- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
btz
addikt
válasz
wwenigma #58882 üzenetére
Biztos hogy a router törölte ki. A pendrivenak semmi baja. Egyszerüen csak ful üres lett. Nézem au USB settings alat hogy mennyi szabad hely van rajta, erre írja hogy 0% used 14GB free. Mondom hát ez h***lye. Aztán felmegyek rá ftpvel és látom hogy sehol semmi. Full üres. Se fájlok, se mappák. Ha elromlik a tároló, akkor gondolom nem lehetne újra feltenni rá dolgokat, de erre lehet. Hoztam létre dolgokat, másoltam fel rá fájlokat.
-
L4mie
veterán
válasz
wwenigma #58718 üzenetére
WR340GD-t cserélnénk le a cégnél, e helyett hoznám be a 1043ND V1-t, 3 noti meg pár mobil függne rajta 60 as netről,
szóval semmi extra, ráadásul csak switchnek használnánk, csak az erősebb jelerősség és a stabilitás miatt kéne fejleszteni itt bent, mert a tárgyalóban már elég tré a wifi.
Kolléga szólt, hogy neki meg van egy V2, amit nem használnak, így én meg átveszem tőle azt, így lesz az árkülönbség nekem 1500
Amúgy semmi bajom otthona v1-el stabil meg minden, de azért a fejlesztés soha nem árt -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #58586 üzenetére
Es akkor egy triplázás. DIGI net, ZTE cucc. Ez alapjan a hsz alapjan megvannak a VLAN ID-k, de ha magában allitom be a VOIP-t vagy a feltetelezett netet, onnantol elszall a net, nem csatlakozik PPPoE-n.... Lehetseges vlan id nelkuli PPPoE-t csinalni julon megadott VoIP VLAN mellett?
A switchconfig a v2-nek itt lathato, ott a sracnak tutijo vlan id-k eseten siman sikerult beallitania... -
vargalex
Topikgazda
válasz
wwenigma #58580 üzenetére
Szia!
A 200/100 szerintem sem gond a V2-nek. A VLAN-al kapcsolatban ezt érdemes elolvasni.
A v3-as (vágott) fimrware egész biztos, hogy felrakható OpenWrt alól az mtd paranccsal. De ugye lehet, hogy tégla lesz belőle. A parancs:
mtd -r write letoltott_firmware_neve_eleresi_uttal firmware
-
vargalex
Topikgazda
válasz
wwenigma #58578 üzenetére
Szia!
Maga a switch tudja a port mirroring-ot, és OpenWrt alatt be is állítható. Csak ugye ott nincs HW NAT.
De tudod a VOIP-hoz tartozó VLAN ID-t? Mert akkor szerintem elég tag-elni a WAN portot és a megfelelő VLAN ID-ba is összerendelni + az egyik LAN portot.Én megpróbálnám a v3-as firmware-t a V2-n, de jelenleg nincs nálam egy példány sem. Persze én is azt gondolom, hogy biztosan van benne változás, nem hinném, hogy csak a guest wifi és az IPv6 miatt egy új hardware verzióval jönnének.
-
-
válasz
wwenigma #58524 üzenetére
A vágást megcsinálom szívesen.
http://intruder2k5.besaba.com/tplink.zip
Mivel gyári fw, máshonnan nem is nagyon tudod rátenni. Persze, ha csak nem mindjárt soros kábellel állsz neki.
-
suste
veterán
válasz
wwenigma #58506 üzenetére
ha tftp-s bootloadered van, akkor levágod az elejét a v3-as fw-nek, és csak az fw-t teszed fel, akkor simán vissza tudsz állni a régire tftp-n is
de azt nemtudom, hogy van-e tftp-s bootloaderes frissítése a 1043v2-nek....volt már többbször szó róla itt, de nekem nem egyértelmű...... -
kiborg
aktív tag
válasz
wwenigma #52116 üzenetére
Szia!
Lényegtelen, hogy ki vagy be van kapcsolva, mindkét esetben ugyanaz a kapcsolatlanság a végeredmény.
Viszont kérdés:
26 1st day 00:50:31 PPP WARNING LCP down
25 1st day 00:50:31 PPP ERROR LCP down
Ez miez?Betárcsázok? Csak rányomok a connect gombra. Miaz az ONT ?
Kiborg -
-
válasz
wwenigma #49616 üzenetére
Én ezt nem is vitatom, de aki nem tud belépni ssh-n (és ezt nem leszólóan értem, mindenki itt kezdte valamikor), és szeretne sambat, torrentet, ftp-t, dlna-t, meg mindent, annak még mindig ideálisabb egy 1,5 éves komplett fw, mint, hogy Ő álljon neki kernel modulokat telepíteni, és vi-ben konfigokat szerkeszteni!
-
-
-
válasz
wwenigma #49387 üzenetére
Ezt még Te sem próbáltad?
https://github.com/pepe2k/u-boot_modMondjuk úgy látom, hogy 1043-ra sajnos nincs!
-
-
Kicsirics77
veterán
válasz
wwenigma #45465 üzenetére
Nem nekem van gondom vele
Nekem tökéletes mert csak a munkahelyi laptopom hozom haza néha a telefonnak meg nem érdekes hogy hogyan megy mert nem azon netezek,az itthoni laptopom meg kábeles
pistapapa fórumtársnak próbálunk segíteni
ja GB MB-->Gb Mb sosem tudtam mikor melyik kell
egyébként is nekem 3600-os van és G+N módban van a szomszéd miatt mert tőlem kapja a netet
és openwrt 1.1.7 a firmware -
válasz
wwenigma #44708 üzenetére
Azóta... Amikor betettem a linket még ott volt, mivel nekem nincs eltárolva, úgy kerestem meg Google-el! Második találat, error!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
wwenigma #43961 üzenetére
Szia!
Nem OpenWrt alatt van gond az Atheros driverekkel (ugyan úgy, mint bármelyik disztribúció alatt, a compat-wireless forrást használja). Egyszerűen annyi a probléma, hogy az Atheros modulokat nem integrált SoC-os megoldásokon tesztelik, hanem önálló wifi kártyákon. Így előjöhetnek még problémák, amiket az OpenWrt fejlesztők próbálnak patch-ekkel megoldani.
-
axlfsi
veterán
válasz
wwenigma #43961 üzenetére
"Próbaképp adj nekik fix IP-t."
Koszi, jo otlet! Nem is ertem, miert nem godoltam meg erre, hiszen korabban a gyarival minden eszkoznek is fix ip-t adtam
siddis: gondoltam, a legujabb csak jobb lesz... gondolod, hogy volna ertelme visszalepni? ... nem szivesen tennem. Akkor mar jo lesz a gyari, lassan ott tartok, hiszen az egesznek az apropoja a jobb (gyorsabb) dlna es a transmission volt, de ezekrol mar le is montam. Megtetszett a reszleteibe meno konfiguralasi lehetosege az openwrt-nek, de ... lehet, hogy nincs is nekem erre szuksegem.
Most ismet ott tartok, hogy a Gargoyle statisztikai, korlatozasi lehetosegek , de a wifi scheduling is impozans, igy, nem kozvetlenul cronba potyogve, hanem a cuki grafikus feluleten (reszletkerdes, de egyre jobban finomitjak, ami pozitiv)... -
axlfsi
veterán
válasz
wwenigma #43956 üzenetére
1.5.10-es buildet raktam fel (az elerheto legutolso). Igen, a csatorna kerdesre mar rajottem azota, ahogy irtam is azonnal utana (habar teny, hogy kellett, hozza ez ami pl vargalex-nel alapbol elerheto LuCI-bol. Nem szemrehanyasbol irom, csak teny, hogy ez ilyen.
Ami a legtevesztobb volt - es talan emiatt tevedtem tevutra-, hogy velhetoen valoban arrol van szo, hogy sok router volt olyan csatornakon, melyek az enyemet is kerszteztek es ilyenkor automatikusan leszabalyozza magat(?) 20Mhz-re, ahogy zsolt501 kollega is irta... ilyet vargalexnel nem vettem eszre - szinten nem panasz, biztos tudja miert csinalja igy es oka van, nem kerdojelezem meg, de szinten felrevezeto volt szereny tudasom szamara. En kerek elnezest.
Akarhogy is, de semmi extra beallitast nem eszkozoltem, azon kivul, hogy MAC klonozast beallitottam, mert erre szukseg volt. Tuzfal, egyebek, minden alapon - igy aligha hiszem, hogy user errorrol beszelhetnenk, megis most azt tapasztalom, hogy:
- ha a telefonokon (S3 mini es egy Note2) be van kapcsolva a wifi, mukodik, minden oke, majd kilepek a lakasbol, X ora mulva hazajovok, (bekapcsolva marad a wifi modul, tehat nem kapcsoltam ki), fellep ugyan de nem kap netet (wifi off/on es minden rendben. 5mp, de azert idegesito). Biztosan nem user error, mert telefonokon semmit nem valtoztattam es a gyari tplink fw-vel sem volt ilyen gond korabban sosem (mellesleg, nem is szabalyszeru, azaz, inkabb ugy fogalmaznek, hogy meg csak ketszer volt ra alkalmam tapasztalni, leven, hogy egy napja van csak fent a Gargoyle. Szoval lehet, hogy csak veletlen(?) vagy nem tudom, de ezek megtortentek ma, ketsegtelen)
- speedtest szerint minden oke a sebesseggel, megis olyan furcsasagokat tapasztalok, hogy ingadozna a letoltesi sebesseg; ugyanebbol a bongeszobol, ahol a speedtest jol lefutott, ket kulonbozo fajlt is elkezdtem letolteni sourceforge.net-rol (szerver oldali lassusag kizarva), megis alig docog, 50-60kB/s sebesseggel.
Most vagy nincs szerencsem nekem ezekkel vagy csak sokat problemazok (es olyan dolgokat is eszreveszek, ami talan nem tunne fel elsore azonnal mindenkinek - es hagyjam abba!).
-
SharpSA
veterán
-
nimfas
addikt
válasz
wwenigma #41536 üzenetére
wwenigma
Intruder2k5
raidxKöszi mindenkinek... úgy néz ki lesz belőle valami... csináltam még egy restartot mindkét kütyün és úgy néz ki hogy megy....
szinte...
transmission, ftp kívülről nem elérhető.
Akinek volt ilyen vacka.... igen wwenigma, az a cuccos. Nem lehet a routert DMZ-be tenni valahogy???
Most egyesével irányítgassam az új vacakban is át a portokat.... ne mááááááá
-
vargalex
Topikgazda
válasz
wwenigma #41187 üzenetére
Szia!
Változó. Ami nekem volt DKU-5, ott be kellett kötni a 3,3 V-ot is. Ugyanis az a Nokia Pop-port-ról vette a feszültséget, nem az USB-ről (nyilván így megspórolhattak egy feszültség stabilizátort
). Persze, ha azon nem volt bekötve a 3.3V, semmi nem látszott a képernyőn. Ez így tényleg baud rate hibának tűnik.
Én azt mondom, hogy érdemes putty-al megnézni, mert ott közvetlenül állítható ez, nem kell az eszközkezelőben bíbelődni. -
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
wwenigma #40658 üzenetére
Szia!
Nekem anno szerencsém volt. Kevesebb, mint 10000 Ft-ba került postával együtt (és a posta több volt, mit az összeg fele). Ezért egy bontatlan példányt kaptam.
Most rákerestem az ebay-on: találtam egyet egész jó áron. 39.90 € postával együtt Németországból. Ráadásul akkor gondolom EU adapterrel jön.
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
wwenigma #40425 üzenetére
Szia!
Maga a router azért jóval többet bír.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
wwenigma #40255 üzenetére
Nincs csoda routered. OpenWrt alól bootloaderes firmware felrakása brick-et eredményez (de DD-Wrt alól is szerintem), tehát soros élesztés lesz a vége. Egyszerű a magyarázat: OpenWrt alatt nem írható a bootloader, a feltöltött firmware a flash-ban közvetlenül a bootloader után kerül. Így a bootloader a használt memória területen nem talál valid kernelt.
Egy magyarázat lehet a csodarouterre: még soha nem próbáltál bootloaderes (nem mindegyik az!) gyári firmware-t feltenni OpenWrt-re. De ha szeretnél meggyőződni róla, tedd fel ezt (mondjuk az 1.1.7-es build-em, illetve a trunk OpenWrt nem fogja engedni feltenni LuCI alól, vagy a sysupgrade paranccsal. Csak mtd-vel.).
-
Tamy
őstag
válasz
wwenigma #37025 üzenetére
Eredetileg a másik pendrive-al próbálkoztam, azon három partíció van, kettő ext2-re, a harmadig meg swap-nak formázva, de úgyse jött össze. Úgy is próbáltam már, hogy nem írok be nevet a megosztáshoz de akkor belefagy a mentésbe, csak pörög-pörög. És így még mindig nincs megoldva a másik partíció, amit nem akarok elérni ftp-n. Ha mind a három rubrikából (cifs, ftp, nfs) kiveszem a piát, akkor el se hajlandó menteni, figyelmeztet, hogy valamelyiket jelöljem be.
-
Tamy
őstag
válasz
wwenigma #37023 üzenetére
Ez most nem az a pendrive, ami eddig rajt volt, és amit majd használni is akarok. Ez egy másik, tök üres, egyetlen partícióval, frissen formázva ext2-re, hogy ezzel kísérletezzek. A másik partícióra programok voltak telepítve, így azt nem akarom elérni ftp-n.
Őszintén szólva ezt a share_1 erőltetését sem értem. Eddig úgy volt, hogy beléptem ftp-n, ott voltam a partíció gyökerében, tehát a /mnt/hdd alatt. Ott volt két mappa, azokban kotorászhattam kedvemre, de nem kellett ilyeneket megadnom, hogy ftp://192.168.1.1/share_1, csak simán ftp://192.168.1.1 és kész.
-
Tamy
őstag
válasz
wwenigma #37016 üzenetére
Azért, mert az nem oda csatolja, mint amit megadok neki, illetve nem is akarom mindkét partíciót elérni ftp-n. A többit (CIFS, NFS) meg egyáltalán nem használom. Beállítottam, hogy csatolja fel a /mnt/hdd alá, webes felületen azt is mutatja, aztán ssh-n kiadok egy df parancsot, és kiderül, hogy valahol a felhasználó home-ján belül van. Most már nem tudom megnézni, épp most települt fel az 1.5.8, majd meglátom ezzel mire megyek.
-
Bem Utat
csendes tag
válasz
wwenigma #36953 üzenetére
'tuzfalban allitsatok at a REJECT-et DROP-ra'
Így van, ha nem kap választ a script, akkor megy tovább a következő IP-re. Ha viszont azt mondják neki, hogy 'Itt nem jöhetsz be!', akkor próbálkozik a másik 'ajtón' (azaz porton).
A kívülről is elérhetővé tenni kívánt portok védelmének egyik megoldása az 'eldugás' (pl. a 2222 a 22 helyett). Ez sajnos egyrészt ki-, ill. megtalálható (ha elkezdik végignézni), másrészt visszaüthet, ha pl. egy védett hálózatról kifelé sem engednek akármilyen portra csatlakozni (van ilyen hely), csak - tipikusan - a webezéshez legszükségesebbekre, tehát pl. a 9091 sem érhető el.
A másik, gyakorlatilag bombabiztos módszer a [kopogtatás (portknocking)]. Ilyenkor alapesetben nem látható kívülről a port, csak ha a megfelelő 'kód' vétele után megnyitja a gép.Gondoltam, megemlítem, ha már kívánságműsor van! );-P
-
suste
veterán
válasz
wwenigma #36842 üzenetére
ha normálisan csinálod akkor nem, ez csak annyit csinál, hogy 1 kábelben megy a 2db vezeték, mert mindkét végét Y-ozni kell
tehát csak a plusz kábelt ússza meg az ember, switch portot nemvagy te is erre gondoltál?
mert a 2 gép teljes értékű lanon lesz, mintha 2 külön kábelen lógnának.... -
Zol77
aktív tag
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #36371 üzenetére
Raadasul itt van pl. a Gargoyle firmware, ami szintén szót érdemel. Ha valakit érdekel mukodes kozben ,szivesen adok userpasst a routeremhez vagy pedig itt van egy szimulator de ez joval regebbi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kompakt vízhűtés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Ford topik
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóhifi
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Notebook -Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- iPad Pro 11 hüvelykes( 3. Generációs,2021) wi-fi-cellular 128 Gb sérüléssel
- Google Pixel 9a 128gb - Makulátlan, iPon garancia, akár beszámítással
- Samsung PM9F1 1TB (980 PRO) Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- SK Hynix PC811 2TB NVMe Gen4 SSD! 7000-6500MB/s
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest