- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
-
kovaax
őstag
válasz
Kendek #33010 üzenetére
Izé. Ezt a 2.6.37-es kernellel is elmegy az fglrx dolgot hogy érted? A nemrég berakott méréseimet 2.6.32-es kernellel csináltam (squeeze), de most is fglrx drivert használok lenny-n, 2.6.26-os kernellel (mondjuk ez lassabb is, talán mert nincs KMS???). Vagy a vaapi-re érted (vagy mire)?
-
Thusor
őstag
válasz
Kendek #32988 üzenetére
ndisgtk-ben elméletileg minden rendben. WinXP driver betöltve, azt írja a hardver jelen van (net8187b). sudo lshw -C network kiadtam terminálban ezt a parancsot, ott csak a lant látja wlant-nem...mintha nem is lenne benne wlan kártya.
Most még az is kiderült, hogy a mikrofonom se működik...hiába dugom bele a mikrofont nem akar működni. Hang van, de a mikrofon nem működik.
-
kovaax
őstag
válasz
Kendek #32908 üzenetére
Készülök a Squeeze kijövetelére, és gyorsan megnéztem, hogy mi a helyzet a radeon-nal benne. Radeon HD 3450 kártyám van, amit támogat a zárt driver, szerencsére. Kugliztam egy párat, és aztán az x11perf -all-t eltoltam vesa, radeon és fglrx driverrel is, majd jól összehasonlítottam az eredményeket. Tök vegyes lett, a vesa és a radeon nagyjából ugyanazt hozza, az fglrx viszont van ahol sokkal jobb, és van ahol sokkal szarabb. Ha bután összeadom a kapott értékeket, akkor vesa: 424254667, radeon: 429558321, fglrx: 437056202 az eredmény. Viszont ha eltoltam a glxgears-t, ott már határozott különbség van:
radeon:
4719 frames in 5.0 seconds = 943.729 FPS
4703 frames in 5.0 seconds = 940.567 FPS
4734 frames in 5.0 seconds = 946.161 FPS
4696 frames in 5.0 seconds = 939.161 FPS
4709 frames in 5.0 seconds = 941.387 FPSfglrx:
16669 frames in 5.0 seconds = 3333.655 FPS
16668 frames in 5.0 seconds = 3333.443 FPS
16667 frames in 5.0 seconds = 3333.325 FPS
16670 frames in 5.0 seconds = 3333.847 FPS
16669 frames in 5.0 seconds = 3333.753 FPSNem mintha használnék bármi 3D-t, de mindegy.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Kendek #32908 üzenetére
ennek nem értelme, hanem oka volt. eladtam a nagygépemet, amivel a kártya is ment. az új gépben az alaplapi inteles videokártya harmat gyenge, és nem igazán alkalmas 3D-re. tudtam szerezni olcsón egy ati kártyát, próbát tettem vele: nem jött össze. az nvidia drivert nem szedtem le, lehet, hogy ez volt a baj. közben visszakaptam az eredeti kártyát (7200gs, tehát nem egy erőmű), amivel megy a 3D. ja, azért nem tudtam hamarabb kártyát szerezni bele, mert csak rövid, low profile kártyák mennek bele.
elhiszem, hogy működik az ati driver, de eddig akár hányszor ati/amd kártyára váltottam, mindig szívás volt. nvidiával meg nem. eddig még sose váltottam aktuális csúcskártyára, vagy előző generációsra, nincs rá se igény, se pénz. az egyik gyártó úgy látszik, törődik a régi vásárlókkal, a másik csak az újakkal.
-
harry
veterán
válasz
Kendek #32886 üzenetére
Hát, most ezzel mit csináljak? Ebből nem derül ki, hogyan állítottad be a wifid meg az ftp-t. Vagy nem értem, hogy jön a képbe a wifi, vagy honnan futtatták ezt?
Mert teszem azt, egy wep-es wifit és default beállított egyszerű jelszavas ftp-szervert azért szerintem nem egy nagy dolog megtörni.
Nálam a wifi rejtett, van mac szűrés, és egy igen sok-karakteres wpa2 jelszó, innen kezdve annyira emiatt nem aggódok.
FTP meg nem default port, és megfelelően le van korlátozva minden user adott mappára (ftp és fájlrendszer szinten is), nincs shell-jük (futtatás), stb. Még egy tanúsítványt illene talán hozzárendelni az egészhez (ftps).Illetve ilyet mutathatok én is, hogy kik használják: [link]
pl. SourceForge, Samba.org, -
lujó55
addikt
válasz
Kendek #32911 üzenetére
Úgy tettem. Beállítatlan csomagokat eltávolítottam. Tényleg lehetett utána installálni! Köszi a segítséget!
Már csak egy kérdés maradt: hogy a kutyavilágba került a gépre "beállítatlan csomag"? Én nem vacakoltam manuális beállítással soha, ráklikkeltem egy progira hogy kell és kész, na meg automatikus update megy végig a rendszeren. Szóval még vannak kérdések.
Azt sem tudom pl. hogy lehet kilőni egy progit, ha a szerencsétlent nem lehet leállítani, nem reagál a Close-ra sem. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Kendek #32892 üzenetére
no, én a másik oldalról közelítettem meg a dolgot: ati kártya kivesz, vnidia kártya visszatesz... természetesen nem megy. az újonnan felvett xorgedges tárolók kiszedve, apt-get update, nvidia, xorg csomagok le, majd vissza, és ismét forog a kocka.
egy darabig ismét nem fogok amd kártyákhoz nyúlni, ha ennyire csapnivaló a régebbi cuccok támogatottsága. nekem nem kell erőmű, csak egy normálisan működő kártya. az nv meg tudja csinálni, az amd nem.
-
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #32888 üzenetére
nemigazán lenne cink
nincs rajta semmi... csak tanulom a lamp et meg a debiant és most raktam be egy p3 ast
mert a virtualizálást nem szereti az asztalim
hol tudom megnézni hogy useradd userftp -p your_password -d /home/FTP-shared -s /bin/false mi a pass ebben? mert lehet korábbi probálkozásoknál elcseztem vmit -
válasz
Kendek #32878 üzenetére
jó nyertél. összekevertem vele (minimalt): [link] erre gondoltam, konkrétabban az openboxos változatára ami chrunchbang most.
a grub most megvan ugye ezzel a módszerrel ahogy írtad. de debianra szeretnék áttérni / ubuntu minimal még meglesem előtte / és ott ezek alapból támogatottak, ugyanennyit kell csak állítanom vagy valami extra csomagra még szükségem lesz esetleg?
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Kendek #32861 üzenetére
root@lizard:/home/ngabor# glxinfo
name of display: :0.0
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual or fbconfig
3 GLXFBConfigs:
visual x bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer ms cav
id dep cl sp sz l ci b ro r g b a bf th cl r g b a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
Szegmentálási hiba -
ngabor2
nagyúr
válasz
Kendek #32859 üzenetére
megtörtént, még mindig semmi. próbáltam az x-et és az egész gépet is újraindítani, semmi. ilyenkor szokott az lenni, hogy valami arcpirítóan egyszerű és magától értetődő dolgot nem állítottam be valahol.
az xorg-0.log-ban a radeon driver töltődik be, de nincs benne az x1050-es kártya...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Kendek #32855 üzenetére
root@lizard:~# modprobe fglrx
FATAL: Error inserting fglrx (/lib/modules/2.6.32-25-generic-pae/updates/dkms/fglrx.ko): No such devicefeltettem minden ajánlottat, továbbra is semmi. a 3d-t kde alatt sehol nem bírom életre kelteni, de még ellenőrizni se. az összes 3d-igényem kimerül a képernyő-kocka forgatásában, de ahhoz már nagyon hozzászoktam.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kendek #32775 üzenetére
Kendek, Siriusb, köszi a válaszokat!
Még egy kérdésem van:
érdemes már ext4 fájlrendszert használni? Korábban azt hiszem, azt a tanácsot kaptam, hogy még nem érdemes, mert nem elég kiforrott, stb.
Ezenkívül itt a fórumban sokszor írtátok, hogy /boot partícióhoz is érdemes ext4-et használni, de a naplózgatás nem lassítja?
Nem érdemes helyenként simán a régi ext2-t használni? -
sekli
addikt
válasz
Kendek #32775 üzenetére
Pipa van, illetve az az érdekes, hogy megjelenik a háttér egy rövid időre, csak aztán amikor megjelenik a panel akkor fekete lesz, és hiányoznak az ikonok is.
Sajnos az előbb elhamarkodtam, amit írtam, monitort rádugva jól indul, 1440x900-as felbontással, nélküle viszont nagyobbal, ezt csak most vettem észre, hogy teljes képernyőre raktam a VNC-t, így kényelmetlen, hogy görgetni kell.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kendek #32767 üzenetére
Köszi!
"Az Ubuntu és származékai használatával számos előnyök és plusz dolgok járnak"
Mikre gondolsz konkrétan?(persze nem kell az összes előnyét felsorolni, csak néhányat kiszemezgetni, ami fontos, és nincs meg a többi kiadásban)
"Nyugodtan telepíthetsz 64 bites rendszert is, nincs vele igazán több probléma mint a 32-essel."
Flash-sel és ehhez hasonlókkal kapcsolatos ismert bugok? Pl. nálam a full screen flash-es videóknál nem működik, és bár ez nem tudom, konkrétan 64 bitesekre vonatkozik-e, de Google-találatok szerint ismert hiba, melynek "megoldása" az, hogy a flash Settings menüjében kikapcsolod a hardveres gyorsítást. Pl. az ilyesmi azért gáz, pont ilyenektől tartok, nem fordul-e elő hasonló... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kendek #32765 üzenetére
Hmm, hát igen, ezek is elgondolkodtató szempontok.
A Kubuntu - vagy maga a KDE grafikai felület - ennyivel lassabb?Ezt eddig nem tudtam. Mi az oka?
openSUSE-val mi a gond?Én eddig csak virtuális gépen próbáltam, de nem volt sok bajom vele, igaz, nem használtam annyit, mint a sima Ubit (a Kubuntut sem próbálgattam túl sokáig, mert csak pendrive-ról használtam).
Az animáció meg effektek azért nem ártana, mert ez is dob a felhasználói élményen, és ez mondjuk annak főleg nem árt, aki egyelőre idegenkedik a Linuxtól.
Idővel úgyis meglátja, hogy semmivel sem jobb a windóz.
Ha már itt tartunk, az Ubuntu felületét mivel szoktátok kicsit feldobni? Van valami általatok használt szép téma?
(Őszintén szólva én még nem mentem bele a dologba, mert saját használatra megelégedtem az alap témákkal.)A ráfrissítgetésről mi a véleményed? Nem lenne szted is ésszerűbb inkább teljesen új rendszert ráhúzni? Lehet, hogy így csak görgetem tovább a problémákat, nem?
Na jó, még egy utsó kérdés32 bitesre gondoltam, hogy ne legyen szopás flash-sel és egyebekkel sem. Vélemény?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kendek #32762 üzenetére
Hali!
Köszi!
Most arra jutottam, hogy lehet, hogy akkor ráfrissítgetés helyett inkább teljesen újrahúzom a rendszert, és azon is gondolkoztam, hogy mondjuk Kubuntu-t vagy openSUSE-t raknék rá, mert ezek még szebbnek tűnnek, mint a sima Ubuntu.
Bocsi, tudom, vétek ilyet mondani pont az Ubuntu topicban, ez csak első benyomás, amúgy én is Ubuntu-t használok, de próbálgattam már a másik kettőt, és nekem bejöttek.
Szerintetek?
Mutter amúgy is örülne egy szép kezelőfelületű oprendszernek, de Windows-t nem szeretnék, mert szerintem feleslegesen lassítaná a gépet a nagyobb hardverigénye miatt (akkor már 7-est raknék).Amúgy a laptopokon a recovery partíciót még nem hoztam létre, de annyira nem is fontos, hogy érdemes legyen vele tökölni, meg plusz partíciót lecsípni emiatt a rendelkezésre álló tárhelyből, ugye? (Tudom, hogy elvileg arra való, hogy újratelepítési igény vagy probléma esetén ezzel lehessen visszahúzni rá a még működő rendszert, de ezt annyira nem tartom szükségesnek.)
--------------------------
(#32763) róland: köszönöm, viszont!A fórum összes résztvevőjének.
-
dni
őstag
válasz
Kendek #32725 üzenetére
Valóban, elírtam. Parted Magicet szerettem volna írni.
-
b.bone
senior tag
válasz
Kendek #32713 üzenetére
Hi,
Kozben megcsinaltam amit mondtal. Mamint tobbe kevesbe
Most megy a formazas, install stb.
Talaltam egy guide -ot
Nagyjabol step by step birtam kovetni azt leszamitva hogy a bootable flag-et nem lehetett atallitani a / particion... (gondolom mert a guide meg valami 9x-hez van ez meg mar 10-10)Ennek ellenere le krealtam a raid1 tombokat. A nagynak beallitottam hogy root file system amig a kicsinek hogy swap area.
Kivancsian varom a vegeredmenyt
Amugys ha jol emlekszem regebben is ezt csinaltam aztan miutan bebootolt a gep sorra dobta a hiba uzeneket majd megfagyott
-
_BM_
senior tag
-
_BM_
senior tag
válasz
Kendek #32680 üzenetére
Az se tragédia, ha baja lesz, mert van image-fájlom a partícióról. Bármikor vissza tudom "rántani".
Kipróbálom a GPartedet.
Jelenleg egy partícióm van, amely 1048576 bájtra van alignálva. Ha a windows-szal zsugorítok, és egy másodikat csinálok (az ubuntunak), akkor a második kezdése is megfelelő lesz. Itt hogy lép be a GParted? Nem partícionálni akarok tulképpen, hanem azt szeretném, hogy az ubuntu telepítése ne csessze el a második partíció elejét.
-
-
upszilon1
csendes tag
-
upszilon1
csendes tag
válasz
Kendek #32610 üzenetére
Igen, az, mer' kizártam magam véletlenül. Adtam egy új e-mail címet, erre azt mondta, hogy kiléptet és odaküldi az új jelszót. Mivel azonban hibásan adtam meg az új e-mailt, nem tudtam többé belépni...
Viszont ez az ALSA kontra PULSEAUDIO azért mégiscsak új nekem. Volt vele gondom, de nem a procterheltség miatt...
-
válasz
Kendek #32568 üzenetére
Köszi, a témákat telepítette, de nem látok különbséget. Felraktam az Emerald Theme Manager-t, nem találok olyan gombot, ami alkalmazná... hogyan kéne alkalmazni?
Most már nem írja ki a hitelesítős dolgot, szerintem az apt-get update ezt megoldotta.
Az Evolution kér jelszót automata bejelentkezéskor, mondván, hogy a bejelentkezési kulcstartó nem lett feloldva.
Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest