- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabe81
tag
válasz
Gabe81 #15030 üzenetére
"Ha két router van összekötve bridge módban, az alrouterem WDR3600, akkor hogyan tudom az 5 Ghz -es wifi adást kikapcsolni, vagy egyáltalán az alrouter Luci-ját elérni?
A főrouterben kioszott IP címmel nem sikerül."Ötlet valakinek? Semmit nem tudok állítani az alrouteremen miután a wifi híd összeáll, így most ingyen wifit szórok a környékbelieknek...
-
Gabe81
tag
Sziasztok!
Ha két router van összekötve bridge módban, az alrouterem WDR3600, akkor hogyan tudom az 5 Ghz -es wifi adást kikapcsolni, vagy egyáltalán az alrouter Luci-ját elérni?
A főrouterben kioszott IP címmel nem sikerül.Köszi
G. -
Gabe81
tag
Végigcsináltam a leírást, amit Suste készített arról, hogyan is állítsuk be a repeater-relayd módot.Azt hiszem mindent úgy csináltam, ahogy a leírásban van, de a vége csak nem jön össze.
A router 2-re dugott laptopon nincs internet. Már a router 1-en keresztül is el tudom érni a router 2-t, a kiosztott IP címen, de net az sajnos nincs a router 2nél. -
Gabe81
tag
válasz
Headless #13468 üzenetére
Próbálkoztam azzal amit javasoltatok, a wifit bekapcsoltam. Úgy sem volt jó, nem is látta a főrouter a 2-es routert. Utána pár dolgot megcsináltam, manuálisan beírtam pl a factory reset után az új SSID-t, kiválasztottam a csatornát, a jelszót stb, majd mentem a 9092re. Így most van kapcsolat, működik a dolog, csak épp mostantól a 2es routert, hogy tudom elérni. Milyen IPt kap ilyenkor?
-
Gabe81
tag
Nem akarok allitgatni, csak az elozo hozzaszolasodban te irtad ezt: "ha mar allitgattal.." Emiatt kerdeztem, azt hittem van valami amit eloszor be kell allitanom es utana johet amit leirtal. De aztan leesett, hogy ha mar allitgattam a oruteren, akkor kell a factory reset, es onnan indulok neki...
Megcsinaltam a factory reset-et, aztan kovettem a lepeseidet. A vegen megadom a jelszot a ket AP-hoz, de utana nem tortenik semmi, az alrouter kabelein nincs net, a fo router listajaban pedig nem szerepel az alrouter mint csatlakozott keszulek. Most itt tartok. Szerintem valami elbenazok a 9092 beallitasai alatt.
-
-
Gabe81
tag
Sziasztok!
Van olyan fw amiben be lehet állítani a client bridge módot a routeren?
Jelenleg alrouterként használom, és WDS segítségével kapcsolódik a fő routerhez, de így a sávszélesség feleződik. Olyan megoldást keresek amivel nem veszítek a sebességből. Az alrouteren nem kell a wifi, így a client bridge módra gondoltam. Megoldható ezzel a routerrel?Köszi!
G. -
Gabe81
tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni.
A lakásoman van egz Asus RT-AC68 router, legyen ez a Fő router.
A mellékpületbe szeretnék netet, ahol most egy range extender van, de nem vagyok megelégedve vele.
Van elfekvőben egy TP Link Wdr3600 as routerem, gondoltam azt használnám ott ilyen célokra inkább (Mint AL router, az egyszerűség kedvéért). A kérdésem az, hogyan tudom ezt beállítani a két routerben, hogy működjön. A főrouteren Merlin FW, az Al roueren Vargalex fut.Köszönöm előre is!
Üdv
G. -
Gabe81
tag
Köszi a segítséget, megoldódott.
Ha annyi hajam lenne amennyi nincs, akkor már tépném...
Már a létező összes lehetőséget megnéztem, de csak nem ment a net, ahogy eddig.
Elolvastam a modem használatiját, persze nem azt amit a szolgáltató adott, és láss csodát.
"A LAN1 LAN2- ne használjuk router és egyéb eszközök csatlakoztatására" , mert az vmi spéci TV funkciókra van fenntartva. Router LAN 3-ba bedug, internet OK.Davolink 2020 monnyonle.
-
Gabe81
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hozzátok. Adott egy 2in1 modem, a szolgáltatótól kaptam, azon jön be a net, erre van egy TP Link 3600 rádugva, mert annak erősebb a wifije, meg mert arra van egy külső vinyó rádugva.
Eddig jól működött a dolog, a TP linkre csatlakoztak az eszközeim, gond nélkül ment a Transmission is.Viszont pár napja másik modemet kaptam a szolgáltatótól, ez már nem vDSL mint az elődje, csak sima 2in1 modem/router. Na ezzel nem tudom a hálózatomat összehozni olyanra amilyen volt. Nem tudom a TP linket rávenni, hogy a netet elérje, talán valamit nem jól állítok be.
A modem és a tp link router LAN-LAN csatlakozókban kötve, a tp linken letiltva a DHCP, és ha fix ip címet adtam neki vagy DHCP kliensnek állítottam be, akkor sem megy.Sajnos a 2in1 modem menüje elég butított, nemsok mindent tudok benne állítani. Már az újraindításokra is gondoltam, hogy esetleg azokat nem akkor követem el amikor kell, vagy valami ilyesmi, szóval teljes a tanácstalanság.
Ha van ötletetek mit cseszhetek el, illteve mik a tipikus hibák amit a mezei user elkövethet ilyenkor, ne fogjátok vissza magatokat.
Köszi!
Üdv
G. -
Gabe81
tag
válasz
Intruder2k5 #3475 üzenetére
Hali!
Köszi a segítséget eddig is.
A laptopomat közvetlenül a modemhez kötve nincs ilyen gond, letölt mindent jól .
Valószínű, hogy a router lesz a ludas!Üdv
G. -
Gabe81
tag
válasz
Intruder2k5 #3473 üzenetére
Szia!
Sajnos ha a routerre mentem a filet közvetlenül, akkor is hibás lesz. A gépem nincs húzva.
Holnap megnézem a laptopommal is, akkor kiderül a gépem rossz-e vagy a router. (vagy a netem vacakol) -
Gabe81
tag
Sziasztok!
Pár napja azt vetten észre, hogy a letöltött nagyobb fájlok hibásak. A csomagolt állományok hibaüzenetet adnak és az MD5SUM sem akar egyezni. Ha ugyan onnan többször töltök le valamit mindig más kódot kapok a végén.
A routerem WDR3600 (vargalex). Mi lehet a gondom?
A router a hunyó vagy a hálókártya gépemben?
Már próbáltam a routerhez kötött HDD-re is menteni, de akkor sem lett jó a fájl.Köszi
G. -
Gabe81
tag
Sziasztok!
A hétfői napot egy kicsit fel szeretném dobni, ha lehet egyáltalán olyat.
Már jó ideje próbálkozom azon, hogy a transmission-t elindíthassam a routeremen. (tp link wdr3600)
Sajnos eddig sikertelenül, de annyit már tudok, (köszönöm Intruder2k5-nek!!!) hogy port forwardolnom kellene, mert mindig azt írja a transmission, hogy port closed.
A hálózatom: szolgáltató féle comtrend 6373-as VDSL kombi modem, butított firmwarrel.
Arra van kötve LAN kábellel egy TP link 3600 (IP jelenleg: xxx.1.30 ), amin menne a transmission.
Nem tudom összehozni, hogy menjen. Ha valaki tudna segíteni, és lépésről lépésre leírni, mit állítsak, azt megköszönném. Honnan forwardoljak mit, milyen portokat hol állítsak, stb.
Eléggé kezdő vagyok a témában.Köszönöm előre is!
Üdv
G. -
Gabe81
tag
válasz
Intruder2k5 #2533 üzenetére
Jó,nem piszkálom, marad a port forwarding.
Ha majd sikerül összehozni.
-
Gabe81
tag
válasz
Intruder2k5 #2531 üzenetére
Lehet hogy nem egyről beszélünk, nem vagyok nagy hálózati guru.
A tárcsázási adatokat nem tudom, azt nem küldték el az elején. A modemen volt egy alap ssid és jelszó a wireless-hez, de mást nem kaptam hozzá. -
Gabe81
tag
válasz
Intruder2k5 #2529 üzenetére
Hát igen. Nem adja ki a szolgáltató, és amikor felhívtam őket, hogy cserélném a modemet másikra, azt mondták, maradjak annál amit ők adtak. Marad a port forward
-
Gabe81
tag
válasz
Intruder2k5 #2527 üzenetére
Sajnos nem fog menni. A comtrend modem (vdsl) a szolgáltató által le lett butítva, és így nem tudok vele variálni. A másik, hogy nem is tudom a bejelentkezési adatokat ha esetleg be kellene állítanom.
-
Gabe81
tag
válasz
Intruder2k5 #2525 üzenetére
Köszönöm a válaszaidat. Megnézem ezt a bridge módot, de még ilyet se csináltam.. .Egyszer mindent el kell kezdeni.
-
Gabe81
tag
válasz
Intruder2k5 #2523 üzenetére
Kérdeznék még, nem megy ez nekem.
Az első routerem az xxx .1.1 IP vel szerepel.
A TP link pedig xx 1.30A port forwardnál a "server" lesz az .1.1 és a "host" az .1.30 ?
Hol keressem a portot amit nyitni kell? A transmission beállításainál két helyen láttam port-ot: "partner beállításai" és az "RCP" beállításoknál. -
Gabe81
tag
válasz
Intruder2k5 #2521 üzenetére
Van egy comtrend ct6373 a szolgáltató adta, de azon le van tiltva a wifi, csak a TP linken engedélyeztem. Lanon vannak összekötve. Minden működik csak a torrent nem.
A port forwardhoz tudnom kellene a start és az end portokat, de lövésem sincs...
-
Gabe81
tag
válasz
Intruder2k5 #2519 üzenetére
Köszönöm. Most már csak a forwardolásnak kell utána olvasnom,mert nem tudom hogy kell.
-
Gabe81
tag
Sziasztok!
A tp link routerem egy másik router mögött van. Hogyan tudom a tp linken a transmission- tfuttatni?
Mindig azt írja, hogy "port is closed" és a torrent sem indul. Köszi a segítségeteket!Üdv,
G. -
Gabe81
tag
Üdv Mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni.
Szeretném otthon a routeremet (wdr3600) torrentezéshez használni, valamint a rácsatlakoztatott meghajtót az otthoni hálózatról és esetleg (nem létszükséglet) távolról, más gépekről is elérni.
A hálózatom:
A szolgáltató által adott "multi-modem" 4 lan porttal, és erre van rákötve a tp link routerem.
Sajnos még nincs kellő tapasztalatom, tudásom az ilyen műveletekhez, ezért kérlek benenteket, hogy segítsetek.
Addig eljutottam, hogy win7 alatt látom a routerre rádugott meghajtót, az alap fw-el.
Aztán felttetem a Vargalex-féle fw-t is, remekül működik, de olyannyira részletes és profi, hogy nekem meghaladja a képességeimet. A meghajtót le tudtam formázni vele, és látom is Luci-ban. A transmission-t nem tudom szóra bírni a torrentekhez, és a meghajtó külső elérését a többi otthoni gépről (mind win7et használ) nem tudom megvalósítani.Találok olyan oldalt ahol ezeket el tudom olvasni, hogyan kell beállítani (szájbarágósan)?
Köszi!
Üdv
G.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Proxmox VE
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby rádiós topik
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged