- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
Aktív témák
-
gege71.hu
addikt
válasz
n0_gAboR #112 üzenetére
Én mondhatni tök kezdő vagyok és egyáltalán nem riaztott el. igaz kell vel itt-ott tökölni, de nekem nagyon tetszik. Sok disztronak nekifeszültem(fél húsvéti szabi ráment) kezdtem az UHU-val, majd Redhat Enterprise, aztán LinspireOS 5.0(ez volt a legprimitívebb...már már winXp jellegű), Debian,Vectorlinux és végül Ubuntu(előbb warty, most már hoary). Eddig ez az abszolút befutó.
párhuzamban használom a Win xp-vel egy külön sata vinyót dedikálva a linuxnak.
Néhány mi npig fura problémám:
Telepítésnél, akárhogy állítom be a hdd-k boot sorrendjét a következő helyzet áll fenn(és szinte mindegik disztrónál ugynez van):
Először is a hdd-im: 1db SATA hdd 80GB(WinXP), 1db ATA hdd 120GB tárvinyó(IDE csatorna 2 cable select), 1db DVD író (IDE cs.1 master)
1db SATA hdd (Linux--ubuntu).
Na már most feltelepül a pingvin--telepítésvége felé ugye ajánlkozik, hogy GRUB-ot(némelik a LILO-t) felobja e a boot vinyóra(eközbenbölcsen megállapítv, hogy van ám eg Winp is , tehát a mellé)..mondom neki OK rakjad..
na ezután már vinyóról boot .
ha a saját SATA vinyó van 1. boot prioritásban akkor starting grub..blabla--error 17
H a winXP-s vinyó akkor indul az XP, és most jön a fura: ha a 120-as ATA vinyó az első akkor elindul a linux..Na többi érdekességet/problémát holnap beírom.
[Szerkesztve] -
MaUser
addikt
válasz
n0_gAboR #112 üzenetére
Ez a szép benne.
Azoknak tökéletes, akik szeretnének később debian-t használni, de az tény és való, hogy egy xp-t még nem lehetne lecserélni vele. (Mármint úgy, hogy: Tessék Pistike, telepíts!) A forum és a segédletek viszont a legjobbak, amikkel eddig szoftverügyileg találkoztam.
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest