- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
mrskatejoe
aktív tag
válasz
God Vazzeg #47098 üzenetére
Hali
Nálam ilyen probléma nem jelentkezett. A szoftver kezelőben kerestem rá. Csak a sima "chromium-browser"-t szedtem le.
Elképzelhető , hogy valami aláírási hiba lehet.Próbálj rákeresni úgy ahogy írtam
ja és rögtön fel is tettem mellé a flash player plugin 11-et.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #47086 üzenetére
nekem az nem teccik a moonlight-al kapcsolatban , hogy mikor telepíteném a kiegészítőt, engedélyt kér hogy a gépen lévő összes adathoz hozzáférjen...
nos azért ennyire nem fontos az rtl klub.
-
rybank
senior tag
válasz
God Vazzeg #47098 üzenetére
sudo dpkg -i csomagneve.deb
-
ViZion
félisten
válasz
God Vazzeg #47093 üzenetére
LiveCD-t nem lehet, LiveUSB-t igen (má' az Ubuntu-féléket), ha van megadva neki persistence hely. Van. Egyszerűen valami archives/ubuntu akármi hely nincs hozzáadva név vagy ilyesmi, de mérgemben rá sem kerestem. Lubuntut is Synapticcal sikerült frissíteni, az nem nyűglődött, de Mint-et nem tudtam így. Most nyúzom a Lubuntut, ha kibírja marad
Mint azért látványosabb, de aztán tudja a fene már -
Thusor
őstag
válasz
God Vazzeg #47090 üzenetére
Virtualboxot még nem használtam, de VMware Player-ben win7 felmegy.
-
atesz117
aktív tag
válasz
God Vazzeg #47086 üzenetére
Ez engem is érdekelne, még nem találtam rá megoldást. Hogy dögölne meg a silverlight
-
mrskatejoe
aktív tag
válasz
God Vazzeg #47052 üzenetére
Szép napot
Linux Mint 12 Lisa Final
.
Kicsit "átjavított ". Telepítés után és 1-2 órai használat során, még nem igazán volt pozitív véleményem, mert az Ubuntuhoz viszonyítottam. Később tüzetesebb vizsgálat és használat után azt kell, hogy mondjam hmmm qurva jó -
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #47030 üzenetére
erre a Mint lxde re én is kíváncsi leszek.
de van egy sanda gyanúm, hogy mindegy ha lubuntu t használ az ember. -
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #46983 üzenetére
Lehet anélkül is: Ubuntu 10.04 LTS a neve.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #46993 üzenetére
Beadja penről a menüt a multisystem, rányomok hogy mit töltsön, utána nálatok is vár vagy 2 percet mielőtt elindul a töltés?
Egy 7300gs-el is szétpotyog, de más mintában
Nem létezik olyan vga amivel el lehetne indítani?
Valamit tuti elrontok
-
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg #46987 üzenetére
Mikor bepakolod az ISO-t, nyit egy új ablakot, ahova bekéri a jelszavadat. Aztán másolgat, majd visszajön a fő ablak. Ha ott már benne van a listában az éppen felrakott ISO, akkor kész, ki lehet lépni.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #46987 üzenetére
Megvan
-
válasz
God Vazzeg #46978 üzenetére
Elvileg Ubuntu alatt automatikusan csatolja a fájlrendszert. De a működőképességét úgy ellenőrizd, hogy próbálj meg bootolni róla. Mert egyébként sokra nem mész vele akkor sem ha csatolja, mert ugye ez így csak olvasható, írni nem tudsz rá semmit.
-
válasz
God Vazzeg #46969 üzenetére
15 percig? Az teljesen normális, hiszen sok adatot kellett betömörítenie. Gyengébb gépeken ennél lassabban is készülhet, meg kell várni amíg befejezi.
(#46972) atesz117: Ja-ja, a visszaállítási pont készítése az egészen más kérdés, ott csak másolni kell, tömöríteni nem. Aztán pedig valóban, a másodiktól már jócskán lerövidül a készítés ideje, akkor már csak a különbségeket kell másolni és főleg az ellenőrizgetéssel megy el az idő (persze attól függ).
-
atesz117
aktív tag
válasz
God Vazzeg #46971 üzenetére
Az első visszaállítási ponttal nekem elszöszölt vagy 10 percet, a későbbiekkel már nekem is hamar megvolt.
-
atesz117
aktív tag
válasz
God Vazzeg #46969 üzenetére
Hi!
Szerintem normális, nálam ment vagy 20 percig, mire kész lett ( 3.2 Gb) -
hallari
tag
válasz
God Vazzeg #46948 üzenetére
A szócikken belül érdemes ráklikkelni a Mandrake Linuxra is.
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #46915 üzenetére
Bácsika te most a mint 12 lxde rc t használod?
Próbáltad az lmde xfce t? Megmondom őszintén úgy bekavarodtam most, hogy hirtelen azt se tudom mi merre xfce lxde mint en. -
törölt tag
válasz
God Vazzeg #46921 üzenetére
igen?
nekem régen win-enment a vlc-vel a tv stream, de mostanság nem megy linuxon, bár most win7-en sem megy, miért lehet ez?
-
BDave
őstag
válasz
God Vazzeg #46905 üzenetére
A .net exe fájl alatt az iskolai programra gondolsz? Mert ha nyomok egy jobb gombot, akkor az jön ki, hogy Megnyitás: Wine Windows Program Loader. Rákattintok, forog a karika, aztán nem tölt be semmit. Ha a terminálon keresztül szeretném elindítani, akkor pedig ezt írja ki:
"wine: cannot find L"C:\\windows\\system32\\plugplay.exe"
wine: Install the Windows version of Mono to run .NET executables"
De a Mono meg fent van. Az viszont azt írja ki, amit az első hsz-ben is írtam. Arra rákerestem gugliban, de nem találtam hasznos infót.Winetricks-ben pedig nem találtam olyat, hogy Run application.
-
BDave
őstag
válasz
God Vazzeg #46902 üzenetére
Hogyan tetszem fel Wine alá a .net-et? A Mono keretrendszer eivileg fent van (legalábbis az Ubuntu szoftverközpontja ezt írja ki).
-
ViZion
félisten
válasz
God Vazzeg #46898 üzenetére
Nah, Te Mint-et tolod? Én Lubuntu vs. Zorin OS között vívódom... Hétvégén valamit felrakok má' véglegesre. Zorinnál praktikus, h minden effekt, stb alapból megy, azokat az apró - ám nekem fontos extrákat (változtatható ikonméret, vissza gomb, stb.) tudja a Nautilus, amit másból hiányoltam...
Xubuntu és Lubuntu is félig magyar-félig angol volt nálam is, érdekes módon Lubuntun a szoftverbolt is gagyi, nem volt előkép vagy infó oldal sem sokszor, pedig Ubuntun tudom, h volt. -
törölt tag
válasz
God Vazzeg #46896 üzenetére
és ha leszeded az nvidia oldaláról a bin fájlt és felteszed parancssorból, az nem jó? bár persze illene menjen a tárolóban levővel is. nekem régebben egy mobil quadro kártyával nem volt sosem gondom, meg most sincs az intel integrálttal szerencsére.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #46894 üzenetére
jaja, csodákra képes az a konzol! újratelepítés? ugyanmár...
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #46892 üzenetére
ha feltelepíed, akkor van, alapból már nincs benne az ubuntuban. amúgy meg "apt-cache searc <csomagnév részlet>", és kilistázza a kapcsolódó csomagokat. például "apt-cache search nvidia".
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #46890 üzenetére
sudo apt-get remove <csomagnév>
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #46888 üzenetére
csomó dolgot be lehet állítani, ott van a rendszerbeállítások közt. tök felesleges szívás compizt tenni kde alá, sokkal jobb kwin-nel.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #46878 üzenetére
kubuntu alatt compiz? de minek? a kwin sokkal jobban illik a kde-hez. ráadásul a 4.8 óta elég szépen optimalizálták is, mostmár gyors, és nem zabál annyi erőforrást.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #46875 üzenetére
Nem rossz.
-
PuMbA
titán
válasz
God Vazzeg #46878 üzenetére
Milyen compiz verzióval tolod? Mert ha az új akkor az még tényleg elég hulladék állapotban van. Most adják ki nemsoká a 0.9.7-et ami sokkal gyorsabb lesz, de még így se javították azt a bugot ami miatt 60-szor nyom feleslegesen megszakítást a procinak másodpercenként. Remélem a végleges 12.04-re csak rendbe hozzák a compizt, mert a laptopomon még mindig egy nagy akadozós szar ami a beta1-ben van.
-
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg #46875 üzenetére
Ez tényleg nagyon jól néz ki, én is kíváncsi vagyok rá.
-
PuMbA
titán
válasz
God Vazzeg #46867 üzenetére
Frissíti, de tök ugyanaz nem lesz, mint egy friss final telepítés. Pl. Ubiquity változtatások még lesznek a véglegesig és azokat a módosításokat amit az új telepítő csinálna nem lesz meg. Ha változtatják a default settingseket az sem mind fog megtörténni. Vannak rebuildek is amikor az uj gcc-hez újrafordítanak minden csomagot...stb. Hibás triggerek is megmaradhatnak (én ha frissitem a mostani dailyt akkor vannak hibák). Nekem volt már olyan, hogy egy felfrissített rendszeren valami nem jól ment, de egy tisztán igen.
-
válasz
Persze, bár már igazán megvárhattad volna, hogy hivatalosan is kiadják a Beta1-et. Mondjuk eddig úgy tűnik, hogy a mai daily lesz az az amd64 és i386 desktop telepítőkből, de kicsit késik a kiadás mert pár .iso-t még most építenek újra.
-
MacCaine
őstag
válasz
Az lenne a láma, ha nem csinálná...
-
válasz
God Vazzeg #46863 üzenetére
A szoftverforrásoknál pipáld be a universe tárolót, majd frissítsd a csomaginformációs adatbázist. Ezután a következő parancsokkal tudod telepíteni:
sudo dpkg -i fájlneve.deb
sudo apt-get install --no-install-recommends -fBár ha a honlapjáról letölthető verzióval próbálkozol, akkor az inkompatibilis az Oneiric-vel, tehát csak régebbi kiadásokkal próbálkozz. Vagy pedig ezekkel a parancsokkal:
sudo add-apt-repository "deb http://archive.canonical.com/ubuntu oneiric partner"
sudo apt-get update
sudo apt-get install skypeEzután rendben elindul a Skype.
(#46864) God Vazzeg: Az Audacious is a universe tárolóban található.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #46863 üzenetére
Audacious nincs alapból a szoftver központban.. Mi a fax?
Ez normális? Fordítani nem tudok live rendszer alatt, nincs C compiler
Fákk
-
válasz
God Vazzeg #46858 üzenetére
skype-ot én még csak a weboldalálról legtöltve tudtam felrakni.
csomagkezelők nem listázzák. egyébként frankón megy -
harry
veterán
válasz
Hmm szerintem lehetne... ugyanúgy ramdiskbe, ahogy minden más adat is tárolódik live esetén. Letöltött .deb csomagot telepítettél? Végén nem írt valami hibát? Parancssorból sem tudod indítani?
-
válasz
De, az elérhető tárterület erejéig lehet csomagokat telepíteni Live-ra is. A Skype-ot próbáld meg terminálból elindítani, ha ott nem található az indítóparancsa, akkor mégsem települt.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #46856 üzenetére
Live rendszerre nem lehet telepíteni progikat?
Raktam volna próba képpen egy skype-ot (nincs benne a szoftver centerben, ez furcsa..) és végig megy a telepítő, de nem jelenik meg sehol a skype, így nem tudom indítani
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #46823 üzenetére
testreszabhatóság -> kde
jelenleg. -
aag
őstag
válasz
God Vazzeg #46818 üzenetére
nekem se kell a unity
Annyi egyforintom lenne, ahányan ma így gondolják. Kíváncsi leszek mikor jönnek majd rá, hogy ez a vonal zsákutca.
-
aag
őstag
válasz
God Vazzeg #46791 üzenetére
Köszi, kipróbálom este.
-
svili
tag
válasz
God Vazzeg #46793 üzenetére
Köszönöm, sikerült!
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #46786 üzenetére
1250 Ft az ebay-en! talán olcsóbb
-
válasz
God Vazzeg #46779 üzenetére
LIRC, meg a rá épülő frontendek.
-
aag
őstag
válasz
God Vazzeg #46604 üzenetére
-
mzx
senior tag
válasz
God Vazzeg #46629 üzenetére
semmi gond, RBJ javaslatát megprobálom, de köszi neked is.
-------------------------------------------
_UP_ :
Kérek szépet javaslatot régi, lassú gépre, amin a Lubuntu is csak döcög (a leggyorsabb Ubuntu verzio), rendes, formázottan, TELJES EGÉSZÉBEN rtf-et és doc-ot is megjelenitő (akár szöv.szerkesztő) alkalmazást, tehát ami CPU-T ALIG TERHEL.
NE abi word-öt, mert nálam bug-os, frissités után is.
NE evince -t.
NE antiword-öt.
Köszönöm. -
mzx
senior tag
válasz
God Vazzeg #46625 üzenetére
huh, köszi, de nem vagyok linux haladó, nem értem sajnos a leirásod. :S
(#46626) MacCaine: Valami ilyesmi nevűt már javasoltak, és emlékeim szerint azt se sikerult elinditanom...
-
bsanya
aktív tag
válasz
God Vazzeg #46608 üzenetére
Azt hiszem valami integrált: Intel® GM45 Express Chipset
-
bsanya
aktív tag
válasz
God Vazzeg #46606 üzenetére
Hogyan tudom a fekete hátteret eltüntetni? Feldobott egy ablakot, de mire elolvashattam volna eltűnt
-
bsanya
aktív tag
válasz
God Vazzeg #46604 üzenetére
Azokat a felső ikonokat melyik progi rakja ki?
-
rybank
senior tag
válasz
God Vazzeg #46596 üzenetére
Nem fog. Hiszen az Openbox session-ben van.
-
válasz
God Vazzeg #46596 üzenetére
Hehe, jobb klikk és ablak jelenik meg
Választható opciók:Terminal emulator
Web browser (innen írok jelenleg)
Munkaasztalok
ObConf
Reconfigure
Restart ExitEzek vannak, mi legyen?
fradi81: Köszi!
-
válasz
God Vazzeg #46593 üzenetére
Kezdő vagyok
Hogy lehet onnan kijelentkezni?Csak nagy szürkeség semmi több
-
válasz
God Vazzeg #46575 üzenetére
Alapból sehogy, előbb telepítsed a nautilus-open-terminal nevű csomagot. Azért nézd meg ezt is, hátha kelleni fog.
-
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg #46550 üzenetére
Minek wine hozzá? Mióta open source-os lett, natívan is tudod futtatni linux alól.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
God Vazzeg #46527 üzenetére
alap intel sandy bridge (nem saját gép, apámé)
Kendek: milyen csomagokra gondolsz?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
God Vazzeg #46525 üzenetére
Köszi. Beállítottuk. Holnapra kiderül,hogy jó-e. Shepard parancsnok.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
God Vazzeg #46510 üzenetére
Köszi. Megnézzük.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
God Vazzeg #46512 üzenetére
Megvan a megoldás!
Mind1 milyen témát raknák be simán magában az összes így nézne ki.
Megoldás:
- compizconfig-settings-manager felrakása
- miután felraktam elindítom és bepipálom az Átlátszóság, fényetrő, telítettséget utána a bővítményénél kipipélom hogy engedélyezze a fentebbi tulajdonságokat
- menüre ráállva ALT+egérgörgő használatával lehet halványítani és erősíteni is.- Örülni utána
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
God Vazzeg #46495 üzenetére
Nemnyert!
Mert ahol a menü írások vannak azok továbbra sem lesznek átlátszóak.
Ill ahol az ablakokat mutatja alul azis ilyen.Így meg kicsit randa:
KÉP -
V.Stryker
nagyúr
válasz
God Vazzeg #46504 üzenetére
És akkor mi lesz a mount point? Marad a /volume1
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
God Vazzeg #46501 üzenetére
A mappák adottak. A kérdés az,hogy az első képen, magán a rögzítő beállításainál, ahol most ki vannak töltve, ott hogy kell kitölteni, mert ahogy most ott látjátok, úgy elvileg nem jó, mert nem mükszik.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
God Vazzeg #46415 üzenetére
Egy olyan kérdésem volna evvel az asztali témával kapcsolatban, hogy hogyan lehet így áltátszóvá tenni az egész menüsört? Sajnos God Vazzeg kollega már nememléxik már rá pedig nagyon megtetszett nekem. Ubi 11.04-ról lenne szó alap gnome felülettel.
Ha megoldható olyan szájbarágósan írjátok le mit hogyindítsak meg ilyenek.
Köszöntem. -
ViZion
félisten
válasz
God Vazzeg #46487 üzenetére
A függőségekkel nincs gond -feltéve, ha nem akarja újra letölteni a LiveCD-t
Arra gondoltam, h Gnome-on néhány KDE cuccal baj volt. -
sysrq
őstag
válasz
God Vazzeg #46477 üzenetére
A szoftverközpontban leszedtem, visszaraktam, most megy.
-
rybank
senior tag
válasz
God Vazzeg #46454 üzenetére
A chrome beépített flash-t tartalmaz. Külön nem kell hozzá telepíteni.
(#46458) ViZion - Azért én komolyabb OS-t javaslok a Zorin-nál. Az ilyen kis disztróknak nincs komoly hátterük. -
ViZion
félisten
válasz
God Vazzeg #46450 üzenetére
Elekzdett hisztizni a flash miatt. frissítette elvileg, erre pluginban kiírta, h 2 van. töröltem mindet, felraktam a csomagkezelőből, de azóta kb. beteg minden: chrome, FF, Chromium...
legfrissebb kernel van fent ... de nem'tom melyik.
Már korábban is gondolkodtam cserén, mert a global app menüt utálom... ez jó alkalomnak tűnik, csak kicsit elkényelmesedtem
openSUSE tetszik, de így ~3év Ubuntu után én buta vagyok hozzá, nem akarok megtanulni egy halom új parancsot, még repot sem tudok hozzáadni terminalból...
Ideális az Ubuntu+Gnome Shell lenne, probléma, hogy van, akinek ebben a kombinációban nem komálja a videókariját (én is ebbe az "elitbe" tartozom), és nincs rá megoldás, ahogy néztem. Van egy gép itt Lubuntut raktam rá, lehet enyémre is azt kellene... Most megnézem a 12.04 LTS-t, de bizony az is akadozik LiveUSB-n, mondjuk Alpha 2-nél ez még belefér.
De ami nem változott: pl. Gwibber csak a rendszerrel együtt jön le... Milyen világ ez? Lassan olyan lesz, mint a windóz, hogy ha törlöd a levelezőt, vagy a messengert, akkor be sem bootol...mert az a rendszer része...
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #46405 üzenetére
A kubuntu n nem lesz magyar ha fejen állsz se.
-
válasz
God Vazzeg #46433 üzenetére
Én elvagyok a 11.10-zel, de tény, hogy több baja van, mint a 10.04-nek.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #46425 üzenetére
12.04 LTS-t Live módban megnézem, de valószínű, hogy amíg lesz frissítést a 10.04 LTS-hez, addig marad az.
-
ViZion
félisten
válasz
God Vazzeg #46430 üzenetére
+1
Linuxok nagyon jól kezelik a ramot, itt tényleg érezhető, h a több az jobb. pl. XP-t használtam 0,5-1 és 2 GB rammal. 1GB-ig gyorsabb, az fölött csak pár programnak jött jól, egyszerűen nem tud vele mit kezdeni. De még a későbbi winek is lelkesen swappolnak, amikor ott van a ram... OMG -
Mtbsrác
senior tag
válasz
God Vazzeg #46423 üzenetére
Asszonygya egy kalap fs a konfigja
Ha nekemlenne olyan összetenném a kezem főleg 6gb rammal. Nekem amúgy egy c2d 6320 van (1,8-->2,4ghz)-en 2gb rammal.
És a másolás nekem is 20-30mb/s -
ViZion
félisten
válasz
God Vazzeg #46421 üzenetére
Win alól Live USB-re rakott Lubuntu működik. Xubuntu csalódás, bigyókat akart letölteni, de nem tudta, így el sem indult -hegesztés nem opció, annyit nem ér.
Lubuntuban nincs szoftverbót? Kéne. Mókus felhívott, holnap hoz még egy HDD-t, meg ramot bele... NASA teknik rulez. -
aag
őstag
válasz
God Vazzeg #46423 üzenetére
Hümmm...
-
aag
őstag
válasz
God Vazzeg #46421 üzenetére
Várom az új ubira épülő új linuxmintet. A mostaniban van egy hiba, ami nagyon zavar. (kattintok egy alkalmazásra, egy-kettő-három, és akkor kezd el betöltődni. Ez útálatos tulajdonsága.) Remélem az már mentes lesz tőle. Meg remélem azt már majd telepíthetem notebookra, meg remélem, abban már megint rakhatok a tálcámra prochőmérőt, időjárást, gépterhelést, stb.
-
aag
őstag
válasz
Ez a rendszer akkor lényegesen gyorsabb mint az enyém. Nézd, én vegyes fájlokkal dolgoztam. Nevezetesen a mentés könyvtáramat vittem át, amiben tücsök-bogár van és 65GB-os. Nautilusszal csináltam a másolást. De nem hiszem, hogy ebből adódnak a különbségek. Valószínűleg a linux csipkészlet-kezelése igen eltérő tud lenni más-más csipkészlet esetében. Az XP-jé pedig -ebben atekintetben- szinte azonos. De szerintem hagyjuk ezt a témát. Kicsit offtopiknak érzem amúgy-is.
Szerk: És igen, én is a 10.04-est használom!
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #46417 üzenetére
+1! Én is ezt használom. Stabil rendszer.
-
RexpecT
addikt
válasz
Te melyik ubuntut használod?Ez a felület jobban tetszik mint az unity.
-
aag
őstag
válasz
God Vazzeg #46400 üzenetére
Ahhoz képest most nem is rossz
Azért nemannyira. Kipróbáltam az imént. S-ATA3 winyóról S-ATA 3 winyóra EXT4 partícióról EXT4 partícióra csak 35-45-el másol. Ez a teljesítmény durván-qurván még a fele sem az XP NTFS-partíciós teljesítményének. Ettől még szeretem az Ubit.
-
válasz
God Vazzeg #45839 üzenetére
Nah, eljutottam a felmerült javaslatod megoldásához is. A jelenleg futó rendszer másolásánál a /home könyvtár alá csatolandó partíciónak meglehet határozni a jelenleg használtat is. Ez annyit tesz, hogy a /home könyvtár tartalmát egyáltalán nem másolja, viszont az átmásolt rendszer fstabjában rögzíti a csatolását. Így a másolat rendszert indítva is a /home könyvtár jelenleg használt partíciója csatolódik.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
God Vazzeg #46361 üzenetére
Jól van, ezt azért művészet lesz elrontani. Köszi szépen
Jövök még ha sikerült, ha nem
-
hoffman_
nagyúr
válasz
God Vazzeg #46359 üzenetére
Értem, köszönöm
Még azért kérdeznék párat
Még sose csináltam ilyet... A 80-ból lecsípek mondjuk 30-at, erre megy az Ubuntu, ennek csatolási pontnak ezt adom: " \ ". Ha eddig jó, akkor is elhasalnék, mert a grub-ról írtakról lövésem nincs - amiket írtál a telepítő fel fogja ajánlani mind? Csak mert önállóan már raktam fel ugye, és ott grub nem jött szembe a telepítőn.
F34R:
(attól függ a KDE-t vagy a Gnome-t komálod )
Azt se tudom, hogy a Linux-ot eszik-e vagy isszák, nem hogy ezt
Köszi a segítséget neked is, a boot-usb már kész
-
hoffman_
nagyúr
válasz
God Vazzeg #46355 üzenetére
A mostani HDD-t nem tudom már bolygatni, amin a Win 7 van, sajna, ezért kell a fizikailag is másik vinyó. (Win7 reinstall még kb 2 hónapig nem játszik)
Ha most a 80-ast leformázom, beteszem a gépbe, és utána berakom az Ubuntu boot usb-t, majd felrakom a 80-asra az Ubuntut, akkor vajon mi történik?
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #46353 üzenetére
Egy pöppet.
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #46346 üzenetére
Bocs. Elfelejtettem jelezni, hogy témát váltottam. A floppy-t azóta se ismeri fel.
A HDD-ről való mentésre gondoltam, hogy sikerült elindítanom.De azt is csak nautilussal.
Ettől függetlenül: 11.04 for president
Olvass vissza, hogy képben legyél. -
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #46344 üzenetére
Mostmár kezdek a floppykra gyanakodni. Elvégre pár éve ott állnak már a szekrényben. Bár túl érdekes, hogy mind rossz lenne. Na mindegy, lehet, hogy már nincs is szükség az egészre, mert sikerült egy 11.04-es live CD-ről elindítanom a mentést.
Fura, hogy se a 11.10, se a 10.10 nem tudta mount-loni, csak a 11.04. Na min1, lényeg, hogy csinálja. -
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #46341 üzenetére
Indítottam egy nautilus-t, de az se engedi.
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #46339 üzenetére
Mostmár semmit nem értek. Tényleg felcsatolta. De a Filekezelő nem tudja megnyitni. Terminálban viszont bele tudok nézni.
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #46337 üzenetére
erre sem reagál sajna. De azért köszönöm a reakciót.
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #46331 üzenetére
Konkrétan semmit.
-
válasz
God Vazzeg #46274 üzenetére
Nem muszáj a 3.0-ás kernelt használnod a vezeték nélküli hálózati vezérlődhöz, hiszen azt mondtad, hogy a 2.6.35-től támogatott. Rakd fel azt, azzal talán még a tárolóban levő fglrx is menni fog. Arra emlékszem, hogy a 2.6.39-es kerneltől lett egy kis inkompatibilitás, tehát attól fölfele biztosan újabb verzát kellene telepíteni (vagy patchelni kellene). Csak told fel mellé az újabb linux-firmware csomagot is, mert anélkül megint csak nem fog üzemelni az eredeti probléma tárgya.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
God Vazzeg #46270 üzenetére
11.10
Eddig 11.04 volt, de a masik szolgaltaoval - gond nelkul ment (kiveve wireless)
Angolul. Felraktam ra de meg nem sikerul nettel erintkenie -
válasz
God Vazzeg #46265 üzenetére
Érdekes. Az fglrx telepítés utáni beállítószkriptje kilépett tízes hibaüzenettel, emiatt a Control Center csomagjának nincs kielégítve a függősége.
Mindez csak azért fura, mert csomagkészítés megy és nem csomagtelepítés. -
gzbotii
nagyúr
válasz
God Vazzeg #46267 üzenetére
Ez angolul is DSL? Mert ilyent nem talatam.
Amugy megprobaltam mindent es megse sikerul azt a franya netet beuzemelni rajta. -
válasz
God Vazzeg #46256 üzenetére
Először is töltsd le az AMD-féle futtatható telepítőcsomagot. Tedd futtathatóvá, majd készíttesd el vele a Debian csomagokat. Ha azok elkészültek, akkor már frissítheted velük a jelenleg telepítetteket, és akkor nem kell eltávolítanod előtte semmit sem.
A kernel headers csomagjai természetesen legyenek telepítve, különben nem fogja tudni befordítani a kernelmodult.
Végül add ki asudo aticonfig --initial
parancsot, majd indítsad újra a gépet.
(#46257) PuMbA: Biztos, hogy konkrétan ugyanarról a csomagról beszélünk? Tudnál egy képet lőni róla? Nekem Precise alatt ilyen (a hasonlatos kernelcsomag): 1, 2.
-
válasz
God Vazzeg #46252 üzenetére
Az fglrx az a zárt meghajtó, mielőtt az AMD honlapjáról letöltöttet feltelepítenéd, előtte valóban deaktiválni kell azt ami a tárolóban eredetileg található.
(#46253) God Vazzeg: Egy darab függősége sincs a linux-firmware csomagnak, úgyhogy nem vele van a gond, hanem egyéb csomag okozta a törést.
(#46254) God Vazzeg:
sudo apt-get autoremove --purge fglrx-*
Majd telepítheted az AMD honlapjáról letöltöttet, javaslom, hogy készíttess vele telepítőcsomagokat és azokat rakd fel.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #46253 üzenetére
apt-get clean után most tölti le az fglrx fájlt
Na de akkor is ezt dobja:
dpkg: hibás feldolgozás: /var/cache/apt/archives/fglrx_2%3a8.723.1-0ubuntu6_amd64.deb (--unpack):
új pre-installation szkript alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor:
/var/cache/apt/archives/fglrx_2%3a8.723.1-0ubuntu6_amd64.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) -
válasz
God Vazzeg #46249 üzenetére
Nem, neked a linux-firmware csomag kell, mert az tartalmaz a kérdéses hardverhez firmware-t.
(#46250) PuMbA: Lehet, hogy vak vagyok, de én nem látom, hogy a függősége lenne.
Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest