- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
Aktív témák
-
amargo
addikt
válasz
macikos #8910 üzenetére
Szia, ez is ígéretes
Viszont egy ulv-s procival nem tudnék mit kezdeni, no meg a billentyűzet sem tettszik (bár az még csak esztétikai lenne, de nincs is jól elosztva).
Napfénysüti: Köszi, de nem ilyen formában lesz beszerezve. Meg kiszedték belőle a hsdpa modemet.
továbbá, mint írtam az x300 sehol, sincs hozzá képest, sajnos csak a kidolgozása lehetne ütőseb, de még az sem igazán, technikailag meg -2 év.
-
-
Shadowfax
addikt
válasz
macikos #8745 üzenetére
Nem mértem, csak azt néztem, amit kiír. De szerintem jobban merült, nem csak rosszul írta ki. Ezt abból gondolom, hogy 30% környékén néztem, hogy kiír 38 percet, ekkor leszedem a drivert, újraindítottam és utána ugyanúgy 30%-on volt az akksi, de már több mint 1 óra hátralevő időt írt ki.
Ezt sejtettem, hogy csak a kiírás alapján más a két idő. Közben úgy látom, Sipi kolléga már elmagyarázta, hogy miért. -
Sipi
addikt
válasz
macikos #8745 üzenetére
Az nem jelent semmit, hogy mit ír ki. A szoftverek valamilyen algoritmus alapján (plusz előzetes adatgyűjtésből) becslik a várható időt. Ez idővel eltolódik a valós adathoz képest, hiszen nem tud számolni az akku romlásával (ami túl sok tényezőtől függ). Ilyenkor egy teljes feltöltés-teljes lemerítés ciklust kell csinálni, vagy ha türelmes vagy, az új power managerben van erre külön opció, elindítod, lemeríti az akkut, majd feltölti. (Közben nem szabad csinálni semmit a géppel.) Ekkor pontosan be tudja lőni, mennyi idő van még hátra.
A két verzió között eltérhet a becslési algoritmus, fene tudja... Nem hiszem, hogy az új ennyivel rosszabb lenne, nekem is új van fent, nem lett rosszabb a réginél. Csinálj egy ilyen "battery recondition"-t. És nézd át a sémákat, mert attól, hogy itt is max performance-nak hívják, még lehet, hogy jóval energiazabálóbbra van kapcsolva.
És még egyszer: semmit sem jelent, mennyit ír ki. Az csak becslés, akkor pontos, ha kalibrálod. Utána pár havonta érdemes újra kalibrálni.
Ultrabay: igen, az szokott lenni.
Borítás: a ThinkPadek anyagukban színezett kompozit műanyagból vannak, ha te arról ledörgölöd a festést, vidd vissza szervízbe.
Num: az AltGr itt is kell (jobb alt), de kellenek a numerikus billentyűzet számai is. Ezt az Fn gomb és talán a priontscreren megnyomásával tudod bekapcsolni. (Nézd meg, valamelyik funkciógombra rá van írva, hogy num.) Ha bekapcsolod, a bill. jobb része alakul át numerikussá - ha megnézed, a billentyűkre halvány kékkel (az Fn billentyű színével) rá is vannak írva a numerikus jelek. Valahol a j-k-l környékén lesznek. Ekkor CSAK numerikusan tudod használni, nem ír pl. K betűt. Ha algt-kódoztál, megint vissza kell váltaniod normál billentyűre - szerintem egy-két karakter begépelésére nem éri meg a váltogatást.
Touch: ezt most nem tudom, de szerintem megadható az advanced-nél, hogy a pad hány százaléka legyen a scroll-rész. Ha van ilyen, rakd 100-ra, akkor az egész egy scroll-pad lesz.Sipi
-
-
Shadowfax
addikt
válasz
macikos #8739 üzenetére
Más: Felraktam a T40-re a legújabb Power Management drivert, erre a akku 2,5-3 óra helyett alig 1,5 óra alatt lemerült. Leszedtem, erre megint 3 órát bír. Ez hogy van
Csak kiírás szerint bírja megint a 3 órát, vagy valóban mérted az időt saját óráddal? Mert az egy dolog, hogy mit ír ki, mennyi van még hátra... -
yorka
tag
válasz
macikos #8437 üzenetére
Akkor nem ratgaszkodom hozzá. Filmet úgyis a PVA panelesen monitoron nézek
Mondjuk a fogyasztás sem elhanyagolható szempont, de nálam másodlagos. Lényegesebb a zaj és a melegedés, ezekben meg ha jól tudom elég jól áll a TP. Az újabb generációs VGA-k 55nm-en készülnek (40nm-es még csak papíron van), és a procik is kisebb csíkszélességgel készülnek mint a mostani gépemben.
-
Magnat
veterán
válasz
macikos #8390 üzenetére
Az 54MBitet soha nem fogod elérni, lévén elméleti maximum, de ezzel gondolom, nem mondtam semmi újat ... ami wifinél a sebességet legjobban lefogja, az a kódolás ... próbáld ki titkosítatlan kapcsolatnál, persze veszteség ott is van (a különböző keretek headerei, pl ethernet, tcp, ip ... wiresharkkal le lehet checkolni, h egy adott csomagból mennyi a "hasznos" adat)
-
Scalpel
senior tag
válasz
macikos #8390 üzenetére
Ne aggódj, az 54Mbit sosem lesz meg használhatóan, illetve megvan, csak adat+javítókódok teszik ki a sávszélességet. Sokszor több a javítókód, mint maga az adat az adott folyamban. Ez a távolsággal arányosan nő, minél messzebb vagy, annál több veszik el, annál többet kell javítani, újraküldeni, ellenőrizni.
-
Tim82
félisten
válasz
macikos #8381 üzenetére
Desktop-ról (amelyik ethernet-tel van a router-re kötve) a notira, szokásos ~730 MB méretű .avi fájllal. Ez a csúcssebesség kb., van, hogy nagyon lemegy, akár 7-8 kbyte/s-re is, de ez elég ritka.
A házi hálózat/megosztás megvan, csak sajna, nem nagyon terjed tovább a tudományom a hálózatok terén.
Igaz, ennyi home-userként elég is.
-
Dottore
addikt
-
marcitp
őstag
válasz
macikos #8367 üzenetére
Köszi a tippet!
Egyelőre még ismerkedés, tudod, újszülöttnek minden vicc új...
Kíváncsi vagyok milyen ez az egész ThinkPad, idáig nagyon tetszik a masina.
Szerintem a próbálkozásoknak köszönhetően előbb-utóbb jön egy újratelepítés, amikor már érzem, jóval lassabb, mint volt., meg nem stabil. Ki fogom próbálni a módszeredet. -
marcitp
őstag
válasz
macikos #8365 üzenetére
Szia!
Hálózaton keresztül még nem tudtam kipróbálni a sebességet.
A progikkal egyelőre meg úgy vagyok, felteszek mindent, azzal a kockázattal, lehet hogy összeomlás lesz a vége. Még nagyon új nekem a gép, kíváncsi vagyok mindenére
Aztán persze kialakul, melyik proginak van értelme. -
marcitp
őstag
válasz
macikos #8352 üzenetére
Szia!
T42-ben ugyanez a kártyám van, 54Mbit/s, ennyit ír ki wifi csatlakozáskor, hálózaton keresztül másolgatást nem próbáltam. Amíg nem volt fent a ThinkVantage Connection, addíg jelzett hibát, nem a driver installálásnál, hanem a FnF5-nél, hogy nincs rendesen installálva. De akkor még nem tudtam kipróbálni a wifit. Nem itt van a gond Nálad is? -
Dottore
addikt
válasz
macikos #8217 üzenetére
Drivereken és programokon kívül nincs különbség, már ami a működést érintheti. Az, hogy van IBM logo (Pl. az OEMLogo is megváltoztatható, nem kell hozzá Recovery cucc) vagy sem az nem befolyásolja a rendszert, hiszen a Recovery XP is úgy készül, hogy kezdetben van az XP és erre pakolják fel a drivereket, kiegészítőket.
Tehát ha te magad telepíted, akkor lehet nem lesz logo, de gyakorlatilag a lényeg ugyanaz.
-
Tim82
félisten
válasz
macikos #8202 üzenetére
Nyugodtan "kísérletezz", nem lesz gond, ha kell, szívesen segítek a beszerelésben. Az égadta világon semmilyen problémád nem lesz abból, hogy IBM-firmware-s, szabvány miniPCI-s Intel helyett szintén IBM-firmware-s, szabvány miniPCI-s Atheros kártyát raksz a T40-be.
Az egész egyébként 5 perces művelet, mármint az oda-vissza csavarozást is beleértve.
Recovery-n ilyet nem tudsz csinálni. A recovery ilyen szempontból nem változtatható. Szép is volna (mind jogi, mind technikai szempontból), ha a júzer variálgathatná a gyárilag a géphez adott oprendszert!
A FAQ-ról már beszéltünk Shadowfaxszal, hónapok óta meg kellene írnom, lehet, hogy jövő hétvégén meglesz. A recovery-ről egyébként ő és Sipi írt külön FAQ-ot, a kereső segítségével megtalálod a linkjét.
-
Tim82
félisten
válasz
macikos #8193 üzenetére
Ahogy Scalpel kolléga is említette, csak kártyát kell cserélned.
Egy kis segítség hozzá: [link]
Egyébként a 2100B 11 Mbit/s-ot tud, ill. ez az elméleti maximuma. Nekem is volt, én egy Atheros b/g kártyára cseréltem le.
Gondwana: ha X60s-sel születik, valószínűleg gond nélkül kifért volna.
(Én kérek elnézést, leülök magamtól is.
)
-
Tim82
félisten
válasz
macikos #7982 üzenetére
Elvileg lehet (forum.thinkpads.com-on egy fórumozó megcsinálta), csak antenna nélkül nagyon vacak volna a jelerősség... A legjobb megoldás biztosan egy miniPCI ethernet-modem kombó + PCMCIA vagy USB wifi volna.
De ha igazán durvulni akarunk, akkor egy négy portos USB 2.0 PCMCIA kártya és abba bele az USB-s wifi.
-
Gondwana
addikt
válasz
macikos #7954 üzenetére
Jelenleg IPS csak X200-ban akad (lejjebb linkeltem a jelenlegi tabookot, abban a 125-128 oldal), illetve előtte az utolsó IPS-ek 4:3 arányú 15" SXGA+ és UXGA T60-ak voltak.
Jelentem, az SXGA+ Hydis paneles grafikára kiváló - ha téged se zavar a kiskülömbségű gradiensekben a dithering. -
Shadowfax
addikt
válasz
macikos #2465 üzenetére
Nincsen bibi vele, a PH!-ról legalább 10 ember onnan vette a gépét, én is közel két éve az enyémet.
(Ha beírod a keresőbe, hogy laptopinfo, akkor elolvashatod a korábbi hszeinket erről.)
Azért ilyen olcsó, mert használtként adják el, az ÁFÁ-t már nem kell rá megfizetni.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Napelem
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Stellar Blade
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Path of Exile (ARPG)
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest