- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magyarított Android alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabe81
tag
válasz
Gabe81 #15030 üzenetére
"Ha két router van összekötve bridge módban, az alrouterem WDR3600, akkor hogyan tudom az 5 Ghz -es wifi adást kikapcsolni, vagy egyáltalán az alrouter Luci-ját elérni?
A főrouterben kioszott IP címmel nem sikerül."Ötlet valakinek? Semmit nem tudok állítani az alrouteremen miután a wifi híd összeáll, így most ingyen wifit szórok a környékbelieknek...
-
suste
veterán
válasz
Gabe81 #13473 üzenetére
Az jo ha elered mar a forouter felol, mert akkor esetleg beengedhetnel valamelyikonket a 2. Routerre, higy ranezzunk a lucira mi lehet a hiba, miert nincs net.
Relayd-nel csak a forouterre csatlakozva ered el a 2-at, ez normalis.
Amikor mar elerted akkora rakotott klienst ujrainditottad? Nem lehet hogy beragadt regi ip-n? -
Headless
őstag
válasz
Gabe81 #13473 üzenetére
Hát én client-relayd-et sosem használtam. Relayd-nek sosem láttam értelmét.... De ha jól emlékszem az normális üzemszerű működés volt, hogy nem éred el a második routert, akkor volt net a rákötött gépen?
Vagy WDS, vagy sima repeater majd utána törlöd a továbbszóró második (Master) wifit.
-
Headless
őstag
válasz
Gabe81 #13466 üzenetére
Beállítás előtt a wifit bekapcsoltad routeren? Most vettem észre nemrég egy bugot, hogyha nem kapcsoljuk be a wifit, előtte, akkor a wireless device detektálás hibás. Persze már javítottam, csak nem az van az fw-ben. Esetleg a beállítás elkezdésekor a táblázatról egy képet csinálj és mutasd meg.
-
suste
veterán
válasz
Gabe81 #13466 üzenetére
Elvileg ha jo adatokat adsz meg (jo ap-t valasztasz, jo jelszot adsz meg), akkor csatlakoznia kell a fo routerhez, kap ip cimet a foroutertol, es kabelen lennie kell netnek. Esetleg lehet beallitas utan egy ujrainditas (aram ki-be).
Vagy probald ki esetleg a repeater-relayd-et, azt nemreg teszteltem 0.8.1-gyel.
Elotte factory reset.
Ha ez mukodik akkor csak ki kell majd torolni a + ap-t, es kesz a client-relayd.
Beallito feluleten dhcp-t valassz! -
suste
veterán
válasz
Gabe81 #13459 üzenetére
Attol fugg mit csinalsz.
En a client relayd-et javasoltam, ott mindegy milyen a fo riuter.
Wds-nel openwrt-s forouterrel teszteltuk csak. Massal is lehet hogy menne, de nem tudok beallitasban segiteni.Mindegyikhez van beallitas a 9092/wifi-extra/repeter vagy wds oldalon.
-
donmackó
addikt
válasz
Gabe81 #13450 üzenetére
Ha megoldható a kábelezés akkor így kell gyári firmware-rel -> switch mode
Vagy a másik lehetőség az openwrt. Suste buildjében van a switch-hez is webes felület suste@OpenWrt->
-
Zirowe
nagyúr
Havernak t-com kábel nete van cisco modem/routerrel, átvittem hozzá az én routeremet tesztelés végett, az enyémen ugye vargalex féle fw van és az itthoni chellora lőtte be magát automatikusan, modem lan portját a router wan portjára kapcsoltam és ment magától minden gond nélkül azonnal.
-
-
-
suste
veterán
két lehetőséged van:
1: a fő routerben beállítasz egy statikus dhcp-t a tplinknek,és akkor mindíg ugyan az marad
ha nincsen ilyen lehetőség, akkor marad a 2. verzió
(egyébként e nélkül is maradna ugyan az ami most, csak max újraindulás után kapna másikat, vagy más extrém esetben)2: a tplinken visszaállítod a LAN interfészt Statikusra, és beállítasz egy címet (luci/hálózat/interfészek/lan/protokoll)
ebben az esetben olyan címet állíts be, ami nem esik egybe a fő router DHCP tartományával
valószínüleg a fő routeredben maxra van állítva a DHCP tartomány, ezért az vedd vissza
ha most 192.168.1.2 - 192.168.1.254, akkor mondjuk legyen 192.168.1.2 - 192.168.1.90
és akkor lehet a tplink 192.168.1.100 (könnyű megjegyezni)
maszk: 255.255.255.0
átjáró: 192.168.1.1 (a fő router)
fontos, hogy tegyél pipát a "DHCP tiltása ezen az interfészen" részhez (oldal alja felé)
mentés és alkalmazás, és kész -
suste
veterán
fő router config/portforward (virtual server, vagy más néven):
TM com.port: bejövő port=21234, továbbítva IP= 192.168.1.30, port=21234
TM remote port: bejövő port=9091, továbbítva IP=192.168.1.30, port=9091Minden routerben ez a lényeg, csak mindegyikben egy kicsit máshogy hívják a dolgokat.
Vagy küldj képet, vagy google.
-
-
-
-
-
Nem tudom ebben az esetben mi az a host! A server nyilván a tp-link, mert azon fut az elérendő szerver szolgáltatás... Nem az rpc portot kell megadnod, bár ha szeretnéd távolról elérni a webes felületet, akkor azt sem árt!
De még jobb lenne, ha azt a commtrend kütyüt át lehetne tenni bridge módba, és a tp-link lenne a fő router! Ekkor nem lenne gondod a dupla nattal!
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged