- Kifutott a Galaxy Watch4: a Samsung lezárta a frissítési ciklust
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
snowdog
veterán
Erre sajnos nem tudok válaszolni, mert nem ismerem a legújabb változatot. Ha lenne rá időm, akkor elkészítettem volna, de sajnos nincs. Én még a 7.16-os verziót használom (és amíg működik, addig maradok is ennél a verziónál), azóta nem követem az újabb verziókat.
-
G.F.
aktív tag
moly plugin, worker py
--------------------------------------
A legújabb verziót már nem te készítetted, látom. Na ott hogyan csináljam, hogy maradjon a régi, általad írt formátum? -
roseben
tag
1. A szerkesztőben bal oldalt keresd meg a stílusok részt és keresd meg azt a stíluslapot, amelyikben a szöveg stílusok vannak, pl.:
.block_ {display: block;font-style: italic;text-align: justify;text-indent: 0;margin: 12pt 0 12pt 28.4pt;padding: 0;}
Az összes ilyen blokkban, ahol a text-align nem justifyra van állítva, azt írd át. Mentsd el a végeredményt.
2. Ha jól emlékszem sok helyen rosszul választ el. Pl. hosszú mássalhangzóknál. Ez a jó: [link]Köszi. Az elsőt megoldottam chatgpt-vel kb. ugyanígy. Az utolsóba írtam bele. Egyikben sem találtam átírni valót. Lehet, hogy a .html fájlokban volt a 'stílus'.
-
hampidampi
őstag
Sziasztok!
Két kérdésem van.
Az egyik, hogy a könyv szerkesztőben szeretném az egész könyvet sorkizárt módba állítani, de sok darab part0000, part000+n.html fájlból áll amit sokáig tart egyesével szerkeszteni. Van olyan akár más program ami alkalmazza az egész könyvre?
A másik kérdés az elválasztással kapcsolatos. Volt egy több mint tíz éves .dic fálj amit már nem találok a neten de azt sem tudom, hogy hova mentettem el. Ez elvileg egy módosított szótár volt. Mit módosítottak rajta? Ubuntut használok. Ha letöltöm a hyphen-hu csomagot akkor a /usr/share/hyphen mappában lesz egy hyph_hu_HU.dic fájl. Ez miben különbözik a régi módosított szótártól?1. A szerkesztőben bal oldalt keresd meg a stílusok részt és keresd meg azt a stíluslapot, amelyikben a szöveg stílusok vannak, pl.:
.block_ {display: block;font-style: italic;text-align: justify;text-indent: 0;margin: 12pt 0 12pt 28.4pt;padding: 0;}
Az összes ilyen blokkban, ahol a text-align nem justifyra van állítva, azt írd át. Mentsd el a végeredményt.
2. Ha jól emlékszem sok helyen rosszul választ el. Pl. hosszú mássalhangzóknál. Ez a jó: [link] -
roseben
tag
Sziasztok!
Két kérdésem van.
Az egyik, hogy a könyv szerkesztőben szeretném az egész könyvet sorkizárt módba állítani, de sok darab part0000, part000+n.html fájlból áll amit sokáig tart egyesével szerkeszteni. Van olyan akár más program ami alkalmazza az egész könyvre?
A másik kérdés az elválasztással kapcsolatos. Volt egy több mint tíz éves .dic fálj amit már nem találok a neten de azt sem tudom, hogy hova mentettem el. Ez elvileg egy módosított szótár volt. Mit módosítottak rajta? Ubuntut használok. Ha letöltöm a hyphen-hu csomagot akkor a /usr/share/hyphen mappában lesz egy hyph_hu_HU.dic fájl. Ez miben különbözik a régi módosított szótártól? -
Chris Kiki
senior tag
Beállítások -> Finomhangolás -> Címek és sorozatok formázásának beállítása sablonok használatakor (Azonosító: save_template_title_series_sorting)
library_order-ről át kell állítani strictly_alphabetic-re. -
Melorin
addikt
Sziasztok!
Rendezgetem a könyvtáramat Calibre segítségével. Csak azt szeretném elérni, hogy az eredeti könyveim rendesen át legyenek nevezve. Ehhez a snowdog féle moly plugin adatbázist használom (köszi!). Nem szeretném ha a könyvek tartalmába bármilyen módon is belepiszkálna (metaadat sem), csak a fájlokat nevezze át ahogyan én szeretném. Csináltam erre egy Calibre másolatot, azt használom. Minden kiválóan működik, kivéve azt, hogy minden könyvcímet úgy ment el, hogy a "The", "A", "Az" és hasonlóak a cím végén vannak vesszővel elválasztva:
halott madarak nem énekelnek, A.epub
Hogyan lehetne megoldani, hogy a névelők és egyebek rendesen a cím elejére kerüljenek?Megírhatnád mi volt a megoldás mert valamelyik nap importáltam vagy 60 könyvet és a metaadatok átnézésénél egyenként kellett őket átírni. Nem volt valami nagy élmény...
Ugyanez volt az író nevével, folyton a keresztnevét akarta előre tenni. -
-igu-
veterán
Sziasztok!
Rendezgetem a könyvtáramat Calibre segítségével. Csak azt szeretném elérni, hogy az eredeti könyveim rendesen át legyenek nevezve. Ehhez a snowdog féle moly plugin adatbázist használom (köszi!). Nem szeretném ha a könyvek tartalmába bármilyen módon is belepiszkálna (metaadat sem), csak a fájlokat nevezze át ahogyan én szeretném. Csináltam erre egy Calibre másolatot, azt használom. Minden kiválóan működik, kivéve azt, hogy minden könyvcímet úgy ment el, hogy a "The", "A", "Az" és hasonlóak a cím végén vannak vesszővel elválasztva:
Hogyan lehetne megoldani, hogy a névelők és egyebek rendesen a cím elejére kerüljenek?Gyorsan vegigszaladtam a beallitasokon, de nem leltem erre utalo pontot (mint kiderult, nalam helyesen menti el a fileneveket). Nem nagyon szoktam azokat nezegetni, mert Calibre-vel kuldom at a konyveket az olvasora, es az ott megjeleno cimek teljesen fuggetlenek a filenevektol, erre van sajat sablonom, ez eleg is.
-
Chris Kiki
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehetne megoldani, hogy a névelők és egyebek rendesen a cím elejére kerüljenek?Meg is oldottam, mire nem jó a Google AI
-
Chris Kiki
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehetne megoldani, hogy a névelők és egyebek rendesen a cím elejére kerüljenek? -
Melorin
addikt
Sziasztok!
Feltelepítettem az elválasztás plugint és betöltöttem a régi magyar szótárat is.
Viszont ha egy könyvet kiválasztok és rányomok az elválasztás gombra, ezt a hibaüzenetet kapom:
-
RetepNyaraB
nagyúr
Köszi, megoldódott közben.
Mondom jó felhasználóként meg akartam vásárolni, nem találtam sehol és ncore előtt még simán rákerestem, aztán belevesztem a zűrzavarba
-
Degeczi
nagyúr
Mármint valami elb@szott pdf formátum? Betűtípus pl? Ugyanaz a fájl kering mindenhol, egyfélét találtam normális ő,ű stb betűkkel. Bele lehet piszkálni "rosszul" a PDF-be?
Amúgy meg szerettem volna venni, de nincs belőle ebook sajna. Mindig a hegesztés okosba
Minek kínlódsz nem erre való PDF-el, amikor a Canadahun-on, ncore-on is ott van e-book formátumban? (EPUB is, PRC is)
-
RetepNyaraB
nagyúr
Mármint valami elb@szott pdf formátum? Betűtípus pl? Ugyanaz a fájl kering mindenhol, egyfélét találtam normális ő,ű stb betűkkel. Bele lehet piszkálni "rosszul" a PDF-be?
Amúgy meg szerettem volna venni, de nincs belőle ebook sajna. Mindig a hegesztés okosba
-
-igu-
veterán
Van még noob kérdés, sziasztok:
letöltöttem az 'Egy gésa emlékiratai' c. könyvet pdf-ben, mely sajnos nem kezeli a magyar spec írásjeleket. Viszont 1mp alatt konvertálta AZW3-ba és át is lőtte a Kindle-re. Megtaláltam az írásjeleket jól kezelő verziót. Na ezt egyrészt vagy 5 percig konvertálgatta, a 6MB-ból lett 46
és nagyon furcsa, mintha duplán lenne az egész. Lapozva először bejön a pdf, majd annak az olvasóhoz optimalizált verziója és ez így végig az egész könyvön. Konvert beállításokban aktiváltam a heurisztikus módot, mert amúgy egyáltalán nem csinált semmit percekig, csak molyolt a creating HTML from PDF ponton.
Próbáltam még epub formátumban, de ott is megakadni látszott a fenti részen.
Mi lehet a bibi?
leginkabb a forras file formatuma
-
RetepNyaraB
nagyúr
Van még noob kérdés, sziasztok:
letöltöttem az 'Egy gésa emlékiratai' c. könyvet pdf-ben, mely sajnos nem kezeli a magyar spec írásjeleket. Viszont 1mp alatt konvertálta AZW3-ba és át is lőtte a Kindle-re. Megtaláltam az írásjeleket jól kezelő verziót. Na ezt egyrészt vagy 5 percig konvertálgatta, a 6MB-ból lett 46
és nagyon furcsa, mintha duplán lenne az egész. Lapozva először bejön a pdf, majd annak az olvasóhoz optimalizált verziója és ez így végig az egész könyvön. Konvert beállításokban aktiváltam a heurisztikus módot, mert amúgy egyáltalán nem csinált semmit percekig, csak molyolt a creating HTML from PDF ponton.
Próbáltam még epub formátumban, de ott is megakadni látszott a fenti részen.
Mi lehet a bibi?
-
TomBond
aktív tag
Kezdő Calibesként kérdezném, hogy be lehet valahogy állítani a kimeneti könyvtárat, és a kimeneti formátumot is? Nekem vagy egyik, vagy másik, a kettő együtt nem sikerül!
-
Kragnomen
újonc
en modositott scriptet hasznalok, de ugy nez ki az van amit irtal
a kiadas szama kerul oda, a kodban az kerul arra a reszre ahol altalaban a sorozat adatai vannakezekkel neztem, rendes sorozat, nincs sorozat csak kiadas, egyik sincs
Raymond E. Feist: Az érzőszívű mágus (['A Résháború', 1], raymond-e-feist-az-erzoszivu-magus)
George Orwell: 1984 (['47', 1], george-orwell-1984)
George Orwell: 1984 (None, george-orwell-jean-christophe-derrien-1984)Igen, nálam is ugyan az.
-
G.F.
aktív tag
Boldog karácsonyt! Azt szeretném kérdezni, be lehet állítani valahol, hogy a Calibre több könyvet küldjön egy levélben az Amazonra? Sok email, sok köztes várakozás...
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
-
G.F.
aktív tag
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
-
snowdog
veterán
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
A 20 hozzászólást is összehoztam, csak nem vártam meg az 1 óra türelmi időt.
-
snowdog
veterán
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
-
kanocpapa
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni: szeretném módosítani a metaadatok letöltésekor a kapott Moly címre megnyíló programot. A Brave portable verziójával szeretném nyitni, de egy telepített változattal nyitja. Próbáltam a finomhangolásban beállítani, de valahogy nem sikerül. A windows alapértelmezésnél amit lehetett, azt átállítottam, de sanos a http(s)-t nem lehet. Egy régebbi verzióban már átállítottam, de most nem emlékszem, mi volt a titok. Előre is köszönöm a segítséget!
-
snowdog
veterán
-
pentem
csendes tag
-
mAtThEw0319
senior tag
Itt a Calibre lesz a ludas, mert mondom megnézem, hogy az Oasisomra küldve egy könyvet mi történik.. most már amiket arra rakok azon sem jelennek meg a könyv borítói... ez azóta van amióta csatlakoztattam a Calibre-hez a Colorsoftot.. előtte működött rendesen és semmit sem állítgattam tudtommal..
Szerk... valahogy félig meddig megoldottam, letöltöttem újra DIBOOKról az EPUB-t aztán AZW3-ba konvertáltam: Oasison tökéletesen megjelenik a borító a könyvtárban.., Colorsofton továbbra sem működik.., csak a könyv szerzőjét és címét látom a borítón a könyvtárban, ott viszont lezárva megjelenik a borító.... k...vajó..

-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Kindle Colorsoft
Hogy miért szivatja mindig a felhasználóit az Amazon...
Calibre-vel USB kábelen keresztül küldve az EPUB-ból (dibookon vásárolt könyvet , bár ez lényegtelen) átkonvertálva AZW3-ba: nem jelenik meg a könyv borítója a könyvtárban az olvasón.. MOBI-ként küldve működik, de úgy meg a lezárt képernyőn nem mutatja a borítóképet
Valakinek valamilyen megoldása van? AZW3 formátumnál maradnék! Könyv Polirozása opciót is próbáltam.. miért kell szivatni az embert nem értem.. érdekes az Oasison és a 10th genes alap olvasó megjeleníti..Itt a Calibre lesz a ludas, mert mondom megnézem, hogy az Oasisomra küldve egy könyvet mi történik.. most már amiket arra rakok azon sem jelennek meg a könyv borítói... ez azóta van amióta csatlakoztattam a Calibre-hez a Colorsoftot.. előtte működött rendesen és semmit sem állítgattam tudtommal..
-
-igu-
veterán
Sziasztok!
Kindle Colorsoft
Calibre-vel USB kábelen keresztül küldve az EPUB-ból (dibookon vásárolt könyvet , bár ez lényegtelen) átkonvertálva AZW3-ba: nem jelenik meg a könyv borítója a könyvtárban az olvasón.. MOBI-ként küldve működik, de úgy meg a lezárt képernyőn nem mutatja a borítóképet
Valakinek valamilyen megoldása van? AZW3 formátumnál maradnék! Könyv Polirozása opciót is próbáltam.. miért kell szivatni az embert nem értem.. érdekes az Oasison és a 10th genes alap olvasó megjeleníti..Probald meg azw3-ba konvertalni Calibre alatt, es azt kuldd at, hatha.
felreertettem a problemat, sry -
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Kindle Colorsoft
Valakinek valamilyen megoldása van? AZW3 formátumnál maradnék! Könyv Polirozása opciót is próbáltam.. miért kell szivatni az embert nem értem.. érdekes az Oasison és a 10th genes alap olvasó megjeleníti.. -
mAtThEw0319
senior tag
Valakinek fog kelleni egy 8GB-os, WiFi -s (passz, hogy reklámos e) 10. generációs zsír új, bontott dobozos Oasis?
[link]
Jeleztem, az eladónak, hogy törölje a megrendelésem 2 órával előtte, mielőtt feladta volna, hiába.. 82 ezer lett a vége vámmal, mindennel együtt. Elméletileg még a hónap végéig megérkezik (okt 21-et ír az ebay. Ha valaki vevő rá, szívesen átpasszolom, akár át is irányítom a kiszállítást (ha lehetséges) amikor megérkezik Magyarországra.
Mégis bevállalom a 32GB-s 4G/LTE változatott.. hátha működni fog a net rajta. (könyvküldés érdekel csak
) -
G.F.
aktív tag
Közben megnéztem a bővítméby a mobileread.com-on és látom másnak is okozott gondot, a készítő tett fel egy működő javítást.
-
G.F.
aktív tag
Eltűnt a főmenümből a HyphenateThis ikonja, pedig a bővítmények közt ott van. Próbáltam eltávolítani és újra telepíteni a Calibre 8.12-ben, a bővítményeknél ott is van ismét, de a főmenüben nem lehet elérni ill. oda betenni. Van ötletetek mit csináljak?
-
hampidampi
őstag
Nem, fordítani nem tud. Erre inkább AI alapú fordítókat szoktak használni.
Egyébként átérzem, a Lost Fleet nekem is az egyik kedvencem. Viszont mivel tudok angolul, be tudtam fejezni.
-
csibor
addikt
Sziasztok!
Valahol olvastam, hallottam, Angol nyelvű könyvet át tud konvertálni magyarra? Ha igaz, hogyan? Jó lenne befejezni Lost Fleet, magyarul csak 4 rész jelent meg -
Derry76
csendes tag
-
Apollyon
Korrektor
-
Derry76
csendes tag
Invalid ASIN
We're sorry. The ASIN selected is not valid for Digital purchase on the Kindle. Please continue shopping on the Kindle Store. -
Derry76
csendes tag
Az összes eddigi Calibrevel feltöltött könyvvel ez a baj. Factory reset után is.
-
Derry76
csendes tag
Sziasztok! A mai napon Calibrevel feltett könyveknél ez az ablak ugrik fel a Kindlen. Teljesen használhatatlan lett.
Send to Kindle - el feltöltve működik.
Eddig gond nélkül ment 5 különböző típusú Kindlen. Van ötletetek mi lehet a baj? -
paolinho
addikt
Sziasztok!
Segítsetek már légyszi' egy kis problémámat megoldani!
Történt ugyanis, hogy újratelepítettem egy Windows 11-et, amelyre újra felraktam a Calibre-t is. Valamikor megtaláltam már, de most egyszerűen nem jut eszembe, hogy hol tudom a konvertált könyveket újra ráirányítani a Calibre Library-ra, amely egyébként egy másik meghajtóra lett téve, így az sértetlenül meg is maradt!?Bocsi! Megtaláltam.
Calibre Library - Könyvtár váltása ill. létrehozása -
paolinho
addikt
Sziasztok!
Segítsetek már légyszi' egy kis problémámat megoldani!
Történt ugyanis, hogy újratelepítettem egy Windows 11-et, amelyre újra felraktam a Calibre-t is. Valamikor megtaláltam már, de most egyszerűen nem jut eszembe, hogy hol tudom a konvertált könyveket újra ráirányítani a Calibre Library-ra, amely egyébként egy másik meghajtóra lett téve, így az sértetlenül meg is maradt!? -
snowdog
veterán
-
G.F.
aktív tag
Ez s sorozatokba rakott évszám, sűrűn előfordul. Mi lehet az oka?

-
hampidampi
őstag
Sziasztok!
Adott egy könyv,amit úgy scanneltek be, hogy egy lapon van két oldal. Adobe-val szétvágattam egy beépülő segítségével, majd összeraktam a pdf-et. A pdf-ben szépen megvannak az oldalak. Azonban miután a Calibre-vel átkonvertálom azw3 formátumba, ismét a szétvágott oldalak egy oldalon szerepelnek és a file mérete is dupla lesz...
Valakinek van ötlete, miért csinálja, mit csinálok rosszul?
Előre is köszönöm a segítséget!Én a kétoldalas pdf-ek szétválasztására a Brisst szoktam használni. Próbáld ki, hátha azzal jobb lesz.
-
vonalzoo
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy könyv,amit úgy scanneltek be, hogy egy lapon van két oldal. Adobe-val szétvágattam egy beépülő segítségével, majd összeraktam a pdf-et. A pdf-ben szépen megvannak az oldalak. Azonban miután a Calibre-vel átkonvertálom azw3 formátumba, ismét a szétvágott oldalak egy oldalon szerepelnek és a file mérete is dupla lesz...
Előre is köszönöm a segítséget!Próbáld meg Abby Finereaderrel konvertálni. Docx-ba, és utána formázni Wordban és konvertálni azw3-ba. Vagy kicsit egyszerűbben OCR-es pdf-be konvertálod, (olyankor oldalakra is vágja), és utána konvertálni azw3-ba.
-
Kowax
tag
-
Zozo0525
őstag
Sziasztok!
Előre is köszönöm a segítséget!szerezd be más formátumban.... pdf nem ebook barát formátum
-
Kowax
tag
Sziasztok!
Előre is köszönöm a segítséget! -
unravel
őstag
-
unravel
őstag
Szia! Természetesen ezt is meglehet oldani, egyrészt ha nem kellenek a zárójelek, akkor ki kell hagyni a kapcsos zárójeleket, másrészt a kigyűjtött adatokból csak az első részt kell feldolgozni.
A worker.py fájl 221. sorát ki kell kommentelni, met abban vannak a kapcsos zárójelek:#tags_node1_string = '[' + tags_node1_string + ']'a 226. sorban a második részt kell törölni:
tags_node = tags_node1A tabulátorokra figyelni kell, úgy maradjanak, ahogy az eredeti fájlban vannak!
Szia !
Én is megcsináltam ezt többször, lépésről lépésre, de ugyanúgy ottmaradnak a zárójelek.
Mit csinálok rosszul? -
BBéci
legenda
Rejtő könyvei szabadon letölthetők a mek.oszk.hu oldalról, ahol rengeteg formátumból lehet választani.
Megnéztem a szóban forgó könyv eredetijét (txt), amiből az AZW3-at készítettem, normális a tördelése. Közben konvertáltam rtf-re, talán az abból készített AZW3 rendben lesz! -
BBéci
legenda
-
Oldman2
nagyúr
-
BBéci
legenda
Alighanem én rontottam el valamit, de mit?
Nem csak ez a könyv néz ki így, bosszantó és macerás olvasni.
-
snowdog
veterán
-
G.F.
aktív tag
Szia! Természetesen ezt is meglehet oldani, egyrészt ha nem kellenek a zárójelek, akkor ki kell hagyni a kapcsos zárójeleket, másrészt a kigyűjtött adatokból csak az első részt kell feldolgozni.
A worker.py fájl 221. sorát ki kell kommentelni, met abban vannak a kapcsos zárójelek:#tags_node1_string = '[' + tags_node1_string + ']'a 226. sorban a második részt kell törölni:
tags_node = tags_node1A tabulátorokra figyelni kell, úgy maradjanak, ahogy az eredeti fájlban vannak!
Nagyon köszönöm, sikerült. Ha frissül a plugin, akkor újra kell, ugye?
-
snowdog
veterán
-
G.F.
aktív tag
Szia! Ezzel a problémával én már 7.-én találkoztam, akkor volt is egy több órás kimaradás a moly.hu szerverén. Valamit megint megváltoztattak.
A hibát úgy lehet orvosolni, hogy a moly.hu plugin worker.py fájlban adescription_node = root.xpath('//*[@id="content"]//*[@class="text"]/p/text()')sort erre cseréled:
description_node = root.xpath('//*[@id="content"]//*[@class="text shrinkable"]/p/text()')Szia! Azt valahogy eg lehet csinálni, hogy csak a releváns (általad most kapcsos zárójellel jelölt) cimkék maradjanak meg, a többi ne is kerüjön bele?
-
Photo
csendes tag
Szia! Ezzel a problémával én már 7.-én találkoztam, akkor volt is egy több órás kimaradás a moly.hu szerverén. Valamit megint megváltoztattak.
A hibát úgy lehet orvosolni, hogy a moly.hu plugin worker.py fájlban adescription_node = root.xpath('//*[@id="content"]//*[@class="text"]/p/text()')sort erre cseréled:
description_node = root.xpath('//*[@id="content"]//*[@class="text shrinkable"]/p/text()')Köszönöm szépen! Sikerült ezzel a módosítással megoldani ezt a problémát!
Tovbbi szép napot, jó olvasást!
-
snowdog
veterán
Sziasztok! Nem tudom, hogy csak nálam van e a gond? Olyant tapasztalok (ha jól látom aug. 09-óta), hogy a moly.hu -ról leszedett metaadatból a megjegyzések rész valamiért üres. A moly.hu felületről manuálisan tudom másolni a könyvtárba. Esetleg más is tapsztalta ezt? Mi lehet a probléma?
description_node = root.xpath('//*[@id="content"]//*[@class="text shrinkable"]/p/text()') -
Photo
csendes tag
Sziasztok! Nem tudom, hogy csak nálam van e a gond? Olyant tapasztalok (ha jól látom aug. 09-óta), hogy a moly.hu -ról leszedett metaadatból a megjegyzések rész valamiért üres. A moly.hu felületről manuálisan tudom másolni a könyvtárba. Esetleg más is tapsztalta ezt? Mi lehet a probléma?
-
snowdog
veterán
A sokezres könyvtáramban van már regény, krimi stb. Az új plugin használatával lesz [regény vagy regény] és [krimi vagy krimi] és krimi. A meglévő címkéim mellé kerülne bele, nem szerettem volna a moly-tól érkező címkézésbe belenyúlni kézzel. Persze kitörölhetném is, de mivel nekem nem szükséges, hogy a zárójelekbe kerüljön a stílus kiemelve, kiszedtem a kódból azt a sort.
Esetleg opcióként be lehetne állítani, hogy kell a stílus kiemelés vagy nem.Bizonyára meglehet azt is oldani, hogy választható legyen.
Ha a programból szögletes zárójelet eltudtad távolítani, akkor feltételezem ez is menne, rajta!
Az eredeti programot nem én készítettem, én csak akkor szoktam módosítani, ha a moly valamiért változtat a html szerkezetén. De a változtatás lehetősége bárki számára adott, a program nincs levédve.
-
harun25
újonc
Komolyan mondom, hogy nem értem a problémádat.
Itt van pl. ez a cimke halmaz:
[krimi, regény], 20. század, Anglia, angol szerző, brit szerző, cozy mystery, detektívtörténet, férfi főszereplő, klasszikus, könyvtár, magyar nyelvű, krimi
A szögletes zárójelek közötti két szóból az egyik valóban duplán szerepel, de az az egy miért zavar, ha a többi 10 meg nem?
Ha meg a 10 közül valamelyik törlöd, akkor miért gond a szögletes zárójelek közöttiek törlése?Nekem a 10 szóból csak az egyik szögletes zárójelben találhatóra van szükségem, az összes többi kitörlöm. Számomra ez a művelet nem okoz különösebb problémát.
Javasolom használj egy régebbi plugint, amiben még nem volt szögletes zárójel.
A sokezres könyvtáramban van már regény, krimi stb. Az új plugin használatával lesz [regény vagy regény] és [krimi vagy krimi] és krimi. A meglévő címkéim mellé kerülne bele, nem szerettem volna a moly-tól érkező címkézésbe belenyúlni kézzel. Persze kitörölhetném is, de mivel nekem nem szükséges, hogy a zárójelekbe kerüljön a stílus kiemelve, kiszedtem a kódból azt a sort.
Esetleg opcióként be lehetne állítani, hogy kell a stílus kiemelés vagy nem. -
snowdog
veterán
Komolyan mondom, hogy nem értem a problémádat.
Itt van pl. ez a cimke halmaz:
[krimi, regény], 20. század, Anglia, angol szerző, brit szerző, cozy mystery, detektívtörténet, férfi főszereplő, klasszikus, könyvtár, magyar nyelvű, krimi
A szögletes zárójelek közötti két szóból az egyik valóban duplán szerepel, de az az egy miért zavar, ha a többi 10 meg nem?
Ha meg a 10 közül valamelyik törlöd, akkor miért gond a szögletes zárójelek közöttiek törlése?Nekem a 10 szóból csak az egyik szögletes zárójelben találhatóra van szükségem, az összes többi kitörlöm. Számomra ez a művelet nem okoz különösebb problémát.
Javasolom használj egy régebbi plugint, amiben még nem volt szögletes zárójel.
-
harun25
újonc
Köszi a tisztázást. Bár én elégedett voltam a moly címkézésével és most lesz egy csomó ugyanolyan címkém csak lesz benne zárójel amit szedhetek ki kézzel.
-
snowdog
veterán
Sziasztok, Nekem az új moly pluginnal van gondom (5.0.8), illetve nem is a pluginnal. Azt vettem észre, hogy a címkéknél, kapcsos zárójelben jön egy-két címke. PL, [regény, romantikus], stb vagy [krimi], regény, magyar. Ahogy a logban látom ez a moly-tól jön. Nem lehet ezeket a zárójeleket kiszedni, egy csomó felesleges címkét gyárt amik már léteznek.
Szia!
De igen, ki lehetne szedni, hogy ne legyen kapcsos zárójel.
Nem jól látod, nem a moly-tól jön, én tettem bele.
Viszont a legutolsó módosításnál szándékosan került bele.
Az okát itt megtalálod: [link] -
harun25
újonc
Sziasztok, Nekem az új moly pluginnal van gondom (5.0.8), illetve nem is a pluginnal. Azt vettem észre, hogy a címkéknél, kapcsos zárójelben jön egy-két címke. PL, [regény, romantikus], stb vagy [krimi], regény, magyar. Ahogy a logban látom ez a moly-tól jön. Nem lehet ezeket a zárójeleket kiszedni, egy csomó felesleges címkét gyárt amik már léteznek.
-
snowdog
veterán
-
-igu-
veterán
termeszetesen probaltam vpn-nel is + telefonrol kikapcsolt wifivel, mobilnetrol (masik szolgaltato)
valami nagyon el van menve, nyomozok tovabb -
vonalzoo
csendes tag
Ilyenkor érdemes egy VPN proxyn át is megnézni, az Operában van beépítve egy ingyenes, lassú, de egy próbára jó. Mostanában néhány oldalt lassítanak sőt tiltanak is (pl. data.hu) magyar szolgáltatók (pl. telekom)
-
-igu-
veterán
-
kress
aktív tag
-
-igu-
veterán
-
kress
aktív tag
-
-igu-
veterán
Átnéztem az összes programsort, ami felesleges volt azt kitöröltem.
A saját Calibre programomból eltávolítottam mindkét moly.hu plugint, majd csak az itt csatolt verziót újratelepítettem. Nálam rendben működik, kíváncsian várom mások véleményét.Remélem ezzel már nem lesz probléma: [link]
El tudnad kuldeni a plugint privatban?
(vagy barki, aki olvassa ezt)Sajnos a mobileread.com nem mukodik epp.
Koszonom!
-
G.F.
aktív tag
Akkor most gondolj bele milyen lehet 46 ezer sort rendben tartani. Én ezt úgy oldottam meg, hogy a szerzőnevek kezdőbetűjének alapján létrehoztam 27 könyvtárat. Így már sokkal kezelhetőbbé vált. Ennek egyébként más oka is volt, ugyanis a tárhelyem is szét van szabdalva. Mondjuk mikor frissítem a honlapomat, akkor minden műveletet 27-szer kell elvégeznem, ez meg egy kissé macerássá teszi a dolgokat, de jobb ötletem nem volt.

Ok, csak épp nem vígasztal, hogy neked még rosszabb...
Én is azért szedtem ketté, hogy könnyebb legyen kezelni, de most úgy tűnik tökön szúrtam magam... Majd a végére érek egyszer... -
snowdog
veterán
Akkor most gondolj bele milyen lehet 46 ezer sort rendben tartani. Én ezt úgy oldottam meg, hogy a szerzőnevek kezdőbetűjének alapján létrehoztam 27 könyvtárat. Így már sokkal kezelhetőbbé vált. Ennek egyébként más oka is volt, ugyanis a tárhelyem is szét van szabdalva. Mondjuk mikor frissítem a honlapomat, akkor minden műveletet 27-szer kell elvégeznem, ez meg egy kissé macerássá teszi a dolgokat, de jobb ötletem nem volt.

-
G.F.
aktív tag
-
G.F.
aktív tag
Az a baj, hogy nem gyorsít a folyamaton túlzottan, mert nem lehet rendezn i a formátumokat, vagyis a beírtakat rendezni látszik, de ahol hiányzik, azt a többi közé dugja és lehet keresgélni, meg egyesével átfutni 17000 sort... de köszönöm a tippet
-
kress
aktív tag
mi volt a cél? túl nagy volt a db vagy volt valami gond ami miatt darabolni akartad?
-
G.F.
aktív tag
-
snowdog
veterán
-
G.F.
aktív tag
Hát igen, sokan mappából másolással-törléssel akarják megoldani azt, amire amúgy a Calibre való. Ám nagyon nem szerencsés a Calibre mappaszerkezetéhez piszkálni, ez rendszeresen előjövő téma itt.
"Ezekből akarom kitörölni az ellenkező szerzőjű könyveket."
Ez alatt mit értesz?Klónoztam a calibre library mappámat, az egyik lett a magyar könyvek, a másik a külföldi. Egyikből kitöröltem az összes magyar szerzőt, a másikból az összes külföldit. A z ez utánni gondokat leírtam fentebb.
-
snowdog
veterán
Hát igen, sokan mappából másolással-törléssel akarják megoldani azt, amire amúgy a Calibre való. Ám nagyon nem szerencsés a Calibre mappaszerkezetéhez piszkálni, ez rendszeresen előjövő téma itt.
Ez alatt mit értesz?csináltam két calibre adatbázist. Egyikben a magyar szerzők, másikban a külföldiek.
Gondolom a magyar szerzők könyveit tartalmazó könyvtárból (annak adatbázisából) a külföldi szerzők könyveinek adatait szeretné törölni, és fordítva.
Én ezt korábban így értettem, és ennek megoldására tettem javaslatot.
-
hampidampi
őstag
Félreértettél. Arról van szó, hogy csináltam két calibre adatbázist. Egyikben a magyar szerzők, másikban a külföldiek. Ezekből akarom kitörölni az ellenkező szerzőjű könyveket. A könyvtárből könnyebb kitörölni, mint magában a calibreben. Utánna betöltve a calibrebe azok is szerepelnek, amiket kitöröltem, mert az adatbázis tartalmazza a bejegyzéseket, csak ugye ott nincs már benne a könyv, csak a cím+leírás+borító .
Ez alatt mit értesz? -
snowdog
veterán
Elvégeztem egy ezzel kapcsolatos tesztet, és én így csinálnám:
1. megnyitod az adott könyvtárat (ha több is van),
2. kiválasztod a "Könyvtár karbantartás" menüpontot,
3. majd a "Könyvtár ellenőrzése" almenüt,
4. addig nyomogatod az OK gombokat, míg megjelenik a lista,
5. a listában a "Hiányzó könyvformátumok" legördülő menüpont alatt láthatod a törölt könyvek nevét,
6. bejelölöd a javítható check box-ot, vagy alul megnyomos az "Összes kijelölése" javításhoz gombot,
7. megnyomod a "Megjelöltek javítása" gombot,
8. megnyomod a "Kész" gombot,
9. a listában kijelölöd az összes olyan sort aminek üres a formátum cellája, majd törlöd a bejegyséseket.

Röviden összefoglalva, hogy mit is csináltunk. Ha a könyvet nem a Calibre törli, hanem az közvetlenül a mappából lett eltávolítva, akkor a könyv formátuma a Calibe adatbázisában továbbra is szerepelni fog. Ezért kell egy ellenőrzést elvégezni, hogy a Calibre adatbázisában szereplő adatot megfelenek-e az aktuális állapotnak. Az ellenőrzés végeztével a Calibre a hiányzó formátumokat eltávolítja az adatbázisból.
-
-igu-
veterán
Félreértettél. Arról van szó, hogy csináltam két calibre adatbázist. Egyikben a magyar szerzők, másikban a külföldiek. Ezekből akarom kitörölni az ellenkező szerzőjű könyveket. A könyvtárből könnyebb kitörölni, mint magában a calibreben. Utánna betöltve a calibrebe azok is szerepelnek, amiket kitöröltem, mert az adatbázis tartalmazza a bejegyzéseket, csak ugye ott nincs már benne a könyv, csak a cím+leírás+borító .
valo igaz, gondolkodtam is, hogy jol ertem-e a problemat
-
snowdog
veterán
Elvégeztem egy ezzel kapcsolatos tesztet, és én így csinálnám:
1. megnyitod az adott könyvtárat (ha több is van),
2. kiválasztod a "Könyvtár karbantartás" menüpontot,
3. majd a "Könyvtár ellenőrzése" almenüt,
4. addig nyomogatod az OK gombokat, míg megjelenik a lista,
5. a listában a "Hiányzó könyvformátumok" legördülő menüpont alatt láthatod a törölt könyvek nevét,
6. bejelölöd a javítható check box-ot, vagy alul megnyomos az "Összes kijelölése" javításhoz gombot,
7. megnyomod a "Megjelöltek javítása" gombot,
8. megnyomod a "Kész" gombot,
9. a listában kijelölöd az összes olyan sort aminek üres a formátum cellája, majd törlöd a bejegyséseket.

-
G.F.
aktív tag
Amikor csatlakoztatod a Kindle-t, a Calibre adatbazisaban megjelenik egy extra oszlop (alapertelmezetten baloldalt), ami jeloli, hogy a konyv az eszkozon van-e. A fejlecre kattintasz, es onnantol azok a lista elejere kerulnek (vagy a vegere, beallitas szerint). Csak ezek kozott kell keresned. Kijelolod a torolnivalokat, es egy kattintassal torolhetoek is.
-
-igu-
veterán
Amikor csatlakoztatod a Kindle-t, a Calibre adatbazisaban megjelenik egy extra oszlop (alapertelmezetten baloldalt), ami jeloli, hogy a konyv az eszkozon van-e. A fejlecre kattintasz, es onnantol azok a lista elejere kerulnek (vagy a vegere, beallitas szerint). Csak ezek kozott kell keresned. Kijelolod a torolnivalokat, es egy kattintassal torolhetoek is.
-
GrandS
senior tag
A moly bővítmény nálam is már működik, köszönöm a készítőnek!
Más: A Calibre sötét színre váltott és a beállításoknál nem aktív a szín váltás. Újratelepítettem, ugyanaz. Nem nagy gond, csak világosban jobban szerettem.
Mi lehet ez?
-
G.F.
aktív tag
-
Oldman2
nagyúr
-
G.F.
aktív tag
Bocsi, ha volt már ez a kérdés, de ha pl. kitörlök a könyvtárból pár könyvet, a calibre-ben lehet-e frissíteni az adatbázist, hogy ott se legyenek benne a kitöröltek?
-
Jabby
őstag
"u.i. most már csak azt nem értem, hogy mindezek ellenére nálam miért működik hibátlanul?"
Calibre 8.4, s nálam is hibátlanul működik amit feltettél. Köszi!
-
McAdam6
aktív tag
A saját Calibre programomból eltávolítottam mindkét moly.hu plugint, majd csak az itt csatolt verziót újratelepítettem. Nálam rendben működik, kíváncsian várom mások véleményét.Remélem ezzel már nem lesz probléma: [link]
Nagyon köszi, már jó.
-
snowdog
veterán
Egész biztosan így történhetett, mert nincs rá más magyarázat, hogy a hiba ellenére nálam miért működött.
Ma is tanultam valamit. Az egész életünk, egy hosszú tanulási folyamat.
-
kress
aktív tag
lehet a letiltás ugyan úgy importálja, csak a keresésnél átugorja, de másik script látja és tudja importálni
-
snowdog
veterán
-
jan herz
tag
Szuper, működik!
-
snowdog
veterán
-
snowdog
veterán
Az swd a snowdog rövidítése, és akkor használtam, mikor saját célra készítettem egy teszt verziót. Valóban megtalálható a Calibre-ben, de mint az előző becsatolt képemen látható az le van tíltva.
Most akkor alaposan átnézem újra az egészet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Vezetékes FEJhallgatók
- Parkside szerszám kibeszélő
- E-book olvasók
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kifutott a Galaxy Watch4: a Samsung lezárta a frissítési ciklust
- Milyen TV-t vegyek?
- Hardcore café
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256 GB Natúr titán hibátlan, karcmentes
- AKCIÓ! Bontatlan Zacsis Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Laptop 14" -50% Ultra 7 155U 16/512 FHD+ Magyar!
- Intel Core I5 13600K - 14mag/20szál - Új, Bontatlan - Gari 2028.02.22. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 13700F - 16mag/24szál - Új, Bontatlan - Gari 2028.05.25. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 13700 - 16mag/24szál - Új, Bontatlan - Gari 2029.02.14. -ig - Eladó!
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 32MR50C-B VA Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i7-1255U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060 (ELKELT)

)