- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Macrodroid
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
macikos
addikt
Őszintén: Titeket nem zavar a nagy akksinál, hogy kilóg a gép hátuljából?
-
macikos
addikt
-
macikos
addikt
válasz
Mészike #8847 üzenetére
Meg hogy így kikapcsolhatod a virtuális memóriát, már ha eddig nem tetted meg
Más:
Egy dolog idegesít a T40-en. A hűtése. Nem igaz, hogy egy 1.5Ghz-es proci ennyi hőt termel. Alaphelyzetben nem megy, amikor minimális a terhelés. Gond akkor van, ha egyszer bekapcsol, mert utána egyszerűen nem tudja visszahűteni annyira a processzort, hogy kikapcsoljon. Azt már nem is mondom, hogy igencsak melegíti a gép alja a tojásaimat
-
macikos
addikt
Amikor Fn+F5-tel bekapcsolom a Bluetooth-t, akkor feljön egy fekete ablak (Change Power Settings of Wireless Radios), ahol ki/be lehet kapcsolni. A gond az, hogy elvileg itt a wifi-t is ki kellene tudni kapcsolni, de feljön egy hibaüzenet, hogy gond van a driverrel. Intel 2200BG-m van, legújabb driverrel. Van valakinek valami ötlete? Vagy ez a kártya ezt nem támogatja
Azért az ciki lenne...
-
macikos
addikt
Na én ezt a Battery Recondition-t kipróbáltam, de ezek szerint én a Hungarise módszer alapján csináltam, ugyanis én feltöltöttem teljesen, lemerítettem teljesen, de a program nélkül és közben ugyanúgy használtam a gépet
Megpróbálom úgy, ahogy leírtad.
Ez a Numerikus billentyűzet meg elrejtve a billen... soha az életbe nem jöttem volna rá, hogy mik azok a számok
Köszönöm a segítséget.
-
macikos
addikt
válasz
Shadowfax #8741 üzenetére
Nem mértem, csak azt néztem, amit kiír. De szerintem jobban merült, nem csak rosszul írta ki. Ezt abból gondolom, hogy 30% környékén néztem, hogy kiír 38 percet, ekkor leszedem a drivert, újraindítottam és utána ugyanúgy 30%-on volt az akksi, de már több mint 1 óra hátralevő időt írt ki.
Sipi: Itt az volt a gond, hogy Maximum Performance-en egyébként bírt 2,5 órát és azon csodálkoztam, hogy ha így fogyasztja a legtöbbet, akkor az új driverrel miért bírhatja ennél is kevesebb ideig.
Egyébként teljesen levéve mindent 5óra 50 percet bír, tehát az elég jó. Csak azt furcsáltam, hogy az új driver ennyire bekavar... Bár nálam az AccessConnections se működött jól.
Na akkor már felteszem a kérdéseimet, ami eszembe jut
1. A gép alján az UltraBay alatt van egy furat egy csavarnak. Ezzel a meghajtót vagy amit épp beteszek lehet "rögzíteni", hogy ne lehessen kikapni?
2. A műanyag borítás mennyire szereti a tisztogatást? Mert vizes-szappanos ronggyal letörölve újjá lehet varázsolni, viszont nem tudom, hogy ezt gyakran megcsinálva kifehéredik, megkopik-e a gép teteje
3. [link]
4. Ha szeretnék ASCII kód alapján előhívni egy karaktert, tehát AltGr+numerikus bill, akkor itt hogy oldjam meg?
-
macikos
addikt
válasz
FerNandor #8737 üzenetére
A drivereket egyébként hogy raktad fel? Installáltad őket? Én úgy szoktam, hogy letöltögetem, kicsomagolom a C:-re, és nem "feltelepítem" őket a hozzájuk tartozó programokkal együtt, hanem a feladatkezelőben az adott ismeretlen eszközön jobb klikk, illesztőprogram frissítése és megadom a mappát, ahol a program van. Így nem rak fel feleslegesen programokat, csak a drivert. 15 perc alatt megvan az egész.
Más: Felraktam a T40-re a legújabb Power Management drivert, erre a akku 2,5-3 óra helyett alig 1,5 óra alatt lemerült. Leszedtem, erre megint 3 órát bír. Ez hogy van
-
macikos
addikt
válasz
Napfénysüti #8557 üzenetére
De azért nem igaz, hogy ilyen apróságra nem figyelnek ebben a videóban, hogy amikor lehajtja az X300 kijelzőjét, akkor csak a jobboldali rögzítő fül kattan be. Miért nem fogta meg középen? Valljuk be, azért ez így elég ciki és ezután magyarázhatja az ember, hogy magnézium és szénszál erősítés...
-
macikos
addikt
Szerintetek hogyan kellene azt beállítani a TouchPad driverében, hogy csak scroolozni lehessen vele, de csak függőlegesen és a teljes felületén? Mert ha csak scroolra állítom, akkor vízszintesen is scrooloz, ha viszont bekapcsolom az Advanced Features-t, akkor nem tudom a teljes felületét használni
-
macikos
addikt
Nem is a fényerő a lényeges (bár az sokkal nagyobb, ennek ellenére a fogyasztás kisebb), hanem a színek. Mivel a LED sokkal fehérebb fényű, mint a fénycső, ezért a színek sokkal szebbek, élénkebbek, jobban életre kel a kijelző. Ha egy LED-es kijelzős gép mellé teszel egy hagyományos, CCFL-el szerelt gépet, azt fogod észrevenni, hogy a CCFL-el a fehér sárga árnyalatú (nem is kicsit).
Egyébként meg TN panel van a gépben, nem? Mert akkor hiába a LED-es világítás, a kijelző nem fogja megváltani a világot
Jobb, mint a CCFL, de nem ennyiért...
-
macikos
addikt
válasz
KilgoreTrout #8403 üzenetére
Erről a szilárdság dologról volt szó nem olyan rég. Azt mondták a tapasztaltabbak, hogy gyengébb, bár szerintem csaknem annyival... szóval...
Az IPS panel meg jobb, sokkal jobbÉn annyiért azt a gépet azonnal megvenném!
-
macikos
addikt
Köszönöm. Akkor ezek szerint nagyjából egy szinten van az enyémmel. Így most örülök is meg nem is. Örülök, hogy az enyém nincs lemaradva, annak viszont nem, hogy messze van az 54Mbit
Bár ezt eddig is tudtam, csak reménykedtem...
Otisz: Nagyon jó állapotú egyedül a tied volt, de az már megtalálta a gazdáját
Azért küldök egy privit.
-
macikos
addikt
Az a Supervisor jelszó, nem? Abban meg tudod mi a jó? Mondjuk valamelyik hülye haverom odaül a gép elé, elkezdi próbálgatni, hátha kitalálja a jelszót, erre game over, letilt a gép...
Ezért nem tudom, hogy milyen megoldás lenne jó. Mert ugye a Windows jelszó semmit nem ér, azon segít egy Live CD valamilyen oprendszerrel.
Olyan megoldás kellene, amivel nem zárol a gép, ha valaki elrontja a jelszót. -
macikos
addikt
válasz
marcitp #8366 üzenetére
Én régebben is azt vallottam, hogy minél kevesebb program van a háttérben, annál gyorsabb a gép. Na most ez szerintem most, hogy laptopom van, szerintem duplán igaz, plusz kevesebb processzel kisebb a fogyasztás is.
Például driver telepítésénél is nem magát a programot rakom fel, hanem kicsomagolom egy mappába a letöltött csomagot, amiben van a setup.exe is, az eszközkezelőben megkeresem az adott eszközt, jobb gomb, illesztőprogram frissítés, stb. és megadom a mappát, ahova kicsomagoltam a drivert. Így csak magát a drivert rakja fel, a hozzá tartozó programot nem, ami a legtöbb esetben jobb is.
Most például így néz ki a feladatkezelőm: [link]
A felesleges szolgáltatások kiiktatva, ZoneAlarm felrakva és a MaxiMiser. Így tovább is bírja az akku, plusz nagyon gyors a gép, ahhoz képest, hogy nem mai gyerek a processzor
-
macikos
addikt
Akkor rendben. Igazából a 8Mbit is jó volt, mivel más gépen is általában ennyi szokott lenni a maximum. Én csak azon lepődtem meg, hogy a TCPOptimizer hatására ennyit gyorsult.
marcitp: Az 54Mbit-et nekem is kiírja
Az átvitel mégse ennyi. A ThinkVantage Access Connections-t inkább hanyagolom. Miután felraktam a legújabb verziót, teljesen behalt a rendszer... ráadásul pluszban minek legyen ott a memóriában?
Tim82: Neked az Atheros-os kártyád mennyit tud?
-
macikos
addikt
Más:
A múltkor írtam, hogy raktam a T40-be egy Intel 2200BG kártyát. Aztán csak 8Mbitet tudott. Némileg belenyugodtam, hogy 54Mbit úgyse fog összejönni, de még a fele se. Tegnap lefuttattam a TCPOptimizert, utána már simán megvolt a 18Mbit... (másolás hálózaton), netnél meg 14Mbit.
Akinek ilyen vagy hasonló kártya van a gépében írja már meg, hogy mennyi a max. átviteli sebessége!?
-
macikos
addikt
Az alapvető dolgokat kell megnézni, amit más gépnél is. Én ha lehet, megnéznék mindent, optikai meghajtótól kezdve, szóljanak rendesen a hangszórók, stb. még a billentyűket is egyenként végignyomkodnám, hogy jól járnak-e
Egybe legyen, ne olyat vegyél, hogy van rajta valahol valami javítás, stb. Ne legyen foltos a kijelző, ne legyen pixelhiba. Akksi ne egy leharcolt példány legyen, ha van a gépen telepítve MaxiMiser vagy talán az Everest is kiírja a töltésciklusok számát (egy Li-ion akksi olyan 800-1000 töltést bír ki).
Azért a laptopinfo-nál olcsóbbat találni és főleg venni, hogy még azért jó is legyen, hááát....
-
macikos
addikt
Kisebb változás történt.
Felraktam az XP SP3-at, vele együtt a Media Player 11-et, mellé pedig a legújabb K-Lite Codec Packot.
Nos... 720p akadásmentesen megy, de ami még fontosabb, hogy 1080p is megy gond nélkül
Ráadásul most a processzor is csak 50%-on van mindkettőnél...
-
macikos
addikt
Felraktam az SP3-at. Most az a gond, hogy így láthatóvá vált a Recovery partíció. Hogy rejtsem el, hogy ne legyen baja és hogy a meghajtó betűjelek stimmeljenek?
-
macikos
addikt
Én meg most felraktam a legújabb AccessConnections-t... nem kellett volna... most rakom az XP SP3-at...
-
macikos
addikt
MPlayererrel jobb a helyzet, jobban megbírkózik vele, mint a Windows Media Player, de ennek ellenére ez sem teljesen folyamatos. A hang teljesen jó, a kép is, de azért észrevenni egy nagyon kicsi akadást. Az én konfigom 1.5Ghz Banias, 1GB RAM, Ati 7500 32MB
Tehát ha 720p-t akarsz majd nézni, akkor minimum egy X300 legyen a gépben.
-
macikos
addikt
De nem röhejes?
Közben megtaláltam a 1802-höz a Patch-et, amivel egyszerű volt megcsinálni. Elvileg ki kellett volna venni a kártyát és úgy bootolni CD/DVD-ről, de elég volt BIOS-ban letiltani a kártyát, Bootolni, megcsinálni a patch-et, majd kikapcs, BIOS, kártya engedélyezés.
De ettól függetlenül igencsak felbas... na jó, nem folytatom, a lényeg, hogy működik.
-
macikos
addikt
A rohadt életbe
Megveszem a 2200BG-t, hogy ez IBM approved, működni fog, stb. erre 1802 és baszik elindulni vele
-
macikos
addikt
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van-e különbség a Recovery-s XP és egy sima XP között a drivereken és programokon kívül? Úgy értem, hogy például a Sajátgépben ott van egy nagy IBM logo. Tehát akkor ez azt jelenti, hogy vannak olyan fájlok a Recovery-s telepítőben, melyeket egy gyári XP-re a driverekkel nem lehet feltenni?
Vagy pedig az van, hogy egy szűz XP után felrakva a drivereket teljesen olyan lesz, mint a Recovery-s?
-
macikos
addikt
Szóval nem lehet? Pedig igazán nem lehetne belőle gond, azt hittem a Serial a lényeg...
Már vettem egy 2200BG kártyát, elég lesz az nekem
Igazi csoda az lenne, ha majd a későbbiekben egy n-es wifi kártyát belevarázsolnék
A beszerelés fog menni, szedtem már szét T21-et darabokra. Mondom, én csak ettől a műanyag vetemedéstől félek, hogy ha egyszer szétszedi az ember, akkor utána már nem lesz olyan... persze lehet túlvariálom az egészet.
Meg remélem a csavarokat fedő műanyagok is visszamennek majd, nem fognak leesni. Ragasztót meg mit tegyek rá szerinted, ha nem maradnának a helyükön?
-
macikos
addikt
Nem jobb, csak nem merek kísérletezni másikkal, nehogy gond legyen és ne ismerje fel.
Más:
Lehet olyat csinálni, hogy a Recovery partíción kicserélem a Drivereket frissebbekre? Illetve lehet más oprendszert rakni oda, hogy azt rakja fel (XP SP3)? Na és ugye ebbe bele lehet integrálni a drivereket? Programokat is lehet (tűzfak, stb.)? Ha igen, akkor hogyan?
Valaki vállalkozó kedvű igazán írhatna az első hozzászólásba egy FAQ-t, hogy ne kelljen ilyeneket keresgélni
-
-
macikos
addikt
Hello!
Vettem egy T40-et Otisz-tól. Szuper meg minden, viszont ez a 2100B wifi kártya a b-s wifivel kegyetlenség. Max. 5MBitet tud! Ezzel a sebességgel meg nemhogy netezni alig lehet, de az otthoni hálón kínkeserves a másolás. Na meg nincs WPA2...
Szóval akarok bele egy másik kártyát. Tudnék venni egy 2200BG-t + jár hozzá kijelzőbe való antennakábel. Na most az szerintetek kivitelezhető, hogy rákötöm a beépítettet, ezt meg a palmrest alatt elhelyezem?
Szóval két anntenna lenne a gépben. Vagy ez baromság és csak romlani fog a jel?
-
macikos
addikt
Hello megint!
Most az lenne a kérdésem, hogy T40-T43-ig mik voltak a modellek között a különbségek?
Még régebben mintha olvastam volna olyat, hogy T41-ben hajlamos zajosodni a venti, a későbbi modellekben már nem. Akkor T40-ben még igen?
-
macikos
addikt
válasz
abcukistván #7981 üzenetére
Lehet jobban járnál egy PCMCIA vagy USB wifi kártyával, mivel miniPCI wifi kártyát ebbe nem lehet tenni, mert nincs a gépben antenna a kijelző mellett, mivel csak T20 és nem T23.
Bár, ha nem kell wifi, akkor jó a miniPCI.
-
macikos
addikt
Üdv!
T500-ból melyikben van IPS panel? Továbbá a T400-as tulajdonképpen miért is T400, a LED-es TFT-n kívül?
És mennyire zavaró ez a Lenovo-s minőségromlás? Mármint puha, benyomódó műanyag burkolat, stb.?
-
macikos
addikt
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.
IBM T21-el van egy kis problémám. Nem bootol. POST folyamat után kírja a 0193-as hibakódot, amely az "RF antenna had been removed" hiba. BIOS-ban van egy funkció, amivel ki lehet ütni ezt a kódot, rá is mentem, de ugyanúgy nem megy tovább a boot.
Mi a probléma oka és mi a megoldás?
Köszönöm előre is.
-
macikos
addikt
Sziasztok!
Nincs valakinek elfekvőben régről T2x-be való 256MB-os 144 tűs PC100-as SDRAM? Sehol nem találni. 1 vagy 2 darab érdekelne.
-
macikos
addikt
Üdv!
Megnéznétek ezt a hírdetést: [link] ?
Azt írja, hogy új, bontatlan T60 T5400-es, 1GB RAM, mindez 230k-ért. Szerintetek itt mi lehet a bibi? -
macikos
addikt
Egyébként T21-be jó a PC133-as RAM, csakmert eredetileg csak a T23-ba lenne, jó, de szerintetek T21 elfogadná?
-
macikos
addikt
Sziasztok!
T21-be vennék RAM-ot, azon kívűl, hogy PC133-as 144 tűs SD legyen, kell valami másra figyelni?
Aktív témák
Hirdetés
- 8 gen i3 TERRA MOBILE 1715, 17.3" FHD
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 VGA,16-64GB RAM/512-1,5TB SSD
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Macbook Pro 13" - 2018 gyártás, 2 mag i5, 16/512GB - garancia (34)
- Nitro AN515-56 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged