- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
LógaGéza #48386 üzenetére
Csak XP-vel próbáltam, de jelenleg még az sem sikerült, a dolog legnagyobb akadálya az, hogy ez most úgy működik, hogy a teljes iso file-t áttölti a gépre boot előtt, és ugyebár az XP telepítő is már 700MB! Jelenleg a Hiren's CD a legnagyobb benne, ~190MB, ezt még ~2 perc alatt áttolja, és a memória is elég rá, de nagyobb cuccokhoz már más megoldás kell! Oda szét kell buherálni az iso-t, és NFS megosztásra tenni, meg hasonlók, ami jóval nagyobb macera...
doberman, szívesen!
poli27, igen, már jó múltkor regeltem, és használom is lassan két hónapja! A legszívesebben átvinném a fórumomat is, mert 2GB reklámmentes tárhely van a jelenlegi 500MB helyett, ahol még AdBlock is kell, de a freeweb miatt 1x már költöztem, még egyszer nem akarok nekiállni, marad ott, ahol van!
-
suste
veterán
válasz
LógaGéza #47920 üzenetére
mi nem publikus?
felmész az openwrt.org -ra, és a wikiben megkeresed az openwrt buildroot -ot, ami pont az fw építésről szól
poli27 és mások is így csinálnak saját verziót
nagyon le van egyszerűsítve a folyamat, ha kicsit isközel áll hozzád a számtech, akkor menni fog, legfeljebb kicsit több időt kell rászánnod
viszont azt raksz az fw-dbe amit akarsz -
suste
veterán
válasz
LógaGéza #47918 üzenetére
-újabb openwrt-re épül (pl ipv6 is benne van alapból)
-újabbak a benne lévő szolgáltatások (pl transmission 2.82)
minden csomag megnőtt így kellett a hely, ezért:
-nincsen ntfs támogatás (ntfs-sel csak a szívás van)
-nincsen uShare (felesleges, mert ott a minidlna)nagyvonalakban ennyi
-
suste
veterán
válasz
LógaGéza #47836 üzenetére
persze hogy a switch móddal keveredik meg, mert router üzemmódban a vendég a NAT-olt WAN-hoz van irányítva, és a WAN meg eltűnik a switch-nél
a megoldás az, hogy a NAT-ot a LAN-ra kell beállítani (álcázás és MSS clamping pipa), ahogy vargalex nagyon jól le is írta.... -
suste
veterán
válasz
LógaGéza #47833 üzenetére
1: hardreset
2: linkem szerint megcsinálod a switch-et (vagy megkeresed az idézett vargalex hozzászólást, mert pont innen van, és abban képek is vannak)
3: vargalex link szerint megcsinálod a 2. verziót, amikor már a switch állapot utáni beállítás kellígy működnie kell, ezt többen kipróbáltuk!
mostani állapotot ahol tartasz, azt nem ismerem, így nem tudom hol rontottad el
talán DNS probléma lesz, vagy a NAT-olást nem állítottad be jólszerintem inkább kezd előről....
-
-
-
suste
veterán
válasz
LógaGéza #44788 üzenetére
nem, a pc csak azért kellett volna, hogy kábelen csatlakozva tudjad beállítani a dolgokat, és csak a végén lett volna belőve a wifi szórás
de mint alex rávilágított, így se menne simán, mert az atheros chipset ezt nem tudja lekezelni alapból, csak ezzel a relayd-del
ja! pötyögés helyett ott a lucis beállítás is -
suste
veterán
válasz
LógaGéza #44784 üzenetére
az lenne a tuti megoldás, ha a WWAN interfésről átraknád a kliens wifit a LAN-ra
vagy meg kéne fordítani, hogy reset után nem a keresés gombbal csatlakozol az A-hoz, hanem:
1: vezetéken csatlakozol egy pc-vel, amin beállitasz fix IP-t (192.168.1.11), belépsz luciba
2: LAN interfészt hagyod statikus IP-n, de átállítod az IP-t (192.1681.10), ismét belépsz luciba de már az új cimen (192.168.1.10)
3: a meglévő wifit állítod át KLIENS módba, és így csatlakozol az A-ra, és így az egyből a LAN interfészen lenne, így kellene lennie a PC-n netnekremélem nem kavarodom már bele én is
-
vargalex
Topikgazda
válasz
LógaGéza #44784 üzenetére
Szia!
Most a B router Wifi-n, vagy kábelen csatlakozik az első routerhez? Ha wifi-n, akkor csak relayd-vel tudod megoldani, hogy azonos tartományban legyenek és a B routerre csatlakozott kliensek DHCP kéréseit is az A router válaszolja meg. Mert így alapból azért kapnak 169.x.x.x IP-t a gépek (igazából nem kapnak, ezt a Windows adja), mert nem kapnak a DHCP kérésre választ (ugyanis a LAN interface-n tiltottad).
Szóval, ha a két router wifi-n csatlakozik, akkor a switch-re állítás előtt ezt csináld meg. Aztán, ha már megy rendesen, akkor lehet azzal foglalkozni, hogy a WAN port is LAN legyen.
-
suste
veterán
válasz
LógaGéza #44778 üzenetére
na, csak most vettem észre, hogy amikor csatlakozol wifin a B-vel az A-ra, akkor nem írtad hogy ott milyen interfész jött létre, és az mihez van állítva a tűzfalban
pedig pont ezt is írtam, hogy tuti itt rontod eltehát azért nem jön össze neked, mert wifin öszehozod B-t A-val, és ekkor egy teljesen külön interfész jön létre (elvileg WWAN), ami szépen kapcsolódik is aaz A routerhez, kap IP-t
utána letörlöd a WAN-t, átállítod a LAN-t DHCP-re, de ettől még a WWAN interfész nem lesz a LAN-on
írd le milyen interfészeid vannak, és mi van hozzájuk kötve a fizikai résznél -
suste
veterán
válasz
LógaGéza #44781 üzenetére
akkor próbáld meg azt, hogy ne rakd át DHCP-re a LAN interfészt, hanem hagyd statikuson, IP legyen az amit amúgy is megkapott az A-tól (192.168.1.101), maszk: 255.255.255.0, átjáró: 192.168.1.1,
és ugyan ott az interfész fülön alul a DHCP szórást pedig tiltsd le
a WAN interfészt pedig ne töröld le, hagyd meg egyelőre -
suste
veterán
válasz
LógaGéza #44778 üzenetére
amikor megjelenik az A router menüjében, akkor ott milyen IP-t kap a B?
amit kap IP-t azon próbálod elérni a B switch menüjét?
pl
A=192.168.1.1
B=192.168.1.18
akkor az A routerre csatlakozva a böngészőbe: 192.168.1.18Ha bedugod a kábeles kliensedet a B switch-be, akkor milyen IP-kap (pl:192.168.1.19)?
-
suste
veterán
válasz
LógaGéza #44771 üzenetére
azt lenne jó tudni, hogy pontosan milyen sorrendben csinálod a dolgokat
1. hosszú reset, alaphelyzet
2. felcsatlakozol wifivel a másik routerre
3. megcsinálod az 5portos switchet a linkelt vargalex-es leírás alapján idevágó része szerint
itt figyelj, hogy a wifi csatlakozásnál létrejött kapcsolatot ne nyírd ki (ha jól tudom WWAN interfész keletkezik és a WAN-hoz fan konfigolva a tűzfalban, ezért figyelni kell ha ki akarod szedni a WAN portot)
szóval valahol itt hasalsz el szerintem
a lényeg, hogy meg kell hagyni a wifis csatlakozást, és mindennek a LAN alatt kell lennie
csak akkor tudnék biztosat mondani a pontos beállításra, ha látnám mi hogyan alakul, de én nem így használom.... -
-
-
válasz
LógaGéza #44756 üzenetére
Ha van a hálózatban egy másik router, amiben fut a DHCP szerver, akkor majd fog kapni IP címet a routered, és el fogod érni!
De szerintem ne állítsd DHCP-re, hanem állítsd 192.168.1.254-re, vagy ha más alhálózatod van, akkor abba 254-es véggel! Így mindig tudni fogod a címet, nem kell majd nyomoznod, hogy aktuálisan mit kapott!
-
LógaGéza
veterán
válasz
LógaGéza #44509 üzenetére
Még mindig nem sikerült negcsinálnom...
Ha ezt a leírást követve átállítom a LANt DHCPre, akkor megszünik a kapcsolat, és nem férek hozzá a routerhez többet.
Csak a reset segít. -
suste
veterán
válasz
LógaGéza #44507 üzenetére
gondolom a 2. openwrt-s routert "Router" üzemmódban használod (WAN+LAN), így aki az 1-esen van az a 2-es hezképest a tűzfalon kívül van, így csak a forwardolgatás, tűzfal mókolgatással megy amit akarsz
ha a 2-est "Switch"-ként (csak LAN, minden gép a hálózatban az 1-estől kapnaIP-t) használnád, akkor mindenki látna mindenkit..... -
Szellem.
nagyúr
-
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
LógaGéza #43811 üzenetére
ok, azzal már magyar nyelven is meg tudod csinálni amit kell:
1:luci/hálózat/wifi/keresés
csatlakozol az általad használt wifihez (lesz egy új "wwan" interfészed)2:luci/hálózat/wifi/új
felveszel egy új wifit (más SSID-t adj meg, mint ahonnan jön a net, hogy ne keveredj bele), fizikai résznél a LAN-hoz csatolod , beállítod a titkosítást ahogy akarod, és már csatlakoztathatod is hozzá a klienseidetremélem nem hagytam ki semmit
-
nimfas
addikt
válasz
LógaGéza #43526 üzenetére
A letöltés mindig jobban terheli a router mint a feltöltés... a 1043 maximuma olyan 1,5 MB/s körül van letöltésben, utána szakadozik, újraindul a router.... nem éred el.... ebbe vagy belenyugszol, vagy:
Ha komolyabban szeretnél torrentezni, vagy nem érsz rá letölteni.... akkor router csere, vagy mellé beszerezni egy linux-os miniNas-t... lásd GoFlexNet... (ebay) ezzel az ftp sebességem 50 MB/s a gép felé, bele van állítva egy 320 GB-os Sata 2,5-es winyó. Immár kb 2 éve megy. (lehet rá FTP, Samba, miniDLNA-t... vagy szinte bármit telepíteni és nem terheli a routert....)
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- ÚJSZERŰ! HP ProDesk 600 G6 SFF - i5-10500 (6 mag!) / 16GB DDR4 / ÚJ! 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Minőségi üzleti! HP EliteDesk 705 G1 SFF - AMD A8 7600B / 8GB DDR3 / 128 SSD + 500 HDD / Radeon R7
- PC - Hardcore Gamer - Snowflake Edition - i7-14700K / RTX 4070Ti SUPER / 64GB DDR5 RAM / 2TB SSD
- PC - Hardcore Gamer - Snowflake Edition - i7-14700K / RTX 4070Ti SUPER / 64GB DDR5 RAM / 2TB SSD
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Egyedi ékszerdobozka
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest