- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
gkxyz
tag
-
HF77
őstag
-
bnorci71
addikt
válasz
zsolt501 #30076 üzenetére
nincs Max-em
a megnyitó meg ....
a 4K közvetítést nem kísérleti jelleggel értettem a csatornák fele még HD sincs....gab1ka
tegnap este több csatornába belenéztem, máshol nem láttam ezt és mint írtam ha DVB-T-n nézem ugyan azt ott sem, de DVB-C-n EUSport-on ugyan azon közvetítés közben sem.
De ha a box-ról kapja a jelet ott sem tehát a szolgáltató boxát ez a hiba a jelben nem zavarja.
Az összefoglaló nem rossz ötlet sokadik kontrolnak. A kérdés honnan készült a rip, DVB-T vagy DVB-C.
Most jutott eszembe, hogy az M4 a neten is visszanézhető.Jól gondolom ha a képalkotás részébe lenne a hiba a tévének akkor a forrás mindegy lenne mer mondjuk egy alacsony bitrátás felületnél minden forrásból hibázna a képalkotás?
Hétfőn bejelentem azért a kábelszolgáltatónak.
-
bnorci71
addikt
válasz
zsolt501 #30043 üzenetére
ez usb-s
Hopp reggel csak ránéztem és csak a cable-t kerestem most megnéztem kábelen csak analog
http://www.pctvsystems.com/Products/ProductsEuropeAsia/Hybridproducts/PCTVHybridProStick/tabid/182/language/en-GB/Default.aspx -
__Zs__
tag
válasz
zsolt501 #29740 üzenetére
Köszönöm a választ (C805 nem vesz fel USB meghajtóra)!
Közben megvettem egy 58P635-öt, és sajnos azon sincs. Nem is értem, hiszen ez sw-esen valószínűleg nem lenne egy nagy durranás megvalósítani (2010-es Technika gyártmányú 18" asztali TV-monitor tudta ezt). Az is lehet, hogy már annyire réteg igénnyé vált a streaming és az internet világában, hogy nem foglalkoznak vele.
Egyelőre nagyon tetszik a TV, de még szokjuk, mind a méretét, mind a kezelőfelületét. Ahhoz képest, hogy - tudtommal - teljesen alsó kategóriás TV a TCL palettájánn, meg 2022-es modell, nekünk teljesen elfogadható a képe. Gyors mozgásoknál azért észrevehetőnek vélem a korábbi LG 100/120Hz-hez képest az 50/60 Hz-et, de lehet, hogy csak "bemagyarázom magamnak". Ami viszont egyértelműen érdekes, hogy nem szemből nézve, hanem némileg oldalról (mondjuk kb 30 fok körül) olyanná válik a kép, mintha túl lenne lőve a fényerő: fakult színek és jóval világosabb az egész kép. Alapvetően nem gond mert egyik rendszeresen használt nézési pont sincs ennyire oldalt, de meglepő volt (valószínűleg az LG IPS paneljéhez képesti érzet ez is, mert ott ez egyáltalán nem jelentkezett).
-
bnorci71
addikt
válasz
zsolt501 #29845 üzenetére
köszi a többieknek is
igen ez rémlett nekem is, hogy volt már, hogy a szerelők is azt mondták a 100/100 se jó.
Van ház erősító a padláson majd tekerek rajta kicsit vissza, ha megunom és máshol is lesz kockásodás.
Oled706.nak nem volt gondja vele.
Egy időbe rendszeresen tavasz/ősz jártak a szerelők "hozzám" egy idő után már csak az oszlopra az utcai erősítőn állítani mert a hideg/melegre mindig elmászott a jel aztán 1x csak megszűnt következő alkalommal kérdeztem amikor nem kellett jönni időszerűen mi történt magatoktól állítjátokmondták nem kaptak újfajta erősítőt ami magát szintezi vagy kompenzálja nem tudom lényeg stabil a jelszint
CI kártya csere csak azért merült fel mert a Philipssel volt küzdés az elején és az is eshetőség volt, hogy azzal nem szeretik egymást mert csak a tuner rész "fagyott" le szóval mivel van nem volt gond a próba.
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
zsolt501 #29101 üzenetére
Én ezzel a Gyűrük Ura résszel nem tudom tesztelni,mert csak a FullHDs verziókban van meg (a 4K-at töröltem mert ,mert azokat nem tartottam jobbnak,csak a helyet foglalták
) azokkal nincs gond --de csak 40Gb környékiek . Amik már 60-80Gb ( Hobbit, Avatar2, Interstellar , Alien2 ) meg a többi 4Ks mozifilm lejátszásával semmi gondja a TV lejátszójának ---2 filmet nem játszott le ,vagy akadozva a 30 filmből de azt pld a kodi-val VLC-vel se. Gyűjtöm a David Attenborough filmeket ,helyenként sokat foglalnak,de részenként nem sok Gb-osak,akadozni sose akadoztak, és mindent játszik .500as és 1terrás külső hdd-n vannak,és csak ezek tárolására vannak, nincs töredezettség
És van mellette egy külső 4k lejátszó Eminent (kodis) ,az épp a természet filmeknél hibázik a mozgásmegjelenítéssel néha
-
boborján2
senior tag
válasz
zsolt501 #29101 üzenetére
Annyi biztos hogy nagy pozitívum az USB3-as csatlakozó SSD-vel.
Az USB3-nak csak a töredékét, az USB2 átvitelnek meg (átlagban) felét sem használja ki ez a film sem. Illetve nem feltételezem ,hogy olyan sok 200Megabit/sec "tüske" volna a filmben(már ha egyáltalán egy is van) , hogy, az USB2 sebessége miatt kiürül a puffer.
Szóval hasznos ha van USB3 , de ennek a lejátszásához az USB2 is bőven elég egy alap HDD -vel.
+Egy infó... Azon ne lepődj meg ha a virágboltos mkv-k nagy része esetleg nem lesz DoVi. Ezekből az összepakolt mkv fájlokból nem fogja tudni mindet DoVi-ban lejátszani a tv. És ez nem a tv hibája!
-
Celtis
veterán
válasz
zsolt501 #29075 üzenetére
Ez nem így van. Feltételezem te az alkalmazás interfészről beszélsz. pl. amit a Kodi is kiír, de ez nem azonos a kijelző frissítési frekvenciával.
A tv alapvetően tud kadenciahelyes lejátszást, ezt magam is teszteltem a legelején. Talán az ezt igazoló képeket is beraktam. A mikrolagok meg Vhiktor által tapasztalt időnkénti akadások más miatt vannak. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
zsolt501 #29077 üzenetére
A mai tv-k jó részénel ez már meg van oldva belső lejátszó esetében is (nem a HZ váltás, hanem a kadenciahelyes lejátszás.). Ez miatt már sokszor nem kell külső dedilkált lejátszó. Egyébként külső lejátszó esetén is hiéába írja, ki a tv hogy 24 Hz, nem 24 Hz-en üzemel közben.
-
-
Bogyi007
veterán
válasz
zsolt501 #29002 üzenetére
Régebben én is használtam a ChanSort progit, de mostanság olyan keveset tévézek hogy nem éri meg a rendezgetés - a fentebb írt módszerrel lekeresem a csatornákat oszt jó napot! az M4 Sport kivételével ígyis a többi sportcsati egymás mellé kerül, az meg pont jó is így nekem.
-
saelin
veterán
válasz
zsolt501 #15975 üzenetére
Pfü, majd megnézem. Nekem mióta megvan a TV nem volt bekapcsolva a chromecast, mert minek is, hiszen ugyan azt tudja a TV is... Azt amúgy nem tudja valaki hogy chromecasthoz hozzá lehet e adni a TCL bluetooth távirányítóját? Nagyon jó lenne ha nem kellene cserélgetni a vezérlőket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- One mobilszolgáltatások
- AliExpress tapasztalatok
- Jövedelem
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Lexus, Toyota topik
- Suzuki topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest