Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Aktív témák
-
laos
csendes tag
sziasztok!
Segítségeteket kérném
van egy ThinkPad T20-om amit a múlt pénteken bekapcsolt állapotban hagytam és elmentem kb 3 órára otthonról mire haza értem se kép se hang semmit nem csinál csak a kis elemes led villog rajta más semmi
ötlet hogy mi történhetett vele
Előre is köszönöm -
Sipi
addikt
A kernelben lévő ibm-acpi (illetve újabb kernelekben már thinkpad-acpi) driver segítségével. Azt hiszem, magától nem tudja betölteni a gép, kézzel kell (a linuxodnak megfelelő módon, ha van külön rc-fájl a modulbetöltésre, ott megadni, vagy az rc.local-ban).
A tpb alkalmazás on screen kijelzést biztosít az extra gombokhoz (kiírja, ha megnyomod valamelyikwet, hogy mi történt).
Ha ezzel nem megy, itt nézz utána, kis hekkelés kellhet.
Sipi
-
sssent
senior tag
-
sssent
senior tag
Csak angol (és tudtommal csak dobozos) XP Prof-ról tudsz telepíteni a COA matricádon szereplő kulcscsal.
Ha recoveryt használsz, akkor egy volume license key-jel megy fel a rendszer, tehát neked nem kell sem kulcsot megadni, sem aktiválni. Így bármilyen nyelvű XP-t tudsz telepíteni, viszont nem vagyok meggyőződve róla, hogy azt legálisan használod. A szerviz mindenesetre angol recovery-t fog telepíteni, és lemezeket tudtommal ingyen már nem adnak.
Amúgy szerintem tőlem is kaptál egy recovery szettet - ha véletlenül megfeledkeztél volna róla.
-
Innox
tag
Csak megerősíthetem, fél éve a T43-asomhoz is csak német nyelvűt adtak. De biztosan megkapod ha garanciás a géped, mert nekem is a németországi szervízből rendelték meg, mert nem volt nekik. Tehát menj be és kérd meg őket hogy adjanak, ill ha akarod vissza is állítják ingyen az eredeti állapotot.
Üdv -
Shadowfax
addikt
Csak semmi pánik, nem történt nagy baj, ha az ún. Startup disc-et nyírtad ki. Ezt Rescue Media-nak is nevezik, bármennyi példányt csinálhatsz ebből a lemezből, ez nem limitált úgy, mint az ún. Product Recovery Dics(ek).
[Itt] az első pöttyöt pipálod be az elkészítéséhez. -
Gondwana
addikt
Asztali gépeknél optikai drive-okkal szokott ilyent játszani, ha rossz lemezt teszel bele.
WinXP alatt úgy szoktam gyógyítani, hogy az ATA-ATAPI kontrollereket leszedem (uninstall) mindet (no restart) meg a disk drives-ből a lemezt is. Újraindítás csak a végén. Következő bootkor mindent megtalál. Jól. -
Blaise
veterán
Hello !
2.5-ös pata vinyó kell bele, ha jól emlékszem valahol azt olvastam, hogyha nem eredeti IBM vinyót raksz bele akkor indításkor kidob egy hibaüzenetet, aztán ha nyomsz egy gombot akkor betölti az oprendszert.
Azt sajna nem tudom megmondani, hogy mekkora a legnagyobb amit még felismer, de vásárláskor mindenképp éredemes a gépbe belepróbálni nehogy valami probléma legyen
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPhone topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- MIUI / HyperOS topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- HP Chromebook 14a-na0099ng :Intel Celeron N4000/4GB/32GB eMMC/14"FHD/Chrome OS
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 1 TB M.2 NVMe SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest