Hirdetés
- Netfone
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A Xiaomi nem késlekedik az Android 15-tel
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Yettel topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
-
GPS és jobb üzemidő a Garmin Lily 2 Active-ban
ma Valamelyest a forma is változott, de a legnagyobb újdonság a műholdas vevő bekerülése.
-
Küszöbön a Silent Hill 2 Remake megjelenése
gp A készítők nemrég megosztották velünk a hamarosan érkező játék launch trailerét.
-
Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
lo Alpine LinuxMiután pár éve leesett, hogy az Alpine valami lehetetlenül alacsony erőforrásigényű, elkezdtem ezt tenni...
Új hozzászólás Aktív témák
-
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
Szeretnek egy olyan programreszeltet megírni, ami egy textboxbol áll, es ha beleir a felhasználó, azonnal alá kidobja az adott stringgel kezdődő találatokat (meg nem tudom ugy egyszerűbb hogy előtte beolvasom az adatbázisból az összes adatomat egy string listaba, vagy hogyan) mondjuk 10-et megjelenítve es minél többet begépel belőle annál jobban szűri a listát, fel-le nyillal akar kivalaszthatja hogy melyiket szeretne.
Kérem segítsetek benne, van-e beépített megoldás, vagy Googleba mit írjak be, hogyan valósítsam meg?
Köszönöm.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
válasz h1ght3chzor #6551 üzenetére
Ezt úgy szokták hívni, hogy "autocomplete textbox", vagy "typeahead". Nem mondtad, hogy milyen platformról van szó mondjuk, az segíthet a példaírásban meg a jobb keresésben is.
Úgy általánosságban sokkal jobb, ha fel se merül a teljes DB felolvasása, helyette okosan queryzel a már megadott első pár karakterrel. (Tipikusan háromnál szoktak beindulni az ilyenek.)
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
Krix CS 1.6
csendes tag
Sziasztok!
Akinek van egy kis szabadideje és ért a c#-hoz, részletek privátban.
Szép napot!Sjcam Sj8 PRO (Kingston Canvas React MicroSDXC 128GB A1 UHS-I V30)
-
Peter Kiss
őstag
válasz Krix CS 1.6 #6554 üzenetére
Minden a matekon múlik!
-
Headless
őstag
Sziasztok!
Csinálni szerettem volna egy knock klienst windowsra, sajnos abba a hibába ütköztem, hogy a windows sikertelen kapcsolódás esetén újraküldi a csomagot (újra próbálkozik) wireshark spurios retransmissionnak hívja. A knokcd szerver persze így nem a megfelelő port sorrendet kapja, és a szerver rossz kombinációt érzékel. Ezzel a baj, hogy nem támogat DNS címeket és nincs benne profil mentés, de valahogy nem tudtam kiszűrni hogy itt hogy oldják meg a kapcsolódást nah meg ez amúgyis c++.(sajnos elég kezd vagyok a témában).
Jelenleg ezt csináltam, de ügye ez nem megfelelő. Mert többször próbálkozik.
dns, és portnr termszetesen definiálva van helyesen korábbanSocket socket = new Socket(AddressFamily.InterNetwork, SocketType.Stream, ProtocolType.Tcp);
IAsyncResult result = socket.BeginConnect(dns, portnr, null, null);
bool success = result.AsyncWaitHandle.WaitOne(1000, true);
socket.Close();korábban a TcpConnect()-el próbálkoztam de azzal már a form is befgyott, mert nem tudott csatlakozni.
A kérdésem, hogy hogy lehetne megoldani, hogy ne próbálkozzon csak egyszer.[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
MATEO6600
őstag
Én világ életemben az elavult Formra fejlesztettem, most viszont már ideje átállni WPF-re...
Tudtok ehhez valami jó segédanyagot/könyvet/olvasmányt javasolni? -
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Szeretnék írni egy programot, ami kpépes meghívni egy batch fájlt, ami pedig make fájlokat hivogat. A nehézség a dologban, hogy ezeket a fájlokat szeretném belefordítani a a kódomba resource-ként. A process.StartInfo.WorkingDirectory-nek meg tudok adni belső a programhoz hozzáadott könyvtárat?
Köszönöm a segítséget
-
tototos
őstag
válasz lord.lakli #6563 üzenetére
Hát nem nagyon szeretném kimenteni sehova, ez a probléma. Vagy ha úgy meg lehet csinálni hogy csak a program férjen hozzá az adott mappához és senki más akkor talán járható.
-
Kommy
veterán
Lenne egy ilyen kinézetű reportview-m amit szeretnék egy oszloppal kiegészíteni, de sajnos azok az adatok semmilyen összefüggésben nincsenek az eredeti adatokkal. Annyi lenne a lényeg, hogy ugye maximum 8 sor lehet 1 csoportban és a másik rész is max 8 sort tartalmaz ezek a versenyzők rajthelyét jelölnék.
Nekem az is jó lenne ha lehetne olyat csinálni, hogy a csoport x-edig sora egy bizonyos számot kap beírásra, jelenleg a rajthelyek benne vannak az adatbázisban.
[ Szerkesztve ]
-
dreuzor
újonc
Üdv!
Kezdő vagyok a programozásban, és eddigi ismereteim szerint szerettem volna egy olyan kódot írni, amiben 10 random számot kell összeadni, és a végén kiírja, hogy mennyi volt a helyes.
Így próbáltam megcsinálni:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
namespace switchstatements
{
class MainClass
{
public static void Main(string[] args)
{
Random numberGenerator = new Random();
int num01;
int num02;
int num03 = 0;
int i;
for (i=1; i >= 10 ; i++)
{
num01 = numberGenerator.Next(1, 11);
num02 = numberGenerator.Next(1, 11);
Console.WriteLine("Mennyi" + num01 + "meg" + num02 + "?");
int answer = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
if (answer == num01 + num02)
{
Console.WriteLine("Úgy van!");
num03 = num03 + 1;
}
else
{
Console.WriteLine("Nem!");
}
}
Console.WriteLine("Az elért pontszámod: " + num03);
Console.ReadKey();
}
}
}
A for ciklusban lévő dolgok nem akarnak lefutni, és nem tudtam rájönni miért, kérlek segítsetek!
Köszönöm. -
Kommy
veterán
Van valakinek valami ötlete arra, hogy a Querybuilder-ben megírt lekérdezés végeredménye jó sorrendben vannak a sorok, de a reportviewer-ben fordított sorrendben van, és hiába rendezem a lekérdezésben a report-ban mindig rossz a sorrend.
-
cubix
tag
Sziasztok!
Hogyan lehet megoldani azt, hogy egy fájlból beolvasott sort a szóközöknél splitteljem, de az idézőjelek közötti részt hadja egyben?「시작이 반이다」
-
A kerék feltalálása helyett a legjobban úgy lehet megoldani, hogy fogsz egy kész CSV libet. Ha a szóközt választod szeparátornak, pont így fog viselkedni szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Újból egy elég érdekes kérdéssel fordulnék hozátok. Van egy alkalmazásom ami futtot egy batch scriptet, ami elég sokáig időzik a futással. Azt szeretném megoldani, hogy ha az én alkalmazásomat task managerből leállítják akkor le tudjam állítani az indított srcipt futását és ki tudjak törölni temporális mappákat.
Eddig a formclosing eventet használtam, és megállítottam a bezárást, majd utána kiléptem én az alkalmazásból, de így nem tud végigfutni teljesen a törlő algoritmus, gondolom a windows előbb állítja le a saját alkalmazásom. -
kingabo
őstag
válasz tototos #6579 üzenetére
A batch file ki tudja saját magát törölni úgy látom: stackoverflow
-
amargo
addikt
válasz kingabo #6581 üzenetére
ha eljut a vegeig, de mit csinalsz, ha egyszer csak megszakad a process? bar lehet en nem tudok valamit, de most tekintsunk el attol, hogy nem lehet kiloni, mivel a kerdes erre vonatkozik, mitortenik, ha kilovik a processt.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Az nem megoldás, hogy a batch fájl létrehoz egy fájlt, amit a futásának a végén töröl. Csak annyi kell, hogy lecsekkolod létezik-e ez a fájl. Ha igen, akkor a batch futása megszakadt, nem futott le a végéig.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
amargo
addikt
-
h1ght3chzor
őstag
Hogyan tudnám a legegyszerűbben megnézni, hogy az adatbázisba átküldendő adatokat mindet kitöltötte-e a felhasználó? Textbox, Combobox, ilyesmik lennének. Egyesével kellene mindet vizsgálnom?
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
amargo
addikt
válasz h1ght3chzor #6586 üzenetére
Amikor elmész vásárolni és a pénztáros fizetsz, szerinted ő csak kilóra megrázza vagy megszokta számolni is?
Ugyanakkor segítek vannak különböző validációt segítő osztályok, mivel nem írtál semmit az alkalmazásról, hogy miben írod, a következő lépést neked kell megkeresni
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
G.A.
aktív tag
Üdv!
Egy TCP alapú adatküldő/fogadó alkalmazást szeretnék készíteni, ehhez írtam egy alap programot.
Jelenleg egy hibája van, csak 1 csomagot képes elküldeni, utána nem csinál semmit. Nem ír ki hibát, nem fagy le, de csak a programból való kilépés majd újraindítás után tud csomagot küldeni. Egyet.
A program 2-3 szálon fut, ami szerintem a hiba forrása.
public partial class Form1 : Form
{
Stream tcp_stream;
public Form1()
{
InitializeComponent();
}
public void TCP_Client_Init()
{
c_src_port = Convert.ToInt32(client_src_port.Text);
c_dst_port = Convert.ToInt32(client_dst_port.Text);
client_ips = Dns.GetHostAddresses(client_ip_address.Text);
TCP_Client = new TcpClient();
try
{
TCP_Client.Connect(client_ips[0], c_dst_port);
}
catch (Exception e)
{
Close_Client();
}
if(run_client)
{
tcp_stream = TCP_Client.GetStream();
TCP_Client.Client.ReceiveTimeout = 100;
TCP_Client.Client.SendTimeout = 100;
}
}
public void Run_TCP_Client_Listen()
{
bool client_rxd_packet = false;
while(run_client)
{
try
{
client_rxd_packet = true;
tcp_stream.Read(client_BUFFER, 0,256);
string value = Encoding.ASCII.GetString(client_BUFFER);
write_to_rxd_screen(value);
client_BUFFER = null;
}
catch (Exception e) { }
if(client_rxd_packet)
{
client_rxd_packet = false;
}
}
TCP_Client.Close();
}
public void Client_Send_TCP_String(string value)
{
//tcp_stream = TCP_Client.GetStream(); // HIBA <<-- ITT
client_BUFFER = Encoding.ASCII.GetBytes(value);
try
{
tcp_stream.Write(client_BUFFER, 0, client_BUFFER.Length);
}
catch (Exception e)
{
Close_Client();
}
}
}A hiba a Client_Send_TCP_String() funkció első sorában van.
Ha kihagyom a tcp_stream = TCP_Client.GetStream(); sort akkor 1 csomagot el tud küldeni, de többet nem.
Ha beírom, akkor ez a hibaüzenet jelenik meg:
An unhandled exception of type 'System.InvalidOperationException' occurred in System.dllAdditional information: A művelet nem engedélyezett nem csatlakoztatott szoftvercsatornákon.
A Client_Send_TCP_String() akkor fut le, amikor a Send gombra kattintok (ezt kihagytam a fenti kódból).
A Run_TCP_Client_Listen() viszont egy másik szálon fut.Ha jól értelmeztem a hibakódot, akkor a gondom az, hogy a tcp_stream-et 2 szálon egy időben használnám. A tcp_stream.Read()-nél, ill. a tcp_stream.Write()-nál.
Ezt valamilyen invoke (módszer/funkció)-val lehetne megoldani? Hogyan?
-
Ha a kommunikáció mindkét oldalát te írod vagy tudod befolyásolni, szerintem megér egy nézést az AltarNet3 lib. Pofonegyszerű használni, csak arra kell odafigyelni, hogy az üzeneteket úgy küldi és fogadja, hogy először 32 biten átküldi az üzenet teljes hosszát, aztán jön a tényleges tartalom.
-
dreuzor
újonc
Kicsit ciki, de 5 perccel azután, hogy leírtam ide a problémát, meg is oldottam.
Sziasztok!
Szeretnék Unityben egy olyan scriptet írni, aminél ha egy feltétel teljesül, akkor betöltődjön a következő pálya.
Kettő script van, az egyikben van egy nextLevel nevű bool változó, aminek truenak kell lenni a pályaváltáshoz:using UnityEngine;
using UnityEngine.UI;
using System.Collections;
public class felszed : MonoBehaviour
{
private int count;
public int maxCount = 8;
public Text countText;
public Text winText;
public bool nextLevel;
// Use this for initialization
void Start ()
{
count = 0;
SetCountText ();
winText.text = "";
nextLevel = false;
}
// Update is called once per frame
void Update () {
}
void OnTriggerEnter(Collider other)
{
if (other.gameObject.CompareTag ("PickUp"))
{
other.gameObject.SetActive (false);
count = count + 1;
SetCountText();
}
}
void SetCountText ()
{
countText.text = "Fogaskerekek: " + count.ToString () + "/" + maxCount.ToString ();
if (count >= maxCount)
{
winText.text = "NYERTÉL!";
nextLevel = true;
}
}
}Ez után rá kell kattintani egy objektumra, amiben a következő script van:
using UnityEngine;
using System.Collections;
public class NextLevel : MonoBehaviour {
// Use this for initialization
void Start () {
}
// Update is called once per frame
void Update () {
}
public void OnMouseDown ()
{
if (felszed.nextLevel == true)
{
Application.LoadLevel ("Level02");
}
}
}A következő hibaüzenetet írta ki a Unity:
Assets/Scripts/NextLevel.cs(20,29): error CS0120: An object reference is required to access non-static member `felszed.nextLevel'
Még nagyon kezdő vagyok a script írásban, remélem minden lényeges információt leírtam ahhoz, hogy egy kicsit is hozzáértőbb ember fél másodperc alatt kiszúrja hol voltam béna .
[ Szerkesztve ]
-
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
Elakadtam egy számomra érthetetlen dologgal kapcsolatban.
Feltöltök egy DataGridet egy DataTable adataival - Ez stimmel, bent vannak az oszlopnevek és az adatok.
Van egy másik DataGridem ahová az előbbi DataTable szűrt adatai kerülnek.Az alapján állítom be a szűrőt, hogy az első DataGriden épp mi van kijelölve.
private void resfilter(String selectedColumnHeader, String cellValue)
{
string filter = string.Format(selectedColumnHeader) + "='" + string.Format(cellValue) + "'";
//eredmény: "Paletta Id='12'"
string filter2 = "[" + string.Format(selectedColumnHeader) + "] ='" + string.Format(cellValue) + "'";
//eredmény: "[Paletta Id] ='12'"
DataTable _newDataTable = dt2.Select(filter).CopyToDataTable();
dgres.ItemsSource = _newDataTable.AsDataView();
}Ha az első filterrel próbálkozom, akkor System.Data.SyntaxErrorException hibát dob azaz "Szintaktikai hiba: Hiányzik a(z) „Id” operátor utáni operandus."
Ha a másodikkal, akkor pedig System.Data.EvaluateException hibát, azaz A(z) [Paletta Id] oszlop nem található.Az érdekesség annyi, hogy ha az első oszlopra szűrök rá ami egy Sorszám, akkor működik a szűrőm.
Ehhez kapcsolódóan annyit, hogy a DataTable-be az oszlopok neveit egy tömbből viszem fel, kivéve az első azaz a Sorszám oszlop nevét, amit "kézzel" állítok be.private void addFilterTable()
{
/* ----- Oszlopok létrehozása ----- */
dt.Columns.Add("Sorszám", typeof(string));
for (int i = 0; i < header.Length; i++)
{
dt.Columns.Add(header[i], typeof(string));
}
.
.
.Remélem tudtok segíteni
[ Szerkesztve ]
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
rgeorge
addikt
válasz Des1gnR #6592 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb egy DataView-et definiálni a megadott szűréssel és azt használni adatforrásként a második gridhez? Azt viszont nem tudni ennyiből, hogy a két filter miért nem jó, pl. nem tudjuk az oszlopneveket, van-e tényleg palette id nevű?
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Des1gnR
őstag
válasz rgeorge #6593 üzenetére
Debugnál megnéztem és a DataGrid-ből való kiolvasás során a selectedColumnHeader-be bekerül a Palette Id és a DataGridben is látszódik a headerben.
string selectedColumnHeader = (string)dgdatas.SelectedCells[dgdatas.CurrentColumn.DisplayIndex].Column.Header;Azt nem tudom, hogy mivel lenne jobb a DataView és jelen esetben az mit változtatna.
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Des1gnR
őstag
Sajnos még nem jutottam előrébb, de találtam egy hibát amivel talán összefüggésbe lehet hozni valahogy.
Vannak olyan oszlopok amelyekbe nem látszódik tartalom a DataGridben, de ha lekérem a cella értékét, akkor vissza kapom azt amit kapnom is kell, de látszólag üres. Ha egy olyan oszlopba teszem az adatokat ahol egyébként is látszódnak, ott gond nélkül látszódnak.v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Des1gnR
őstag
válasz Des1gnR #6595 üzenetére
A nagyobbik problémám megoldódott, nyilván én voltam figyelmetlen és csak az egyik DataTable-t töltöttem fel az adatokkal és így hiába szerettem volna szűrni a fel nem töltött adatokra a másikban.
A másik problémám viszont tényleg valósnak tűnik, szóval a DataGridben lévő oszlopok közül van olyan oszlop ami üresnek látszódik, de minden egyes cellájának van értéke. Erre ha van tippetek azt megköszönöm.
-
rgeorge
addikt
válasz Des1gnR #6596 üzenetére
Valami ott a mapping-el nem stimmel, a DataGrid oszlopainak MappingName tulajdonságának és a DataTable oszlopainak ColumnName tulajdonságának kell megegyezni ahhoz, hogy a grid adott oszlopa megjelenjen és adat is legyen benne.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Des1gnR
őstag
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Van egy kis problémám text fájl beolvasással és feldolgozással.
Adott egy x soros textfile amiből egy bizonyos stringet tartalmazó sort ki akarok venni és a többi sort beolvasni egy stringbe.
A következő kódot írtam hozzá :
Var lines = File.ReadAllLines();
var input = from line in lines
Where (!line.Contains("dblink"))
Select line;A lines tömbben még megvannak a sorok de az input változóban már csak valami System.IEnum szöveg van.
Köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- iPhone 13 Blue 256GB SÉRÜLÉSMENTES!
- 2db Be Quiet! Silent Wings Pro4 140mm
- LG 39GS95UE - 39" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GAMER PC: i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 12GB GDDR6 - 512GB-4TB NVMe SSD -16/32GB DDR4- GAR/SZÁMLA!!!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen