Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
dredjudge84
őstag
Valaki tudna ajánlani egy free dns kiszolgálót? Eddig a no-ip-t használtam, de mostanában nem működik rendesen.
-
Centaurus
tag
Sziasztok!
Abban szeretném kérni a segítségeteket , hogy hogyan tudnám a transmissiont időzíteni.
Szeretném ha estére kikapcsolna és nem menne a vinyó (elég hangos)és reggel meg visszakapcsolna.
Előre is köszönöm a segítségetek. -
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
HeadLess írtam privit.
-
gonorrea
senior tag
-
suste
veterán
válasz
feco93 #15292 üzenetére
a szerkesztést nagyon elrontottad!
amit én bemásoltam az majdnem a teljes tartalom, csak az első 2 sort kellett volna meghagyni
tehát a web_ui résztől kellett volna kicserélni az egészet
ha mást nem szerkesztettél, akkor a főoldalt nem ronthattad el, vizsont maga a 2. sor nem úgy néz ki, ahogy én megadtam a paramétereket (01, print-restart.cgi; Print-restart; Print-restart; Printer-újraindítás)
szerintem jobb lenne ha újra kezdenéd az egészet
tedd fel a mentést újra, stbstb -
feco93
tag
válasz
feco93 #15271 üzenetére
Megcsináltam viszont valamit nagyon el rontottam s nem is működik.
A template fülön a Create shell script based webpage to www_suste beírtam amiket írtál létre is hozta a Mypage mappát és benne a is van a printer restart lap.
Ezt a fájlt meg kerestem a webcommanderben és így szereztettem át.#!/bin/sh
###902MYPAGE;./nyomtato_restart.cgi;asd;nyomtato reset;asd;asd
web_ui(){
$(sel ewp "$(ls /etc/init.d|grep uhttpd_ |grep -v uhttpd_suste)") `btn ewpdˇDelete`$b$b<!/td>$tbl2$tbl1<!td><!h3>WEB FILE SERVER $b$b Link Own folder to \"LuCI\" or custom web folder: $b $(sel LOF "$(ls /mnt|awk '{print "/mnt/"$1}')$cm") -link-> $(sel LTF "$(ls /|awk '/www/{print "/"$1}')$cm") `btn "Link"`<!/h3>(Call: 'https://ddns_or_ip/my_folder' - NO PASSWORD!)$b$b<!/td>$tbl2"
cat <!<! __EOF__
$tbl1<!td>
<!h3>Template Function: `btn "button_commandˇButton Name"`<!/h3>
<!i>-Funkció leírása --> Gomb név<!/i>
$b$b
<!textarea $ro_ta>
`dash 13`
!Edit these!:
`dash 13`
"nyomtato_restart.cgi" = script file name: 1.=in www folder, 2.= in www_9093 folder, (99 = position on index webpage),
"nyomtato reset" = webpage name (on the webpage): 1.= in index webpage, 2.= template webpage
"Minta cím",
"Tab" = webpage tab name (on the webpage),
"web_ui()" = don't edit title!
"web_ui()" {} = it's responsible for show html webpage,
"Template Function:" = description of task to be executed (on the webpage),
"Funkció leírása",
"button_command" = the command that the button launches (in the script): 1.= button function, 2.= function call,
"Button Name" = button name (on the webpage)
"Gomb név",
"test_function()" = thes function called by "button_command" (in the script),
"test_function()" {} = executed script
"Install to 9093:" = don't edit title!
"install()" = don't edit title!
"install()" {} = don't edit!
web_ui(){
cat <!<! __EOF__
$tbl1<!td>$b
$(btn "buttonˇp910nd-restart")$b$b
<!/td>$tbl2
__EOF__
}
. /*/cgi-bin/bin/variables
header
case "$ACTION" in
"button")/etc/init.d/p910nd restart;web_ui;;
*)web_ui;;
esac
footerS ha megnyitom a 9092/cgi-bin/print-restart.cgi akkor ezt írja:
Bad GatewayThe process did not produce any respons
Viszont olyan jól sikerült az átállítás hogyha csak annyit írok be hogy ip:9093 vagy ip:9092 akkor nem hozza be a fő oldalt. Esetleg ötlet hogy mit rontottam el? Vagy tud valaki küldeni másolatot az index.html fájlról?
-
sec0nd
tag
Köszönöm, de ebbe futottam bele és nem találtam megoldást:
URL: http://susteopenwrt.ipdns.hu/Openwrt_Barrier_Breaker/TP-LINK-TL-WDR3600-V1//Openwrt_Barrier_Breaker/TP-LINK-TL-WDR3600-V1/suste-OpenWRT-BB-0.8.1-tl-wdr3600-v1-squashfs-sysupgrade.md5'>suste-OpenWRT-BB-0.8.1-tl-wdr3600-v1-squashfs-sysupgrade.md5</a></strong><br /><small>modified: Thu, 01 Dec 2016 17:31:04 GMT<br />application/octet-stream - 0.03 kbyte<br /><br /></small></li></ol><hr /></body></html>
MD5_url:http://susteopenwrt.ipdns.hu/Openwrt_Barrier_Breaker/TP-LINK-TL-WDR3600-V1//Openwrt_Barrier_Breaker/TP-LINK-TL-WDR3600-V1/suste-OpenWRT-BB-0.8.1-tl-wdr3600-v1-squashfs-sysupgrade.md5'>suste-OpenWRT-BB-0.8.1-tl-wdr3600-v1-squashfs-sysupgrade.md5</a></strong><br /><small>modified: Thu, 01 Dec 2016 17:31:04 GMT<br />application/octet-stream - 0.03 kbyte<br /><br /></small></li></ol><hr /></body></html>
Downloaded file's MD5SUM:
Original MD5SUM:MD5sum didn't match, file deleted.
Nekem úgy tűnik, mintha egy korábbit szeretett volna letölteni, csak ez van a listában.
Ezt leszedve jó lesz: 0.8.3-repair-UTF8.tar.gz majd ezután a 0.8.3.x-ek? Ehhez nem találok MD5-öt. -
sec0nd
tag
Sziasztok!
suste/headless@OpenWrt@0.8.2 Barrier Breaker 14.07 firmware van a routeremen, ami jól működik, ezúton is köszönet érte.
Érdemes a mentésként elérhető frissítéseket feltenni, vagy ezek még nem stabilak?
A beállítások megmaradnak, vagy elvesznek utána? -
gonorrea
senior tag
Üdv
Megpróbáltam dd wrt fw-t, de nem jött be így visszatettem vargalex 1.1.7-es fw-jét, majd egyből feltettem a backup-ot is! Már ddwrt-nél is láttam, hogy egyik tori oldalamon a torrentek passzív módban futnak (sajnos többi oldalon nem tudom, de valószínű, mert alig töltök vissza, ahhoz képes, hogy eddig szépen ment)
Port nyitás is megcsináltam (backup vmiért nem emlékezett rá):
illetve forgalmi szabályoknál is beállítottam, mégis passzív módban vannak a torrentek még mindig:
Megcsináltam azt is hogy listából kitöröltem, letöltöttem mégyegyszer a fájlt (leellenőrizte), 1 percig azt írta, hogy aktív, majd oldalfrissítésnél már ismét passzív volt!
Tudna valaki nekem segíteni?
-
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #15280 üzenetére
Időm nem sok, van mostanság, max mobilról pár perc, de nálam nem jelentkezik a hiba vagyis nem tudok így vele most mit kezdeni.
Pedig autostart transmission megy nálam.
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Headless! Suste írta korábban, hogy te meg tudnád oldani, a transmission problémámat, amit felvázoltam. Lenne rá mód esetleg?
-
ubid
senior tag
Sziasztok.
Aki ért hozzá, kérem segítsen .Szakadozott a net ... Wifi folyamatosan ledobál.. Újracsatlakozok.. 10 percig jó. utána ismétlés...
Meguntam... Gondoltam újraindítoma Routert is és a modemet is.UPC-s net, Vargalex firm-ös DR3600-as link.
Na. újraindítás után viszont egyáltalán nincs net routeren keresztül.
Néha azt írja gépen is , hogy "internet access" de mégsem jön be semmi.
Közben routeren látni, hogy DCHP-t inaktív:Ha routerba dugok egy kábelt, majd azt a laptopba, akkor sincsen internet...
Volt egy korábbi router backupom, azt is visszaállítottam már, de nem oldotta meg.
Telefonról sem sikerül csatlakozni... :Sszóval, WTF történt ?
-
pusi1981
aktív tag
Sziasztok!
Wifi jelismétlőnek lehet ezt a routert használni?
Ha igen valaki leirna a pontos menetet mit hol es hogyan kell be es atallitani ?
Köszi mindenkinek a segitseget aki megprobál segiteni nekem !!!( A router nem mokolt,gyari szoftver van rajta )
-
Headless
őstag
válasz
edeleny #15272 üzenetére
Az a baj, hogy össze visszaság van ezek között. Egyrészt elérési útvonal alapján van csatolva minden, amiből van sda-tól c-ig. Azt se tudjuk hány hdd van rajta, meg hogy hányat lát a router.
Röviden: káosz van. Törölj minden csatolást, majd UUID alapján csatolj mindent.
-
edeleny
őstag
válasz
dredjudge84 #15273 üzenetére
De most azt se látja, amit eddig látott!
idáig volt rajta, egy 320 Gb, és egy 1 terás. Most vissza dugom, és nem látja, nem jelenik meg fent!! -
edeleny
őstag
Megint elakadtam!!
Sikerült formáznom, az 1 terás vinyót.
Az USB portra rádugtam, mindkettőt.Rendszer - csatolási pontok - csatolásipontok-nál ott van, de mégsem jelenik meg fent. megakadtam!
-
suste
veterán
válasz
feco93 #15261 üzenetére
a wan tudja fogadni is és továbbítani is, csak szoftveresen van összekapcsolva a LAN-okkal, így egy kicsit lassabb
szóval használható olyan eszköznél ahol nem kell a full sávszélhotplugra most nincs energiám
a 9092/system/template oldalon hozhatsz létre saját oldalt, amire csinálsz egy p910nd restart gombot, amit aztán át is linkelhetsz a 9093-ra:
01, print-restart.cgi; Print-restart; Print-restart; Printer-újraindítás
web_ui(){
cat << __EOF__
$tbl1<td>$b
$(btn "buttonˇp910nd-restart")$b$b
</td>$tbl2
__EOF__
}
. /*/cgi-bin/bin/variables
header
case "$ACTION" in
"button")/etc/init.d/p910nd restart;web_ui;;
*)web_ui;;
esac
footer -
mivamma
senior tag
Sziasztok!
Sikeresen megadta magát a routerem, és szerencsére a bolt megszűnt ahova az 5 év garancia szól
A hiba a következő:Wi-fi-n nem tudok csatlakozni hozzá. A vezetékes rész működik rendesen. Gyári firmware van rajta. Az eszközök látják, csak nem tudnak csatlakozni hozzá!
Van ötlete esetleg valakinek?
-
edeleny
őstag
Sacc per kb 3 éve vagyok, tényleg megelégedett gazdája egy ilyen routernek!
Idáig úgy üzemelt, hogy 2 db vinyó volt rákötve, 1 db 1 terás, és 1 db 360 megás. Ez utóbbit használtja a Transmisson.
Gyakorlatilag egy kis házi NAS-ként is van használva!
Tökéletesen műxik!Szeretném a 360-t lecserélni egy egy terás vinyóra!
Kérdés, hogy hogy csináljam? ( az elmúlt évek folyamán sem lettem ebben a témában okosabb!)- 360-ról mindent lement, ami kell! (ha lehúzom a PC fogja látni, vagy hálózaton kell leszednem?)
- Router kikapcs, vinyók lehúz?
- Új terás rádug, routerről formáz. (valahol volt leírás, azt hiszem)
- Másik vinyó rádug, ha minden fent van, akkor MiniDLNA, és Torrent visszakapcsol?A torrentből kell valamit visszamásolnom?
-
feco93
tag
Sziasztok!
Ismét felmerült pár kérdés.
Sikeresen bekötötték a 1000MBit -es internetet. S úgy van felépítve a hálózat hogy van a T-és eszköz ez a router és a WDR3600 quick switch módban üzemel.
Viszont ha a wdr 3600 előtt speedtestel mérek egy sebességet akkor olyan 770 MBit-es értéket kapok. A WDR után pedig már csak 600 MBit -es értéket tudok csak elérni. Kábelek végig cat5e. Nem azt mondom hogy hiányzik a 170 Mb/s de érdekelne hogy mit csinálok rosszul. (Amikor mértem a wdr3600-on csak az én laptopom volt. S amivel mértem eszköz ugyan az volt. )
Másik:
Be van állítva a nyomtató szerver is. viszont a wdr 3600-ot újra indítom vagy a nyomtatót kikapcsolom majd később be akkor nem tudok vele nyomtatni. Csak úgy ha a p910nd fülön letiltom majd újra engedélyezem. Persze ilyenkor ki is nyomtatja az elmaradásait. Erre nincs valami jobb megoldás?
Esetleg a 9093-as oldalon nem lehetne egy nyomtató Resetet létrehozni? -
GhostBear
csendes tag
Sziasztok
Nem találom a fórumon, a házilag készített firmware-ek közül van olyan, ami tudja a gyári WAN port sebességét hozni (amiben megy a HW NAT)?
Köszi!
-
-
Zoli133
addikt
Épp ezzel próbálkozom most, nem szerkesztettem egyiket se [link] - így néznek ki, ha a rule engedélyezve van (és nem adok portot), akkor belső hálóról elérem az ftp-t, kívülről refused-ot kapok, ha forward van engedélyezve és megadom a 9094-es portot akkor timeout, belső/külső hálóról is. (Transmission-t elérem jól kívülről, tehát tényleg eljutok a routerig ha kívülről próbálkozom)
-
Zoli133
addikt
válasz
donmackó #15248 üzenetére
suste féle, de azt hiszem user error, portot nem adtam meg az ftp kapcsolódásnál, gondolom belső hálón meg megy az alappal is.
szerk: egész pontzosan most timeout-ot akpok, de eddig refused-olt kapásból a router kívülről, azaz jobb a helyzet, timeout meg lehet (el tudom képzelni) az elszabadult torrentek miatt van most, megnézem leállítom változik e a helyzet.
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15246 üzenetére
az alap ftp felhsználóval megy?
jól hoztad létre az új felhasználót?
az ftp forward vagy a szabály van engedélyezve? pontosan hogy néz ki? -
Zoli133
addikt
válasz
dredjudge84 #15246 üzenetére
Nálam is ez van most, vagy nagyon hasonló, tűzfal beállítások közt engedélyeztem az ftp-re vonatkozó szabályt, de külső hálóról nem enged be, csak belső hálón megy az ftp-m.
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Csináltam egy havernak egy usert és egy passt, hogy ftp-n elérje a routerre kötött hdd-t, de nem megy a dolog. A dns címem működik, a routert és a transmissiont elérem távolról, de az ftp nem megy. 9094es porton próbálva csatlakozik a filezilla, majd kiírja hogy könyvtár listázás, de a végén server connection error van.
Mi lehet a gond?
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Ismét egy kérdésem lenne, az előzőek fenntartása mellett. A transmission klienset ami jelenleg ha jól látom 2.84 lehet frissíteni? Van pár oldal ahol nem engedik a használatát.
-
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84 #15242 üzenetére
Amúgy én a 13-as sávot választottam 20Mhz-en. Ez jó választás volt? Azért így döntöttem, mert a 13ast ha jól tudom gyári fw-n nem lehet választani.
-
woodworm
veterán
válasz
baandii #15240 üzenetére
Ezek nem sokat mondanak, nagyrészt a portok elméleti tudását szemléltetik. Régebben nézegettem teszteket, beszámolókat hasonló készülékekről és nem volt kiugró teljesítménybeli különbség a routerekhez képest. Pl. valahol láttam random olvasási és írási sebességet, az még ennél is kevesebb volt, gondolom kisebb méretekkel mértek.
Tapasztalatból adódó választ kaphatsz az s905-ös topikban. Ha még utána is nagyon keveselled a sebességet, akkor gyanakodhatsz másra. -
baandii
senior tag
hellosztok,
tudna nekem vki egy kis iránymutatást adni. szóval van egy egy androidos kütyüm (androidot nem használom) amin libreelec fut média lejátszásra. a kodi alá feltelepítettem a transmissont és ezen torrentezek. a gondom az lenne hogy a netem nagyon lassan tölt csak. 70-80 mb/s tudnék tölteni a tesztek alapján és ezzel szemben csak kb 5 mb/s jön...értem én hogy a teszt eredményeket nem lehet elérni de ez így nagyon kevésnek tűnik. itt van egy kép a transmission beállításáról és egy a tplink-ről.
a segítőknek előre is nagy köszönet!
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15235 üzenetére
Én a 2,3,7,9 csatornákon próbálkoznék először, de vannak érdekes interferenciák, ezért érdemes lehet kipróbálni minél többet. Viszont vannak auto-ra állított routerek, amik miatt sűrűn lakott területeken elég reménytelen a jó beállítás, főleg a 40Mhz/2 csatorna.
A tm nem elindulás a tm init script és/vagy az automount/autotm miatt lehet, ami sajna nehéz ügy, mert BB/CC/CC/LEDE alatt is máshogy viselkedik kicsit a transmission.
Ha Headless erre jár, akkor talán tud segíteni.... -
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Tehát 0-8-2re feltettem a 0.8.3 febráu 28-as repair csomagot. A gondom még mindig fennál, miszerint nem érem el a transmissiont a windowsos kliensell mindaddig, míg nem nyomok egy restartot a rendszerindítási listán a transmissionnek. Van erre valami megoldás?
-
dredjudge84
őstag
Sikerült. Sajnos elég rosszak a szemeim, és letöltési helynek /share/msxell-t adtam meg, most vettem észre. Most már tényleg minden jó. DDNS is jó lett, regisztráltam egy új noip fiókot, azzal most működik.
Annyi észrevételt tennék a 02.28-as frissítéssel kapcsolatban, hogy nálam volt egy olyan gond vele, hogy nem értem el a transmissiont, csak ha nyomtam a rendszerindításban neki egy restart-ot, utána. De akkor is csak addig, míg újra nem indítottam a routert, egyébként újra adni kellett neki egy transmission restartot a rendszerindításnál. Most visszaálltam 0.8.2-re, ott minden tökéletes.
Ilyen wifi hálózatok mellett, nekem hányas csatornát érdemes választani?
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15233 üzenetére
Kár volt elállitgatni, inkább az sda3 particiót kellett volna átnevezni "mnt"-re (Maxell helyett), akár a 9092/setup/hdd label oldalon. Ez le is van írva a readme-ben....
Csomó beállítás előre meg van csinálva, így ha a saját fejed után mész, akkor mindent neked kell átállítani. -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15231 üzenetére
9092/system/installer/transmission-web
-
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84 #15230 üzenetére
Szar hogy csak pár percig lehet szerkeszteni a hozzászólást.
Megoldódott a transmission is, egy kérdés. Ha kell nekem a webes felület, akkor melyik csomagot kell leszednem?
-
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84 #15229 üzenetére
Újabb gond. Transmission beállítva, tűzfalon engedélyezve, a windowsos trans gui connection refused hibaüzenettel nem kapcsolódik.
-
dredjudge84
őstag
Suste, HeadLess köszönöm!
Megoldódott! Leszedtem egy régi verziós gpartedet, azzal partícionáltam, és most már minden a helyén van! Valamit a 16-os linuxban lévő gparteddel variálhattak. Leszedtem egy 14-es linuxot, mert pár éve az abban lévő gparteddel csináltam meg, és most minden flottul megy.
Már csak egy nem teljesen szakmai kérdés. Kb fél éve reklamáltam a digi telefonos ügyfélszolgálatánál, hogy nem kérek natolt ip-t, és akkor azt mondták, hogy olyat csak az kap, aki kéri. Na most a ddns nem megy, valószínűleg natolt ip-t kapok jelenleg, Az létezik, hogy egyszer ha csatlakozok natoltat kapok, egyszer pedig nem? Mert mint ha nem mindig állna fenn ez a probléma.
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15227 üzenetére
értettem hogy írtad, de én a 3TB-s hdd-re gondoltam, hogy csak simán formázás után még 3.1 előtt felcsatolja-e ha rádugod
windowson próbáld meg a minitool -lal, csak figyelj a GPT-re és hogy elsődleges partíciók legyenek mind
a "0.8.3-repair-UTF8-2017-02-28.tar.gz" pont azért készül most már minden hónap 28-án, hogy szűz 0.8.1-ről ne kelljen 2 lépcsőben frissíteni
szóval ha ezt felteszed, akkor minden a legfrissebb lesz (vagyis 2017.02.28-ai)
-
dredjudge84
őstag
Úgy értem, hogy amikor 9092-n formáztattam le a terrás vinyót swap extroot és ext4-re, és utána újraindult a router, akkor úgy ment. De mivel a 3tb-os vinyót nem lehet 9092-n formázni, partícionálni, ezért vagyok elakadva.
Milyen partícionáló progit ajánlasz, ha már a gparted nem jó sajnos.
Másik kérdés, hogy ven egy 0.8.3 repais 03.01, azt alap 0.8.1re lehet tenni, vagy a már updatelt 0.8.3.1 02.26-ai frissítésre kell?
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15225 üzenetére
Szüzen formázott 3 particiót felcsatolja még a 3.1 előtt?
Esetleg próbáltál másik programmal formazni? -
dredjudge84
őstag
Nos kiprobaltam egy masik kulso hdd-vel, a tapasztalat a kovetkezo. Ha a routeren formaztatom le, es a routerrel csinaltatom meg a 3 particiot, akkor mindent felcsatol szepen. De ha gparteddel, es csak a 3.1en erase partition data-val csinalom, akkor csak a swapot csatolja fel a masik hdd-nel is es ugyanugy nem jo. Ezzel az a baj, hogy a 3tb-os vinyot nem tudom a routerrel megcsinaltatni.
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15223 üzenetére
Ha tudod, akkor próbáld ki egy pendrive-val. A debugban egyértelműen látszik hogy próbálja fel csatolni, ahogy headless is írta....
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15221 üzenetére
Nem lehet hogy régebben amikor ment, akkor telepítettél valami csomagot, amit be kellett tölteni a hdd ház kezeléséhez? És most ez ugye hiányzik...
-
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84 #15220 üzenetére
Megnéztem hd sentinellel, és 100/100as a hdd.
-
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #15218 üzenetére
Nálad az extroot csatolás multkor sem ment és ha jól emlékszem a hdd/ház volt a ludas, mert pendriveot tudtál csatolni.
Most is erre gyanakszok túl későn töltödik be valamilyen kmod.Az hogy nem csatolódik az meg más kérdés de nekem úgy tünt az automount logból megpróbálja felcsatolni, csak elszáll hibával. Vagyis ssh alól sem menne a csatolás, ez meg valami fájlrendszer/particiós tábla lehet.
-
dredjudge84
őstag
Na! Az a furcsa, hogy mikor a 3.1ben rámegyek hogy remove data, és újraindul a router, akkor a csatolási pontoknál még be is teszi, így:
Na most a csatolt fájlrendszerknél nincs ott. A swap továbbra is megy, csak az extroot, és a maxellt mostmár átnevezve mnt-re se. Én nem értem mi a gond. Tuti ha tudtok segíteni, és jó lesz lementem az egész overlay-t, mert azt sajnos nem tettem meg még mikor működött.
-
dredjudge84
őstag
+ amn=AutoMount
+ logger -t AutoMount Started.
+ [ -f /etc/config/automount ]
+ . /etc/config/automount
+ mnt_label=mnt
+ am=Enabled
+ as=Enabled
+ atr=Enabled
+ adlna=Enabled
+ share_dir=/share
+ mnt_dir=/mnt
+ sed s/|$//
+ tr \n |
+ cut -d: -f2-
+ egrep -o /dev/sd[a-z]*[0-9]*|/dev/mmcblk[0-9]*p[0-9]* /proc/mounts /proc/swaps
+ current=/dev/sda1
+ [ /dev/sda1 ]
+ blkid -d
+ full_blkid=/dev/mtdblock2: TYPE="squashfs"
/dev/sda1: LABEL="swap" UUID="9282bcea-e4d6-46ad-ae43-fe9f2126f8b8" TYPE="swap" PARTUUID="ef0aee6e-7c32-479e-9299-589248ab7ea7"
/dev/sda2: LABEL="extroot" UUID="5153e697-84dc-49ad-a6ac-98b21351917b" TYPE="ext4" PARTUUID="6c9fbf70-8743-40ac-af80-9561a622868e"
/dev/sda3: LABEL="maxell" UUID="ac1e2b7b-73fb-423e-ab0c-e85197562b1b" TYPE="ext4" PARTUUID="d2155f37-32c2-489b-b233-763abb2ca4dd"
+ egrep -v /dev/sda1
+ echo /dev/mtdblock2: TYPE="squashfs"
/dev/sda1: LABEL="swap" UUID="9282bcea-e4d6-46ad-ae43-fe9f2126f8b8" TYPE="swap" PARTUUID="ef0aee6e-7c32-479e-9299-589248ab7ea7"
/dev/sda2: LABEL="extroot" UUID="5153e697-84dc-49ad-a6ac-98b21351917b" TYPE="ext4" PARTUUID="6c9fbf70-8743-40ac-af80-9561a622868e"
/dev/sda3: LABEL="maxell" UUID="ac1e2b7b-73fb-423e-ab0c-e85197562b1b" TYPE="ext4" PARTUUID="d2155f37-32c2-489b-b233-763abb2ca4dd"
+ egrep /dev/sd[a-z]*[0-9]*|/dev/mmcblk[0-9]*p[0-9]*
+ blkids=/dev/sda2: LABEL="extroot" UUID="5153e697-84dc-49ad-a6ac-98b21351917b" TYPE="ext4" PARTUUID="6c9fbf70-8743-40ac-af80-9561a622868e"
+ [ Enabled != Enabled -a Enabled != Enabled ]
+ [ /share != / ]
+ basename /share/extroot
+ dn=extroot
+ egrep extroot
+ + mountgrep
/share/extroot
+ [ ! /dev/sda2: LABEL="extroot" UUID="5153e697-84dc-49ad-a6ac-98b21351917b" TYPE="ext4" PARTUUID="6c9fbf70-8743-40ac-af80-9561a622868e" -o ! ]
+ umount -l /share/extroot
umount: can't forcibly umount /share/extroot: Invalid argument
+ rmdir /share/extroot
+ logger -t AutoMount '/share/extroot' unmounted.
+ kill=1
+ basename /share/maxell
+ dn=maxell
+ egrep maxell
+ + mountgrep
/share/maxell
+ [ ! /dev/sda3: LABEL="maxell" UUID="ac1e2b7b-73fb-423e-ab0c-e85197562b1b" TYPE="ext4" PARTUUID="d2155f37-32c2-489b-b233-763abb2ca4dd" -o ! ]
+ umount -l /share/maxell
umount: can't forcibly umount /share/maxell: Invalid argument
+ rmdir /share/maxell
+ logger -t AutoMount '/share/maxell' unmounted.
+ kill=1
+ grep /mnt
+ mount
+ [ ! ]
+ umount -l /mnt
umount: can't forcibly umount /mnt: Invalid argument
+ kill=1
+ logger -t AutoMount '/mnt' unmounted.
+ egrep -o /dev/sd[a-z]*[0-9]*|/dev/mmcblk[0-9]*p[0-9]*
+ echo /dev/sda2: LABEL="extroot" UUID="5153e697-84dc-49ad-a6ac-98b21351917b" TYPE="ext4" PARTUUID="6c9fbf70-8743-40ac-af80-9561a622868e"
+ opt=-o noatime,nodiratime
+ + grepsed /dev/sda2.* LABEL s/.* LABEL=.//;s/" .*//+ echo /dev/sda2: LABEL="extroot" UUID="5153e697-84dc-49ad-a6ac-98b21351917b" TYPE="ext4" PARTUUID="6c9fbf70-8743-40ac-af80-9561a622868e"
+ label=extroot
+ + grepsed /dev/sda2.* TYPE s/.* TYPE=.//;s/" .*//+ echo /dev/sda2: LABEL="extroot" UUID="5153e697-84dc-49ad-a6ac-98b21351917b" TYPE="ext4" PARTUUID="6c9fbf70-8743-40ac-af80-9561a622868e"
+ type=ext4
+ + grepsed /dev/sda2.* UUID s/.* UUID=.//;s/" .*//+ echo /dev/sda2: LABEL="extroot" UUID="5153e697-84dc-49ad-a6ac-98b21351917b" TYPE="ext4" PARTUUID="6c9fbf70-8743-40ac-af80-9561a622868e"
+ uuid=5153e697-84dc-49ad-a6ac-98b21351917b
+ [ ext4 != swap -a Enabled = Enabled ]
+ [ ext4 = ntfs ]
+ grep /dev/sda2
+ mount
+ [ ! ]
+ + echogrep #extroot#5153e697-84dc-49ad-a6ac-98b21351917b# #mnt#+ mount
+ grep -w /mnt
+ [ -a ! -a mnt ]
+ + grepgrep -vw extroot /mnt+ mount
+ [ ! -a extroot ]
+ mkdir -p /share/extroot
+ mount -o noatime,nodiratime /dev/sda2 /share/extroot
NTFS signature is missing.
Failed to mount '/dev/sda2': Invalid argument
The device '/dev/sda2' doesn't seem to have a valid NTFS.
Maybe the wrong device is used? Or the whole disk instead of a
partition (e.g. /dev/sda, not /dev/sda1)? Or the other way around?
mount: mounting /dev/sda2 on /share/extroot failed: Invalid argument
+ logger -t AutoMount 'extroot' mounted to '/share/extroot'.
+ opt=-o noatime,nodiratime
+ sed s/.* LABEL=.//;s/" .*//
+ grep /dev/sda3.* LABEL
+ echo /dev/sda2: LABEL="extroot" UUID="5153e697-84dc-49ad-a6ac-98b21351917b" TYPE="ext4" PARTUUID="6c9fbf70-8743-40ac-af80-9561a622868e"
+ label=maxell
+ grep /dev/sda3.* TYPE
+ sed s/.* TYPE=.//;s/" .*//
+ type=ext4
+ sed s/.* UUID=.//;s/" .*//
+ grep /dev/sda3.* UUID
+ uuid=ac1e2b7b-73fb-423e-ab0c-e85197562b1b
+ [ ext4 != swap -a Enabled = Enabled ]
+ [ ext4 = ntfs ]
+ mount
+ grep /dev/sda3
+ [ ! ]
+ grep #mnt#
+ echo #maxell#ac1e2b7b-73fb-423e-ab0c-e85197562b1b#
+ + mountgrep
-w /mnt
+ [ -a ! -a mnt ]
+ + grepgrep -vw maxell /mnt+ mount
+ [ ! -a maxell ]
+ mkdir -p /share/maxell
+ mount -o noatime,nodiratime /dev/sda3 /share/maxell
NTFS signature is missing.
Failed to mount '/dev/sda3': Invalid argument
The device '/dev/sda3' doesn't seem to have a valid NTFS.
Maybe the wrong device is used? Or the whole disk instead of a
partition (e.g. /dev/sda, not /dev/sda1)? Or the other way around?
mount: mounting /dev/sda3 on /share/maxell failed: Invalid argument
+ logger -t AutoMount 'maxell' mounted to '/share/maxell'.
+ sed s/|$//
+ awk /dev/&&!/overlay|rom|tmp|pts/{printf$2"|"} /proc/mounts
+ mounts=
+ awk {if($1<=20)print} proc/uptime
awk: proc/uptime: No such file or directory
+ [ ]
+ [ 1 ]
+ egrep /etc/config/transmission
+ runchk transmission
+ + psawk
/transmission/&&!/awk/
+ [ Enabled = Enabled -a ! config transmission
option enabled 0
option config_dir '/mnt/transmission'
option user 'root'
option alt_speed_down 200
option alt_speed_enabled false
option alt_speed_time_begin 540
option alt_speed_time_day 127
option alt_speed_time_enabled false
option alt_speed_time_end 1020
option alt_speed_up 200
option bind_address_ipv4 '0.0.0.0'
option bind_address_ipv6 '::'
option blocklist_enabled false
option blocklist_url ''
option cache_size_mb 2
option dht_enabled true
option download_dir '/mnt/download'
option download_queue_enabled true
option download_queue_size 1
option encryption 1
option idle_seeding_limit 30
option idle_seeding_limit_enabled false
option incomplete_dir '/mnt/transmission/incomplete'
option incomplete_dir_enabled true
option lazy_bitfield_enabled true
option lpd_enabled false
option message_level 0
option peer_congestion_algorithm ''
option peer_limit_global 40
option peer_limit_per_torrent 15
option peer_port 21234
option peer_port_random_high 65535
option peer_port_random_low 49152
option peer_port_random_on_start false
option peer_socket_tos 'default'
option pex_enabled true
option port_forwarding_enabled false
option preallocation 1
option prefetch_enabled true
option queue_stalled_enabled true
option queue_stalled_minutes 30
option ratio_limit 2.0000
option ratio_limit_enabled false
option rename_partial_files true
option rpc_authentication_required true
option rpc_bind_address '0.0.0.0'
option rpc_enabled true
option rpc_password 'transpass'
option rpc_port 9091
option rpc_url '/transmission/'
option rpc_username 'transadmin'
option rpc_whitelist '127.0.0.1,192.168.1.*'
option rpc_whitelist_enabled false
option scrape_paused_torrents_enabled true
option script_torrent_done_enabled true
option script_torrent_done_filename '/bin/minidlna_thumbnail_make'
option seed_queue_enabled false
option seed_queue_size 10
option speed_limit_down 100
option speed_limit_down_enabled true
option speed_limit_up 100
option speed_limit_up_enabled true
option start_added_torrents true
option trash_original_torrent_files false
option umask 18
option upload_slots_per_torrent 5
option utp_enabled true
option scrape_paused_torrents true
option watch_dir_enabled false
option watch_dir '' -a ]
+ egrep /etc/config/minidlna
+ runchk minidlna
+ + psawk
/minidlna/&&!/awk/
+ [ Enabled = Enabled -a ! config minidlna config
option 'enabled' '0'
option port '8200'
option interface 'br-lan'
option friendly_name 'miniDLNA'
option db_dir '/mnt/minidlna'
option log_dir '/mnt/minidlna'
option inotify '1'
option enable_tivo '0'
option strict_dlna '0'
option presentation_url ''
option notify_interval '900'
option serial '12345678'
option model_number '1'
option root_container '.'
list media_dir '/mnt/download'
list media_dir '/share'
option album_art_names 'Cover.jpg/cover.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg' -a ]
+ [ /dev/sda2: LABEL="extroot" UUID="5153e697-84dc-49ad-a6ac-98b21351917b" TYPE="ext4" PARTUUID="6c9fbf70-8743-40ac-af80-9561a622868e"
/dev/sda3: LABEL="maxell" UUID="ac1e2b7b-73fb-423e-ab0c-e85197562b1b" TYPE="ext4" PARTUUID="d2155f37-32c2-489b-b233-763abb2ca4dd" ]
+ egrep /etc/config/transmission
+ runchk transmission
+ awk /transmission/&&!/awk/
+ ps
+ [ Enabled = Enabled -a config transmission
option enabled 0
option config_dir '/mnt/transmission'
option user 'root'
option alt_speed_down 200
option alt_speed_enabled false
option alt_speed_time_begin 540
option alt_speed_time_day 127
option alt_speed_time_enabled false
option alt_speed_time_end 1020
option alt_speed_up 200
option bind_address_ipv4 '0.0.0.0'
option bind_address_ipv6 '::'
option blocklist_enabled false
option blocklist_url ''
option cache_size_mb 2
option dht_enabled true
option download_dir '/mnt/download'
option download_queue_enabled true
option download_queue_size 1
option encryption 1
option idle_seeding_limit 30
option idle_seeding_limit_enabled false
option incomplete_dir '/mnt/transmission/incomplete'
option incomplete_dir_enabled true
option lazy_bitfield_enabled true
option lpd_enabled false
option message_level 0
option peer_congestion_algorithm ''
option peer_limit_global 40
option peer_limit_per_torrent 15
option peer_port 21234
option peer_port_random_high 65535
option peer_port_random_low 49152
option peer_port_random_on_start false
option peer_socket_tos 'default'
option pex_enabled true
option port_forwarding_enabled false
option preallocation 1
option prefetch_enabled true
option queue_stalled_enabled true
option queue_stalled_minutes 30
option ratio_limit 2.0000
option ratio_limit_enabled false
option rename_partial_files true
option rpc_authentication_required true
option rpc_bind_address '0.0.0.0'
option rpc_enabled true
option rpc_password 'transpass'
option rpc_port 9091
option rpc_url '/transmission/'
option rpc_username 'transadmin'
option rpc_whitelist '127.0.0.1,192.168.1.*'
option rpc_whitelist_enabled false
option scrape_paused_torrents_enabled true
option script_torrent_done_enabled true
option script_torrent_done_filename '/bin/minidlna_thumbnail_make'
option seed_queue_enabled false
option seed_queue_size 10
option speed_limit_down 100
option speed_limit_down_enabled true
option speed_limit_up 100
option speed_limit_up_enabled true
option start_added_torrents true
option trash_original_torrent_files false
option umask 18
option upload_slots_per_torrent 5
option utp_enabled true
option scrape_paused_torrents true
option watch_dir_enabled false
option watch_dir '' -a ! ]
+ logger -t AutoMount Transmission started.
+ /etc/init.d/transmission start
cat: can't open '/tmp/usb_pnp_run': No such file or directory
+ egrep /etc/config/minidlna
+ runchk minidlna
+ + psawk
/minidlna/&&!/awk/
+ [ Enabled = Enabled -a config minidlna config
option 'enabled' '0'
option port '8200'
option interface 'br-lan'
option friendly_name 'miniDLNA'
option db_dir '/mnt/minidlna'
option log_dir '/mnt/minidlna'
option inotify '1'
option enable_tivo '0'
option strict_dlna '0'
option presentation_url ''
option notify_interval '900'
option serial '12345678'
option model_number '1'
option root_container '.'
list media_dir '/mnt/download'
list media_dir '/share'
option album_art_names 'Cover.jpg/cover.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg' -a ! ]
+ logger -t AutoMount miniDLNA started.
+ /etc/init.d/minidlna start
+ runchk smbd
+ awk /smbd/&&!/awk/
+ ps
+ [ = Enabled -a ! 2733 root 2468 S /usr/sbin/smbd -D ]
+ logger -t AutoMount Stopped. -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15213 üzenetére
a 9092-n kéne egy automount debugot futtatni (9092/setup/hdd manager: 1. AutoMount Configs "Debug" gomb)
-
vargalex
félisten
válasz
dredjudge84 #15214 üzenetére
Nincs filerendszer hiba? Csatolási próbálkozás után a logban nem látszik semmi?
-
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84 #15213 üzenetére
Most kíváncsiságból felraktam egy 0.4es régi verziót, amiben még nincs automount. Ott kézzel próbálom felcsatolni. A swap és az extroot ott már jó, de az sda3-at nem csatolja fel. Érdekes.
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15211 üzenetére
és se az extroot-ot és se a maxell-t nem csatolja mondjuk a /share/extroot vagy /share/maxell alá??? 9092/status/mounts oldal?
a maxell-t mondjuk átnevezhetnéd "mnt" -re a 9092/setup/hdd label oldalon, és akkor minden alapbeállítás jó lenne, és nem kéne átirogatni mindenhol az elérési útvonalat.... (readme) -
dredjudge84
őstag
/dev/mtdblock2: TYPE="squashfs"
/dev/sda1: LABEL="swap" UUID="3f3b2376-3e54-45e4-aaae-82633ce7f69c" TYPE="swap" PARTUUID="91d67c74-de82-4de3-9b89-beea9a8cd74f"
/dev/sda2: LABEL="extroot" UUID="29ce7cfe-e602-405e-844b-e06e270c3235" TYPE="ext4" PARTUUID="4dbef0fb-6666-4154-b7b0-cb18b5ea0138"
/dev/sda3: LABEL="maxell" UUID="8eaa1903-c013-44fc-b92a-30b2953bdd1d" TYPE="ext4" PARTUUID="bf96579e-b4b3-4500-8655-1c20a377e96b" -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15209 üzenetére
mutass egy "blkid" kimenetet (mehet a 9092/runcommand-ban is)
-
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84 #15208 üzenetére
Tehát a lényeg full friss suste openwrt full resetelt router, a külső hddn 3 partíció swap extroot és ext4 a maradék. A partíciókat gparteddel csináltam meg linuxban, és az így kapott már partícionált hdd-t szeretném mountolni.
-
donmackó
addikt
válasz
dredjudge84 #15206 üzenetére
Unmountolj indulás után minden partíciót, és kapcsold ki az automountot. Formázd az extroot-ot, majd ha végzett, visszanyomhatod az automountot (ha nem kapcsolna vissza magától).
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15203 üzenetére
Nem, frissíts 0.8.3-ra majd az utolsó.....
Donmacko: és akkor a 0.8.3 az kimaradna, ami pont az összes fájl változást tartalmazza.
Már a méretéből is látni kéne, hogy a 0.8.3.1 az csak pár fájl....
Readme-ben is le van írva hogy az utolsó dátum nélküli mindig kell. -
donmackó
addikt
válasz
dredjudge84 #15203 üzenetére
Ha 8.2-es FW van a routereden, mehet rá nyugodtan a legújabb repair mentés.
Tényleg előtte kell a 8.3-as repair mentés is.
-
-
suste
veterán
az nagy baj, ha nem tudod
az fw-hez folyamatosan jönnek ki frissítések, amikről a blogomban is olvasni lehet, és elérhetőek több szerveren is
érthetően csak ezek használata mellett előjött hibákkal tudunk foglalkozni (nem szeretnénk egy már megoldott problémát újra megoldani)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Ukrajnai háború
- Házimozi belépő szinten
- Sorozatok
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox Series X|S
- Külpolitika
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, 6. generációs i3 Proci
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Az összes minőségi RTX GAMER laptop megtekintéséhez nézzen be hozzánk! Eredeti licencek, antivírusok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest