- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #13592 üzenetére
1: nem csak az openwrt-től (azon belül is a konkrét build-től!) függ, hanem a hardvertől, annak kihasználtságától és a kapcsolódási protokoltól (dhcp, pppoe) is
elég sok az összetevő, így sajnos elég nagy a szórás....2: ha mind a 2-t tudja a kliens, akkor szerintem elsőnek azt választja mindig amivel utoljára csatlakozott,
ha az adott jel megszűnik, akkor átvált a másikra, de roamingra ne számíts, mert közben megszakad a kapcsolat szerintem -
suste
veterán
válasz
Mocsokba #13593 üzenetére
Couldn't find Transmission's web interface files!
changelog meg volt?
az új fw-kben már nincsen benne a tm-web csomag, ha szükésged van rá, akkor először telepíteni kell (akár a 9092/system/installer alatt)
másik lehetőség, hogy külső GUI-t használsz (van mindenféle oprendszerre) -
Mocsokba
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következőkhöz: Transmission elérése nem benti hálózatról illetve ftp elérés.
Suste féle FW van fent,ha minden igaz, akkor a legújjab. Olvastam, hogy port knockinggal biztonságosabb lenne, de ahhoz sem értek (beállítás, stb)
Ezért szeretném hagyományos módon beállítani ezen az FW-n. Jelenleg így néz ki:TM-hez való csatlakozáskor a hibaüzenet:
Couldn't find Transmission's web interface files!
Users: to tell Transmission where to look, set the TRANSMISSION_WEB_HOME environment variable to the folder where the web interface's index.html is located.
Package Builders: to set a custom default at compile time, #define PACKAGE_DATA_DIR in libtransmission/platform.c or tweak tr_getClutchDir () by hand.
Mit tegyek?
-
galaxys80
veterán
Még 2 apró kérdés felmerült bennem.
1. Mennyi a max sávszél amit az opernwrt firmek tudnak még?
2. Mi történik abban az esetben, ha a 2.4 ghz-nek és az 5 Ghz-nek is ugyanazt a nevet adom?
Ilyenkor mi alapján választ mondjuk a telefon, ha hazaérek? Tud-e oda-vissza váltani, ha éppen megszűnik az 5 ghz? -
galaxys80
veterán
Még azt szeretném kérdezni, hogyha kézzel nyitottam portot az Utorrentnek (tehát nem upnp), akkor a mellékelt képen lévő [link] beállításoknák kell a pipa az Upnp és a Nat-pmp port hozzárendelésénél?
Vagy ilyen esetben ezeknek nincsen jelentősége? -
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13589 üzenetére
Rájöttem.
Csak az volt a fura, hogy általában délelőtt mikor nem voltam itthon akkor mobilneten gond nélkül ment. Mikor este meg próbáltam itthon wifivel akkor volt, hogy belassult néha.
Gondolom akkor kezdték el többen használni.
De most hétvégén jól le lehetett tesztelni, mert már dél körül is volt, hogy lassabban töltött be egy-egy aloldalt mobilneten is. -
galaxys80
veterán
válasz
donmackó #13587 üzenetére
Tudom. Ennek annak idején utána olvastam, de nálam nem ezek a problémák jelentkeztek anno a gyári firm-el, hanem időnként belassult a böngészés. Speedtest normális sebességet mutatott.
De most szerencsére nem ez a gond. Teszteltem mobilneten és néha ott is lassabban nyitott meg egy-egy aloldalt a böngésző a mobilarénán.
Tehát nincsen gond szerencsére a wifivel. Csak vacakol időnként az oldal. -
donmackó
addikt
válasz
galaxys80 #13586 üzenetére
Szerintem nem. Én inkább összeférhetetlenséget gyanítok a háttérben. Tele a net hogy probléma van a TP-Link és az iphone párosítással. google találatok Valószínű hogy a wifi chip-ek nem "kedvelik" egymást.
-
galaxys80
veterán
válasz
donmackó #13583 üzenetére
Akkor lehet, hogy tényleg ez miatt volt, hogy belassult vele az iphone néha. Amint feltettem suste firm-ét egyből megjavult. Aztán mikor portot nyitottam az utorrentnek megint előjött a lassulás.
És mi történik, akkor ha az upnp leitiltásra kerül?
Mire van az hatással? -
galaxys80
veterán
De szerinted lehet kihatással a port nyitás arra, hogy megint elkezdett néha belassulni a wifi az iphone-on?
Vagy ez csak szimpla véletlen?Ugye korábban hónapokig szenvedtem azzal, hogy a gyári firm-el mindig belassult. Aztán a te firm-eddel megoldódott minden probléma.
Már akkor is kíváncsi voltam rá, hogy mi lehet az a beállítási különbség ami miatt a tieddel jó a gyárival meg nem.
Lehet, hogy ez a portnyitás lenne a különbség? -
galaxys80
veterán
Létezhet az, hogy egy port nyitás torrent számára befolyásolhatja a WiFi-t egy iPhone-on?
Nehány hete nyitottam és az utóbbi időben megint érzem, hogy néha belassul.
Vagy ennek nem lehet rá hatása? -
Faby
senior tag
válasz
Headless #13577 üzenetére
Igen, volt NAS újraindítás, az ráadásul menüből és fizikailag is.
Számomra pont az a gyanus, hogy mást elérek, az FTP meg nem megy, hogy valami a routeren csúszott félre, ráadásul, az, hogy eltűntek a port átirányítások a legfrissebben megadott kivételével (mindez úgy, hogy nem töröltem, csak írtam egy újat), semmiképpen sem jelent jót.Mind1, 7végén otthon alaposabban átnézem, újraindítom, ha kell, újra rakom a FW, vagy factory reset.
Kösz a tippeket, én mára befejeztem.
-
Headless
őstag
Gargoyle is csak egy openwrt, csak másik webes felülettel. Ugyanazon extroot leírás alapján megcsinálható, persze ha nem volt, akkor nyilván nem az a baj.
NAS-t újraindítottad? Tudom azt írtad, lanon működik, de az, hogy a portchecker azt írja, hogy zárva az azt jelenti nem található szolgáltatás, a router rendben van a leírtak alapján. Meg hogy más szolgáltatást elérsz,abból arra következtetek itt nem a routeren kell keresni a hibát.
-
-
-
Faby
senior tag
Sziasztok!
Pár hete itteni tanácsra feltettem a legújabb Gargoyle fw-t, teljesen elég a tudása, igazából nyomtató szerver volt a legfontosabb.
Beállítottam mindent, dhcp, portátirányítás stb, működött szépen, nem volt panasz.
Tegnap óta viszont nem tudom elérni az otthoni NAS-t FTP-n. Ami eddig ment rendesen a 21-es porton, most semmi. Port átirányítás nem változott, NAS-nál fut az FTP szerver, belső hálóról simán elérem a 192.168.1.11 címen a 21-es porton, kívülről semmi. Port checkerrel ellenőrizve a 21-es port zárva van.
Így néz ki a port átirányítás:A többi port átirányítás pl VNC, vagy a router külső elérése működik, csak az FTP nem.
Mi lehet a gond? Hogyan hozzam helyre? -
Headless
őstag
válasz
Mocsokba #13556 üzenetére
Akkor nagy baj nincs, ha van neted kábelen. 192.168.1.1 vagy a 192.168.1.1:9092-őt eléred-e. Telneten nézz be és ha már ott vagy egy factory resetet is csinálhatsz.
firstboot
mtd -r erase rootfs_dataparancsok valamelyikével. És tanulmányozd a korábbi linken a dolgokat.
-
Mocsokba
tag
Mindentől független működik a Transmission, Samba, miniDLNA beolvasott mindent. DE 2 perc után ugyan az a hiba, mint a korábbi FW-nél (vargalex volt fent), hogy hibaüzenetben azt írja, hogy lecsatolódott a DLNA szerver. Luci szerint minden működik, miniDLNA aktív, torrent működik, ftp-n elérem a HDD-t, stb...
Csak a miniDLNA-t nem látja a TV-m. Valószínű, hogy a TV-nél lesz a probléma.
-
Headless
őstag
válasz
Mocsokba #13544 üzenetére
ha a megosztás neve 3600SMB, akkor talán úgy kéne megpróbálni... \\192.168.1.1\3600SMB
De ezért is mondom mindig a legegyszerűbb:
windows intéző
\\routerip
vagyis alap esetben
\\192.168.1.1majd megjelennek a megosztott meghajtók és jobklikk csatolás. Ez persze windows alatt.
Más ha jól tudom az alapértelmezett munkacsoport win 10 alatt "WORKGROUP". Ha mégse akarod csatolni a meghajtót, és begépelni mindig, hanem a hálózati eszközök keresésével akarod kilistázni. Bár az mindig nagyon lassú.
-
Headless
őstag
válasz
Mocsokba #13536 üzenetére
Először is 8081 helyett 9092-es port van használatban.
Ha sima portnyitással akarod elérni a routert, akkor nyisd ki azt, vagy használd a biztonságosabb megoldást (knockd), vagy engedélyezd a forwardot, de changelog és readme, sokminden máshogy viselkedik ebben az fw-ben...
-
Mocsokba
tag
Rögtön pár kérdésem is lenne: kintről nem érem el a router-t: Rejected request from RFC1918 IP to public server address
illetve a csatolt meghajtómat belülről
192.168.1.1:8081 -et sem jön be
Kell még valamit plusszban beállítani?
-
Mocsokba
tag
Közben felraktam suste féle fw-t. Hálózat2 néven van, de LuCI nem jön be, időtúllépés. Fekete képernyő megjelenik, de tovább nem lép.
-
georgeh
tag
-
-
georgeh
tag
Sziasztok!
Samsung TV 3600-as Vargalex-szel és ment/megy is, mint a safhausen. Most egy ideje a TV csak a Video fájlokat látja a külső vinyón, képet és audiót nem (ugyanazt az állományt nem látja, amit még egy hete igen). Üzenet a kép és hang kiválasztásnál: "Nem sikerült hozzáférni az eszközhöz. Ell. az eszközt, és próbálja újra". A http://192.168.1.1:8200 szépen kilistázza, mennyi audio, video és kép van a külső vinyón. Annyit követtem el, hogy a TV-n cím szerint akartam a rerndezést a fájloknál. Router/vinyó volt már resetelve, újraindítva. Szinte biztos, hogy TV anomália, de hátha...
Előre is köszönöm a segítséget! -
Mocsokba
tag
Erre van valakinek ötlete?
-
kaciokos
őstag
Nem találom, hogyan lehet újrageneráltatni a Luci https-es eléréséhez tartozó tanúsítványt, tudna valaki segíteni? Azért kellene, mert a régi lejárt. Ja, és ami fontos: a routeren Vargalex-féle FW van.
Amúgy azt már itt megtaláltam, hogy ha sikerül újrageneráltatni, akkor hova kerül.
-
bigrock
addikt
Üdv, BUEK mindenkinek!
Rögtön egy kis segítség kéréssel kezdem az új évet:
Az utóbbi 2-3 napban a routerem ( suste/Headless 0.7) WIFI adaptere azt csinálja, hogy laptopon / mobilon 1-2 másodpercre eldobja a wifi-t, majd utána rögtön újra felépül a kapcsolat.
2.4 és 5 Ghz-en ugyanaz a helyzet. Ha kábelen vagyok, akkor minden OK. A router szoftveres és hardveres restart-ja megvolt.
Van valakinek valami 5lete? Köszi! -
Headless
őstag
válasz
Mocsokba #13509 üzenetére
Leszakad a hdd, 99% valószínűséggel, ezért is tűnik el, az adatbázis fájl. Meg gondolom minden egyéb fájl is. Amikor nem éred el csinálj egy képet luci csatolási pontok oldalról. Mwgoldás, aktív hub, y kábel, egyéb táp a hddnek.
Újraindítás nyilván segít, mert felcsatolódik fstabból a hdd újra aztán ideig-óráig jó.
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #13505 üzenetére
changelog!!!
-
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #13505 üzenetére
Mert nincs 8.1-nél webes felület telepítve, csak felesleges helyfoglaló, persze ha kell telepíted. Vagy normális kliensel vezérled.
Az én beállításaim
Globális partnerkorlat:20
Torrentenként:10
Letöltési sor:1
Download speed: nincs
Upload: 256kb (amennyit akarsz)
Pufferméret:0 -
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84 #13504 üzenetére
Még egy kérdés. A transmission webes felület miért nem működik? 0.8.1 van fenn, már feltettem a repairt is.
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy kinél hogy van beállítva a transmission? 100/100as diginetem van, beállítottam 2000KB/s-ra a le és feltöltést, de csak 1400KB/s-al jön a cucc.
Mire érdemes ilyen netnél állítani a beállításokat? És itt nem csak a sebességkorlátozásra gondolok, hanem az összes többire is.
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
kaciokos
őstag
válasz
Mocsokba #13502 üzenetére
Az újraflashelés ebben az esetben felesleges kockázat volt, simán vissza lehet állítani a FW-t anélkül is telepítés utáni szűz állapotba, de most már mindegy.
Mindkettő OpenWRT alapú (vargalex és suste), tehát a sysupgrade kell. Factory jelölésű csak akkor kell, ha gyári FW-ről állsz át OpenWRT alapúra.
-
kaciokos
őstag
válasz
Mocsokba #13498 üzenetére
Ez erősen attól függ, most milyen FW van rajta, gyári, vagy egy másik OpenWRT?
(#13500) -JB-Scottt21 - Vargalex FW-e elég régi (bár én is azt használom), ha újabb gyártású 3600-asod van, kell rá a WiFi patch.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- HTPC (házimozi PC) topik
- Tőzsde és gazdaság
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eredeti játékok OFF topik
- 3D nyomtatás
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged