Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Netfone
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A Xiaomi nem késlekedik az Android 15-tel
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Yettel topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Realme GT Master Edition - mestermunka
Hirdetés
-
XY6020L Sinilink DC-DC átalakító
lo XY6020L Sinilink DC-DC átalakítóAz ok amiért írok egyszerű, elakadtam, és nem találok információt egy kérdésre, de ezt...
-
TMNT: Splintered Fate - Jövő hónapban érkezik PC-re
gp A készítők egy publikus demóval készültek, ezt bárki letöltheti Steamről.
-
Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
it Olaszország vizsgálatot indított a Shein weboldal és app ellen, greenwashing vádjával.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MineFox54
őstag
válasz lord.lakli #6449 üzenetére
Teljesen az alapoktól kezdi . Én az alapoktól ebben tanultam.
-
Az adatszerkezetek, algoritmusok, feltételes elágazás, ciklusokk,... ezek mind olyan dolgok amik fontosabbak (szerintem) mint a nyelv szintaktikája, amivel ezeket leírod.
+ kezdőnek inkább a logo, vagy basic emészthetőbbnek tűnik, mint valamelyik objektum orientált nyelv
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Megoldást szeretnék találni egy bonyolultabb problémámra. Remélem itt meglelem Csinálni szeretnék egy console application aminek annyi lenne a funkciója, ahol villog a kurzor oda írjon valamit. Nekem csupán a virtuális billentyűleütésre lenne szükségem. Pl. consoleba beírom hogy "kecske", nyomok egy entert vagy bármilyen más gombot és beírja nekem oda ahol villog a kurzor. Ez a konzol alkalmazás a háttérben futna.
-
-
Mert érthetetlen. Ha pedig az alap dolgokat nem értik (és az hogy felmondja a leckét, nem jelenti azt hogy érti is, és alkalmazni is tudja), márpedig az objektum orientáltság alapelvei nem egyszerűek(nem is vagyok vele tisztában)
pl. Én se értem miért nevezik az egy dimenziós tömböt vektornak. Igaz nekem nem is próbálták megtanítani. Mindenesetre a vektornak iránya szokott lenni nem pedig elemszáma. Szóval nekem ez elég zavaros.
Persze ez csak az én tudatlanságomat bizonyítja.[ Szerkesztve ]
-
-
biigi
tag
Sziasztok!
Láthatóssággal kapcsolatban lenne kérdésem.
Most tervezzük újra a cégnél a meglévő kód egy részét. Ahogy eddig gondoltuk:
Van különböző kameragyártó, és ezeknek mindnek megvan az egyes gyártók által készített api-jai. Camera.Kameragyártó1, Camera.Kameragyártó2, Camera.Kameragyártó3,… Minden ilyen egység egy külön dll és namespace lesz, és mindegyik tartalmaza a saját CameraManager-ét. Ezen dll-ek kezelését fogja osztály egy általános kezelő (MTManager). Az MTManager szintén külön dll és külön namespace-ben (Camera.MTManager) van.A cél az lenne, hogy az MTManager-ben tudjuk kezelni az összes kameragyártó eszközeit, de a programban, ahol ezek majd használva lesznek ne lehessen elérni, használni direkt módon az egyes kamera gyártók dll-jeit.
Meg lehet ezt valahogy csinálni? Az Internal láthatóság a külön dll-ek miatt nem működik.
-
zsolti_20
senior tag
Szépnapot mindenkinek!
Érdeklődni szeretnék, hogy SendKey-el megoldható a CTRL+ALT+DEL kombináció? Mert nekem sajnos nem akar összejönni... Próbáltam egy alternatívát a nuget-en telepített az inputsimulatort de valami oknál fogva a Windows.InputSimulator. után nem ad be mást csak az echot meg még egy opciót.
-
netpeti98
addikt
Mostanában kezdtem el újra foglalkozni a nyelvel. Ki milyen tutorialokat, leírásokat javasol az osztályokra? Lassan kezdem megérteni őket, de jó lenne valami egyszerű alapozó.
-
rbertkrl
aktív tag
Köszönöm, a Te tipped is !! Nyáron több időm lesz foglalkozni a nyelvvel, ezért most még "kihúzom" valahogyan(tulajdonképpen én vagyok a 2 diákból az egyik, aki ezt szereti/szeretné csinálni és el is tudja magyarázni mit miért csinált a háziban) és nyáron egy kicsit foglalkozni szeretnék azokkal az alapokkal amit a drága oktatóm úgy ad le, mint valami száraz zoknit, tele porral, hogy még egy kicsit tüsszögjek is tőle. Ez azt jelenti, hogy a legérthetetlenebb és leghosszabb magyarázatot megkeresi a neten (általánosan eltés tananyagot tol elénk, középsuli 11.-ik osztályévében) aztán szétszivatja a fejünket, ha nem tudjuk szóról szóra. Az már nem számít ha nem értjük ... Tisztában vagyok dolgokkal, de ahhoz, hogy mélyebbre ássam magam a témában kell a segítség, ezt pedig nem egyszerű szerezni. Egyenlőre azért egy kicsit meg vagyok elégedve magammal, mert ahhoz képest, hogy osztályszinten tudtam eddig csak programozást tanulni, lassan a mátrixokat gyaluljuk le. Nem gyorsan, de ku*va lassan. Nyáron kicsit eléjük térek, aztán megpróbálok úgy belépni az ajtón, hogy hátradőlve végigtudjam csinálni a feladatok nagyrészét a következő évben. Apropó ... Valakinek valami sejtése, hogy a programozás középiskolában tanítása divat volt régebben is (gondolok C#-ra, nem pascalra, meg logora)? Ha igen, milyen szinten ?
Az ámokfutás a jövő tömegsportja.
-
biigi
tag
Közben egy barátom segítségével sikerült megoldást találni.
Gondoltam hátha érdekel másokat is: -
izsom
újonc
Hello!
Segítséget szertnék kérni!
Van egy ilyen feladatom:
Definiáljon egy matek Darabolhato nevű interfészt.
Deklaráljon benne egy "Darabol" nevű metódust, amely paraméterként megkap egy méretet(egész) és visszaadja, hogy hány darab ilyen méretű darabra lehet szétosztani darabolható dolgot".Az interfészekkel nem vagyok tisztába, és eddig jutottam:
interface Darabolo
{
int Darabol(int meret);
}a többi dolognak milyen formában kell belekerülni?
-
izsom
újonc
interface Darabolo
{
int Darabol(int meret);
}class test : Darabolo
{public int Darabol(int meret)
{
return 0;
}
}Így valahogy?
-
Hogyan lenne egyszerűbb szöveget tördelni pl. 20 karakterenként?
Arra gondoltam, hogy szétrobbantom a szöveget szavakra pl. a string.split-el, és abból rakosgatom össze. Ami elég macerának tűnik.
Elképzelhető, hogy ha egy richtextbox-ba töltöm be, eljátszok valamelyik paraméterével(font méret, magának a box-nak a szélessége) amivel 20 karakteres lesz 1 sor,és a rendszer tördeli be automatikusan. Ki tudom olvasni soronként?
Vagy van még elegánsabb megoldás?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
ubid
senior tag
Sziasztok.
Valaki tudna segíteni egy kis Azure SQL-ben ?Annyira be van védve az egész azure sql hogy már nevetséges szinte...
Management Studio-ból szinte semmi sem megy... csak scriptel... vagy úgy sem...
Hogyan lehet kitörölni az adott DB összes tábláját ?
Legjobb lenne poweshell segítségével. de bármilyen megoldással megbékélek már...
Köszi-.-
-
ubid
senior tag
válasz lord.lakli #6482 üzenetére
jaja. csak ez nem működik és nagyon nagyon sokáig fut... 7 perc után kilőttem...
-.-
-
kingabo
őstag
Ha fixen 20 karakterre akarsz törni, akkor Skip és Take Linq-val, mintha lapozást akarnál megvalósítani, csak rekordok helyett karaktereid vannak.
Magát a problémát, amit így akarsz megoldani azt viszont nem értem. Biztos ez a megoldás rá, hogy 20 karakterenként lesz új sorod?
-
martonx
veterán
Ugyan ezt az SQL topikban kellett volna kérdezned, de tessék itt az én módszerem, ami a belinkelt google-os módszernél biztosan jobb, és hatékonyabb (meg rövidebb is, de az ugye kit érdekel):
-- disable all constraints
EXEC sp_msforeachtable "ALTER TABLE ? NOCHECK CONSTRAINT all"
-- delete data in all tables
EXEC sp_MSForEachTable "DELETE FROM ?"
-- enable all constraints
exec sp_msforeachtable "ALTER TABLE ? WITH CHECK CHECK CONSTRAINT all"Mondjuk ezt eddig csak MSSQL 2012-vel próbáltam, de elvileg az Azure SQL már 2014-el is kompatibilis, szóval mennie kellene.
Én kérek elnézést!
-
válasz kingabo #6485 üzenetére
Nem pont 20 karakter, csak kb. Hogy pontosan mennyi az a felbontás, és betüméret függő. Ha jól láttam a linkelt fürumon pixel pontosan kiszámolja, hogy kifér-e a szöveg. Ez nagyon szimpi, csak még nem értem minden sorát.
Súgógépet próbálok csinálni. Ehez nagy betük kellenek, hogy távolabbról is jól olvasható legyen, ezért nem sok betű fér el egy sorban.
-
Most ott tartok, hogy WinForms-ban van az egész. Mikor elinul a súgó, akkor maximalizálja az ablakot, és ennek a felbontásnak a tört részére állítja a betüméretet. Így felbontástól függetlenül mindég ugyanannyi sor fog megjkelenni. Ezt a szöveget átalakítom bitmap képpé. Ez azért jó, mert egy parancsal tudom tükrözni az egészet, nem kell spéci betűtípus. Ezt pixelenként tolom el, így megvan a függőleges scroll.
Most 2 dologgal küzdök. Az 1ik ez a szövegformázás, a másik pedig a directx időzítés.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
A DirectX-hez nem értek, viszont amit elmondtál, az alapján szerintem sokat dobna a dolgon, ha WPF-re átállnál. Ott egy Control tükrözése, eltolása, mind megoldható automatikusan és bárminemű kézi rajzolgatás nélkül (RenderTransform, visual tree binding), GPU gyorsítva.
“All nothings are not equal.”
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Szeretnék egy olyan megoldást, ahol C#-ban tudom egy FTP-n lévő text fájl tartalmát módosítani. A lényeg annyi lenne, hogy ne törölje a fájlt, hanem annak tartalmát tudjam módosítani. Szeretnék megoldani egy üzenetküldős rendszert. Már csak ennyi hiányozna, hogy lehessen módosítani a text file tartalmát. Remélem valaki tud rá megoldást.
-
Arra gondoltam, hogy WindowsPhone-ra is összedobnék pár apróságot. Fejlesztői licence nélkül megoldható? Első körben a saját telefonra tölteném fel, nem a store-ba. Vagy csak store-on keresztül érhető el? Az meg fizetős ha jól tudom.
-
Elkezdtem WPF-be faragni, de vannak problémák.... Pl. Nincs timer. Az sem világos, hogyan tolom el 1/96-od inch-el a textbox-ot? Ha jól értettem ez "felel" meg 1 pixel-nek.
cattus
Köszi! Amikor a Betöltenék egy mintát egyből reklamál, hogy szerezzek be fejlesztői licence-t.[ Szerkesztve ]
-
ferensz
senior tag
Vagy még a projekt létrehozásánál, vagy az első buildnél szólni fog, hogy kell dev license, simán bejelentkezel a microsoftos accoddal és készen is vagy
Szerk.: menet közben látom válaszoltak már
[ Szerkesztve ]
"jah, mert a többi nyelvben a for nem for, hanem kapswagenschmetterling"
-
Hogyne lenne? DispatcherTimernek hívják.
Az eltolást szerintem egy TranslateTransform segítségével tudod a legjobban megoldani, az Y értékét kell növelned vagy számítanod.Sajnos nem tudok jó anyagról Nekem az egyetemi jegyzetek voltak a kezdőlöket, aztán WP-s gyakorlattal állt össze a kép. Persze a WPF sokkal több, mint a Silverlight, de az alapok azonosak.
“All nothings are not equal.”
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen