- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Yettel topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
-
-
MacCaine
őstag
válasz
vilmaboy #46704 üzenetére
Na, meg is vagyok.
Szóval ha megvan a gépeden a 3 megfelelő (van külön i386, x86_64, mindkettő .rpm meg .deb formában is) file, akkor töltsd fel őket a szerverre. Az ssh szerver kezeli le a secure ftp kapcsolatokat, szóval csak egy kliens kell, mondjuk a Filezilla. Ha megvan a feltöltés, akkor ssh-val menj bele a abba a mappába, ahova bemásoltad őket, majd telepítsd fel egymás után mindhárom csomagot ebben a sorrendben:
sudo dpkg -i nxclient_3.5.0-7_i386.deb
sudo dpkg -i nxnode_3.5.0-7_i386.deb
sudo dpkg -i nxserver_3.5.0-9_i386.deb(Ugye nem feltétlenül i386...)
Miután ez megvan, rakd fel a saját gépedre a kliens részét. Alkalmazások / Internt /NXClient for linux / NXClient for linux. Configure. Host: a szerver IP címe, port: 22, meg én még a Desktop-ot állítottam Unix / Gnome-ra, 800x600-as felbontással. Save, Ok, majd Login. Kb. ennyi...
Edit: a 3 file-t innen tudod letölteni.
-
válasz
vilmaboy #46704 üzenetére
Amúgy itt egy kis tutorial :
http://www.linux-tip.net/cms/content/view/302/26/A végén a lényeg. Felteszed az X-Deep-et, a Linuxon a /etc/ssh2/sshd2_config file-ba beírod, hogy "AllowX11Forwarding yes". A Putty-ban bekattintod, hogy legyen X11 forwarding, és utána a Putty-ból " programnév & " módon indított grafikus felületű programok a Windózon jelennek meg.
-
-
-
-
-
-
-
-
MacCaine
őstag
válasz
vilmaboy #44127 üzenetére
Ha a /home könyvtárat külön partícióra raktad, akkor egy esetleges újratelepítés nem fogja törölni az adataidat, kivéve, ha kifejezetten erre kéred a partícionálásnál. Vagy ha nem manuális partícionálást választasz.
A Samba segítségével tudsz megosztani window$-os gépekkel mappákat. Használd a manualt.
-
válasz
vilmaboy #44020 üzenetére
"Try removing ~/.kde/share/config/kdenliverc"
Meg mutasd meg neki, hogy hol van az mlt ( whereis mlt paranccsal tudod meg )
Meg ennek a végén van hozzá PPA, elvileg azzal jó.
-
-
-
válasz
vilmaboy #43613 üzenetére
"There are many elements that make up the KDE 4 desktop.
There are:Plasma Themes
KDE Colour Schemes
Qt Styles
KWin window decorationKWin window decorations and Qt styles have to be written in C++. KDE Colour Schemes are "knsrc" text files listing the appropriate colours. Plasma themes are a collection of Svg elements used by Plasma."
-
-
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
vilmaboy #43582 üzenetére
-clean
Csomagok telepítésekor minden letöltött .deb fájl a /var/cache/apt/archives/ könyvtárba kerül, és itt is marad, hogy egy esetleges újratelepítésnél ne kelljen újra beszerezni. Egy idő után ezek elég sok helyet foglalhatnak, így a clean paranccsal törölhetjük őket. Ha mégis újratelepítünk valamit, akkor a csomagkezelő letölti a szükséges fájlokat, és visszakerülnek az említett mappába.-autoclean
Az autoclean parancs hasonló a clean-hez, a különbség annyi, hogy csak a régebbi verziójú fájlokat törli, a legfrissebbeket meghagyja.-autoremove
Az olyan feltelepített csomagokat törli, amelyek már nem szükségesek semmihez, csak feleslegesen foglalják a helyet -
válasz
vilmaboy #43574 üzenetére
Ha van gyárilag csomagolt kernel, akkor igen.
A kernelfrissítés is így megy.
Fordítani boynolultabb, de nem megoldhatatln, akkor is fordítasz, csomagot csinálsz, és telepíted.
Aztán bootoláskor kiválasztod a saját home made kernelt, és az indul el. Vagy nem, de akkor meg a gyárvial tudsz bootolni. -
-
-
-
-
-
válasz
vilmaboy #43430 üzenetére
ezt mind el fogod felejteni.
én sem emlékszem már. ingyen. ez a legszebb szó a világon. megéri a kínlódást! ingyen! ingyen! ingyen, bármit!!!
linux! háp-háp./ az elkövetkező héten a win7-et le fogja váltani a debian. ha valami nem megy ubuntun az tuti megy debianon
még az ujjlenyomat olvasót is be akarom izzítani../ -
-
-
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
vilmaboy #43413 üzenetére
Lássa az a dög, mármint a TV. Csak trükkösnek kell lenni!
A TV-n a mappa és fájlválasztó ablak felett látod, hogy épp milyen típusú fájlokat "lát" a TV. A távirányítóval lép fel oda, nyomj rá a távirányítón az enter gombra és válaszd ki, hogy mit akarsz tallózni: Videók, Fényképek, Zenék. -
leslieke
Jómunkásember
válasz
vilmaboy #43363 üzenetére
Kábel vagy wifi kapcsolat nélkül nehéz lesz.
Szó szerint úgy van beállítva minden, ahogy a leírásban van, annyi különbséggel, hogy többszöri mérés után a 120 mp késleltetést levettem 60-ra, mert ekkora már van IP-címe a gépnek.
Ha nem indítod automatikusan a dlna-t, akkor kézzel kell indítani. Nekem az automatikus szimpatikusabb megoldás, főleg mivel napi szinten használom. -
-
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
vilmaboy #43337 üzenetére
Nálam ez a kialakítás van: van egy routerem, amiben be van kötve a TV és a PC is kábelen. Mivel egy alhálózatban vannak, csak megnyomom a TV távirányítóján a Source gombot és ott lesz a listában a PC. Kiválasztom és utána már lehet tallózni a minidlna-ban megadott könyvtárakat, meghajtókat.
-
leslieke
Jómunkásember
-
válasz
vilmaboy #43295 üzenetére
Én azért is írtam, hogy nincsen általános módszer, mert nem csak ilyen források lehetnek ezekben a fájlokban, hanem bármilyen formátumú cucc, lehet, hogy csak egy telepítőszkriptet kell futtatni és annyi (pl. install.sh). Ez egy olyan tömörített csomag mint például a zip, teljesen általános és sok mindent lehet vele becsomagolni.
De az igaz, hogy amit fordítani kell, az általában ./configure, make és sudo make install hármasból jön össze, de nem minden esetben (elég ennyi). -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pont ezeket szokták leírni a kendek által említett fájlban. A kellő függőségeket meg kiírja a make miközben próbálja fordítani, felteszed ami kell, majd újra make és megy tovább. Igaz ha sok dolog kell hozzá, akkor elég pepecselős. Azt nem tudom, hogy előre hogy kell megnézni a függőségeket, ha pl. a mellékelt readmeben nem szerepelnek.
-
válasz
Általában ./configure és make install.
Kivéve, amikor nem.Tényleg el kell olvasni az instrukciókat amikor letöltöd, illetve ha a kicsomagolt cuccban van valami leírás, akkor azt.
Mondjuk én legutóbb mplayert fordítottam a 11.10 -re, hogy legyen vdpau support.
Simán a ./configure ugye ilyenkor nem elég, mert állítgatni is kellett, hogy pl. ./configure --enable-gui --enable-radio (nemtomminek, mikor nem is hallgatok rádiót a TV tuneren) meg ki is kellett még valamit lőni belőle, mert volt valami kínja és nem fordult le elsőre.
-
-
-
-
-
-
válasz
vilmaboy #43233 üzenetére
Unokatestvéremék P3-asát csinálom most. P3, 1100MHz-re húzva, 450Mb RAM-mal.
XP SP3 olyan tetű rajta, hogy hihetetlen. Lubuntu Live CD-ről meg simán megy, gyorsabb, mint a winnyóz...
Mondjuk felesleges nekik Linux, mert általában a hardvert teszik tönkre, de kiakadnának, ha nem lehetne széttúrni az oprendszert is... :S -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vilmaboy #43229 üzenetére
Elég hosszú magyarázata van, de egy gyak. példa (konyhanyelven), semmi nem tud lefutni, még a háttérben sem, amit nem te indítasz el. Nincs pl. Windowsos értelembe vett autorun sem.
Persze lehet kártevőt csinálni Linux alá is, de ennek sikerességét (helyesebben sikertelenségét) jelzi, hogy még egy nevet se tudunk mondani fejből, hogy "na ez a vírus terjed Linuxon".
Ezt a cikket olvasd el: [link]
MacCaine: vedd ide a szervereket is, oda biztosan lenne (tuti van) ok vírust írni.
-
MacCaine
őstag
válasz
vilmaboy #43229 üzenetére
Azért, mert egyrészt nem éri meg. Kb. a számítógépek 1%-án van linux, ha ha összeset megfertőzné, sem keltene túl nagy feltűnést.
A másik, főbb ok meg az, hogy nagyságrendekkel nehezebb adminisztrátori jogokkal futtatni programot linuxon. Ergo nem tud csak úgy települni semmi a felhasználó tudta nélkül.
-
>-48-<
aktív tag
válasz
vilmaboy #43223 üzenetére
Megnézted amit linkeltem? (Bár mintha említetted volna hogy nem mennek melóban a linkek...)
Merthogy pont az a lényeg, hogy nem segítettél, hanem félretájékoztattál.No offense.
Grafikus felületen ugyanis nem tanácsos sudo-val root jogosultságot kieszközölni, arra ott a gksu parancs.
Aktív témák
Hirdetés
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Panasonic LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Microsoft Excel topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest