- Túllépte a 9000 mAh-t a legújabb, legkomolyabb Redmi akkumulátora
- Lila színben is elérhető az EarFun Clip 2, kapásból van hozzá egy kupon is
- Tíz év után visszatért az Aptoide a Play Áruházba
- Mindent tudni a Samsung következő olcsósított csúcsmobiljáról
- Samsung Galaxy Z Flip8 - a mellékszerep is lehet hálás
- Az Apple üvegtelefon halott
- Zuhanórepülésben a mobilpiac
- iPhone topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Z Flip8 - a mellékszerep is lehet hálás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagyobb frissítést kapott nyolc Amazfit óra
-
14082 - 14001
14082 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-02-16 10:24 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calogero
addikt
Ha Dolby Visionos filmet is szeretnél nézni, akkor az Xbox felejthető.
Az utolsó információm szerint a Dolby Vision nem érhető el a Blu-ray lemezen keresztüli médialejátszáshoz Xboxnál. -
mbaker
tag
Köszi
-
Ger_man
senior tag
Szia! Szerintem teljesen jó. Nekem PS5-öm van, egy ideig azon néztem, de hiányzott (vagyis inkább zavart) a Dolby Vision hiánya, és a PS5 lemezolvasójának hangja, emiatt váltottam dedikált lemezlejátszóra (Sony UBP-X800M2). HDR10-es képanyag ugyanolyan PS-en mint a X800M2-n.
-
mbaker
tag
Sziasztok!Lenne egy xbox series x gépen.Gondoltam használnám blu-ray lejátszónak(is).Olyan kérdésem lenne hozzátok,hogy vegyek inkább kimondott blu-ray playert vagy ez is megfelelő képminőséget produkál?köszi a válaszokat!üdv mbaker
-
hdtomi
senior tag
Viszont lám, milyen az élet..! Amikor már lemondtam arról, hogy egyszer 4K Blu-ray lejátszóm legyen...
Akkor az történt, hogy pár napja drága, szeretett unokatestvérem meglátogatott, és megajándékozott egy "XBox One X" konzollal.
Számomra ez most egészen csodás, és örömteli meglepetés.
Így most már meg tudom nézni a 4K BD filmemet, és így talán még értelme is lesz később venni 1-2 kedvenc filmemet 4K felbontású változatban is a gyűjteményembe.
HDR10-ben a SONY OLED tévémen biztosan szépen mutat majd a Gyűrűk Ura, vagy a Star Wars trilógia.
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem a Gyűrűk ura nem jó 4K-ban, digitális felkonvertált képe van. Sokat változtattak az első verzióhoz képest. Nekem részben csalódás volt, nagyon gagyik voltak a trükkök, a CGI, viszont a maszkmesterek előtt le a kalappal.
-
Ger_man
senior tag
Viszont lám, milyen az élet..! Amikor már lemondtam arról, hogy egyszer 4K Blu-ray lejátszóm legyen...
Akkor az történt, hogy pár napja drága, szeretett unokatestvérem meglátogatott, és megajándékozott egy "XBox One X" konzollal.
Így most már meg tudom nézni a 4K BD filmemet, és így talán még értelme is lesz később venni 1-2 kedvenc filmemet 4K felbontású változatban is a gyűjteményembe.
HDR10-ben a SONY OLED tévémen biztosan szépen mutat majd a Gyűrűk Ura, vagy a Star Wars trilógia.
Na szuper! HDR10 + Sony OLED tuti ütős lesz!
-
Piftuka
veterán
-
koncsik
MODERÁTOR
Félreértettél, én nem "házi" digitalizálásra gondoltam, hanem egy fizetős szolgáltatásra, ahol a szolgáltatás részeként nyújtott saját profil segítségével tudom kialakítani a saját gyűjteményemet.
Közben utánaolvastam, és megtudtam, hogy egyetlen ilyen létezik, a Kaleidescape. A legtöbb ismert filmkiadó kínálaából elég sok film elérhető az általuk nyújtott taralomban.
A probléma az, hogy ~5-25 ezer dollár közötti áron vásárolható meg a saját zárt rendszerükhöz hozzáférést biztosító különféle külső eszközük. Egyértelműen a "high society" számára fenntartott szolgáltatás ez.
A számítógépes játékokkal szemben a filmek liszenszelése sokkal konzervatívabb, és a stúdiók jobban féltik a saját termékeiket, ezért valószínűleg nem is lesz még egy olyan szolgáltatás, mint ez.Értem, így már nekem is világos
-
Piftuka
veterán
Sok olyan van, ahol a home videokat kezelik az általad vágyott módon, pl DIGIRAW (el kell küldeni a lemezekez, ők digitalizálnak). Mozifilmgyűjtemény szerintem "legálisan" nehezen/nem megoldható, Digitális másolat nem hozható létre a szerzői jogok miatt, elvileg tilos a filmek másolása, ha nincs hozzá eleve digitális másolat opció.
Ha te akarod digitalizálni, akkor felhő alapú tárolók.Félreértettél, én nem "házi" digitalizálásra gondoltam, hanem egy fizetős szolgáltatásra, ahol a szolgáltatás részeként nyújtott saját profil segítségével tudom kialakítani a saját gyűjteményemet.
Közben utánaolvastam, és megtudtam, hogy egyetlen ilyen létezik, a Kaleidescape. A legtöbb ismert filmkiadó kínálaából elég sok film elérhető az általuk nyújtott taralomban.
A probléma az, hogy ~5-25 ezer dollár közötti áron vásárolható meg a saját zárt rendszerükhöz hozzáférést biztosító különféle külső eszközük. Egyértelműen a "high society" számára fenntartott szolgáltatás ez.
A számítógépes játékokkal szemben a filmek liszenszelése sokkal konzervatívabb, és a stúdiók jobban féltik a saját termékeiket, ezért valószínűleg nem is lesz még egy olyan szolgáltatás, mint ez. -
Vikthor
nagyúr
Ez így érdekes lehet viszont. Gyárilag független lejátszó és még a feliratot is kezeli pendriveról. Zseniális. Nem mintha az Oppoval lenne most bajom, de kényelmesebb a Magnetar ebből a szempontból.
-
Joshi
titán
Oppo az UTF-8-at nem tudja, márpedig a legtöbb felirat ez utóbbiban van. Az ANSI-val az a baj, hogy a hosszú ŐŰ talán még az Ó is kalaposan jelenik meg. De nekem nem is ezzel van bajom, hanem hogy az UTF-8-at minden esetben át kell konvertálnom ANSI-ra. Na én ilyenekkel nem akarok foglalkozni. Én inkább vettem egy médialejátszót, pont ezért az Oppo-t már nagyon ritkán használom.
-
viera
őstag
srt, azon belül nem tudom.
Rendelésnél jelezni kell, hogy európai régióst szeretnél vagy függetlent. De a független +40000ft. -
Vikthor
nagyúr
Húha ez ígéretes akkor, arról van infó hogy mit szeret, srt kiterjesztés és ANSI formátum? Illetve ez a MKII régiófüggetlen vagy csak A régiós lemezeket eszik meg?
-
viera
őstag
-
robi-k
őstag
Szia,
passz, nem mélyedtem még el a magnetar "lelki" világában, de egyelőre nem láttam hozzá való CFW-t. -
viera
őstag
Az aliexpress-ről egész jó áron lehet venni GIEC 4K UHD lejátszókat (G5300, G5600, G5700, G5800).
Vagy ha valakinek van rá ingerenciája és elég pénze, vehet Magnetar UDP-800MKII vagy Magnetar UDP-900MKII lejátszót is.Oppo 203-mat használok amire te raktad rá a cfw szoftvert.
Gondolkodtam, hogy veszek egy Magnetar-t, hogy legyen az Oppo mellett egy másik tartalékban. De ezekkel vajon meg lehet csinálni azt mint az Oppo-nál, hogy kezelje a feliratokat pendrive-ról? -
Taki46
tag
Már nem emlékszem hogy Oppon mennyi szürke árnyalat érhető el, de én megtaláltam azt ami megfelelő volt a teljesen fehérrel szemben. Egyébként a felirat fényerejének állítása is kb ugyan ezt eredményezi, csak éppen sokkal több árnyalat lehetőségével (konkrétan végtelen). Ha pl Oppon van 5-6 szürke árnyalat, szerintem már az is bőven vállalható.
Annyi árnyalat nincsen rajta.Hogy is írtad? Nem vagyunk egyformák. Szerintem itt engedjük is el...
-
Joshi
titán
De meglehet 🙂 mint írtam a Panasonicnál ez egy nagyon jó funkció. Nem azt írtam hogy nem nézem így a filmeket az Oppon.Egyébként zöld hályogom van ezért mikor még vetettem akkor is vissza húztam a feliratok fényét...
Gondoltam hátha van valami hasonló lejátszó ami ötvözi mind az Oppo mind a Panasonic előnyeit. Ezek szerint túl sokat kívántam
Már nem emlékszem hogy Oppon mennyi szürke árnyalat érhető el, de én megtaláltam azt ami megfelelő volt a teljesen fehérrel szemben. Egyébként a felirat fényerejének állítása is kb ugyan ezt eredményezi, csak éppen sokkal több árnyalat lehetőségével (konkrétan végtelen). Ha pl Oppon van 5-6 szürke árnyalat, szerintem már az is bőven vállalható.
-
Taki46
tag
Már rég néztem Oppon feliratos HDR filmet, de szerintem simán volt olyan szürke ami nem sütötte ki a szememet. Neked ezek szerint olyan elvárásaid vannak, amiket nem lehet megvalósítani.
Végül is nem vagyunk egyformák. Nekem pl sokkal nagyobb hátránya az Oppo feliratkezelésének, hogy nem támogatja az UT8 karakterkódolást.De meglehet 🙂 mint írtam a Panasonicnál ez egy nagyon jó funkció. Nem azt írtam hogy nem nézem így a filmeket az Oppon.Egyébként zöld hályogom van ezért mikor még vetettem akkor is vissza húztam a feliratok fényét...
Gondoltam hátha van valami hasonló lejátszó ami ötvözi mind az Oppo mind a Panasonic előnyeit. Ezek szerint túl sokat kívántam
-
Joshi
titán
Már rég néztem Oppon feliratos HDR filmet, de szerintem simán volt olyan szürke ami nem sütötte ki a szememet. Neked ezek szerint olyan elvárásaid vannak, amiket nem lehet megvalósítani.
Végül is nem vagyunk egyformák. Nekem pl sokkal nagyobb hátránya az Oppo feliratkezelésének, hogy nem támogatja az UT8 karakterkódolást. -
Taki46
tag
Köszi szépen gyerekek de sajnos annyira szürke árnyalatú nincsen az Oppon ami nekem jó lenne. Ezért szeretem a Panasonic rendszerét. Ott addig állítod a luminenciaát amíg megfelelő nem lesz.
-
robi-k
őstag
Halihó Robi!
És ezen lejátszók tudják az Oppo szintjét? Mármint hogy egy rá dobot szoftver verzióval usb ről a külső feliratot?
Ha igen akkor lenne egy olyan kérdésem is,hogy van e valamelyikben felirat luminencia állítási lehetőség?
Mint pl a Panasonic lejátszókban. Szeretem az Oppot de akárhogyan állítom a felirat színét engem zavar HDR közben a fényessége. Mondjuk én SDR esetében is leveszem a Panan is.
Előre is köszönöm a segítséget.Ahogy Joshi is leírta, olyan színt válasz (pl. a szürke valamelyik árnyalatát), ami nem lesz fényes.
Ezekhez a klón kínai lejátszókhoz van valami kínai CFW, de nem ismerem, hogy azokkal mit tudnak a lejátszók. -
Joshi
titán
Halihó Robi!
És ezen lejátszók tudják az Oppo szintjét? Mármint hogy egy rá dobot szoftver verzióval usb ről a külső feliratot?
Ha igen akkor lenne egy olyan kérdésem is,hogy van e valamelyikben felirat luminencia állítási lehetőség?
Mint pl a Panasonic lejátszókban. Szeretem az Oppot de akárhogyan állítom a felirat színét engem zavar HDR közben a fényessége. Mondjuk én SDR esetében is leveszem a Panan is.
Előre is köszönöm a segítséget.Én Oppo 203-nál szürkére állítottam a felírat színét. Szürkéből azt az árnyalatot válaszd, amelyik neked a legmegfelelőbb.
-
Taki46
tag
Az aliexpress-ről egész jó áron lehet venni GIEC 4K UHD lejátszókat (G5300, G5600, G5700, G5800).
Vagy ha valakinek van rá ingerenciája és elég pénze, vehet Magnetar UDP-800MKII vagy Magnetar UDP-900MKII lejátszót is.Halihó Robi!
Előre is köszönöm a segítséget. -
koncsik
MODERÁTOR
-
Joshi
titán
Sok olyan van, ahol a home videokat kezelik az általad vágyott módon, pl DIGIRAW (el kell küldeni a lemezekez, ők digitalizálnak). Mozifilmgyűjtemény szerintem "legálisan" nehezen/nem megoldható, Digitális másolat nem hozható létre a szerzői jogok miatt, elvileg tilos a filmek másolása, ha nincs hozzá eleve digitális másolat opció.
Ha te akarod digitalizálni, akkor felhő alapú tárolók.A DVD és Blu-ray eleve digitális tartalom, azt már nem kell digitalizálni. A videókazettákat kell, tesómék a '95-ös esküvőjüket nem rég digitalizáltatták.
-
koncsik
MODERÁTOR
Atmos és DTS:X hangrendszerem nincsen, de a Dolby Vision támogatással nincsen probléma, mert egy SONY 65AG8 OLED televízióm van, egy Dolby Digital 5.1 hangrendszerel kiegészítve.
Televíziót nem szükséges tehát vásárolnom amíg ez működik.
Elég nagy DVD és Blu-ray film gyűjteményem van, de 4K film csak egyetlen darab. Néha ott motoszkál bennem, hogy jó volna megnézni legalább azt az egy filmet teljes pompájában.
Annak kicsi esélyét látom, hogy bővítem a gyűjteményemet. (Annak nagyobb esélyét, hogy eladom a nagy részét. A ~90-95%-án még rajta van a bontatlan, gyári celofán.
)
Egyrészt már így sem tudom hová tenni a filmeket, másrészt anyagilag és egyéb szempontból is sok más prioritás van azóta az életemben.
A Streaming pedig a jelenlegi formájában nem érdekel. Még korábban kérdeztem itt, de választ akkor nem kaptam, hogy létezik olyan online könyvtár szolgáltatás, ahol az ember legálisan, digitális, de tömörítetlen formában eltárolva tudja tartani a DVD és Blu-ray filmgyűjteményét?
Ha te akarod digitalizálni, akkor felhő alapú tárolók. -
Piftuka
veterán
Akkor vegyél 4k UHD playert ha a Dolby Vision-t ki tudod használni és az meg már csak hab a tortán ha van Atmos vagy DTS:X rendszered dedikált hangfalakkal stb... De egy LG OLED C5ös vagy C6os remek választás. Illetve ha a fizikai lemezek rajongója vagy és látod/értékeled a jobb minőséget a streamingel szemben.
Atmos és DTS:X hangrendszerem nincsen, de a Dolby Vision támogatással nincsen probléma, mert egy SONY 65AG8 OLED televízióm van, egy Dolby Digital 5.1 hangrendszerel kiegészítve.
Televíziót nem szükséges tehát vásárolnom amíg ez működik.
Elég nagy DVD és Blu-ray film gyűjteményem van, de 4K film csak egyetlen darab. Néha ott motoszkál bennem, hogy jó volna megnézni legalább azt az egy filmet teljes pompájában.
Annak kicsi esélyét látom, hogy bővítem a gyűjteményemet. (Annak nagyobb esélyét, hogy eladom a nagy részét. A ~90-95%-án még rajta van a bontatlan, gyári celofán.
)
Egyrészt már így sem tudom hová tenni a filmeket, másrészt anyagilag és egyéb szempontból is sok más prioritás van azóta az életemben.
A Streaming pedig a jelenlegi formájában nem érdekel. Még korábban kérdeztem itt, de választ akkor nem kaptam, hogy létezik olyan online könyvtár szolgáltatás, ahol az ember legálisan, digitális, de tömörítetlen formában eltárolva tudja tartani a DVD és Blu-ray filmgyűjteményét?
-
kutyuska
aktív tag
Köszi a tippet!
Ezt az oldalt elmentem a bookmark-ok közé. Úgy látom, még kapható újonnan "olcsóbb" SONY és Panasonic lejátszó is...
Az a helyzet, hogy eddig elmaradt a vásárlás. Ezeket a sokszázezres, 1 milliós lejátszókat én értelmezni sem tudom.
Mióta legutóbb (5 éve) kérdeztem róla, sajnos tucatnyi sokkal fontosabb és komolyabb dolgom is akadt az életben, mint ezzel foglalkozni...!
Most pedig már az a kérdés, hogy érdemes-e vennem egy 4K lejátszót is egyáltalán...!?
(Egy eddig keveset használt Pioneer BDP-170 lejátszóm van.)Én félig kényszerből újítottam 4k UHD BD playerre. Le kellett cserélnem a régi Sony-t.
[link]
Egy használt Pana UB-DP150-t vettem végül itt az aprón baráti áron. -
Joshi
titán
Akkor vegyél 4k UHD playert ha a Dolby Vision-t ki tudod használni és az meg már csak hab a tortán ha van Atmos vagy DTS:X rendszered dedikált hangfalakkal stb... De egy LG OLED C5ös vagy C6os remek választás. Illetve ha a fizikai lemezek rajongója vagy és látod/értékeled a jobb minőséget a streamingel szemben.
Szerintem csak akkor érdemes 4k UHD playert venni ha vannak lemezeid, mert fájllejátszásra ezek eléggé kompromisszumosak.
-
Vikthor
nagyúr
Köszi a tippet!
Ezt az oldalt elmentem a bookmark-ok közé. Úgy látom, még kapható újonnan "olcsóbb" SONY és Panasonic lejátszó is...
Az a helyzet, hogy eddig elmaradt a vásárlás. Ezeket a sokszázezres, 1 milliós lejátszókat én értelmezni sem tudom.
Mióta legutóbb (5 éve) kérdeztem róla, sajnos tucatnyi sokkal fontosabb és komolyabb dolgom is akadt az életben, mint ezzel foglalkozni...!
Most pedig már az a kérdés, hogy érdemes-e vennem egy 4K lejátszót is egyáltalán...!?
(Egy eddig keveset használt Pioneer BDP-170 lejátszóm van.)Akkor vegyél 4k UHD playert ha a Dolby Vision-t ki tudod használni és az meg már csak hab a tortán ha van Atmos vagy DTS:X rendszered dedikált hangfalakkal stb... De egy LG OLED C5ös vagy C6os remek választás. Illetve ha a fizikai lemezek rajongója vagy és látod/értékeled a jobb minőséget a streamingel szemben.
-
Piftuka
veterán
Köszi a tippet!
(Egy eddig keveset használt Pioneer BDP-170 lejátszóm van.) -
Vikthor
nagyúr
Dolby Vision 2 nem fog megjelenni 4K UHD Blu‑ray lemezeken, és broadcast TV‑adásokban sem. A DV2 kizárólag streaming platformokon és új generációs TV‑kben lesz elérhető.
-
Ger_man
senior tag
Mivel nemsokár jönnek a Dolby Vision 2 támogató TV-k, szerintem nincs értelme invesztálni a korábbi UHD BD lejátszókba, azok nem fogják tudni lejátszani ezt az új szabványt.
DV2 egész biztos nem fog jönni lemezre. Streaming a cél ahol egyszerűbb a beépített lejátszót DV2 kompatilissá tenni.
DE, azért egy jobb 1080p-s SDR BD, veszteségmentes hanggal még mindig jobb számomra mint egy netflix 4K-s DV-s tartalom. De való igaz nincs mit tenni, a lemezek ideje lejáróban van, Magyarországon főleg, de a világ más tájain is. Ha egyszer eljutunk oda hogy egy netflix is tud akkora bitratával streamelni mint egy UHD lemez, akkor nem fog hiányozni, de addig igen is jó egy otthoni lejátszó, márha van rá az embernek tartalma is
Bravia 8 tv-m miatt van Sony Picture Core streamingem ami azzal reklámozza magát hogy közel akkora bitrátás (80 Mb/s) tartalomat tud adni mint egy UHD lemez. Tényleg jó a minőség, és az IMAX DTS is igen megnyerő (veszteséges, de sokkal dinamikusabb mint a platformon elérhető DD+-os atmos), de pl megvan 4K lemezen a Zorró álarca ami fent van a platformon is. Tudni kell róla hogy kifejezetten szemcsés filmről van szó (35 mm-es filmre forgatták), ami lemezen nagyon szépen jelenik meg, ugyanez streamelve már sokkal sokkal lágyabb a kép, nem rossz, de azért nem olyan mint lemezen. Egy ilyen film Netflixen a borzasztóan alacsony bitratan (15-25 MB/s) egyenesen ocsmány lehet, akkor inkább sima SDR BD-n nézném meg. -
robi-k
őstag
-
Joshi
titán
Mivel nemsokár jönnek a Dolby Vision 2 támogató TV-k, szerintem nincs értelme invesztálni a korábbi UHD BD lejátszókba, azok nem fogják tudni lejátszani ezt az új szabványt.
Én már projektorozok és az csak sima HDR10-et tud, már amennyire egy projektor tud HDR-t. Gondolom akinek van egy normálisabb OLED tévéje nem fog rohanni a boltba új tévét venni.
-
robi-k
őstag
-
Joshi
titán
Oppo 205-öt csak akkor érdemes venni, ha a benne lévő DAC-ot ki is használja. Ha csak a HDMI kimenetet használja tök fölösleges, akkor inkább a jóval olcsóbb 203. Habár amiket korábban linkeltél azok is Oppo klónok, nagyjából ugyan azt tudják.
-
koncsik
MODERÁTOR
-
Vikthor
nagyúr
-
koncsik
MODERÁTOR
-
robi-k
őstag
-
robi-k
őstag
-
csacsi77
senior tag
-
kutyuska
aktív tag
Az egész jó ár az a 215.000-735.000 Ft-ig terjedő összeg?
Én biztos nem fizetnék Aliexpress-es áruért ennyi pénzt.
15 éve bementem az Auchanba és áruhitelre szép lassacskán megvettem 2 év alatt az 5.0-s hangfalszettet, a mélynyomót és az erősítőt. És roskadásig volt az áruház ezekkel. Haverokkal Media Markt moziszobájába jártunk filmet nézni és zenét hallgatni a demo termekbe. Most meg semmi. Elszomorító.Aki keres az még találhat: [link]
-
csacsi77
senior tag
Vagy ha valakinek van rá ingerenciája és elég pénze, vehet Magnetar UDP-800MKII vagy Magnetar UDP-900MKII lejátszót is.Az egész jó ár az a 215.000-735.000 Ft-ig terjedő összeg?
Én biztos nem fizetnék Aliexpress-es áruért ennyi pénzt.
15 éve bementem az Auchanba és áruhitelre szép lassacskán megvettem 2 év alatt az 5.0-s hangfalszettet, a mélynyomót és az erősítőt. És roskadásig volt az áruház ezekkel. Haverokkal Media Markt moziszobájába jártunk filmet nézni és zenét hallgatni a demo termekbe. Most meg semmi. Elszomorító. -
robi-k
őstag
Vagy ha valakinek van rá ingerenciája és elég pénze, vehet Magnetar UDP-800MKII vagy Magnetar UDP-900MKII lejátszót is. -
csacsi77
senior tag
Rendes boltból már szinte semmit sem lehet venni. Kinyírták a lemezes lejátszókat. Pedig egy kisebb, de lelkes réteg lenne rá, de mi le vagyunk szarva.
Sony UBP-X800M2-t nem is lehet már kapni. Nekem 700-as van, de szívesen lecserélném a 800-ra valamikor, de nem fogom tudni, mert már nem elérhető. LG OLD C1 tévém van, ahhoz akartam LG lejátszót venni pár éve (még itt is kérdeztem) és már akkor nem voltak LG UHD lejátszók. Most meg már semmi.
És akkor a magyar kiadású BDR vagy UHD megjelenésekről ne is beszéljünk, a CD-kről meg még annyira sem. (LP az van dögivel, ez is megérne 100+ hozzászólást, hogy miért) -
Ger_man
senior tag
Én a Sony UBP-X800M2-esem az olasz amazonról vásároltam 204 euróért, igaz 2023 szeptemberében. Az ilyen oldalakon is érdemes szétnézni, de hardverapron is vannak jó lehetőségek olykor-olykor.
-
hdtomi
senior tag
Hali!
Keresek valami lejátszót amivel az évek óta a polcon porosodó Dark Knight 4k ultra hd hdr trilógiát letudom játszani
Anno vettem egy meghajtót a számítógépbe, de természetesen nem játszotta le, úgyhogy inkább ajánljatok valamit.
Denon 2800 és S90C-hez kellene, tehát inkább HDR-ben brillírozzon.
820/824 van nekem is, de az alatta lévők sem rosszak. Mondjuk az alap 150 Dolby Vision-t nem tud, de HDR-t igen. A szomorú, hogy most többe kerül a 450, mint amennyiért a 820-at vettem. De a Sony-kat is érdemes megnézni.
-
Joshi
titán
Nem kell a Sony, elég ha lesz egy asztali PC-be szánt meghajtó. Onnan már simán átküldöm az Oppo-nak hálózaton az adatot mondjuk Serviio-n keresztül. De amúgy konzumer szinten ebből valószínűleg nem lesz semmi.
ui.: egyébként is, asztali lejátszó csak akkor lenne, ha a filmipar is mellé állna. Na de akkor megint jönnének az idiótább másolásvédelmek meg hasonlók. Egyébként ha a kínaiak melléállnának, na az jó lenne. És tényleg csak adattárolásra.
Ja, és ugye arról egy szó sem esik, hogy ezeket a lemezeket milyen sebességgel lehet majd írni/olvasni. Azért az se egy mellékes tényező.
-
Joshi
titán
Halott ügy, ha a vezetői piaci szereplők/kiadók (pl. a Sony) nem áll mellé.
Ne felejtsük el, hogy kell majd olcsó olvasó is ezekhez a lemezekhez, és nem árulok el titkot azzal, hogy valamennyi BD lézeres olvasó fejet a Sony gártja.
A Sony pedig nem fog új olvasót fejleszteni asztali lejátszókhoz, a Sony a consumer electronics iparágát tudatosan leépítette.Nem kell a Sony, elég ha lesz egy asztali PC-be szánt meghajtó. Onnan már simán átküldöm az Oppo-nak hálózaton az adatot mondjuk Serviio-n keresztül. De amúgy konzumer szinten ebből valószínűleg nem lesz semmi.
ui.: egyébként is, asztali lejátszó csak akkor lenne, ha a filmipar is mellé állna. Na de akkor megint jönnének az idiótább másolásvédelmek meg hasonlók. Egyébként ha a kínaiak melléállnának, na az jó lenne. És tényleg csak adattárolásra.
-
robi-k
őstag
Halott ügy, ha a vezetői piaci szereplők/kiadók (pl. a Sony) nem áll mellé.
Ne felejtsük el, hogy kell majd olcsó olvasó is ezekhez a lemezekhez, és nem árulok el titkot azzal, hogy valamennyi BD lézeres olvasó fejet a Sony gártja.
A Sony pedig nem fog új olvasót fejleszteni asztali lejátszókhoz, a Sony a consumer electronics iparágát tudatosan leépítette. -
csacsi77
senior tag
A Tascam BD‑MP4K egy profi, rackbe szerelhető eszköz, nem hifi készülék. A hifi‑piac azért nem tartja relevánsnak, mert nem audiofil hangra és nem házimozi extrákra készült, hanem ipari megbízhatóságra és vezérlésre. Jó viszont látni, hogy ilyen típusú készülékek is léteznek. Otthoni használatra általában a klasszikus konzumer márkák lejátszóit szokták választani - Denon, Pioneer, Cambridge Audio, Sony, Panasonic és a hasonló gyártók modelljeit.
Kár, hogy haldoklik a lemezes piac. Pláne nálunk. Már alig lehet lejátszót kapni. Így múlik el a világ dicsősége. Az általad felsoroltakat se nagyon lehet már kapni itthon, boltban.
-
Vikthor
nagyúr
A Tascam BD‑MP4K egy profi, rackbe szerelhető eszköz, nem hifi készülék. A hifi‑piac azért nem tartja relevánsnak, mert nem audiofil hangra és nem házimozi extrákra készült, hanem ipari megbízhatóságra és vezérlésre. Jó viszont látni, hogy ilyen típusú készülékek is léteznek. Otthoni használatra általában a klasszikus konzumer márkák lejátszóit szokták választani - Denon, Pioneer, Cambridge Audio, Sony, Panasonic és a hasonló gyártók modelljeit.
-
csacsi77
senior tag
Íme, itt van néhány ajánlás, amire érdemes pénzt költeni.
Oppo UDP-203 vagy 205 (ebayen találsz használtan vagy bontatlant, nem olcsó, bár az egyik legjobb)
Panasonic DP-UB9000
Panasonic DP-UB820 (ár-értékben az egyik legjobb vétel)
Magnetar Audio UDP800 vagy UDP900 (highend)
Reavon UBR-X100, UBR-X110 vagy UBR-X200 (highend)
Cambridge Audio CXUHD (highend)
Sony UBP-X800M2 (szintén megfizethetőbb kategória)
PS5 (nincs Dolby Vision támogatás filmeknél, ez lehet már változott azóta nem tudom biztosra)Nézegettem ezeket amiket írtál. Sajnálatos, hogy ilyen kevés lejátszó van a piacon vagy már ott sem.
Találtam egy másikat is, Erről mi a vélemény?
Tascam -
Piftuka
veterán
Ritka ócska, szemét vadkapitalista hozzáállás az biztos.
Ugyanilyen a zenészek világában a legtöbb gitár effekt pedál, ami jellemzően 9 Volt-os adapterrel üzemel. Az adapter "természetesen" nem része a csomagnak... azt mindig külön kell megvásárolni.
Olyannyira, hogy a gyártók kínálatában külön palettát képviselnek a különféle egyedülálló, vagy egyszerre több pedálhoz - sorosan - használható adapterek, és pedalboard számára dedikált power adapter "bankok".
Ugye nem kell azt sem mondanom, hogy kifejezetten drága eszközökről beszélünk...?
-
Vikthor
nagyúr
Ez olyan mint a printer kábel vagy a mobil töltők hiánya... aki ezt kitalálta az első fára kéne felakasztani. Amúgy meg MediaMarkt vagy bármelyik webshopban is könnyedén hozzáférhető, millió féle HDMI kábel van. Sőt nekem is van a fiókomban egy pár, eljössz érte tudok adni.
-
Laraxior
titán
Oppo UDP-203 vagy 205 (ebayen találsz használtan vagy bontatlant, nem olcsó, bár az egyik legjobb)
Panasonic DP-UB9000
PS5 (nincs Dolby Vision támogatás filmeknél, ez lehet már változott azóta nem tudom biztosra)Köszi, úgyfest, hogy a Pana 824 lesz a befutó, mondjuk eléggé elkeserítőnek találom, hogy nincs hozzájuk hdmi kábel csomagolva
-
Vikthor
nagyúr
Hali!
Keresek valami lejátszót amivel az évek óta a polcon porosodó Dark Knight 4k ultra hd hdr trilógiát letudom játszani
Anno vettem egy meghajtót a számítógépbe, de természetesen nem játszotta le, úgyhogy inkább ajánljatok valamit.
Panasonic DP-UB9000
PS5 (nincs Dolby Vision támogatás filmeknél, ez lehet már változott azóta nem tudom biztosra) -
Laraxior
titán
Hali!
-
viera
őstag
Emlékszem mikor gyerekként, a DVD hajnalán megláttam azt a rengeteg "régi" filmet, pl Terminátort DVD valameliyk nagy áruház polcán, egyszerűen nem értettem miért venné meg bárki egy vagyonért ha VHS-en elérhető, TV-ről felvéve
Azóta már van olyan "régi" filmem ami megvan DVD-n, BD-n és de 4K BD-n is. XDEmlékszem nekem a Star Wars Baljós Árnyak volt az első DVD lemezem ami nem tudom már mennyi volt de nem olcsó az biztos. A Szellemlovas pedig az első Blu-Ray ami kb 10e ft volt akkor.

-
bytesizelife
tag
Emlékszem mikor gyerekként, a DVD hajnalán megláttam azt a rengeteg "régi" filmet, pl Terminátort DVD valameliyk nagy áruház polcán, egyszerűen nem értettem miért venné meg bárki egy vagyonért ha VHS-en elérhető, TV-ről felvéve
Azóta már van olyan "régi" filmem ami megvan DVD-n, BD-n és de 4K BD-n is. XDAz - azóta megbukott - Pono Player kapcsán olvastam anno egy olyan kritikát, hogy a zeneipar érdeke az, hogy ugyanazokat a tartalmakat, amiket már megvettél, újra és újra eladja neked. Lehet benne valami.
-
Ger_man
senior tag
Az előbbiekről nem tudtam, de a másik háromról igen, mert nemrég éppen az elérhető 4K lejátszó kínálatnak néztem utána. (Még nem vettem azóta sem; bár talán egy darab 4K Blu-ray filmhez már nem is fogok venni...
)
És követem ezt az egykor szebb időket is megélt topic-ot is.
A döbbenetem annak szólt, hogy mivel az elmúlt néhány évben a gondolataim ezer más dolgon jártak, mint a filmgyűjtés, így nem volt számomra fókuszban ez a téma, sem az, hogy ez a technológia mikor született.
És amikor itt láttam ezt a hírt, akkor - Ger_man fórumtárshoz hasonlóan - sokkolt, hogy milyen sok idő telt el azóta.
Majd kicsit "hátradőltem", és visszagondoltam a kezdetekre, és gyorsan továbbgondolva eljutottam a DVD korszakig, végül a '90-es évek eleje-közepéhez, amikor az első VHS filmjeimet is megvettem.
Akkor még szinte gyerek voltam. Ma már nem. (Pedig jó volna...!)Emlékszem mikor gyerekként, a DVD hajnalán megláttam azt a rengeteg "régi" filmet, pl Terminátort DVD valameliyk nagy áruház polcán, egyszerűen nem értettem miért venné meg bárki egy vagyonért ha VHS-en elérhető, TV-ről felvéve
Azóta már van olyan "régi" filmem ami megvan DVD-n, BD-n és de 4K BD-n is. XD -
Piftuka
veterán
Az előbbiekről nem tudtam, de a másik háromról igen, mert nemrég éppen az elérhető 4K lejátszó kínálatnak néztem utána. (Még nem vettem azóta sem; bár talán egy darab 4K Blu-ray filmhez már nem is fogok venni...
)
És követem ezt az egykor szebb időket is megélt topic-ot is.
A döbbenetem annak szólt, hogy mivel az elmúlt néhány évben a gondolataim ezer más dolgon jártak, mint a filmgyűjtés, így nem volt számomra fókuszban ez a téma, sem az, hogy ez a technológia mikor született.
És amikor itt láttam ezt a hírt, akkor - Ger_man fórumtárshoz hasonlóan - sokkolt, hogy milyen sok idő telt el azóta.
Majd kicsit "hátradőltem", és visszagondoltam a kezdetekre, és gyorsan továbbgondolva eljutottam a DVD korszakig, végül a '90-es évek eleje-közepéhez, amikor az első VHS filmjeimet is megvettem.
Akkor még szinte gyerek voltam. Ma már nem. (Pedig jó volna...!) -
Vikthor
nagyúr
Ez a hír megdöbbentett. Évek óta nem foglalkoztam már a filmgyűjteményem bővítésével; "lecsengett" nálam ez a szenvedély.
Ám nem is gondoltam, hogy már 20 éve annak, hogy Japánban és az USA-ban az első Blu-ray lejátszókat és filmeket piacra dobták.
Ezzel indult minden:
[The Consumer Electronics Hall of Fame: Samsung BD-P1000]
A többi már történelem...
Magnetar, Reavon mai napig fejleszt és adja ki az újabb lejátszóit, de van Cambridge Audio, Panasonic és Sony márkák is.
-
Piftuka
veterán
Ez a hír megdöbbentett. Évek óta nem foglalkoztam már a filmgyűjteményem bővítésével; "lecsengett" nálam ez a szenvedély.
Ám nem is gondoltam, hogy már 20 éve annak, hogy Japánban és az USA-ban az első Blu-ray lejátszókat és filmeket piacra dobták.
Ezzel indult minden:
[The Consumer Electronics Hall of Fame: Samsung BD-P1000]
A többi már történelem...
-
Vikthor
nagyúr
-
Ger_man
senior tag
-
Vikthor
nagyúr
-
koncsik
MODERÁTOR

thx@Vikthor -
B.F.G.
senior tag
Szisztok, Egy ilyen BLu-ray lejátszóm van: Panasonic DP-UB820 Szeretném frissíteni a fimwarét, viszont online nem akarja valamiért, szerintem az lenne a legbiztonságosabb, de megtaláltam a hozzá valót online: [link] tudtok abban segíteni, hogy akinek PANA lejátszója van, át kell állítani valamit ahhoz, hogy online frissítsen? Illetve, hogy amit linkeltem 1.82-es a legfrissebb és az tuti jó a lejátszómhoz?
-
Joshi
titán
Nem akartam feltétlenül 4K-st, mivel nekem túl drágák a lemezek, a HEVC-támogatás fontosabb. A 4K-s Sonykról meg több helyen is olvastam, hogy a harmadik réteg olvasásakor gyakran kifagynak a filmek. Nem tudom, ebben mennyi igazság van. A @Joshi által említett Panasonicot már nézegettem, csak egyelőre még nincs 4K-s tévém, így nem tudnám kihasználni.
Tök mind1 hogy ki tudod használni vagy nem, ha neked kell a HEVC, akkor 4K playert kell venni. A HEVC codek a 4K sajátja, gyakorlatilag azzal debütált.
-
Hege_89
csendes tag
Nem. Ha Sonyt akarsz, akkor pl. az UBP-X500, UBP-X700, UBP-X800M2 támogatnak HEVC-t.
Nem akartam feltétlenül 4K-st, mivel nekem túl drágák a lemezek, a HEVC-támogatás fontosabb. A 4K-s Sonykról meg több helyen is olvastam, hogy a harmadik réteg olvasásakor gyakran kifagynak a filmek. Nem tudom, ebben mennyi igazság van. A @Joshi által említett Panasonicot már nézegettem, csak egyelőre még nincs 4K-s tévém, így nem tudnám kihasználni.
-
bytesizelife
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez a lejátszó le tudja rendesen játszani a HEVC-es kódolású filmeket?
https://www.alza.hu/sony-bdp-s1700k-d4194629.htm?kampan=arukereso_hu_audio-video_video-prehravace_blu-ray_gs500r6&utm_source=arukereso_hu&utm_medium=product&utm_campaign=arukereso_hu_audio-video_video-prehravace_blu-ray_gs500r6&aku=b47f5a76f477b3e586f83ad18afa63db
Nem. Ha Sonyt akarsz, akkor pl. az UBP-X500, UBP-X700, UBP-X800M2 támogatnak HEVC-t.
-
Joshi
titán
Esetleg a Panasonic DP-UB150EG-K, de lehet van ennél olcsóbb is talán LG-ből.
-
Hege_89
csendes tag
Köszönöm a választ! Egyelőre csak DVD-lemezeim vannak, amiket lejátszanék vele, de van kiírva sok HEVC-es kódolású filmem dupla rétegű DVD-re, és azokat is szerettem volna vele lejátszani.
-
Joshi
titán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez a lejátszó le tudja rendesen játszani a HEVC-es kódolású filmeket?
https://www.alza.hu/sony-bdp-s1700k-d4194629.htm?kampan=arukereso_hu_audio-video_video-prehravace_blu-ray_gs500r6&utm_source=arukereso_hu&utm_medium=product&utm_campaign=arukereso_hu_audio-video_video-prehravace_blu-ray_gs500r6&aku=b47f5a76f477b3e586f83ad18afa63db
Nem tudja, mert ez csak a sima FullHD Blu-ray formátumot kezeli (AVC). Ha nem lemezről akarsz filmeket lejátszani, akkor ne asztali lejátszóban gondolkodj.
-
Hege_89
csendes tag
Sziasztok!
-
Taki46
tag
Amikor vettem az Oppo 203-at én is azt gondoltam, hogy mindenféle konténerből (mkv, ts, stb) majd szépen menni fognak a Dolby Vision videók. Persze azóta már tudjuk, hogy eleinte azért rengeteg rossz kódolású release volt. Mára már azért beállt egy általános jobb minőség ezen a téren, de az Oppo tényleg csak a profil 7-et szereti úgy isten igazán. Illetve én az Oppo feliratkezelésével se békültem ki, szóval ezért lett egy médialejátszó is. Ja és akinek kell a juke box funkció, na azoknak se jó az Oppo. A lényeg, hogy az Oppo-t már csak lemez lejátszásra használom, de igazság szerint arra való.
Tökéletesen igazad van. Lemezre tényleg jó. Mellette legyen egy dedikált média lejátszó és akkor nincsenek gondok
-
Joshi
titán
Köszi szépen gyerekek 👍
Nem szoktam hálózatról használni. Csak a múltkor ép befejeztem egy DV filmet lemezről és gondoltam még úgysem használtam másképp hát kipróbálom. Akkor tűnt fel hogy az adott film csak HDR ben ment. Csak kíváncsiságból kérdeztem. Már a filmre sem emlékszem hogy melyik volt 🤣
Azért köszi nektek a választ.Amikor vettem az Oppo 203-at én is azt gondoltam, hogy mindenféle konténerből (mkv, ts, stb) majd szépen menni fognak a Dolby Vision videók. Persze azóta már tudjuk, hogy eleinte azért rengeteg rossz kódolású release volt. Mára már azért beállt egy általános jobb minőség ezen a téren, de az Oppo tényleg csak a profil 7-et szereti úgy isten igazán. Illetve én az Oppo feliratkezelésével se békültem ki, szóval ezért lett egy médialejátszó is. Ja és akinek kell a juke box funkció, na azoknak se jó az Oppo. A lényeg, hogy az Oppo-t már csak lemez lejátszásra használom, de igazság szerint arra való.
Új hozzászólás Aktív témák
-
14082 - 14001
14082 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- 17,1" és 15,6" notebook bazár - HP, Lenovo, Asus, Dell, Acer
- iPad 9 - Cellular 64GB 90% (3 Hónap Garancia)
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- M1 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 1TB SSD 27% ÁFÁS
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar

Végül is nem vagyunk egyformák. Nekem pl sokkal nagyobb hátránya az Oppo feliratkezelésének, hogy nem támogatja az UT8 karakterkódolást.
)
850k... nem semmi