agba amit kiirataskor el lehetett hagyni raktam egy szamlalot. Igy talan nem optimalizal annyit - de ennel jobban nem melyedtem bele...
-
Domonkos
addikt
A futasido a tomb meretevel valoban !-os aranyban lesz, viszont ezt valahogy el is varna az ember, leven hogy pont ugyanennyi outputot szeretne. A jo dolog viszont az, hogy normalis implementacio mellett, 10 elemre ez szinte semmi. Gyors implementalva a 3628800 sor kiiratasahoz nem kell .5s-nel tobb ido; ha pedig elhagyom a kiiratast, akkor .2s alatt vegez az osszes permutacioval. Kulcsszo a melysegi bejaras / backtrack.
Es a memoria miatt sem kell aggodni...
-
Domonkos
addikt
válasz
alratar #7571 üzenetére
Elso ami beugrik, hogy lehet elfelejted bezarni a file-t es mivel az bufferelt, igy az utolso par sor bennragadhat a bufferben. Nezdd meg hogy bezarod-e a filet es hogy ha igen, akkor tenyleg bezarodik-e!
Vagy ha explicit ra tudsz hivni valami flush-re, akkor hiv ra kiiras utan, kilepes elott. Kerlek ne kerdezd hogy hogyan kell, mert ruhellem ezt a nyelvet -
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Bestbuy játékok
- alza vélemények - tapasztalatok
- Ősszel debütál az Atari 2600+ retrokonzol Pac-Manes variánsa
- Hálózati / IP kamera
- LEGO klub
- Több tíz millió Dell laptop majdnem nagy veszélybe került
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Battlefield 6
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Macbook Air M1 98%-os akksi, makulátlan állapot
- Lenovo T480S Touch (érintő képernyő) Intel Core i5-8350, 16Gb ddr4, 12 hónap garancia, áfás számla
- Lii Audio szélessávú hangsugárzó pár
- Lenovo T495S Touch (érintő képernyő) AMD Ryzen 5 Pro 3500U, 12 hónap garancia, áfás számla
- HP ZBook Studio 15" G8 - i9 / 1TB / 32GB / 4GB NVIDIA
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest