Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mobil flották
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
Pierre75
üzenetére
Én ilyet használok: IBM/Hitachi Travelstar 60GH and 40GN family
Device Model: IC25N030ATCS04-0
De ez nem egy új darab, és nem tudatos választás eredménye. Ez volt a gépben, mikor vettem.
Az említett Samsungot (sem) ismerem, a HDD-khez nem értek, de úgy tudom, nincs nagy eltérés köztük. (Mármint nincs akkora, mint desktop-vinyóknál).
A SMART-értékek elég bonyolultak, pl. nem mondható mindre, hogy ha nő, az rossz. Van ugrálós, csökkenős, növős. A G-Sense megbolondulása inkább a vinyó bolondulását jelenthette, mintsem valós értéket, hiszen ez azt jelzi, mekkora ütést kapott. Ha egy helyben áll, nem nőhet.
Laptopoknál van több mérőprogram is, többek tapasztalata szerint van, amelyik a hőmérsékletet is rosszul méri. A régi vinyó adatait logikus, hogy ismeri a legtöbb program.
(Nincs windows-om, de Linuxon is az van, hogy a hdd temp mérő program adatbázisból dolgozik. Ez alapján találja ki, melyik érték a hőmérséklet, és esetleg hogyan kell korrigálni. Amit nem ismer, találgat, sokszor elég vadul.)
A HDD hibája nem hinném, hogy okozhat ilyet. Az akksi élettartam ilyen hirtelen akkor csökkenhet, ha elkezded főzni, vagy arról hajtod meg a fúrógépet. Esetleg, nagyon esetleg, ha a vinyó túl meleg lett és túl nagy áramot vett fel, akkor túlmelegíthette és túlterhelhette az akkut, de ez elég mesébe illő lenne...
Ha a MobilMeter tud ilyet (vagy más, hasnló program), nézd meg, mennyi jelenleg akkuról az áramfelvétel. Nem emlékszem, milyen géped van, a T23-asom egyszerű netezés közben, magas fényerőn 14W körül fogyaszt. Ha integrált dolgok vannak a gépedben, ekörül kellene lennie. Ha túl nagynak találod, valami rossz, zárlatos.
A teljesítmény-csökkenés alatt egyébként mit értesz? Csökkent a max. tárolt kapacitás? Kevesebb ideig bírja a gép akkuról? (Mert ez lehet azért is, ha a gép több áramot vesz fel, mint eddig.)
Sipi
Aktív témák
- MacBook Air 13" - M4 - 16 GB - 256 GB - 3 ÉV GARANCIA
- Asus ROG Strix G G531GT - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 9300H - 16GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- X13 Gen5 13.3" FHD+ IPS érintő Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- fém fedlap ! Spin 3 YOGA/2in1 - 14" multitouch, R3, 8 / 256, Radeon Graphics, erős akku +SZLA +GAR
- ÚJ Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 165Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 4060 -Win11 - 3 év gari
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i3-8145U I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633,100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 32GR93U-B 32 144Hz IPS UHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkbook 16 G6 WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az említett Samsungot (sem) ismerem, a HDD-khez nem értek, de úgy tudom, nincs nagy eltérés köztük. (Mármint nincs akkora, mint desktop-vinyóknál).