- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
DzSimi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #14399 üzenetére
Bakker... megnéztem a QoS-t és ott a maximum érték word-ben van. tehát 64k.... Bakker! Évek óta így használtam
Ettől függetlenül a gyári fw még aktuális lesz sztem a harver NAT miatt. NAS lesz berakva, így tulképp az openwrt-nek már nem sok értelme van. Viszont a NAS és a gép közti sebesség lényegesen gyorsabb hardveres NAT-tal, nem?
Megnéztem amit linkeltél, és ez a fw csak 8060928 bájt, ami még kisebb, mint 8126464, amiről a hivatalos openwrt oldal is azt írta, h mindenképp ekkora legyen a méret, amit feltöltök! Vagy az nem gond, ha kisebb?
-
válasz
DzSimi #14398 üzenetére
Szia!
Ott más gond lesz, 130Mbps-t simán kell tudnia HW NAT nélkül is.
Ha mégis váltanál, innen töltsd le a neked való fw-t, és LuCI-ból felteheted.
-
DzSimi
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném visszaállítani az eredeti firmware-t, mert az a helyzet, h lassú. Csak 60 Mbit-et tud letöltésben, holott 130 jön be WAN oldalról, és a hardveres NAT is hiányzik.
Viszont valószínű túlolvastam magam a témában, mert ez az egyszerűnek tűnő művelet már nem is olyan egyszerű. Állítólag a régebbi gyári fimware-eket vágni kell, mert az elején van vmi szar védelem, viszont az újabbak meg nem férnek el a memóriában, ha openwrt-ről frissítek. Aztán olvastam valamit a wifiről is, hogy azt még az openwrt alatt kell visszaállítani, mert utána bezavar a csatornákba. Szóval elbizonytalanodtam
Vargalex 1.1.7 van most fent, extRoot-tal, a típus pedig WDR-3600 v1.2.
Mit csináljak? Töltsem be szimplán Luciból a legújabb fimware-t, vagy
sysupgrade /tmp/tplink.bin
esetleg
mtd -r write /tmp/tplink.bin firmware
Köszi előre is!
-
Zoli133
addikt
Ismét lenne egy kérdésem.
Suste 8.2-t használok.
Meg kellene oldanom a fb tiltását. a custum rules alatt van is kikommentelt példa pont erre, IPre szűrve.
A példa nem működik nekem. Lehetséges, hogy azért mert az v4-es mellett v6-os IP-t is kap az adott gép?
Vagy amit nem próbáltam ,hogy nem elég a services alatt a firewallt újraindítani hanem teljes router restart kéne. -
suste
veterán
igen, azt hittem érted a lényegét
de akkor itt az eleje is:
config defaults
option syn_flood '1'
option input 'ACCEPT'
option output 'ACCEPT'
option forward 'REJECT'
config zone
option name 'lan'
list network 'lan'
option input 'ACCEPT'
option output 'ACCEPT'
option forward 'ACCEPT'
option masq '1'
option mtu_fix '1'
config include
option path '/etc/firewall.user'ha ezt a 2-t összevágod, akkor ennyi a firewall fájl
de természetesen a "guest" neveket javítanod kell a nálad lévő network fájl alapján!!! -
suste
veterán
én így szoktam megoldani ha switch+AP+guest -et csinálok (192.168.1.1 a fő roter):
config zone
option forward 'REJECT'
option input 'REJECT'
option output 'ACCEPT'
option name 'guest_guest'
option network 'guest_guest'
config rule
option target 'ACCEPT'
option src 'guest_guest'
option name 'guest-DNS'
option dest_port '53'
config rule
option enabled '1'
option target 'ACCEPT'
option src 'guest_guest'
option name 'guest-DHCP'
option src_port '67-68'
option dest_port '67-68'
config forwarding
option src 'guest_guest'
option dest 'lan'
config rule
option src 'guest_guest'
option dest 'lan'
option dest_ip '192.168.1.0/24'
option target 'DROP'
option name 'guest-BLOCK_LAN' -
ktkm
újonc
Sziasztok!
Néhány napja túrom a netet, meg ezt a fórumot is, de sajnos nem találtam megoldást a problémámra.
Úgyhogy szívesen vennék minden ötletet a hozzáértőktől.
A konfiguráció:OpenWrt DesignatedDriver firmware mindkét routeren.
Router1: wan port internet
lan portok kábelen szétosztva a házban. 192.168.1.1 DHCP oszt cimet mindenkinek
wifit ezen nem használom, nem is akarom.
Router2: lan porton csatlakozik Router1-hez. 192.168.1.2 statikus címmel DHCP nem oszt az átjáró: Router1
lan porton további eszközök csatlakoznak Router2-höz is..
wifi elérés ezen a routeren van biztosítva.
vendég wifi ezen a routeren van.Tűzfal mindkét routeren az Openwrt alap van.
vendég wifi https://wiki.openwrt.org/doc/recipes/guest-wlan
alapján beállítva a 4c szekcióban lévő tűzfal kiegészítéssel a Router2-ben
[.......]
config zone
option name 'guest'
option network 'guest'
option forward 'REJECT'
option output 'ACCEPT'
option input 'REJECT'config forwarding
option src 'guest'
option dest 'wan'
config rule
option src 'guest'
option src_port '67-68'
option dest_port '67-68'
option proto 'udp'
option target 'ACCEPT'
option name 'Allow DHCP request'
config rule
option src 'guest'
option dest_port '53'
option proto 'tcpudp'
option target 'ACCEPT'
option name 'Allow DNS Queries'
config rule
option src 'guest'
option dest 'lan'
option name 'Deny Guest -> LAN'
option proto 'all'
option target 'DROP'
config rule
option target 'ACCEPT'
option src 'guest'
option dest 'wan'
option name 'Allow Guest -> WAN http'
option proto 'tcp'
option dest_port '80'
config rule
option target 'ACCEPT'
option src 'guest'
option dest 'wan'
option name 'Allow Guest -> WAN https'
option proto 'tcp'
option dest_port '443'
config rule
option src 'guest'
option dest 'wan'
option name 'Deny Guest -> WAN'
option proto 'all'
option target 'DROP'
[.......]Belső hálón minden gép lát mindenkit, és a netet is el lehet érni wifin is Ez így jó..
Vendég wifi nem lát semmit a belső hálóból, de sajnos a Router1-et sem és így nem tud kimenni a netre.
Ha a Router1-et kiiktatom és csak a Router2 kap netet wan porton akkor tökéletesen működik úgy, hogy csak a netet éri el a vendég wifi a többiek mindent.
Van rá megoldás, hogy a két routeres felállással is igy működjön a vendég wifi? -
Rooney87
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, a suste/headless@OpenWrt@0.8.2 Barrier Breaker 14.07 bulidet használom.
Androidon a Remote Transmission wifin a routerre kapcsolódva minden szuperrűl müködi, viszont amint lecsastlakozom a wifiről, mobilneten keresztül már ezt ezt az üzenetet írja a program:Tudnátok segíteni mi lehet a gond?
Köszönöm szépen előre -
vargalex
félisten
válasz
gforce2005 #14381 üzenetére
DD-WRT esetén webrevert firmware kell. Elsőre ezt találtam.
-
gforce2005
újonc
DD-WRT v24-sp2 (01/04/15) std - build 25760 van a ruteremen.
Sehogy sem tudom a gyári firmware-t visszatenni. Bármit is küldök neki csak nem írja fel. (Kivéve ha DDWRT más verziójú flasht).
Mi lehet a baj ?
-
vargalex
félisten
Van előtte másik eszköz, amitől DHCP-n kapja az IP-t (azaz belső IP-t kap)? Ha igen, akkor az IP cím forrása ne a wan interface legyen, hanem URL. Különben a privát IP-t fogja regisztrálni, ami ugye kívülről nem lesz elérhető.
Valamint az első eszközön továbbítani kell a megfelelő portokat is. -
Abron
csendes tag
Sziasztok.
Több órás keresgélés után feladtam a dolgot, úgyhogy a segítségeteket kérném.
Letöltöttem a Vargalex féle Openwrt-t. Minden tökéletes kivéve a dinamikus DNS beállításait.
Eddig poly27 openwrt futott és a következő beállításokkal tökéletesen ment is a távoli elérés:
Vargalex firmjében is ezeket a beállításokat adtam meg, de egyáltalán nem érem el kívülről a routert.
Próbáltam a gépnevet kötőjelekkel beírni, pontokkal beírni, illetve végigzongoráztam az összes beállítást ezen a fülön.
Eddig PppoE-t használtam. Most DHCP kliensként fut a router.
Eddig nem voltak DNS címek beírva, most a google DNScímeket használom (máshogy nem ment a DHCP kliens mód).
Szóval valakinek valami ötlet? Esetleg próbáljak meg más dinamikus dns címet regisztrálni valahova?
Köszi előre is -
Tim72
tag
Úgy néz ki a leállás kiütütt valami modult, mindent felinstalláltam amit it https://wiki.openwrt.org/doc/howto/nfs.server írnak.
Igy elindult az NFSD, de nem tudom mountolni.
sudo mount -t nfs 192.168.1.1:/mnt /mnt/Router/
mount.nfs: Protocol not supportedNFS4-ként szeretné mountolni (Ubuntu 14.04, 64 bit)
de úgy néz ki 2-es fut.
rpcinfo -p 192.168.1.1
program vers proto port service
100003 2 udp 2049 nfs
100003 2 tcp 2049 nfsEddig nem volt ilyen gondom....
-
Tim72
tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget kérek. A routeremen vargalex féle openwr fut (+ MPD). Eddig minden szuperül ment, de egyszer eldobta magát. Nem akarta az overlay-t felmountolni, néhány órámba került, és fogalmam sincs hogy sikerült... (Szerintem korábban már próbáltm úgy, ahogy végül sikerült).
Azóta viszont az NFS-t nem tudom életre kelteni.
root@OpenWrt:/etc# ./init.d/nfsd start
exportfs: /mnt does not support NFS exportElég rég üzemeltem be, azóta elflejtettem mindent. Egyáltalán az NFSD-vel kell mennie? (mintha valamit akkoriban kavartam volna, utána rájöttem, hogy eredetileg is benne van a szükséges modul.)
megj: Az egyik felmountol partíció teljesen tele van (sima adat partíció).
Másra nem tudok gondolni, hogy valami jogot elkevertem.
Milyen usernek milyen jogok kellenének a folderekhez?A következő csomagok (*nfs*) telepítettek:
kmod-fs-nfs 3.7.4-1
kmod-fs-nfs-common 3.7.4-1
kmod-fs-nfsd 3.7.4-1
nfs-kernel-server 1.2.6-1
nfs-kernel-server-utils 1.2.6-1Előre is köszönöm,
Tim -
dredjudge84
őstag
válasz
Intruder2k5 #14371 üzenetére
Megoldódott! Recuva-val sikerült visszaállítanom a fájlokat, bár meglepődtem, hogy ext4-et is kezelte.
-
válasz
dredjudge84 #14370 üzenetére
Szia!
Első körben én egy lemezellenőrzést javasolnék, e2fsck-val.
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy ma reggelre a routerre kötött külső vinyómról eltűnt egy komplett mappa csak úgy magától. Valahogy vissza lehet állítani törölt fájlokat ext4es partícióról? Nagyon fontos dolgok voltak a mappában.
-
Zoli133
addikt
Lenne egy amatőr kérdésem (nem mintha valaha s lett volna itt nem az).
PC és Mobil között próbálok szinkronizálni, ami a 80as portot igényelné. Ez létezik hogy a router tűzfala miatt nem sikerül? PC-n már kikapcsoltam minden védelmet, a mobilos program még mindig connection failed-t üzenetet ad.szerk: Suste 8.2
-
donmackó
addikt
válasz
vargalex #14362 üzenetére
Jéééé és tényleg. Most már megy teljesen FF alatt is a megjelenés. Mondjuk sosem gondoltam volna hogy egy betű zavarja. A fő 3600-on adtam statikus ipv4 címet a pc-nek és ott csak simán macko a neve. Viszont a pc valós neve pedig Mackó és az ipv6 címet is így igényelte valószínűleg (hogy máshogy hisz ez a neve). Átírtam a pc-n és láss csodát, jó a megjelenés. RESPECT
-
donmackó
addikt
válasz
vargalex #14360 üzenetére
Ez van a válaszban (jó infók vannak benne, de valami még sem jó mondjuk nem tudom miért a javascript-re panaszkodik):
{ "wan": { "proto": "dhcp", "ipaddr": "192.168.0.11", "link": "/cgi-bin/luci/;stok=1048231df02ea7d7b703083226c39cce/admin/network/network/lan", "netmask": "255.255.255.0", "gwaddr": "192.168.0.1", "expires": -1, "uptime": 153982, "ifname": "br-lan", "dns": [ "8.8.8.8", "8.8.4.4" ] }, "membuffers": 4172, "conncount": 356, "leases": { }, "memcached": 78920, "connmax": 16384, "leases6": [ { "expires": 37657, "hostname": "Mack\195\179", "duid": "000100011e570d8d002522061407", "ip6addr": "fd8f:5c56:9273::6e3/128" } ], "swapcached": 1024, "swaptotal": 131068, "memfree": 1940, "uptime": 154014, "wifinets": [ { "device": "radio0", "networks": [ { "ifname": "radio0.network1", "encryption": "-", "bssid": "00:00:00:00:00:00", "mode": "Client", "quality": 0, "noise": 0, "ssid": "OpenWrt", "link": "/cgi-bin/luci/;stok=1048231df02ea7d7b703083226c39cce/admin/network/wireless/radio0.network1", "assoclist": { }, "txpoweroff": 0, "txpower": 0, "name": "Ügyfél \u0022OpenWrt\u0022", "channel": 11, "country": "US", "up": false, "signal": 0 } ], "name": "Generic 802.11bgn Wireless Controller (radio0)", "up": false }, { "device": "radio1", "networks": [ { "ifname": "radio1.network1", "encryption": "-", "bssid": "00:00:00:00:00:00", "mode": "Client", "quality": 0, "noise": 0, "ssid": "OpenWrt", "link": "/cgi-bin/luci/;stok=1048231df02ea7d7b703083226c39cce/admin/network/wireless/radio1.network1", "assoclist": { }, "txpoweroff": 0, "txpower": 0, "name": "Ügyfél \u0022OpenWrt\u0022", "channel": 36, "country": "US", "up": false, "signal": 0 } ], "name": "Generic 802.11an Wireless Controller (radio1)", "up": false } ], "memtotal": 126452, "localtime": "Sun May 8 09:49:28 2016", "swapfree": 129216, "loadavg": [ 0.07958984375, 0.0771484375, 0.11767578125 ] }
-
donmackó
addikt
válasz
vargalex #14358 üzenetére
Az adblock ki van kapcsolva (szürke az ikonja, és írja jobb oldalt hogy adblock 0). Egyéként igen, valószínű hogy az auto refresh csinálja. Az a jó, hogy megnéztem, és megkapja a választ is (a tényleges adatokat), de nem írja ki. Illetve van amikor már nem hibás a megjelenítés, olyankor a válaszidő is rövidebb, úgy hogy lehet hogy a firefox valamelyik timeout beállítása lesz a ludas.
-
donmackó
addikt
Rájöttem hogy mi lehet a probléma a hibás megjelenítésnél. Amit észre vettem az, az hogy amikor a böngésző lekérné az állapot és a minidlna adatait, akkor végtelen ciklusba kerül, és csak folyamatosan küldözgeti újra és újra:
Egyébként az új frissítéssel (46.0.1) jelentősen javult a megjelenítés. Ott is működik ahol eddig rossz volt (fejléc, hálózat megjelenítés). Nálam már csak ez a végtelen ciklusos bug van. Ezt sem értem, mert valami formázási hibára hivatkozik:
SyntaxError: An invalid or illegal string was specified overview:274:0
nem jól formázott -
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #14353 üzenetére
Ott a képen az én tesztem nekem pass volt minden. És 100%-ig biztos vagyok semmi mást nem állítottam.
Persze mondtam, belépni nem tudtam, mert frissebb plugin kellett volna, és az FSD sem tudta letölteni. Mert annyira régi. De ez nagyon nem ide való, hanem xbox témába. ph-n nem tudom van-e de ott van xmedia. Ha átküldöd a te FreeStylePlugin.xex-edet megnézhetem. De innentől ez itt off.
-
donmackó
addikt
válasz
dredjudge84 #14349 üzenetére
Magán véleményként, én azért nem engedélyezném az upnp-t mert: 1. a vírusok és malware-ek könnyen "haza telefonálhatnak" illetve akár támadásra vagy szerverként használhatják a géped, 2. portot csak az a program nem fog tudni nyitni magának amelyik nem akará
sérülékeny upnp (gyártók közt a tp-link is)
Én inkább magamnak nyitok portot ha kell.
-
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #14349 üzenetére
Bármi Bármit csinálhat. Én tuti nem engedném. Magánvélemény.
-
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #14347 üzenetére
upnp mellett elviekben semmit nem kell állítanod, bár én azon nyomban kikapcsolnám. De ott a kép.
-
dethroner
veterán
válasz
dethroner #14324 üzenetére
Na van némi fejlemény az ügyben.
Szóval ma délután hazaérek, persze ismét nem megy a net a wifin és a pc-n se. A router webes része továbbra is elérhető és belenézve ezt látom, bekarikáztam az érdekes részt:Nos, ugye ebből az következik hogy próbálkozik a nyomorult kapcsolódni a WAN-hoz, de nem tud. És itt jön az érdekesség. Nálam a böngésző kezdő oldala google.hu, ami gyönyörűen megnyílik, sőt, a keresőbe bármit beírva meg is keresi, de a találatokra kattintva már behal. DE, a gmail, a google eart, a youtube és még a microsoft kezdőlapja is megy. Ez hogy a viharba lehet, ha nincs kapcsolódva?
A webes felületen újraindítva a routert nem javít semmit, csak az áramtalanítás oldja meg. Na, most már tényleg nagyon érdekelne hogy mi a franc folyik itt. Van tippetek? -
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #14344 üzenetére
Hát azért nekem vannak kétségeim az inotify-vel CIFS esetén...
Szerintem nincs rá lehetőség. Vagyis adatbázis frissítés nem lesz magától, csak ha te frissíted a teljes adatbázist...
Bár elég régi írások voltak amiket láttam, de szerintem ilyen téren ez változatlan... De próbáld ki.
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #14342 üzenetére
ha már felraktad a routerre a cifs-et, akkor bármilyen hálózati samba-t felcsatolhatsz, akár többet is
persze a felcsatolás pontos mikéntjét ki kell tapasztalnod, utána kell olvasnod
pl a Meder-éről sem tudjuk, hogy simán vendégként megoldható (linux), vagy csak jelszavas módszerrel (win)
a PC-n gondolom win van, így az egyértelműbbés az is kérdés, hogy a minidlna hogy reagálja le, hogy a PC-t és a Meder-t kikapcsolgatod
ja és egy automata cifs csatolást is kreálni kell, mert a 9092-n csak a router bootolásába kerül bele, és esetleg kézzel lehet a webfelületen gombnyomásal csatolni
mindennek utána tudzs olvasni az openwrt wikiben vagy a forumokon!
-
galaxys80
veterán
Az jutott eszembe még, hogy így akár teljesen ki is válthatná a MiniDLNA a Serviio-t. Csak az kellene hozzá, hogy a PC néhány megosztott mappáját is MiniDlna-n keresztül el tudjam érni a TV-vel. Ez is megoldható?
Vagy azért túl sokat ne akarjak már. -
galaxys80
veterán
Ez a kmod-fs-cifs telepíthető a 9092-es felületről is? Gondolom a 9092/system/installer menüből.
Ha felteszem, akkor kell valamit még konfigurálni rajta vagy elég lesz csal felcsatolni a Samba megosztást?
Gondolom, ahhoz, hogy a TV-n elérjem a Medert, ahhoz annak mindenképpen mennie kell majd ugye? (ez mondjuk hülye kérdés volt)
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #14336 üzenetére
mivel extroot-ot kérdeztem, ezért logikusan a router tárhelyét kérdezem
ha elmész a 9092/system/installer oldalra, akkor láthatod mennyi szabdot ír, és mennyi kéne kb a cifs (kmod-fs-cifs) telepítéshez
ha nem telepítettél semmi extrát, akkor el kell férnie a cifs-nek!
ha fent van, akkor a 9092/setup/HDD manager oldalon a 4.1-nél tudod csatolni a Meder samba megosztását... -
galaxys80
veterán
0.8.1 van fent.
Extroot-ot nem csináltam még.
A szabad helyet firm-ben vagy a HDD-n érted? HDD-n van 350 GB szabad hely.
Igazából az egészre nem lenne szükség, ha az a nyomorult Samsung TV (C630) DLNA-ja hajlandó lenne a Meder-ével működni rendesen. Mindenre azt írja, hogy nem támogatott formátum. Akkor nem kellene a PC-t és a Serviio-t használnom.(#14337) vargalex
Nincs valahol egy leírás arról, hogy mit kellene pontosan csinálnom?
Egyáltalán, hogy lássam, hogy ez mennyire macera és megéri-e. -
galaxys80
veterán
válasz
vargalex #14332 üzenetére
Tudja mindkettőt. Nem gondoltam volna, hogy működőképes az ötlet.
Apró szépséghiba, hogy fogalmam sincsen, hogy ennek, hogyan kellene nekiállnom.
nfs/cifs klienst sosem használtam még.Illetve, ha ezt adnám meg a média_dir-nek, attól még az mnt-be (felcsatolt HDD) felpakolt cuccok láthatóak maradnának?
-
galaxys80
veterán
válasz
Headless #14330 üzenetére
Lehet, hogy oltári baromságot kérdezek, de azért megkockáztatom.
Adott egy Meder médialejátszó amire több HDD is csatlakoztatva van. Ez hálózati meghajtóként fel van csatolva a Win7-be.
Megoldható az, hogy ez a hálózati meghajtó csatlakoztatva legyen a MiniDlna-ra és a PC bekapcsolása nélkül is látható legyen mondjuk a felső szinten lévő TV-n?
Magam sem igazán hiszek benne, hogy ez járható út, de hátha meglepődök. -
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #14328 üzenetére
DMZ egy kicsit ágyúval verébre tűnik.
De ha azt használod, ahogy suste is írta se forward, se upnp nem kell, cserébe attól függőn milyen sorrendbe lesznek a tűzfal szabályaid, akkor még az ftp, http stb portokat is az xbox fogja kezelni, vagyis kívülről lesznek elérhetőek, a routeren futó szolgáltatások helyett, nah meg biztonságosnak sem mondanám.
Ha tényleg ez a 2 port kell, akkor forwardot csinálj upnp-t ne használj, dmz-t sem. Az a nagy kérdés, hogy a játékok használnak-e a plussz portot
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #14328 üzenetére
Hát az nekem is kínai, hogy ha DMZ-be teszi az xbox ip-t, akkor utána minek még az upnp meg a portforward is
Ha tutira akarsz menni, akkor tedd DMZ-be, aztán ha megy minden, akkor esetleg próbálkozhat DMZ helyett portforwarddal. -
cimp
senior tag
Emberek!
Standard ubuntu mint router. Wifi, dns, dhcp, minden ...
WIFIN -n wps -re lenne szükségem tehát, hogy az ubuntus routeremre amin jelenleg a dnsmasq osztja a címeket, valahogy felmásszon egy egy kliens wps-el.minden ötlet számít!
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Az elmúlt pár napban már többször előfordult, hogy délután munkából hazaérve a telefonon elindítom a wifit és a routerhez csatlakozik ugyan, de net nincs. Aztán bekapcsolom a pc-t, ami szintén látja a routert, de itt sem megy a net. A router webes felületére belépve a wan kapcsolatnál azt látom hogy próbálkozik kapcsolódni, de nem tud. Áramtalanítás és utána minden ok, de pár nap múlva ismét eljátssza ezt. A legújabb gyári fw van rajta, már kb 1 éve, eddig nem volt semmi gond, de az elmúlt kb 1 hónapban ezt már többször is. Van tippetek mit tehetnék? -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #14318 üzenetére
luci/hálózat/tűzfal/átirányítás:
wan:"port_amit akarsz" -> "router_ip":21DMZ: [link]
-
Rick4
félisten
válasz
dredjudge84 #14319 üzenetére
Tök jó, most nézem, most meg megy rendben.
Az elmúlt pár napban nem nyúltam hozzá, úgyhogy fogalmam sincs, mitől jó, szerintem ez pl windows frissítések teszik rosszá, utána meg jóvá, másra gondolni nem tudok...
-
dredjudge84
őstag
Üdv ismét!
A DMZ beállításokat hol találom luciban?
Rick4
álad megoldódott a hibás luci megjelenés? Nálam most kezdte el pár napja, és csak telóról megy rendesen, vagy live linuxról. Már régebben is csinálta nekem is, de egy windows restart megoldotta, de csak mostanáig sajnos.
-
dredjudge84
őstag
Rendben van, köszönöm a segítséget!
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy 0.4es suste fw-nél hol tudok csinálni egy átirányítást, hogy alapértelmezetten ne a 21-es port legyen az ftp? Pontosan mit kell létrehozni? Tudom a 0.8-ban ez már benne van, de én maradnék 0.4-en. Egy screenshotot mellékelne nekem valaki?
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #14316 üzenetére
PS2-nél úgy van ha jól emlékszem, hogy az első FAT32 partíciót keresi
szóval ha csak egy FAT32 van, akkor azzal fog dolgozni, és az mindegy hányadik partíció a lemezende a biztonság kedvéért ha még megoldható, akkor jobb elsőnek állítani a FAT32-t, aztán utána a többi, mert a routernek/linuxnak tökmindegy
persze ha most akarsz lecsípni a FAT32-nek, akkor próbáld ki
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #14313 üzenetére
Az xbox nem tud hálózatról betölteni?
A PS2 tudja, így szerintem az xboxnak is tudni kéne.
PS2-nel a megosztási nevet kell megadni még az ip-t, egyébként ua particion vannak a fájlok egy külön mappában. Hálózat miatt a fájlendszer sem számít...Az semmiképpen nem ideális, hogy lerantgatod a routerről.
-
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #14313 üzenetére
PC-n válassz le egy FAT32-es particiót adj neki valami nevet. Most az teljesen mindegy hogy melyik hanyadik partició legalábbis az én véleményem szerint.
live linux gparted-el egyszerűen kivitelezhető, meg ott vannak a windowsos alternatívák. Automount majd sharebe csatolja.
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy működik-e egy külső vinyó a routerrel openwrt-n a következő partícionálással: Első partíció egy fat32 második a swap harmadik az extroot negyedik meg ext4 az adatoknak?
Az első partíció xbox 360nak lenne játékok futtatására. Úgy tervezném hogy mikor játszok, akkor csak lehúzom a routerről a vinyót, és átkötöm a boxra, majd ha végeztem vissza. Ez megvalósítható szerintetek?
-
-
donmackó
addikt
Nem raktam fel, de most hogy írtad megtettem és nincs hiba. Még azon gondolkozom hogy teszek a másikra is cc-t + suste basic-et. Majd felteszem a szükséges csomagokat 9092-ről. Ez vajon működőképes ötlet? Meg a másik fenntartásom a switch mód. Ezt a részt nem teszteltem cc-n a 9092-ről. Az is működőképes elvileg rajta nem?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone-t használók OFF topikja
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hosszabb bemutatón a Chrono Odyssey című MMO
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Synology NAS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- Asus Rog Strix Gamer laptop makulátlan állapotban
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest