- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Aktív témák
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
N.GÁBOR #10738 üzenetére
Jaja, mondjuk nem volt sima centrinos laptopom, nem tudom mennyivel lassabb mint a core2, ráadásul t60ból kifoghatsz még garisat is.
Ettől függetlenül, ha látsz t42/43p-t akkor az is best buy, mert nagyon szép kijelzőjük van.
(A már említett ismerősnek szerzett t60p s-ips kijelzővel és több, mint egy év garival 120k volt, szóval hajrá!)
Tényleg vicc egyébként, hogy az újonnan kapható belépő szintű (lenovo és toshiba) gépek áráért lehet kapni gyorsabb thinkpadet, esetenként több garival, mint az újakon van... -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
N.GÁBOR #10723 üzenetére
Nekem T60-asom van, nem volt vele eddig semmi gond. A zsanérnak pár milliméteres holtjátéka van, de szerintem ezt meg tudnám húzni valahogy, ha nagyon zavarna. Nem hajlik a billentyűzet, nem hangos, mióta megvan (1,5 éve) nem volt vele semmi problémám.
Nemrég segítettem egy barátomnak egy t60p vásárlásakor, annak brutális volt a zsanérja, csak két kézzel lehetett kinyitni, szóval ez is gépenként változik. Mondjuk nem tudom ez miért fontos, a rollcage szerintem többet számít, mint az utazás közben esetleg lötyögő kijelző. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
fordfairlane #10710 üzenetére
Oda akkor kell csavart tenni, ha rögzíteni akarod az ultraba-es dvd-t/vincsesztert/akkut. Ha becsavarod, nem fogod tudni kihúzni az ultrabayt.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
abcukistván #10680 üzenetére
Nem lehet, hogy az összeszereléskor valamit nem dugtál rá valamit elég erősen? Esetleg megsértettél valamit, amikor szétszedted?
-
KilgoreTrout
senior tag
Szerintetek van valami mód arra, hogy a laptop hangerő gombjaival tudjam szabályozni az expresscard-os hangkártya hangerejét?
Egyedül a némítás működik (de az is csak némítani tud, utána külön kell visszahangosítani).(Egyébként egy EMU 02-es hangkártyáról van szó.)
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Ace Ventura #10608 üzenetére
Ha live cd-vel sem tudod kimenteni a dolgokat, egyszerűen szedd ki a vincsesztert, és kösd rá egy másik gépre. 1500-2000 forintért lehet kapni usb-s hdd házakat és a hdd-t kb 5 perc kiszedni a gépből.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Ace Ventura #10605 üzenetére
Nem lehet, hogy cserélve volt benne az lcd? (Itt az aprók között is volt egy csomó thinkpad, ami ilyen volt), és a driver felrakása után valami olyan felbontásban indulna a windows, amit a kijelző nem tud?
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Magnat #10538 üzenetére
Hát szeirntem ha szigorúan munkára használja valaki, akkor nem kell a sok hely a letöltött zenéknek, filmeknek. Dvd író gondolom szintén ebből a megfontolásból nincs benne...
A grafikai munkákra ajánlott quadro-s gépeket meg talán nagyobb vincseszterrel szerelik.
Meg mondjuk vállalati környezetben úgyis a legtöbb dolgot a hálózaton tárolod. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Gondwana #10271 üzenetére
Én áttettem a thinkpad hitachi hdd-jét egy külső házba, amin nincs kikapcsoló gomb, és ha az asztali gépbe van bedugva, a gép kikapcsolása után ilyen fura kattogó hangot ad, ki kell húzni az usb kábelt, hogy abbahagyja. Ez mitől lehet? Illetve hogy lehet megoldani, hogy "szabályosan" kapcsolja ki a gép? Mert ha kikapcsolom a gépet, utána is ad neki áramot folyamatosan (a laptop is, csak ott nem kattog), világít a külső ház lámpája.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Shadowfax #10219 üzenetére
Jaja, én sem értem teljesen, hogy miért jobb ha valami teljesen szilárd (értsd nem hajlik). Gondoljunk csak bele, melyiket könnyebb eltörni, egy szilárd vagy egy rugalmas műanyag golyót?
Amúgy régebben láttam egy videót a neten, ahol egy profibb laptopot pont azzal promóztak, hogy milyen hajlékony a kijelzője. (Sajna nem emlékszem a márkára, típusra) Szóval lehet, hogy csak jobban kéne promózni az ilyen dolgokat és népharag helyett mindenki hajlékony csokótámaszra és könnyebb billentyűzetre vágyna.
-
KilgoreTrout
senior tag
Nekem T60-on akkor történik ez, ha a System Update-tel felrakom az Intel Wireless WiFi Link legfrissebb verzióját. Háromszor próbáltam, háromszor állítottam vissza system restore-ral. Lehet, jövőhéten megpróbálom megint. Nem adom fel!
A korábbi verzióval működik, ahogy eddig. Rejtély.(Amúgy ugyanúgy szomszéd hálózat...)
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Mészike #9179 üzenetére
"A Campus Agreement keretében nem számítógépek, hanem személyek (hallgatók, oktatók és intézményi dolgozók) válnak jogtisztává. Ennek megfelelően oktatási célra gyakorlatilag bármely számítógépen (intézményin, otthonin, kollégiumin) jogtisztán használhatják a szoftvereket."(tisztaszoftver.hu)
Ebből hogyan következik az, amit írtál? -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Mészike #9172 üzenetére
Azt az ellentmondást próbáltam feloldani, hogy ugye az oem alaplaphoz kötött, a campus licenc meg emberhez. Tehát, ha oemet frissítek campus licenccel, akkor lesz egy oprendszerem, ami nem géphez, hanem felhasználóhoz kötött (legalábbis ez van a campus honlapon), amit felrakhatok másik gépre is. Mi történik, ha eladom az oem oprendszeres gépet?
-
KilgoreTrout
senior tag
Tehát ha új gépet vennék (és nincs dobozos winem, csak egy másik gépen - amihez volt OEM win - az így "jogtiszta" campusos oprendszer), akkor azon nem lenne jogom használni campusos windows-t? Vagy használhatom addig, amíg el nem adom az oem-es gépem?
Voltaképp mi ennek az értelme? Hogy a több éve os-sel vásárolt régi hardverekre a legújabb, hardverigényesebb win kerülhessen? Azért ez elég görénység. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Mészike #9086 üzenetére
Megfeledkeztek a campus licencekről.
Ha már mindenki annyit szidja érte az Ms-t, legalább használják ki minél többen. És manapság a laptopok elég jelentős részét egyetemisták veszik.
Mondjuk az érdekes, hogy én is egyetemistától vettem, mégis tört win volt rajta (ráadásul a géphez is járt eredetileg oem)
. Szerencsére elég egyszerű átírni a serialt a campusosra.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
abcukistván #8506 üzenetére
Biztos bement alá egy morzsa vagy valami. Tisztítástól valószínűleg megjavul.
-
KilgoreTrout
senior tag
Csomó ideig nem jöttem rá, hogy mitől vadul meg néha az autocad
Aztán egyszer megvilágosodtam, és azóta ha nem ölben használom a gépet letiltom a trackpointot. -
KilgoreTrout
senior tag
Esetleg kipróbálhatod a Windowblinds-t, tudsz vele aero-hoz hasonló kinézetet csinálni, és szerintem nem kell neki dx 9. (legalábbis a honlapon nem írják).
-
KilgoreTrout
senior tag
Ezt csak megerősíteni tudom, én egy 7200-as 60 gigás hitachit cseréltem 5400-as 320 gigás WD-re (pont erre a típusra, mint te), és sebességben tényleg jobb. Mondjuk ebbe biztos belejátszik, hogy kevésbé töredeznek a fájlok, amíg van sok szabad hely.
Amit még észrevettem, hogy időnként lehet érezni egy enyhe rezonanciát a palmrest-en a vincseszter fölött, ha odarakom az ujjam. (Ez meg gondolom az alacsonyabb fordulatszám miatt van, de engem kicsit zavar.)
Készenléti időben én sem éreztem változást (noha két óránál ritkán használom tovább akkumulátorról). -
KilgoreTrout
senior tag
Szasztok, ismerősöm venne laptopot, ki is néztem neki egy 15,4-es IPS-es t60-at innen az aprókból.
Nekem 14-es sima kijelzős t60 van, van esetleg különbség a szilárdságban? Nem érezhetően hajlékonyabb a nagyobb gép?
Illetve az IPS paneles tft az ugye jobb, mint a sima tn? -
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok, T60-hoz lehet a 3 éven felül garanciát bővíteni? Ha igen mennyiért?
Neten az usanotebooknál találtam ilyesmit, de ott azt írják hogy az egy évet lehet három évre bővíteni az ott kapható csomagokkal. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
neomorf #7068 üzenetére
A System Update-ben a letöltésre felkínált programoknál a view details-ban van egy rövid összefoglaló, hogy mit is csinál az adott program.
Szerk: Rájöttem, hogy lehet, hogy nme ez volt a kérdés
A gépre telepített programokat egyszerűen indítsd el start menüből, és amire nincs szükséged, szedd le. A start menüben listázott dolgok egyike sem szükséges feltétlenül a laptop működéséhez.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
piroskacsa #7037 üzenetére
AutoCAD-del nem lesz gondod, ArchiCAD-es fórumokon vagy a honlapján nézz utána, hogy mennyire és milyen 3d gyorsítást használ. Simán lehet, hogy dual vga-val nem fog sokkal jobban menni, mert vannak olyan progik, amik csak a "munka" kártyákat támogatják (Quadro, Fire).
A renderelést meg úgyis a processzor végzi. Szóval nem kell annyira elkeseredni, évekkel ezelőtt is dolgoztak ilyen programokkal ennél a laptopnál 10-szer lassabb gépen is. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
piroskacsa #6989 üzenetére
AutoCAD (2D) és SolidWorks (3D) gond nélkül fut egy T60-on (amiben Intel GMA 950 van), szóval X4500-on biztos jó.
Persze attól függ mekkora projekteken dolgoznál, de kérdésedből úgy tűnik, hogy ilyen egyetemi szintű dolog lenne, arra meg bőven elég. -
KilgoreTrout
senior tag
A gombok felcserélésére a legegyszerűbb, ha a rendes magyar-t állítod be a nyelvi beállításoknál. Asszem a 101 gombos magyar az, ahol fel van cserélve a z és az y.
Ezután ha kicseréled a gombokat akkor azt fogja írni, amit a billentyűre van írva.
Már ha jól értettem a problémát. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
fordfairlane #6161 üzenetére
Mint ahogy az Aqua-t meg a Mistralt....
Csinálnak egy notebook.hu-2 kft-t, és minden megy a régiben, csak pár beszállító marad hoppon, meg marad utánuk egy párszáz millós áfa-tartozás.
Így vállalkozik a magyar. -
KilgoreTrout
senior tag
Nekem a celluxos egérpadtisztításkor lejött a winxp matricáról a szöveg, úgyhogy most csak zászlók vannak, alatta meg kábé tükörhöz hasonlóan csillog a matrica. Próbáltam leszedni kézzel, de nem jött le, más eszközhöz inkább enm folyamodtam, nehogy megkarcoljam. Ti mivel tudjátok leszedni a matricákat?
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
bonaparte77 #5272 üzenetére
Nekem is csinálja T60-on, de én azt hittem, hogy ez normális és az integrált videókártya miatt van.
Az a baj, hogy a GMA950-hez nem enged feltenni hivatalos intel drivert, mert neki lenovo-s kell, azt meg már rég frissítették. (Legalábbis a system update nem frissítette.) -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
mitulabattyi #5226 üzenetére
Arra figyelj, hogy nem biztos, hogy minden csavarmenet egyforma hosszú (mély). Legalábbis pont a prohardveres x300 tesztben sikerült átütni a fedlapot egy elcserélt csavarral
Bár simán lehet, hogy ez nem értint a t43-at. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
mitulabattyi #5224 üzenetére
Szerintem csavart pár forintért tudsz hozzá szerezni bármilyen laptop szervízből. Ha mást nem piszkáltak benne, (pl. nem cserélték ki az lcd-t) akkor nem tudom miért ne lenne rá érvényes a garancia.
Memóriát és vincsesztert garanciavesztés nélkül lehet cserélni.
Másrészt egy próbát mindenképpen megér, még akkor is, ha esetleg nem tudsz szerezni hozzá csavart. Vesztenivalód nem sok van. -
KilgoreTrout
senior tag
Az normális, hogy összegerjed a mikrofon a hangszóróval?
Most raktam fel skype-ot, és és aktiváltam a mikrofont, ami szépen sípol ha max-on van a hangszóró hangereje...
Szerk: Ja, t60-on. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
dabgergo #5164 üzenetére
Az energiagazdálkodási beállításoknál meg lehet adni, hogy hány százaléknál kezdje el tölteni az akkut, ha be van dugva. Nem lehet, hogy miután lemerült, bedugtad (akkor feltöltötte 99%-ra), majd kihúztad? Mert így, amikor legközelebb bedugod, simán lehet, hogy már nem tölt rá.
Másik lehetőség, hogy az akku elhasználódott, ezért hibásan érzékelia töltöttségi fokát, és kéne csinálni egy battery maintenance-ot (vagy calibration-t, nincs most előttem a laptop). -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Gondwana #5125 üzenetére
A hibernálás ki van kapcsolva, mert nincs három giga felesleges helyem, másrészt meg úgyis csak akkor hagyom lemerülni magától, ha nem csinálok rajta semmi fontosat. Lehet, hogy a windows energiabeállítások akadnak össze a Thinkpad power managerével? Mert, ha jól emlékszem a wines beállításokkal nem foglalkoztam sokat, csak letiltottam a hibernációt.
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Neketek is előfordult már, hogy az xp kékhalált dob, amikor az akku lemerül és magától kikapcsolna a gép?
Barátnőm szokott néha filmet nézni ágyban elalváshoz, amikor nekem még valami dolgom van, és már nem először történik ez. Jön a sípolás, hogy vége az üzemidőnek, és mire odamegyek, hogy lecsukjam, már csak a hibaüzenet fogad. Következő indításnál minden működik normálisan.
Ez a windows hibája, vagy esetleg a géppel lehet valami? -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Jake Sully #4964 üzenetére
Nem tudom mennyit változott a t60hoz képest a hang, de azon elég felejtős. A beépített hangszórók nagyon halkak és nem is szólnak szépen (legalábbis más laptopokhoz képest), hifire kötve se üti meg az asztali gépem alaplapi hangkártyájának szintjét, még fej/fülhallgatóval a legjobb. Amúgy hétköznapi használatra teljesen jó, laptopot úgysem koncerthangosításra vesz az ember
Ha mégis, elég olcsón lehet kapni usb-s megoldásokat.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
TonTomika #4948 üzenetére
Elvileg a p-s gépek a jobb videókártyában és a szebb kijelzőben különböznek. Utóbbinak egyértelműen hasznát látod photoshop alatt, viszont én úgy tudom, hogy windows alatt (még) nincs megoldva az, hogy a PS a videókártya erőforrásait is használja. Mondjuk egy core2-es processzor jóformán mindennel elboldogul, rűadűsul nem is a nagy felbontású képek, hanem inkább a sok réteg lassítják (ami ugye fotóretusálásnál annyira nem jellemző).
A HD-ről nincs tapasztalatom, de ha egy atom proci elvisz egy 720p-s videót, szerintem egy core2-nek vinnie kell az 1080-asat videókártyától függetlenül....
Amúgy ha videót szerkesztgetni is akarsz, én várnék a helyedben, mert állítólag nemsokára itt lesznek majd az olyan notik, amikre lehet "külső" videókáriyát kötni. -
KilgoreTrout
senior tag
Szerintem teljesen jó az xp kétmagos gépekre. 4 magtól fölfelé ajánlják mindenképpen a vistát.
A processzort amúgy sem az os terheli le legfőképp, a többmagos támogatás meg a programokon múlik. Nekem egy T5600-on fele frekvencián is sokkal gyorsabb az xp, mint az asztal 2.53-as P4-en (mondjuk ebbe biztos belejátszik a gyorsabb memória is), szóval emiatt szerintem nem kell aggódnod. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
szmissz #4747 üzenetére
Már ne haragudj, de elég fura értékrended van!
Itt sírsz, hogy. úristen mi lesz most, hogy nincs IBM logó a gépeden, esetleg valaki azt hiheti, hogy ez noname szar, hogy nem is volt drága...
Mi az, hogy szereted az igazi márkákat? Melyik márka nem igazi? Normális ember az általa gyártott termékért preferál egy adott márkát, nem a "márkát szereti". Ha ennyire imádod az ibm-et vegyél szervereket otthonra. Igaz, hogy nem mész vele sokra, de legalább ájbíem, és te azt szereted....mod: átrakom offba inkább.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
szmissz #4737 üzenetére
Na ez a sznobság...
Ha nagyon zavar, ragaszd le a lenovo-t egy nike logóval
Szerintem az itt fórumozók többsége azért vett thinkpadet, mivel megbízható, és tök mindegy milyen logó van rajta. Legalábbis felőlem akár lehetne bármelyik az általáad felsoroltak közül.
Az ilyen sznobság miatt tud megélni pl. egy sony, ami többségében túlárazva adja a termékeit, mert a sok barom inkább megveszi, mint egy általa kevésbé ismert márkát, hiába ugyanolyan, vagy jobb a minősége...
meg pl. amikor telefonoknál is mindenki fújol, hogy úú, csak alcatelt ne, hát az összes eddigi telefonom közül messze egy alcatel volt a legjobb (leggyorsabban kezelhető, legkézreállóbb, legstrapabíróbb). -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Mosqu!to #4699 üzenetére
a power manager szerintem hasznos, gyorsabban tudom benne állítgatni az üzemmódokat, meg jó, hogy folyamatosan látom, hogy mennyi az akku töltöttsége.
BLOG - nekem ilyen nincs
OSD - szerintem ezt leszedheted
Synaptics pointing device - ezzel a tapipad tuajdonságait állíthatod, (szerintem enélkül is működik)
Active Protection system - ezt hagyd fent mindenképp (mint már korábban írták a vincsesztert védi ütések, leesés ellen)
scheduler_proxy - erről fogalamam sincs, hogy mi
maintenance manager - le lehet szedni
productivity center - szintén leszedhető (ez jön fel a thinkvantage gomb megnyomásakor win alatt - sok értelme nincs szerintem)
message center - ez sem kell
access connections - hát erről megoszlanak a vélemények, attól függ hány helyen netezel, szükséged van-e arra, amit előttem írtak, de a win beépített kapcsolatkezelője is teljesen jó szvsz
client security solution - szerintem ehelyett elég az ujjlenyomatolvasó driverét feltenni (win logonhoz az is elég), már ha nem akarsz összevissza titkosítaniTelepítőt tudsz kiírni a rejtett partícióról (ha megvan még) Minden program>Thinkvantage>telepítő cd készítése (vagy valami hasonló)
Remélem nem írtam semmi nagy hülyeséget. -
KilgoreTrout
senior tag
No ismét szeretem a t60am!
Hónapokkal ezelőt írtam ide, hogy vettem egy e-mu 02 cardbus hangkártyát, ami az istennek sem működött rendesen a folyamatos audio dropout miatt. Neten persze sehol semmi infó, lenovoék nem válaszoltak, fórumokban szintén semmi reakció, míg végül találtam valami svéd faszit, akinek szintén ugyanilyen laptopja van ezzel a kártyával. Írtam neki, és láss csodát, működik. Az volt a csel, hogy le kel tiltani a hálózati csatlakozót. Mondjuk nem tudom hogy függ össze a kettő, mivel más irq-n van a cardbus és a lan vezérlő, egyébként meg nem tudom mi tudna összeakadni.
Már épp gondolkoztam, hogy eladom a laptopot, és veszek egy olyat, amivel biztos működik...Egybként elsősorban azért írtam ezt le, hogy ha esetleg másnak is ilyen problémája lesz, dobjon neki a google valamit
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Shadowfax #4606 üzenetére
És ha veszek nagyobb vincsesztert, akkor arra rárakják az eredeti xp-t?
Ráadásul ha xp-vista dual boot-ot akarok, akkor elvileg két partícióra osztanám a vincsit, lehet kérni, hogy az egyikre nyomják az xp-t, vagy eltévesztettem a házszámot és ez nem máltai szeretetszolgálat?
Van valami mód akkor, hogy az eredeti legaláis xpmet használhassam az egyik partíción?
Vista az lesz campusos, de ha jól tudom xp-t nem adnak, nekem pedig kellene egy külön mindenképpen.Előre is kösz.
-
KilgoreTrout
senior tag
Üdv!
Tudnátok ajánlani valami megbízható, viszonylag gyors HDD-t T60-ba?
Most egy 60 gigás 7200-as Hitachi Travelstar van benne.
Azért kérem a segítségeteket, mert egy e-mu cardbus hangkártyával már befürödtem, mert valamiért nem oszt neki külön irq-t a gép, hanem ugyanazt kapja, mint pl amin a sata vezértlő is van, és így teljesen használhatatlan, mert folyamatosan kattog.
Úgyhogy most rá akarok rakni még egy windows-t, ahova csak a zenéléshez feltétlenül szükséges dolgok kerülnek majd fel, 60 gigát kétfelé particionálni meg nincs értelme, ezért akarok bővíteni.Előre is kösz.
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
T60-on hogy lehet megváltoztatni az IRQ-kat?
Csak mert vettem egy cardbus hangkártyát, és összevissza kattog, az a gondja szerintem h jóformán minden a 16-os IRQ.n van (sata controller, network, chipset controller)...
Szóval mi módon lehetne átállítani, hogy a cardbus vezérlőtől más IRQ-t kapjon? -
KilgoreTrout
senior tag
Sziaztok!
Kérdésem az lenne, hogy bármilyen notiram belemegy a T60-ba? Szeretnék venni 2 gigát a meglévő 1 mellé.
Van valami hátránya, ha annyira nem márkásat veszek (kingmax) ?Előre is kösz
-
KilgoreTrout
senior tag
Firewire kártyát vennék T60hoz.
Van valami különbség (az áron kívül) a PCMCIA-s és az ExpressCard-os között?
Esetleg tudtok ajánlani valamit, vagy teljesen mindegy, hogy milyen mákájút veszek?
Elég lenne egyetlen egy firewire csatlakozó (külső hangkártyához kell), de amiket láttam, azokon mind legaláb 2 van, ergó jobban kilógnak a gépből, létezik egyáltalán olyan, amin csak egy csati van? -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Gondwana #3702 üzenetére
Hát az a topic nem pörög igazán, meg mint írtam, volt egy csomó 14es tok/táska, amibe nem fért bele a noti, szóval hiába nézek ki valami jót neten, ami elvileg jó lenne, ha aztán élőben mégsem.
Itt meg azért gondolom vannak egy páran akikek szintén t60-juk van, azért bátorkodtam itt feltenni a kérdést. -
KilgoreTrout
senior tag
Üdv,
milyen tokot ajánlotok 14es T60-hoz (hagyományos 4:3 kijelzős)? Csak mert amiket próbáltam, azokba vagy épp nem ment bele, vagy feleslegesen nagyok voltak.
-
KilgoreTrout
senior tag
Thinkpad T60 memóribővítést tervezek, kérdésem, hogy mi érné meg jobban, a meglébő egy giga mellé venni még egyet, így tudnának dual channelben működni, vagy venni +2 gigát, és akkor esetleg ki tudnám kapcsolni a lapozófájlt.
Mert a wincseszter a szűk keresztmetszet (legalábbis eddig nekem úgy tűnik), ráadásul nem tudom mennyit dobna a teljesítményen a dual channel, lévén intel processzorról van szó (T5600) 2 mb cache-el, és azt olvastam, hogy elsősorban az amd prociknál számít sokat.
Szóval ha valakinek van ilyesmi tapasztalata, leírhatná.
Előre is kösz. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Shadowfax #3401 üzenetére
Ha már por...
Volt már valaha olyan h a por miatt ment tönkre egy t60? Csak mert itt az albérletben folyton száll a parkettából vagy nemtudom honnan, szóval pl hifi tetején is van látható porréteg, meg az asztali gépem is elég koszos volt belül, amikor legutóbb vettem a fáradságot és kipucoltam, én meg nem vagyok egy házitündér, h nap mint nap portörlővel eltakarítsam mindenhonnan,
Szóval érdekelne, h törődjek-e ezzel, mivel ha minden igaz holnap boldog tulajdonosa leszek egy t60-nak.
Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- iGO Primo
- E-roller topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest