Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Íme, a One UI 8
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- iPhone topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Yettel topik
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
válasz
woodworm #3496 üzenetére
De.
Kihagytam a sample és a többi lényegtelen cuccot.Ezt jó tudni, köszönöm, akkor legközelebb nem hagyok ki semmit.
Vagy amúgy nem probléma?suste: alapvetően a mediaplayerben egy n-es mini pci wifi adapter van, amire csak egy fix antenna van csatlakoztatva.
Mivel nincs itthon ilyen csatlakozós antennám, ezért a kindle olvasó antennáját kötöttem rá (az úgyis éppen szét volt szedve más szerelés miatt), és úgy próbáltam.
Bd25 ment rendesen (most úgysem megy töltés, csak seedelés), viszont nagyobb filmek már akadoztak, szóval remélhetőleg egy normális antennával már menni fog minden.
Rendeltem egy ilyen antennát, amihez már eleve dupla csatlakozó van, meg tesztelés céljából egy ilyen sima csatlakozót.Amúgy is jobb, hogy a routert arrébb raktam, mert a macska mindig rajta feküdt, ott meg ahol most van nem fog tudni ráfeküdni.
Amúgy az 1 méteres elmozgatás 3 órányi átkábelezésembe került a fix kábelrendezés miatt.Viszont azt vettem észre, hogy a transmission mindig meghasal, ha új torrentet adok hozzá, ilyenkor leállítom és vissza, aztán megy rendesen.
Ez mitől lehet?
Talán attól, hogy az előre lefoglalást teljesre állítottam? -
Zirowe
nagyúr
válasz
kaciokos #3493 üzenetére
Transmissionben most kivételesen minden nyíl zöld és felfele megy, szóval ott úgy mutatja, hogy rendben van, töltenek is tőlem.
Amúgy úgy néz ki, hogy sikerült a wifis bd25-ös lejátszást is úgy ahogy megoldani: routert arrébb raktam, a lejátszó meg kapott rendes antennát.
-
cimp
senior tag
Szia Alex!
Írtam privátot. Nézz már rá légyszíves.
-
Zirowe
nagyúr
Tegnap óta figyeltem fel rá, hogy hiába van az összes torrentem letöltve és csak seedem van, az oldalon a torrent állapotoknál legalább 3-4 leechem van.
Ez mitől lehet? -
suste
veterán
Nem a DLNA vagy az NFS vagy SAMBA a szűk keresztmetszet, hanem a wifi.
Ha a wifit összehozod tökéletesre, akkor bármelyik megosztási formával menni fog.És természetesen az sem mindegy, hogy a háttérben még mi fut. Még kábeles kapcsolatnál sem fog menni, hogy fullon torrentezz, és közben fullHD filmet nézz. Az arányokat viszont Neked kell kikísérletezni, mindenkinél kicsit mások az igények. Ha ragaszkodsz a HD filmekhez, akkor a torrentből kell engedned, vagy minden filmnézés elött kapcsolgatni/állítgatni a szolgáltatásokat (ezt mondjuk beállíthatod a WPS gombra is, ha kézre esik a router).
-
Zirowe
nagyúr
Igen, hd film+hang, max bd25, amihez olyan max 4.7mb/s kéne számításaim szerint.
Jelenleg a mediaplayeren lévő pendriveról kb 2.1mb/s-el tudok másolni wifi-lan kapcsolattal pc-re sima hálózati megosztással.
Upnp vagy nfs-el, esetleg dlna-val (a dlna az alapvetően a másik tv-hez van, de az kábellal van a routerre kötve, meg max az ac3-at bírja, szóval neki nem kell több) lehetne jobb sebességet elérni?
Ezek vannak még, mint lehetőségek a mediaplayerben.Illetve majd holnap megpróbálom kicsit átrendezni a routert a másik szobában (most a falnál van, de át tudom rakni az ajtóhoz, ami mögött egy nagy szekrény), hátha azzal is tudok javítani vmit.
Tegnap amúgy egy sima 8gigás dts hangsávos rajzfilm is beszaggatott néha, de az gondolom azért volt, mert akkor éppen futott a régi torrentek betöltése és ellenőrzése.
-
suste
veterán
-
Zirowe
nagyúr
Köszi, így most úgy néz ki, hogy már jó.
Dlna/hálózati megosztással milyen sebességet lehet kb elérni wifin keresztül a hdd megosztásával?
Usb 2-ön 30mb/se írást lehet vele mérni pc-n.
3mb/s-el megy a letöltés, és kb 4-5mb/s kéne a film lejátszáshoz wifin keresztül.A mediaplayeren n-es mini pci csatlakozó van, egy kis antennával, és az adapteren a kettőből csak egy pöcök van az antennából vezetve (egreat r6s pro).
-
suste
veterán
adatbázis:
1: állítsd át a vinyóra (pl: /mnt/minidlna) -a logot is ugyan ide
2: folyamatosan frissül, az új dolgokat észreveszi, de törlésnél néha hibázik, ezért teleszemeteli az adatbázist
3: ilyenkor kézzel kell erőltetni a rescan-t, ahogy leírtam (nagyon ritkán volt már olyan is, hogy az új tartalmat sem vette észre, de ez 1-2 eset/év)
A havi autómatikus rescan-re lehet csinálni egy időzítést, nálam ez bevált. -
Zirowe
nagyúr
Bekapcsoltam a minidlna-t, elérési útvonalnak megadtam a transmission/done mappát.
Rendes hálózati megosztásban minden látszódik, viszont dlna eszközzel csak az, ami a done mappán belül "szabadon" van, a többi, ami mappában nem, de a mappájuk sem.
Hogy kellene helyesen beállítanom? -
Gabe81
tag
válasz
Intruder2k5 #3475 üzenetére
Hali!
Köszi a segítséget eddig is.
A laptopomat közvetlenül a modemhez kötve nincs ilyen gond, letölt mindent jól .
Valószínű, hogy a router lesz a ludas!Üdv
G. -
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #3478 üzenetére
-
-
ajani
aktív tag
Ezt a cuccot fel lehet vhogy hegeszteni vargalex alá?
http://labs.bittorrent.com/experiments/sync/get-started.html(Bocs a linkért, telóról csak így tudtam beszúrni)
-
-
Gabe81
tag
válasz
Intruder2k5 #3473 üzenetére
Szia!
Sajnos ha a routerre mentem a filet közvetlenül, akkor is hibás lesz. A gépem nincs húzva.
Holnap megnézem a laptopommal is, akkor kiderül a gépem rossz-e vagy a router. (vagy a netem vacakol) -
-
Gabe81
tag
Sziasztok!
Pár napja azt vetten észre, hogy a letöltött nagyobb fájlok hibásak. A csomagolt állományok hibaüzenetet adnak és az MD5SUM sem akar egyezni. Ha ugyan onnan többször töltök le valamit mindig más kódot kapok a végén.
A routerem WDR3600 (vargalex). Mi lehet a gondom?
A router a hunyó vagy a hálókártya gépemben?
Már próbáltam a routerhez kötött HDD-re is menteni, de akkor sem lett jó a fájl.Köszi
G. -
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #3469 üzenetére
Köszi, akkor majd holnap nézem.
-
-
cimp
senior tag
Szia Alex!
A transmission ha serviceként akarom indítani, akkor elindul, de nem tudok rácsatlakozni. ha kikillezem és elinditom kézzel akkor jó. ???
Az alap ftpd-t hogy a túróba lehet használni? Elindul, be tudok jelentkezni, de nem listázza a mappát. De azt se nagyon látom, hol lehet konfigolni.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, transmissionnek kell portforward vagy megcsinálja magától?
Letöltési sebesség mitől függ?
Egyelőre nincs beállítva korlát, más gép most nem tölt, és 2mb-t ír sebességnek, miközben 3 a max, titkosítás eröltetve, upc chello 30/3mbit net.Illetve betallóztam pár már kész letöltésemet, hogy seedelje ncore-hoz, de nem frissül a feltöltési időm, megállítvának mutatja a torrentet.
-
vargalex
félisten
Szia!
Igen, konkrét forgalmi szabályok írhatók, de ezek nem irányítják át önmagukban a forgalmat.
HD-Idle elvileg van, persze kérdés, hogy arm-re is lefordították-e.
De egyszerűen hdparm-al is megoldható.
-
cimp
senior tag
válasz
vargalex #3463 üzenetére
Igen, de elég konkrét kis szabályokat lehet írni, hogy pl.: wan felől 1234 -es portról a lan 192.168.1.x IP 1234 -es portra!
Erről azt gondoltam ugyanazt tudja mintha port átirányítást csinálnék egy belső eszköz akármelyik portjára. De akkor ez azt jelenti, h ha a routeren lan oldalon lenne egy 192.168.1.x cím akkor arra!? tehát ha több alhálót kezel a router?Még eszembe jutott egy kérdés HD idle-t lehet állítani valahol a goflexen?
-
Heffi
őstag
Úgy néz ki átnyergelek a 4300-ra, a 3600-t meg felraktam az apróra, ha valaki épp most akar ilyet venni.
Azt hiszem Alexet a router saját fórumában fogom majd kérdezgetni a beállításokkal kapcsolatban, ha az Ő FW-je kerül rá.
-
vargalex
félisten
-
-
pivi.l
tag
Sziasztok.
Sikerült valakinek működésre bírni a wifi tolókapcsolót Openwrt alatt?
-
suste
veterán
ebbe a forward meg forgalmi szabályba én is mindíg belekeveredtem
de ha jól értem, akkor:-forward: külső eléréshez ez kell, hogy a kérést a megfelelő helyre irányítsa át a router
-forgalmi szabály: ez "csak" megengedi (vagy éppen tiltja) az útvonalon átfolyó forgalmat, de nem irányít sehovaaz alapból bent lévő szabályok azért forgalmi szabályok, mert ott maga a router a cél, nem kell irányítani sehova
remélem jól értem
-
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #3453 üzenetére
kábelezés: én a DLNA-t leginkább filmnézésre használom, és azt meg a tv-n szeretem leginkább, ezért a tv-k vannak UTP kábelen összekötve a routerrel
én is hasonlóan gondolkodom, mint te, hogy ne kelljen mindíg mennie a laptopnak
most az van, hogyha kell valami média, akkor felmegyek a telefonnal a webre, leszedem a torrentfájlt és felküldöm a routerre, ami letölti, majd megossza DLNA-n a tartalmat
leülök a tv elé, bekapcsolom és megnézem
pc-hez hozzá sem nyúltam
praktikus, kényelmes és költségkímélő -
cimp
senior tag
Szia Alex!
Sikerült beüzemelni a goflex-et. Előlapi led-ek is működnek frankón. Kicsit átírtam azt a scriptet ami az archlinux oldalán van, mivel a két hdd a raid miatt egy terület lett, a két oszlopot egy skálaként használom a foglaltság jelzésére. proftpd-t is sikerült telepíteni.
Pár kérdésem lenne még:
A router-en a külső eléréseket a port továbbításnál tudtam beállítani, viszont az összes eddigi a forgalmi szabályoknál van konfigolva. Van-e jelentősége, hogy hol van beállítva, egyáltalán beállítható-e forgalmi szabállyal ennek az eszköznek a külső elérése, vagy ott csak a router szolgáltatásai tehetők publikussá!?Másik kérdés, hogy miután jó sok idő volt bekonfigolni a goflexet és egy olyan pendrive-ra sikerült telepítenem amit nem erre szeretnék használni, hogy tudom legegyszerűbben átpakolni egy másikra a komplett rendszert?
Ha a routerbe bedugom és összetarolom, egy másikra kibontom, az elég?
-
vadászcsiga
félisten
Nem vagyok egy power user, sosem szoktam HD-ben filmet nézni, ami van az avi az meg ahogy tesztelgettem folyamatos. Na meg amilyen felhozatal van par eve filmekből inkább hagyom is.
Inkább zenét hallgatunk otthon asszonnyal, most keresnem kell olyan lejátszót iOS-re ami tud hálózatról streamelni, meg ismer valamilyen playlist fajlt. Az elsőre mar meg van a jelölt.Erről a kabelezésről tudnál bővebben írni? Szam gépről tv-re vagy hogy?
-
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #3446 üzenetére
pedig a kábel a legjobb, persze a falban elhelyezve
HD film nézéshez mindenképpen a kábel a jó megoldás, wifin egy kisebb zavar és már szaggat is
főleg, ha közben még más is történik a háttérben, ráadásul az is wifin (torrent, youtube, stbstb)
nálam kábelezve vannak a tv-k, pedig nem is vagyok egy nagy HD őrült, kb 2-3 filmet nézek évente HD-ben, azt is csak 720P-ben, a többi 30-40db/év az csak xvid..... -
pacman789
aktív tag
próbáltam már úgy is,de nem frissítette, de akkor megpróbálom újra
Köszi a választ
Elvileg ha más az ip címem akkor 10 percen belül mindenképp kell frissítenie nem?
Az a baj, hogy nem írja ki, hogy tud e csatlakozni a szolgáltatáshoz. Próbaképp csak hülyeséget pötyögtem a jelszó helyére és semmi hibaüzenet nem fogadott:S -
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Nem gondoltam, hogy ennyire béna leszek, de sehogy nem tudom beállítani a dinamikus dns-t..:S
Mit állítok be rosszul?
persze a saját adatokkal kitöltveElőre is köszi!
Üdv.:
pacman789 -
vadászcsiga
félisten
De most már kezd összeállni. Igen a router 16500 volt, az adapter meg 4000. Lehet hogy nem a legolcsóbban vettem de fontos volt hogy ha mégsem jó akkor már másnap vissza vihessem az üzletbe és ne a postázással menjen el az idő.
Az volt a célom hogy a mobil eszközeimről elérjem a HDD-t, ne kelljen rajtuk tárolni az adatot (zene, film), a notit meg be sem akarom kapcsolni csak ha másolni szeretnék valamit a vinyóra. Az adaptert meg azért vettem hogy ez minél gyorsabban menjen. Kábeleket nem szeretem
-
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #3444 üzenetére
ebben gondolom a router is benne van
nem vagy elégedett? mi volt a cél? -
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #3442 üzenetére
igen, így kell
remélem nem bánod meg a befektetést, ennél több csak akkor lesz a sebesség, ha kábellel kötöd össze... -
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #3432 üzenetére
elárulok egy titkot: te wifin csatlakozol
és ezen a wifi hálózaton használhatoda DLNA szolgáltatást, amit szerintem nem is használsz, ha ennyire nem érted -
Szabesz
őstag
válasz
vadászcsiga #3437 üzenetére
Ez ~46Mbit. Ennél többre zajos környezetben (sok wifi hálózat) nem nagyon lehet számítani. Esetleg kereshetsz tiszta, vagy tisztább csatornát, pl inSSIDer programmal.
-
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #3437 üzenetére
na ez így már ok
amikor kérdezted hogy megy-e gyorsabban akkor 2-t mondtál, ez már majdnem 5
csak kábelen lesz gyorsabb szerintem
totalcommandert nem használsz?
inkább csatold fel hálózati meghajtóként ottszerk:
nalátom tc-vel gyorsabb is
felcsatoltad? -
suste
veterán
válasz
az a 4-5Mbit/s véletlenül nem 4-5MByte/s?
a 4-5Mbit az nagyon kevés lenne, azt nem akarom elhinni, főleg ha a kapcsolat 300Mbites -
MrSealRD
veterán
válasz
Ezt miről másolod? routerre kötött hdd-ről megy a gépre? ha nem akkor honnan?
-
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #3428 üzenetére
ezt a DLNA hálózat dolgot felejtsd el
hálózathoz wifin vagy kábelen csatlakozhatsz, és a DLNA az csak egy szolgáltatás a hálózatokon (wifin és kábelen is)
először az a lényeg, hogy milyen akapcsolati sebességed?
ezt kell feltornászni minél magasabbra (a cél a 300Mbit) -
MrSealRD
veterán
válasz
vadászcsiga #3428 üzenetére
A Specification rész alatt írják, hogy ez csak a 2,4Ghz-es tartományban működik...Ez nem feltétlenül lesz baj neked, de nem is elhanyagolható tényező.
Feltetted a driver-t amit adtak mellé?
Először is a routeren a 2,4Ghz-es wifi beállításoknál ellenőrizd, hogy biztosan minden beállítás megfelelő legyen.
- vargalex fw alatt az adó teljesítmény maxon legyen.
- Haladó fül alatt: 802.11g+n, 40Mhz, alatta legyen bepipálva az "always use..."Esetleg mértél már valamilyen átviteli sebességet? Lent mit mutat mekkora a kapcsolat sávszélessége?
-
vadászcsiga
félisten
válasz
vadászcsiga #3426 üzenetére
Persze hogy nem látja az 5GHz-est, hiszen nem is képes rá
-
MrSealRD
veterán
válasz
vadászcsiga #3426 üzenetére
Pontosan milyet vettél?
-
vadászcsiga
félisten
Nos vettem egy 300N-es Tp link usb-s wifi adaptert a laptopomhoz de nem lett sokkal gyorsabb az adatátvitel. Csak a 2,4-es hálozatot látja, az 5GHz-eset nem, ez normális?
DLNA hálózaton kapcsolódik a laptophoz ez jó, vagy van stabilabb?
-
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #3421 üzenetére
persze hogy meg lehet
hiszen a windows alá is felcsatolhatod, mint hálózati meghajtó, és bármikor másolhatsz oda, mintha a gépedben lenne
csak az a kérdés, hogy milyen rendszeren akarod beállítani, hogy az a rendszer mit ismer: SAMBA, FTP, NFS..... -
xigris
őstag
válasz
vadászcsiga #3421 üzenetére
Simán én a webkamerának adtam meg,hogy oda mentsen
-
vadászcsiga
félisten
Meg lehet adni a routerre kötött HDD-t mint könyvtár? Konkrétan egy programnak akarom megadni mint mentési utvonal.
-
suste
veterán
válasz
AlmaZoli #3410 üzenetére
ha kiírod az ISO-t, és arról indítod a gépedet (mint pl windows telepítésnél), akkor nem kell gparted, meg semmi más, hanem a bebootolt linux alatt simán megformázod a HDD leválasztott, üres részét
azt nem tudom neked megmondani, hogy pontosan hol találod a formázást a linuxban, de csak találsz valami fájlkezelőt benne....(vagy majd valaki leírja ide pontosan, ha ismeri) -
Peddy789
őstag
válasz
Keresztapper #3413 üzenetére
gyári
-
Peddy789
őstag
válasz
Intruder2k5 #3405 üzenetére
a gyári, honnan tudom hogy melyik gép, melyik ip-n van fent?
-
-
Peddy789
őstag
sziasztok, lehet valahogy ip alapján (vagy máshogy) állítani sebesség korlátozást? szét**** az ideg amikor testvérem filmezik online és szétlaggolom magam játékban.
vagy hogylehet ezt a problémát megoldani?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Ingatlanos topic!
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- (új) IPI Float 88 dual 8K black gamer egér (PAW3395, 42g, carbon fiber composite ház)
- Húsvéti Akció - (új) Eweadn X21 Pro pink gamer egér (PAW3395, 3 üzemmód, 56g)
- Egér Modding! Alkatrészek: mikrokapcsolók, enkóderek, kábelek, talpak, gripek, stb.
- Húsvéti Akció - (új) Machenike L8 Pro white munka+gamer egér (PAW3395, Infinite scroll, RGB töltőáll
- Logitech G302 Daedalus Prime gamer egér (TTC G. D.p. 60M + Japán Omron, paracord, stb.)
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest