- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
woodworm
veterán
A v1 esetén minden szempontból előnyösebb volt az openwrt, mint a gyári, stabilitás, wifi, sebesség, mind mellette szól. A tplink felületen nincs dedikált ap mód, csak manuálisan, a dhcp kikapcsolásával tudod beállítani, lan-lan csatlakozással. Így pedig vesztesz egy portot. Ellenben openwrt esetén beállítható 5 portos switchnek, nemrég linkeltem a leírást.
-
Sakab
senior tag
Most teljesen kikapcsoltam a tüzfalat, nem csak átengedtem az adott programot és már ez a hiba üzenet jön:
Tue Mar 21 19:24:09 2017 OpenVPN 2.4.0 x86_64-w64-mingw32 [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [PKCS11] [AEAD] built on Jan 31 2017
Tue Mar 21 19:24:09 2017 Windows version 6.1 (Windows 7) 64bit
Tue Mar 21 19:24:09 2017 library versions: OpenSSL 1.0.2k 26 Jan 2017, LZO 2.09
Tue Mar 21 19:24:09 2017 MANAGEMENT: TCP Socket listening on [AF_INET]127.0.0.1:25340
Tue Mar 21 19:24:09 2017 Need hold release from management interface, waiting...
Tue Mar 21 19:24:10 2017 MANAGEMENT: Client connected from [AF_INET]127.0.0.1:25340
Tue Mar 21 19:24:10 2017 MANAGEMENT: CMD 'state on'
Tue Mar 21 19:24:10 2017 MANAGEMENT: CMD 'log all on'
Tue Mar 21 19:24:10 2017 MANAGEMENT: CMD 'hold off'
Tue Mar 21 19:24:10 2017 MANAGEMENT: CMD 'hold release'
Tue Mar 21 19:24:12 2017 MANAGEMENT: >STATE:1490120652,RESOLVE,,,,,,
Tue Mar 21 19:24:12 2017 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]ip cimem:1194
Tue Mar 21 19:24:12 2017 Socket Buffers: R=[8192->8192] S=[8192->8192]
Tue Mar 21 19:24:12 2017 UDP link local (bound): [AF_INET][undef]:1194
Tue Mar 21 19:24:12 2017 UDP link remote: [AF_INET]ip cimem:1194
Tue Mar 21 19:24:12 2017 MANAGEMENT: >STATE:1490120652,WAIT,,,,,,
Tue Mar 21 19:24:12 2017 read UDP: Connection reset by peer (WSAECONNRESET) (code=10054)
Tue Mar 21 19:24:14 2017 read UDP: Connection reset by peer (WSAECONNRESET) (code=10054)
Tue Mar 21 19:24:18 2017 read UDP: Connection reset by peer (WSAECONNRESET) (code=10054) -
CheGhost
aktív tag
Helló!
Úgy érzem kapkodsz, és nem gondolod végig a dolgokat.
Ha kapsz egy hibaüzenetet, akkor próbáld értelmezni. Ha le van írva pl. hogy windows-os elérési útnál ne csak sima \-t használj, hanem kettőt, akkor tégy úgy. Ha a leírás szerint át kell másolni a fájlokat, akkor az összeset, amit kér másold át.
Sok adat beillesztésére én vagy valamelyik a kódos formázást használnám, vagy egy külső web-helyet (pl. pastebin.com). Így nem lenne benne smile, ami az értelmezést zavarja.Érdekességképpen megjegyezném, hogy én a cliens fájlokat
build-key-pkcs12 my-client
helyett csak simabuild-key my-client
paranccsal szoktam generálni. (Ha jól emlékszem, a pkcs12 kevesebb fájlt hoz létre, mivel összevon párat. De csak régebben néztem utána.)Lehet, rosszul gondolom, de a kulcsgenerálás közben ne birizgáld a kimeneti mappákat, csak miután befejezte a munkát (openvpn, ill. easy-rsa mappák). Tehát ne törölj, módosítsd, és még csak meg se nyisd a kimeneti fájlokat.
-
Sakab
senior tag
Megvan mi a hiba...keresi a /etc/easy-rsa/keys/index.txt et. Ezt szerintem véletlen letöröltem, mert emlékszem, h még valamikor ott volt, de most nincs ott. És amig nincs meg az index.txt addig nem is tudom legenerálni a kért kulcsokat.
Próbáltam újra telepíteni ezzel: opkg install openvpn-easy-rsa de nem történt semmi változás, nem került elő az index.txt :/
Próbáltam úgy is, hogy az összes mappából letöröltem a kulcsokat mondom majd hát ha segít, de semmi eddig... -
Sakab
senior tag
Próba képpen az egyetlen ca.crt-t átneveztem erre: my-client.crt
Igy már végre már próbál csatlakozni, de ezt irja:
Mon Mar 20 20:51:11 2017 OpenVPN 2.4.0 x86_64-w64-mingw32 [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [PKCS11] [AEAD] built on Jan 31 2017
Mon Mar 20 20:51:11 2017 Windows version 6.1 (Windows 7) 64bit
Mon Mar 20 20:51:11 2017 library versions: OpenSSL 1.0.2k 26 Jan 2017, LZO 2.09
Enter Management Password:
Mon Mar 20 20:51:11 2017 MANAGEMENT: TCP Socket listening on [AF_INET]127.0.0.1:25340
Mon Mar 20 20:51:11 2017 Need hold release from management interface, waiting...
Mon Mar 20 20:51:11 2017 MANAGEMENT: Client connected from [AF_INET]127.0.0.1:25340
Mon Mar 20 20:51:12 2017 MANAGEMENT: CMD 'state on'
Mon Mar 20 20:51:12 2017 MANAGEMENT: CMD 'log all on'
Mon Mar 20 20:51:12 2017 MANAGEMENT: CMD 'hold off'
Mon Mar 20 20:51:12 2017 MANAGEMENT: CMD 'hold release'
Mon Mar 20 20:51:12 2017 OpenSSL: error:0B080074:x509 certificate routines:X509_check_private_key:key values mismatch
Mon Mar 20 20:51:12 2017 Cannot load private key file C:/Users/Sakab/OpenVPN/config/my-client.key
Mon Mar 20 20:51:12 2017 SIGUSR1[soft,private-key-password-failure] received, process restarting
Mon Mar 20 20:51:12 2017 MANAGEMENT: >STATE:1490039472,RECONNECTING,private-key-password-failure,,,,,
Mon Mar 20 20:51:12 2017 Restart pause, 5 second(s) -
suste
veterán
ha megnézed a csomagokat, akkor láthatod, hogy akkor még sima openvpn csomag volt: http://vargalex.uw.hu/
-
Headless
őstag
Teszteléshez mint írja, az oldal is traceroute-ot kell alkalmazni, de ahhoz kell egy kliens amiről tudsz tesztelni. De ez többrétű, mert egyszer tesztelned kell hogy ddns, fix ip jó-e tűzfal szabályod jó e. Képeket mobilról nem fogom átnézni. De tényleg nincs mit mondanom tesztelned kell élőben pl mobilnetről. De mint később is írom telefonnal nem tudsz közvetlen tap-ot tesztelni.
De amúgy milyen eszközzel akarod használni? Mert a tap konfig driver hijján telefonon nem fog működni. Hátránya a tun-nak a magasabb szintű kommunikáció level-3 míg a tap az level-2. Amit te érezni fogsz az a broadcast hiánya, de az nem igaz hogy a samba nem megy tun-al (ezt a te általad linkelt leírásban elírták.). Ip címről ugyanúgy el fogsz érni mindent.
De mi lenne ha a leírást követnéd? Senki nem írtilyet hogy be kell kattintani a tap adaptert a lan-hoz. Csinálj egy factory resetet és kövesd a leírást és én tun verziót javaslom.
-
Headless
őstag
Nem, és lehet nem is lesz jó mert ha az openvpn csomagot kell telepíteni, akkor nem fogja felismerni, hogy telepítve van, mert később a csomag neve openvpn-openssl-re lett változtatva.
Tegyük fel, hogy jó, akkor 9092-es felületen belépsz. Setup/vpn felület, majd ott kell beállítani ( 1 gombnyomás +fél óra kulcsgenerálás.)
-
Headless
őstag
Tudom vargalex fw-d van, de mi lenne, ha kipróbálnád a létrehozó oldalunkat, ami megcsinálja a szervert. [link], letöltöd a legfrissebb basic.tar. gz-t majd lucin mentések visszatöltésénel felrakod majd routerip: 9092-es porton eléred. Szerk: ez TUN szervert fog létrehozni.
Vagy valami hivatalosabb leírást használnál openwrt wikiről. Pl: [link]
Mindkét esetben törölném a dolgokat, amiket eddig próbáltál/ mókoltál.
-
CheGhost
aktív tag
Helló!
Az alábbi oldal lehet, hogy néhány kérdésre választ ad,
kis magyarázatot is írnak a lépésekhez.
OpenVPN Setup Guide for Beginners -
Sakab
senior tag
Na közben találtam egy TUN-t.
Package name Version kmod-tun 3.2.9-1
Ezt feltelepítettem a csomagok közül újra indítottam, de ezt irja:root@OpenWrt:~# /usr/sbin/openvpn --mktun --dev tap0
Wed Mar 8 23:25:51 2017 Note: Cannot open TUN/TAP dev /dev/net/tun: No such file or directory (errno=2)
Wed Mar 8 23:25:51 2017 Cannot ioctl TUNSETPERSIST(1) tap0: Bad file descriptor (errno=9)
Wed Mar 8 23:25:51 2017 ExitingPedig telepítés elött leállítottam az openvpn-t (/etc/init.d/openvpn stop)
-
Sakab
senior tag
Na megvan az összes file, bemásolva a helyére
Most ugye az jönne, h:
6. létre kell hozni a tap0 eszközt. Ennek két módja van:/usr/sbin/openvpn --mktun --dev tap0
Wed Mar 8 17:41:22 2017 Note: Cannot open TUN/TAP dev /dev/net/tun: No such file or directory (errno=2)
Wed Mar 8 17:41:22 2017 Cannot ioctl TUNSETPERSIST(1) tap0: Bad file descriptor (errno=9)
Wed Mar 8 17:41:22 2017 Exiting
root@OpenWrt:~# /etc/init.d/openvpn startAzért kíváncsiság kedvéért elindítottam, elindult hiba nélkül. Viszont amikor azt kéri, h:
7. a létrehozott tap0 eszközt hozzá kell adni a br-lan hídhoz
LuCI-ból Network / Interfaces / LAN / Edit / Physical Settings alatt a
Ethernet Adapter: "tap0" (lan) mellé be kell tenni egy pipát és Save & Apply
Nekem nincs tap0-ám
[link] -
Sakab
senior tag
Úgynézki meg van, igazából csak a szemem szúrta ki
már generálja végeredménytmeg majd meglátjuk
Create the certificates
If you are creating an OpenVPN server (either type), you must create security certificates using the instructions below. If you are using OpenVPN as a client, the required certificates should have been provided with your configuration details.
build-ca
build-dh
build-key-server my-server
build-key-pkcs12 my-client -
Headless
őstag
Beállítod, hogy mit szeretnél letölteni, és azokat letölti automatikusan, sorozatokhoz a legjobb, de én már bevállalom azt a pár feles torrentet, ami néha felkerül, így filmeket is az szedi le.
-
Headless
őstag
az oké hogy 14692-őn szeretéd elérni, de a transmissionban gondolom nem ez van beállítva...
Meg a transmission hol fut a routeren? Ha igen akkor ide viszont Rule kell nem redirection.
Ha a NAS-on akkor az ip címe is kell a nas-nak, hogy hova továbbítsa. És ha helyi hálón 9091-en éred el akkor target portnak azt kell megadni nem a 14692-őt vagy mit.
-
Headless
őstag
akkor hiába forwardolgatsz portot ígyse-úgyse fog menni, addig, amíg nincs publikus ip-d...
Digi telefon, leordítod a fejüket, azt délutánra van publikus ip-d...
Mint korábban írtam, az utolsó bekezdésemben, sosem fogom megérteni, honnan szedik az emberek ezt a marhaságot, hogy emiatt nem megy letöltés/feltöltés... Csupán annyi a hátrány, hogy csak aktív peerekhez tudsz csatlakozni, nyilván ebből kevesebb van, több idő, kell hogy beinduljon a letöltés/feltöltés. De ettől még mennie kell.
SZERK: Biztos, hogy eddig publikus ip-d volt... Ha eltudtad érni.
-
Sakab
senior tag
Na felhívtam a digit mondták, hogy tudnak beállítani publikus IP címet. Délutánra meg is lesz, bár ezzel nem tudom mit érek el mivel lesz jobb
visztont azt nem értem, hogy eddig NOip-s domainről eltudtam érni itthon a NAS-t. Mondjuk most pont nem mert 2 napja az is baszkódik valamiért, de működött pedig nem volt publikus IPm akkor se.
-
Headless
őstag
Nem szabály, hanem átirányítás kell neked.
Másrészt ne a beépített ellenőrzőt nézd, hanem valami online portcheckert.
Harmadrészt wan ip megegyezik a router és egy online ip ellenőrző oldalon? Ha nem, akkor telefonálj, a szolgáltatóhoz, hogy publikus ip-t szeretnél.
Ezt meg sosem fogom megérteni honnan szedik az emberek, attól még, hogy nem vagy aktív tudsz fel/letölteni. Csupán annyi a korlátozás, hogy passzív peerekhez nem tudsz kapcsolódni.
-
Sakab
senior tag
Illetve ha már neki kezdek akkor lenne még egy gyors kérdésem. Amióta megvan a NAS azóta kínlódok vele mert valamiért mindig bedöglik és kezdhetem előről a hiba kisakkozását.
Szóval próbálnék egy portot nyitni a NASon futtatott Transmission-nak. Ha magába a programba nyomok rá, h test sose volt még olyan, hogy azt írta volna ki h OKÉ nyitva mindig azt írta, hogy zárva, de hol működött hol nem. Most pl megint nem működik, se le se fel nem tölt semmit. Szóval hivatalosan protokolszerűen a Vargalex féle FW-vel,mi módon tudon tudok portot nyitni? Jelenleg így néz ki: -
wwenigma
Jómunkásember
Arrol beszelek hogy ha egy modi meglatja azt amit tárgyalsz akkor te kapsz egy 1-2 napos pihit. Nem beszelunk ilyenről és kész. Mindenki linux disztrókat seedel amugy. Ennyi. Érthető? Neked akarok jot, hogy ne kapj büntit, nem álszentség..
vargalex: igen, a mai napig morgok hogy akkor nem tudtam en is beszerezni, mostanra meg elkapott a válság.
-
Rosszul csinálod...
A torrent oldalakon legelöl a legfelkapottabb cuccok vannak. PL: Cry 3, Tomb Raider, STB...
Ezek aztán idővel eltűnnek, illetve annyian lesznek rajtuk, hogy tőled már a franc se fogja tölteni.
A másik, hogy ellenőrizd le, hogy aktív vagy és ennek is lásson a tracker.
Arányt gyűjteni kizárólag a következő kategóriát javaslom, azt mindig töltik....
P betűvel kezdődik és Orno-ra végződik, így megfogalmazva pedig még ***** sem kell -
nimfas
addikt
Hát... én nem húzgálom le a winyót.... ha film nézésre gondoltál akkor a router tudja a miniDLNA-t ha a tv-d is tudja akkor simán megy a lejátszás a tv-n... nekem egy médialejátszó van rákötve a tv-re és az van a routerre dugva, így azon keresztül megy a filmezés.
Mióta megvan vinyó... 2 éve azóta folyamatosan megy, először a routerre volt dugva USB-n keresztül, majd kikerült a házából és azóta 24/7-ben a GoFlexNet-be van beleállítva... Vargalex-nek még régebben megy így egy vinyója....
Pendrive-om már ment tönkre.... nem is erre tervezték.... ahogy az SSD-t sem :-)
-
nimfas
addikt
Legjobb tudásom szerint (Regisztrált:7 éve 43 hete) :-P az a szabály, hogy vagy 1.0-ás arányig töltsd vissza... vagy ha nem töltik tőled akkor is 1 hétig legyen a seed-elt cuccok közt.
Én belőttem a klienst 1,6-os arányra... oszt jónapot... ha kész akkor leállítja... időnként megnézem a listát az "Aktivitás" menüben a nevem mellett és ott is látod hogy melyiket kell seed-elni még.
Én is azt javaslom, hogy egy 2,5-es mobil wincsit tolj a routerre... azzal 1,2 MByte/s a letöltés, a feltöltés pedig nem terheli annyira a routert.
Üdv.
G. -
Akkor lefelé haladva... Cache Size legyen 0, Speed Limit Down 1024, Open File Limit 8, Peer Limit Global 10, Peer Limit Per Torrent 10, Download Queue Size 1. Indulásnak Pendrive-al ezt ajánlom, aztán majd meglátod, hogy ezzel stabil marad-e, esetleg emelhető-e, stb... Az ott megadott default értékek HDD-hez vannak optimalizálva, a pen hiába bír 6MB/sec írást, de a párhuzamos írást több szálon nagyon nem bírja, nem erre van kitalálva ugyanis!
-
Az én tippem az, hogy a pendrive nem bírja a sok szálú írást, emiatt a routeren bazinagy lett a terhelés (CPU Load) és ettől dobja el magát... Megoldásként a transmission-ben a kapcsolatok számát és a sebességet is lényegesen jobban korlátozni kellene, vagy pedig HDD-t kellene használni, ha van rá lehetőséged!
-
doberman
senior tag
ez volt már? ...- transmission web GUI transadmin/pass123 felhasználónév/jelszó párossal érhető el,... forrás: Vargalex blog
egyébként böngésző cache-ek töröl... Opera kipróbál...
-
-
-
Mert olyan mappa, hogy /dev/sda2 nem létezik, és nem is létezhet a routeren, a /dev/sda2 ugyanis egy partíciót jelöl a /dev/sda eszközön, ami esetedben egy pendrive! Linux alatt közvetlenül egy partíciót nem tudsz elérni, azt előbb valahova fel kell mountolni, egy létező mappába, és azt a mappát tudod majd utána írni! vargalex firmware-jében ez a mappa az /mnt, vagyis a formázó felület ide mountolja automatikusan a pendrive-odat, és beállítja a transmission letöltési célt is (/mnt/transmission), amivel szintén nincsen semmi dolgod! Ezen automatikus mountolást követően ha bármit a pendrive-ra akarsz menteni, vagy bármit ott keresel, akkor azt mindenképpen az /mnt mappa alatt kell tedd, mert ott látható a pendrive tartalma!
Javaslom, hogy most ezek tudatában fuss neki még egyszer, remélhetőleg utoljára, és ha közben valamiről úgy érzed, hogy nem jó, akkor kérdezz inkább, mielőtt megerőszakolod valami újabb butasággal a firmware-t!
A hibára visszatérve, nem egyedi eset, ez mindenkénél ugyanígy előjönne, aki hülyeséget (eszköznevet) akar beírni a transmission konfigba letöltési célként!
-
Mármint az fw a bugos? Értem! Nem, egyébként nem jött ki új, mindenki így használja jobb híján! Alex így csapta össze 1-2 év alatt, ez van! Persze az eszedbe sem jut, hogy faszságokat írsz, meg akarsz beállítani, de az fw bug-os, az már biztos.. Gratula!
Majd szólj, ha sikerült az /mnt/transmission helyett a /dev/sda2 mappába letöltened! Arra én is kíváncsi leszek...
Ha végképp nem jön össze, akkor meg esetleg kérdezd meg, hogy mit ronthatsz el, biztosan lesz aki tud segíteni! Persze amennyiben nem zártad még ki 1000%-ig, a saját tévedésed lehetőségét...
-
raidx
őstag
A pontos megoldás kamerafüggő, vagyis milyen szoftvert adnak hozzá.
Általában van lehetőség úgynevezett riasztás beállítására ami azt jelenti, hogy a figyelt területen mozgás van. a szoftver beállítástól és tudástól függően akár SMS riasztást is tud küldeni.
Ha folyamatos megfigyelést akarsz, Pendrive helyett célszerűbb egy HDD alkalmazása szintén a routerre dugva. Pontosabbat a kamera és hozzá való program ismeretébe lehet mondani. -
vargalex
Topikgazda
Hi!
Az IP kamerának nincs köze az USB-hez, így router által támogatás sem szükséges hozzá, mivel LAN-on, vagy WiFi-n csatlakozik. Router oldalról legfeljebb annyi kellhet, hogy fut egy ftp (vagy samba) server, amin keresztül fel tudja tölteni a képeket/videokat a kamera. Ez pedig adott.
-
-
-
Éppenséggel megoldható, ha működik az SSH, akkor WinSCP-vel fel tudod másolni a /tmp-be, vagy pedig indítasz egy http fileserver-t a gépeden, és akkor ugyanúgy le tudod szedni onnan wget-el, IP alapján...
vargalex build-ben rengeteg minden bele van integrálva, amit természetesen ha nem akarsz használni, akkor nem kapcsolod be, és akkor nem eszik erőforrást, de jó a tudat, hogy minden rendelkezésre áll! Az egy olyan fw, ami az itteni társaság hónapok alatt összegyűjtött kívánságait tartalmazza!
-
sziada5925
aktív tag
Szia!
Diginél is van többféle, attól függ, hogy melyik szolgáltatót vette meg az adott területen. Ha eddig is pppoe-n használtad, akkor mennie kellene. Én is használtam ilyen firmware-t, beállítások után kiadtad a reboot parancsot? Csak utána csatlakozik a netre, legalábbis nálam utána jó volt.
Ahogy írták előttem, szerintem is tegyél fel másik firmware-t, itt van Intruder2k5 írása, szerintem ez alapján egyszerűen fel tudsz rakni másmilyet is. -
-
Sakab
senior tag
Bemásolom az egész configot hátha ez segít:
root@OpenWrt:~# vi /etc/config/network
option 'netmask' '255.255.255.0'config 'interface' 'wan'
option 'ifname' 'eth0.2'
option 'proto' 'pppoe'
option 'username' 'felhaszn'
option 'password' 'jelszo'config 'switch'
option 'name' 'rtl8366rb'
option 'reset' '1'
option 'enable_vlan' '1'config 'switch_vlan'
option 'device' 'rtl8366rb'
option 'vlan' '1'
option 'ports' '1 2 3 4 5t'config 'switch_vlan'
option 'device' 'rtl8366rb'
option 'vlan' '2'
option 'ports' '0 5t'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Battlefield 6
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Spórolós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Be Quiet! Pure Rock Pro 3 univerzális CPU hűtő (3év gari van rá 1x volt ki probálva )
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest