- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
nOvOp
senior tag
Igazából ebben kezdő lennék
Openwrt/Lede
Luci Hun Base csomag.
Ezek nekem nem igazán mondanak sokat. Pontosan ezeket hogyan kellene telepíteni? Ezt is be kell tallózni vagy puttyban parancsokat kiadni?Vagy egyszerűbb lenne innen és e szerint feltenni a mentést? Ezt csak taalózni kellene.
Ezek után a szűlői felügyelet már azt hiszem másodlagos, de amúgy csak időkorlátokat szeretnék beállítani.
-
Tamás88
őstag
Na az az egyik legrosszabb ötlet, ugyanis sokszor oda teszi, ahova a legtöbb wifi router sugároz, az pedig galibát tud okozni. A legjobb, ha manuálisan teszi, mert ilyenkor fixen azon a helyen lesz, ahol kevés a sugárzás. Sajnos nekem is volt egy hasonló esetem, mert nekem is a 6-on volt, és sokszor elment a wifi (lehetett látni, de nem lehetett rá csatlakozni, illetve elment a net). Amióta az 1-es csatornára raktam, azóta ritkábban jön elő a hiba, habár kevesebb is lett némileg a sebesség, de az nem gond.
-
twingo16v
tag
Szia!
Wpa psk-wpa psk2, 3-as csatorna, 40MHz.
Nem az eszközök kapcsolódnak le, olyan mindha a router wifi rész kikapcsolódna.
Magyarul nem is találod a wifi hálózatot ha bekövetkezik a wifi lehalás.
Ha a luciban a vezetéknélküli interfacet letiltom, majd megint engedélyezem, pár napig, vagy hétig megint jó. -
xabolcs
őstag
Mukodik a V4-nel a TFTP!
A halozati kabelt az egyik LAN csatlakozoba dugd!
Az IP cimet a 192.168.0.66-ra allitsd!
$ ip addr show dev eno1
2: eno1: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state UP group default qlen 1000
link/ether xx:xx:xx:xx:xx:xx brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
inet 192.168.0.66/24 brd 192.168.0.255 scope global eno1A fajl neve wr1043ndv4_tp_recovery.bin legyen!
A router majd a 192.168.0.86-os IP cimrol jelentkezik be TFTP-zni, de kozben nem valaszol a ping-re.$ sudo dnsmasq --no-daemon --port=0 --enable-tftp --tftp-root=/tmp
dnsmasq: started, version 2.77 DNS disabled
dnsmasq: compile time options: IPv6 GNU-getopt DBus i18n IDN DHCP DHCPv6 no-Lua TFTP conntrack ipset auth DNSSEC loop-detect inotify
dnsmasq-tftp: TFTP root is /tmp
dnsmasq-tftp: file /tmp/wr1043ndv4_tp_recovery.bin not found
dnsmasq-tftp: sent /tmp/wr1043ndv4_tp_recovery.bin to 192.168.0.86Az inditas pedig a szokasos: nyomod a reset / wps gombot, mikozben bekapcsolod a routert. Abbol tudod, hogy sikeres a TFTP inditas, hogy a "szinkronizacio"-s LED bekapcsol.
Az U-Boot verzio pedig: U-Boot 1.1.4 (Jun 7 2016 - 15:56:11)
root@LEDE:~# grep -i u-boot /dev/mtd0
U-Boot 1.1.4 (Jun 7 2016 - 15:56:11)
���u-boot imageroot@LEDE:~# head /proc/cpuinfo
system type : Atheros AR9132 rev 2
machine : TP-LINK TL-WR1043ND
processor : 0
cpu model : MIPS 24Kc V7.4
BogoMIPS : 265.42
wait instruction : yes
microsecond timers : yes
tlb_entries : 16
extra interrupt vector : yes
hardware watchpoint : yes, count: 4, address/irw mask: [0x0ffc, 0x0ffc, 0x0ffb, 0x0ffb] -
krealon
veterán
"TFTP élesztés módszer, működik, ha valami balul sülne el? V2-m is van, de azon úgy látom nincs ilyen."
A 2014.06.13-as es a 2015.09.10-es frissitesben is van boot particio. Ki kellene probalni mindkettot, hogy mukodik-e a TFTP recovery.
Az OpenWRT-s info oldal szerint 1.8-tol mukodnie kene a TFTP-s elesztesnek.
-
-
btz
addikt
Közben Vargalex segítségével kiderült, hogy a problémámat ez okozta:
[ 11.440000] eth1: link down
/sbin/procd: can't load library 'libjson-c.so.2'
[ 11.480000] ath79_wdt: device closed unexpectedly, watchdog timer will not stop!
[ 11.480000] Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init! exitcode=0x00001000
[ 11.480000]Ezt a hibát mutatta sorosan kapcsolódva
Tehát libjson-c.so.2 fájl hiányzott. Hogy miként tudott eltünni azt nemtudom. A reset gomb miért nem reagált azt szintén nemtudom.
Mindegy, a lényeg, hogy működik, köszönet Vargalexnek! -
suste
veterán
az alap openwrt fw nem módosítja a bootloadert (de persze bele lehet piszkálni, hogy írható legyen...)
a bootloader mod azért nem egy egyszerű 0->1 átállításból áll....pár tplink és egyéb routerhez már megcsinálták házilag, de szakértelem és idő kell hozzá...hogy a tplink miért és mikor csinálja meg a támogatást vagy éppen miért és mikor nem, azt nem tudom
biztos arról is megy a matek, hogy a garis meló a több pénzt visz-e el, vagy éppen az újat vásárolók többet hoznak...
de lényegében ha már piszkálja valaki a routert, akkor egy szétszedés + soros portos élesztés sem olyan nagy dolog -
btz
addikt
Itt is van akkor a videó a ledek villogásáról (raktam a videó alá zenét is, hogy ne legyen olyan unalmas, a minőségért bocs, a tabletem ennyit tud).
A videó a bekapcsolástól indul, közben nem nyomtam a routeren semmit.Közben neki áltam a tftpzésnek, természetesen arra sem reagál, akármit csinálok nem történik semmi. Itt a kép a tftp szervert futtató gépről:
Nyomom a resetet, majd áram alá helyezem, de azt a villogásmintát mutatja, mint a videóban látott villogás.
Suste openwrt factory bin fájlt töltöttem le. A filenevet az utasításoknak megfelelően átirtam, de így sem működik, közben már megpróbáltam wr1043v2_tp_recovery.bin és wr1043nv2_tp_recovery.bin és wr1043ndv2_tp_recovery.bin fájlnév váltotazokat is. Egyik sem működik.Megpróbálok egy gyári firmawaret is, hátha azzal sikerül. Ahány féle leírás, annyi félét mondak, arról, hogy vágott gyári firmaware kell vagy jó a sima gyártói oldalról letöltött gyári is?
-
suste
veterán
Suste féle openwrt volt rajta
ha nem flashelted akkor az is van rajta, mert a ROM nem írható/törölhető....factory reset: hagyd bebootolni (1-2perc), utána a resetgombot tartsd nyomva legalább 15mp-ig majd engedd el, ezután újra kell indulnia alaphelyzetben
ha ez nem megy, akkor még mindig ott van a faillsafe... -
Szia!
Összefoglaló, alul, brickelt router újraélesztése...
-
siddis
őstag
Nagyjából így van, mindjárt utánanézek pontosan.. Szóval :
"Először is értsük meg azt, hogy miként dönt a Windows arról, hogy van-e Internet kapcsolat vagy sem. Kezdjük ezzel. Az úgy volt, hogy Windows Vista óta van egy Network Location Awareness (NLA) szolgáltatása a Windows-nak. Ennek a legfontosabb célja az, hogy a Windows és a rajta futó alkalmazások értesülhessenek arról, ha a hálózati közeg megváltozik alattuk és ne kelljen ezért semmit se újraindítani. Például ha az otthoni WiFi hálózatról mobil internetre váltunk, akkor a Windows tűzfalnak illik másként viselkednie (feltételezve azt, hogy az otthoni tűzfal beállításunk megengedőbb mint a mobil internetes kapcsolat esetében). Az NLA szolgáltatásnak van egy olyan Active Probe eleme, ami folyamatosan ellenőrzi azt, hogy van-e Internet kapcsolata a Windows-nak. Ez az Active Probe a következőket ellenőrzi:
Egy HTTP GET kérést küld. Az URL: http://www.msftncsi.com/ncsi.txt
erre az elvárt válasz, vagyis a TXT tartalma: Microsoft NCSI
Standard DNS query-t küld a DNS kiszolgálónak és megpróbálja feloldani a következő A rekordot: dns.msftncsi.com
erre az elvárt válasz: 131.107.255.255"És így tovább, és így tovább, szóval akkor is van hálózati forgalom, ha nincs.. És ez csak egy szolgáltatás a sok közül..
-
TeeJay
félisten
az előtte levő FW-t törölték, abban volt jó pár újítás csak V2-es routeren nem volt Speedboost ezért eltávolították a weblapról. elvileg ez a FW az előbbinek a tökéletesített verziója most már rendes speedboost tudással.
nekem a 2014-es FW is tökéletes amire kell azt bőségesen ellátja -
-
siddis
őstag
Nagyjából x-másodpercenként ping-el egy IP-címet és ha nincsen net (vagy mondjuk nem érhető el a fő router) akkor újraindítja vagy az interfészt vagy magát a routert is akár, de voltaképpen openWRT alatt akármilyen script-et írhatsz magadnak, amit időzítetten futtathatsz, vagyis végeredményben a watchcat sem kellhet feltétlenül..
-
Nem a "gyakori adatáramlással" van a probléma, hanem az egy időben történő több párhuzamos írási / olvasási művelettel, ez az, amit a flash memóriák nem nagyon szeretnek, és könnyebben összeomlik rajtuk a filerendszer, mint egy HDD-n. Mert ugye azt mondtad, hogy több kamera stream-el rá egy időben... Mellesleg lehet, hogy az OpenWrt segítene ezen is, mivel az ext4 egy lényegesen gyorsabb filerendszer mint a jelenleg gyári fw-vel használt FAT/FAT32/NTFS, és ezáltal talán jobban is bírná a terhelést. Bár az ideális megoldás továbbra is a HDD lenne.
-
Ezen túl sok ötletelnivaló nincs, lehet a gyári fw így működik, mert így írták meg, ha elveszti a kapcsolatot, akkor nem is próbálja újra felépíteni azt. De az is lehet, hogy megpróbálja 2x-3x, aztán ha nem sikerül, akkor befejezi a próbálkozást. De teljesen mindegy is, mert úgysem tudsz belenyúlni, tehát amit tenni tudsz, hogy megírod a gondod a tp-link supportnak, hátha változtatnak rajta. De nagyon ne áld bele magad azért...
Ja, ötlet még, hogy akkor együtt kapcsold ki, és be is, mindkét routert.
-
-
Az SSD azért már más kategória, jóval stabilabb rendszer mint egy SD kártya, amennyiben nem torrentezel a routeren, úgy szerintem azzal nem lehet probléma. Volt ismerős aki rákötötte routerre, bár Ő intenzíven torrentezett rajta, fél év alatt hármat vitt vissza garanciába.
-
-
-
-
-
-
-
426os
őstag
Ez sem hátrány, bár ideális esetben félévente egyszer látom csak, szóval tökmindegy.
Viszont lecsúsztam a jóáras v2-ről és 9-10k-nál többet nem szeretnék költeni routerre, márpedig a V2-esek 10k-n felül vannak, V1-est pedig olcsóbban is tudok venni. A V1-es kitudja szolgálni azt az igényt, amit írtam? AP módban gigabites net kiszórása wifin 100Mb+ sebességgel (jó lenne, ha kb 200 meglenne, a körülmények ideálisnak mondhatók hozzá, 741nd-vel megvan 90Mb). Ezen felül semmilyen extrára nincs szükségem. -
_X10Dead_
aktív tag
Köszönöm a segítséget.
Úgy néz ki megoldódott a dolog.
A megoldás meg hogyazaq34fgdf6>#&>#@ !!!!Szoval, talan masnak is tanulsagos:
A lucy (szamomra) eleg furcsan viselkedik. Egyfajta default set-et tartalmazott a kapcsolok/beallitasok tekinteteben. Ez ugye elso korben nem okozott gondot, szepen ragtam magam keresztul a rendszeren.
Azonban volt nehany dolog, amit az elso inditas utan at akartam allitani. Mar ekkor furcsalottam, hogy a kulonbozo check-boxok stb "nem tartjak meg" a korabbi ertekeimet, szoval nem a tenyleges config alapjan toltodtek fel, hanem visszaalltak a default ertekekre. Amit kellett, ujra atallitottam es nyomtam egy save/apply-t.A parameterek valtoztatasa es az ezt koveto config file-ok vizsgalata soran kiderult, hogy ezek nalam nem mentek szinkronban.
A problemat vegul-is az okozta, hogy a fenti viselkedes nem csak azon a lapon volt jellemzo, amit piszkaltam, hanem a wifi lap osszes fulen egyszerre.
Vagyis a megoldashoz vegig kellett menni az eszkoz es az interfesz osszes fulen es "nullarol" beallitgatni mindent, meg akkor is, ha latszolag rendben voltak a dolgok.Illetve a "mentes es alkalmazas" gomb nyomkodasat hasonlo esetben keruljetek, mivel nem latszik, hogy mi modosult valojaban. Az enyemhez hasonlo viselkedes eseten maradjatok a sima mentesnel es a kulon utemu alkalmazasnal, igy az ervenyesites elott meg at lehet futni, hogy valoban az tortenik-e, amit szerettetek volna.
-
_X10Dead_
aktív tag
Igen, jol latod, azonosit, majd helyi keresre kirugja.
A gond csak az, hogy en nem kertem ilyet. Ezert gondoltam arra, hogy hatha valami beakadt, es a MAC filtering kavar be valahogy.
De ugy tunik, ugyanaz a szitu akar fel van toltve a lista, akar nem. Akar be van kapcsolva a szures, akar nem.
A DHCP-t mar kinomban piszkaltam, hatha valami gyoker kulso munkajanak "koszonheto" ez a viselkedes, mivel nagyon hasonlit a sima WPA-as deauthentication attack-hoz... -
Ez lehet, csak Ő egy órával korábban már kapott egy ilyet is...
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_55558-55558.html -
Nnobi
tag
Köszi egy pár alapfogalommal tisztában vagyok. azért kérdeztem csak, mert amikor vettem egy jel erősítőt simán megadtam neki a hálózatot és beállította magát. most a router is wifin kapná a netet és így gondolom annak is fix ip cimet kellene adnom, de utána olvasok egy kicsit és reméljük megoldódik a dolog.
Köszi azért
-
Gyári firmware sosem fog LAN porton kifelé kommunikálni...
Én nem tudok screenshot-ot adni, mert nem használok OpenWrt-t! Ha másképpen nem, akkor az /etc/config/network file-ban be tudod állítani!
config interface 'lan'
option gateway '192.168.0.1'De ITT találsz leírást DHCP-s megvalósításról!
-
btz
addikt
-
|AP|
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest