- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
RCH
tag
és a hálózati módok (az extra sor kettôspontja után kell megadni):
WCDMA_PREF = 0; /* GSM/WCDMA (WCDMA preferred) */
GSM_ONLY = 1; /* GSM only */
WCDMA_ONLY = 2; /* WCDMA only */
GSM_UMTS = 3; /* GSM/WCDMA (auto mode, according to PRL) */
CDMA = 4; /* CDMA and EvDo (auto mode, according to PRL) */
CDMA_NO_EVDO = 5; /* CDMA only */
EVDO_NO_CDMA = 6; /* EvDo only */
GLOBAL = 7; /* GSM/WCDMA, CDMA, and EvDo (auto mode, according to PRL) */
LTE_CDMA_EVDO = 8; /* LTE, CDMA and EvDo */
LTE_GSM_WCDMA = 9; /* LTE, GSM/WCDMA */
LTE_CMDA_EVDO_GSM_WCDMA = 10; /* LTE, CDMA, EvDo, GSM/WCDMA */
LTE_ONLY = 11; /* LTE Only mode. */
LTE_WCDMA = 12; /* LTE/WCDMA */Forrás: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=49542442&postcount=208
Azt viszont még nem tudom, hogyan lehetne lekérdezni a Taskerben, hogy épp mire van kapcsolva a rendszer.
-
törölt tag
Sztem lehetetlen másképpen definiálni. Gondolom, jelerősségtől függ. Ennek méterben kifejezhető értéke függ a készülék wifi moduljának érzékenységétől és a router adóteljesítményétől. Tomato -s routeren az utóbbit 0-400nV közötti tartományban lehet szabályozni. Tehát a beállított fokozat távolságban kifejezett értéke telónként és routerenként is eltérő lehet.
glaci:
Igen, de nálad a csatlakozás miatt, a wpa-supplicant.conf fájlban már van tárolt adat a routerhez, amivel össze tudja hasonlítani az aktuális SSID -t. -
törölt tag
Ez biztos? Próbáltad? Tudom, hogy elvileg így kéne legyen, de ha a rendszertől kapja az adatokat, azzal az a gond, hogy csatlakozáskor tárolódnak. Tehát egyszer kell hozzá csatlakozni, utána már megy anélkül is. Ha a Tasker ezt önállóan tárolja valahol, az más. Meg talán 4.4 -től rendszer szinten is másképp működik.
-
törölt tag
Nemáááá! Az huszadrangú kérdés, hogy a Robotot támogatja -e. Főleg ebben a topikban. Már a leírásából tudtam, hogy ez is beállhat a sorba a többi minek közé. De, persze kipróbáltam. Míly meglepő, rögtön azzal kezdett, hogy frissítsem a Google Now -t. Minek? Elvettem tőle a netet, persze nem reagált semmire. Ok, átállítottam a másik motorra és átírtam az indítószöveget "Ok Google" -ről, "Ébredj Maris" -ra. Ezzel a motorral már érzékelte a hangbevitelt. Azonnal dobott is egy ablakot, hogy legyek kedves vmi angol szöveget megadni, vagy letölteni az általam megadott szöveg szerinti nyelvi fájlt. Míly meglepetés! Érthetetlen számomra, hogy az ilyenből rogyásig tele van a Play, de senki sem fejleszt olyan egyszerű alapra, amit már egy 15 évvel ezelőtti technika is ismert és kezelt. A Google Now kb. 10 nyelvet támogat offline. És a többi?
haliho0:
Nem nagyon értelek. Ha azt adod neki utasításba, hogy indítson egy alkalmazást, vagy hívjon egy számot, akkor sztem elég egyértelmű a visszajelzés, hogy sikerült -e az akció. Vagy miről szeretnél visszajelzést? -
ERPY
őstag
Nincs konkrét mappa név sajna, szal a lényeg hogy van-e mappa a könyvtárban vagy sem. De már agyaltam hogy a megadott könyvtár méretét kellene ellenőriznem, és akkor mindegy hogy mappa vagy file van benne. Mivel ezt sem tudom, utánna kell olvasnom, remélem találok rá megoldást. Vagy esetleg ha itt valakinek van ötlete a megvalósításhoz.
-
törölt tag
Biztosan van egszerűbb megoldás, csak kell találnom egy Linux gurut. Az már biztos, hogy adott logbejegyzésre lehet szűrni parancssori kapcsolókkal. Tehát a"figyelés" abból áll, hogy x időnként lefuttatok egy shellparancsot ami vmit csinál az adott bejegyzéssel. Ebben több lehetőséget is látok. Bocsánat, hogy "Robotul" írom, de sztem az említetésre kerülő funkciók Taskerben is elérhetők!
1. Küldés vágólapra. Erre van dedikált változó a Robotban. Ha X tartalmú bejegyzés megjelenik a vágólapon, akkor azt a Robot tudja parancshoz, eseményként társítani.
2. Logbejegyzés kiíratása txt. -ben, tárhelyre. Erre szintén van egy "fájl, vagy könyvtár létezik" változó, amiben csak az elérési utat kell megadnom.
3. Robotban van egy olyan dedikált változó, amiben megadok egy shellparancsot és az visszaadja a kimenetét. Ezt használva, sztem nem kell sem vágólapra, sem fájlba küldeni. Elég egy "semleges" shellparancs a logbejegyzésre hivatkozással. Ha létezik a logbejegyzés, akkor végrehajtja a parancsot, vagyis nincs visszaadott kimenet. Ezt lehet eseményként használni egy műveletsor (profil) aktiválására. Ha viszont a logbejegyzés nem létezik, akkor a rá hivatkozó parancsnak egy error kimenete lesz, amire nem indulnak el a műveletek. -
mm89
őstag
Közben kiderült, hogy nem is működik. A messenger appról van szó egyébként,a lényeg az lenne hogy ha netezek akkor ne adjon hangot új üzenet étkezésekor, mert úgyis látom, viszont ha ki van kapcsolva a kijelző akkor meg igen. Sajnos a messenger app szarik rá hogy le van véve az értesítések hangereje, akkor is ad hangot
Na mindegy..
Másra egyelőre nem használom, úgyhogy lehet kukázom is az appotSzerk.
Nem igaz, mert egy fontos feladatot azért találtam neki:
Bőr tokban hordom a telót, amikor hívás érkezik akkor elég lassan tolja fel a fényerőt, így napsütésben nehezen látható, ill várnom kell 2-3 másodpercet mire megtudom, hogy ki keres. Na ennek csináltam olyat, hogy ha csörög a teló és reggel 7 és este 7 között van akkor auto fényerő off és fényerő max. Amikor phone idle, akkor meg auto fényerő. Remélem jó is lesz -
bogil99
aktív tag
Igen, így volt (repeat-elve) akkor is, amikor szinte másodpercenként oda-vissza váltogatott. Most úgy oldottam meg, hogy 2 feltételt szabtam. Az egyik, hogy ha a Home változóm 1*, a másik, hogy 22:00-6:30 között vagyunk. Ehhez rendeltem bemenetinek egy ék egyszerű taskot: airplan off, wait 2 perc, air off wait 28 perc, goto 1**. Kimeneti taskban pedig stop bemeneti task, airplan on. A taskok külön-külön elindítva szépen működnek, este megmondom, hogy a gyakorlatban hogyan.
*ugyanis nem csak otthon, de több más helyen is ki akarom kapcsolni estére
**tudom, hogy a goto nem elegáns megoldás, de ha már van, akkor kihasználom a lehetőségét. Ha már egyszer egy másik telón működő "programot" kell átszabni.2G -3G (- 4G):
Én nem is állítottam be ilyesmit, próbáltam a lényegre törni.Más.
Átalakítottam két contex/egy enter taskossá a csendes üzemmód beállításokat és miután hasra borítottam a telcsit, egy pillanatra felvillant a kis ikon az értesítési sávban és ugyanolyan gyorsan el is tűnt. Vissza kellett térjek az előző megoldáshoz, ahol egy contexen belül kezeltem a két dolgot. Nem értem miért csinálja ezt. Nem mindegy neki? -
bogil99
aktív tag
Átdolgoztam, pörgetve, forgatva működik, remélem ez így is marad reboot után is.
Nálad működik a 2G/4G ?
Más.
"A kettőt egybegyúrni nem nagy dolog, az első profilba be lehet rakni a 30 perces repeatot is."
Ezt úgy érted, hogy az első profilnál a 30 perces újraindítást pakoljam be direktbe a taskba és ne egy másik taskra és profilra hivatkozzak? -
bogil99
aktív tag
...bocs, nem frissítettem az oldalt hozzászólás előtt.
Meglepő módon igen. kb. 10 másodpercet kell várni a váltásra, de szépen vált minden esetben. Ha gondolod elmazsolázhatunk a beállításokon.
Ellenben a Tasker kezd egyre kevésbé megbízható lenni. Van egy cucc benne ami figyeli hogy a hátlapjára, vagy a kijelzőjére tettem-e le, és aszerint vált csendes és hangos üzemmód között. Egy másik szerint kora reggel újraindul. Hajnalban a szokásos újraindítást még megcsinálta, viszont hiába volt a hátlapjára fektetve a telefon, cseszett hangos üzemmódba váltani, hanem valamiért a gyári csendes üzemmódban maradt.
-
bogil99
aktív tag
Igen, valami ilyesmire gondolok, de most adódott egy problémám ezzel az egésszel. Átírtam úgy, hogy az egyik (változó értékét figyelő) profil exitje megnyitotta a másik profilt (ami szintén figyelte azt a változót), és rögtön egy stop előző profillal indult. Eddig nem volt baj velük, ahogy változott a változóm hol egyik hol másik elindult, és leállította a másikat.
Viszont az egyik profil dolga elindítani egy taskot, ami csak annyit csinál, hogy 28 percenként leállítja az airplane módot 2 percre, majd újra aktiválja. Na ennél a tasknál okozott zavart a fenti direkt irányítás, mert kb 5-10 másodpercenként újraindította és kikapcsolta az airplane módot. Nem egészen értem az okát, de végül visszatértem az alapokhoz, most működik (igaz csak cellainfó alapján pontatlanul) és nem volt kedvem újabb kalandba bocsátkozni.
A wifi-t csak azért nem kapcsolgatom, mert valamiért tartok a sugárzásától.(#3027) RCH
Igen, néha előfordul hogy:
1. egy task futása csak úgy elakad. Belépek a taskba, kis áthúzott piros körre klikkel leállítom, a kis play gombbal elindítom direktben és szépen lefut. Aztán néha elakad, néha lefut magától is.
2. Xperia SP-m van. Korábbi ROM-okkal néha előfordult hogy kiírta: nincs elég memória és abban a pillanatban még közel 300 MB volt... Mostanában új ROMnál nem jelentkezik. -
bogil99
aktív tag
Nyertél!
Egy ideig úgy volt beállítva, hogy 22:00-6:59 -ig mindig 1-en tartotta a változó értékét, tehát ha véletlenül pont 10 körül csináltam egy CWM mentést újraindításkor akkor is 1-es értéket adott a változónak. Viszont így 2 taskkal több futott, ami erőforrást és áramot igényelt. Így most odafigyelek, hogy 22 és 07 körül ne kapcsolgassam ki a telcsi.
-
bogil99
aktív tag
Azt mivel tudom figyelni, hogy előtérben van-e?
Holnap letesztelem, hogy bírja az akksi egész nap neten lógva, és akkor nem kapcsolgatom.
Bár épp a takarékosság lett volna a célom, meg talán kikapcsolva kevésbé sugároz.Dottore:
Ezt nem egészen értem. Nem a kijelző lezárásakor megy el a net, sőt, az nem befolyásolja, de ha háttérben fut a program (pl. Skype), akkor levágja a netet. -
atillaahun
veterán
A wifi standby fogyasztása függ azért valamennyire a telefontól és rendszertől, de nálam pl. nagyon alacsony. Tesztelni úgy lehet hogy éjszakára nyomsz egy repülő módot, majd egy restart-ot, és utána visszakapcsolod a wifit, de ne hagyd felcsatlakozni egy hálózatra se. Ez közel megmutatja mennyit eszik magában, hogy mondjuk percenként futtat egy keresést. Nálam ilyen 1% környéke egy éjjel, szóval nem szórakozok wifi kapcsolgatással.
Mobilnetnek meg gyakorlatilag nulla a fogyasztása ha wifi csatlakozva van, mert olyankor csak az adótornyokra ki-be jelentkezgetések mennek a GSM modulon, ami ugye amúgy is megtörténne, szóval itt nincs standby fogyasztás, forgalom meg ugye wifi miatt nem keletkezik. A 2G/3G között persze lehet némi különbség mert az utóbbi lefedettsége rosszabb, több a torony, többet ugrál köztük, és gyengébb is a jel, főleg épületben. Nem is igazán használok 3G-t, otthon/melóban wifi van, ha meg néha közlekedés közben rá kell nézzek valamire akkor átnyomom kézzel 3G-re. Bár ezt is lehetne éppen automatizálni, de nem volt még rá érkezésem. -
Roxkex
senior tag
Őőőőő , egészen odáig eljutottam , hogy a profilt létrehoztam meg azon belül a taskot amiben be állítottam , hogy a százalékot és az időt írja ki . De a task magától nem indul el az adott időpontban (amit profilban beállítok pl 17:30) és nem kezd el onnantól kezdve 5 perceként kiírni %ot :\
Illetve ezek a változók , ezt hogy érted ? :\ Nem nagyon jöttem rá , probáltamSzerk.: Meg , azt írja ki a systembar , hogy "nincs aktív profil" Pedig aktiváltam ! (On-ra van húzva a csúszka)
-
Musaka
senior tag
Köszi. Valami hasonlóra gondoltam. Csak az az érdekes hogy bekapcsolt kijelző mellet de futott le mindíg. Végül is csak kísérlet volt így ha nem tudja nem gond csak jó tudni.
Viszont azt nem tudtam hogy van különbség hogy kis vagy nagy betűs a változó.Végig nagy betűnek kell lenni vagy elég ha úgy kezdődik? Amiket használok naggyal kezdődnek igaz csak TASK on belül használom őket PROFILban nem.
-
raziel01
veterán
-
raziel01
veterán
Ha jól értem te a képernyő bekapcshoz kötnéd a néma kikapcsolást.
Ezzel az a probléma, hogy van mikor barátnőmnél alszok és amíg ő alszik reggel, addig én néma módban telefonozok. Tehát az nem jó.
Találtam olyan variable-t, hogy %SILENT (OFF, ON, VIBRATE)
Ezzel esetleg?
Feltételnek Variable Value %SILENT ~ OFF
task: autosync onViszont ez folyamatosan fut/figyel és nagyon meríti a telót, nem?
Illetve egy másik gondolat. Igazából az a bajom, hogy emailnél villog a telefon éjszaka. Olyan is jó lenne, hogy olyan task ami letiltja a LED-et éjszakára. Így maradhatna az automatikus szinkronizálás is.
-
Bozek
nagyúr
Ja, tévedtem, lehet projekt szinten is alkalmazást gyártani. Most gyorsan leteszteltem és megy egy proximity szenzoros cucc, ami a boot-kor elindul. Az zavart meg, hogy amikor több task volt egy projekten belül, akkor kérte, hogy válasszam ki, hogy melyik induljon, ha rákattintok a programra. Megnéztem 2 feltétellel is (1. proximity, 2. Feljegyzések futtatása) és úgy is működik, mind a két esetben lefut a megfelelő task.
Szerintem akkor megcsinálom alkalmazásnak a nagy Onlajnok projektem.
Persze kérdés, hogy mikor készülök el vele, mert nem kis meló 0-ról nekiállni megint.
-
atillaahun
veterán
Nálam eddig nem jött elő ilyesmi, de attól még elképzelhető persze, hogy menüpontok átkerültek, vagy változók átneveződtek, nem tudom... Az én profiljaim mondjuk nem valami bonyolult alkotások, lehet ezért nem volt még gondom.
De mi nem működik pl? Bár kétlem hogy hamarabb rájövök a fix-re mint te, úgyhogy nem nagyon van választásod.(#2662) Teasüti
Nem kötekedés képpen, de azt pl. hogy szándékoztok mérni, hogy milyen messze vagytok a telefontól? Csak mert gondolom annak is a függvénye hogy milyen hangosan kellene csörögnie. Én ezt a környezeti zajos dolgot kicsit erőltetettnek érzem. -
Teasüti
nagyúr
Ha exportáljátok a profilokat, akkor úgy emlékszem az xml-ben lesznek láthatók, vagy esetleg a biztonsági mentésben szövegszerkesztőben ezek az azonosító számok.
Ha vkinek nagyon ki kellene bogarászni mi micsoda és miért, akkor így találhatja meg őket.MÁS:
Azt nem tudja esetleg vki, hogy Android hangerőkezelés fizikailag miként történik? Logaritmikus a skála, vagy lineáris?
Sehogy nem tudok összehozni egy függvényt, ami valószerűen fedné le a hangerőskálát (Y tengely) és a környezeti hangerőt (X tengely).
Autovoice-al állítgatom a telefon hangerejét a környezet függvényében, de eddig nem találtam meg a hozzá való függvényt.
Próbáltam már a négyzetgyököt, próbáltam már lineárist is, próbáltam már logaritmikust is. Ide-oda tologattam a függvényképét, de nem igazán kaptam olyan eredményt, ami minden helyzetben kényelmes, jól hallható, de nem zavaró és nem indokolatlanul nagy hangerőket eredményez.Jelenleg épp lineáris fgv.-t próbálgatok, az Android csengetési hangerőskála 0-7 között mozog:
Variable Set: round((100+%avnoiselevel)/10), majd korrigálom az értéket min és max szerint, ha olyan kimenetet adna, ami nem értelmezett.
De ez meg túlbecsüli a 20-30 dBi-s környezetet.
Előtte round(sqrt(100+%avnoiselevel)+2) volt, de ez is csak sötétben tapogatózás. Jó volt halk szobában, de nem adta rá a maximumot 85 dBi-s bemenetnél sem.Azt nem tudom, hogy mi az összefüggés a fizikai hangerő logaritmikus dBi skálája és a telefon csengetési hangerőszabályzása között.
-
raziel01
veterán
Gyakorlatilag már azt nem vágom, hogy a
" * Turn off "Restore Settings"
* Turn off "Enforce Task Order""
mi lenne. Ezt hova kell írni?Aztán az Abort Existing Task az hol van? Ilyet nem találok.
Viszont XDA-n olyat írnak, hogy State: wifi not connected
task: wait 1 minute
wifi offEzzel mi a probléma? Mi lenne a hátulütője ha így csinálnám?
-
törölt tag
Köszi! Erre nem is gondoltam, mivel nekem nincs ilyen notijelzésem. Néha külső billentyűzettel is használom. A helyes, teljes karakterkiosztáshoz kellett az External Keyboard Helper. Ez egy virt. felület nélküli billentyűzet. A váltást akartam automatizálni a robottal. Ha kapcsolódik a bt. bill, akkor álljon át EKH -ra. Szétkapcsolásnál pedig vissza Anysoftra. De a Samu ebbe a folyamatba beiktatott egy plusz ablakot, amitől nem tudtam automatizálni. Plusz jogosultsági probléma is volt. Azóta már vannak rá megoldások, de akkor úgy szúrtam ki vele, hogy töröltem az összes többi beviteli módot (a gyárit és a hangbevitelt is). Az EKH -t és az Any -t pedig felváltva fagyasztottam. Mivel így mindíg csak egy mód állt rendelkezésre, ezért kénytelen volt azt használni, megszűnt a figyelmeztetés. Aztán már nem piszkáltam, mert működik. Gondolom, ezért nincs értesítésem.
-
Pontosan igy van. A foglaltsag jelzes kellene.
Hogy ertsetek.
15 evig a ceges partnereim megszoktak ha foglalt vagyok akkor is visszahivom oket,mert tudtak,hogy lattam ha keresnek. Mivel a t nel voltam. Iden nagy sikerrel a cegunk atment a telenorhoz,aki ezt nem tudja,mondvan hogy ebben az esetben kapcsoljam be a varakoztatast. A varakoztatas nem jo nekem. Miert?
1. Suger uzletfeleim ilyenkor azt gondoljak nem veszem fel.
2. Baromira idegesit. Sokat vagyok autoban es sok telefonom is van. Napi 3-4 ora,szoval hosszabb beszelgeteseknel allandoan csipogna ez a szar,mikozben sok barommal !kuzdok az utakon.Mas.
A gyari blokkolas gatlo foglaltsag jelzest ad,nem nemit. Maganszamokra ezt most is hasznalom. Ez mar alapbol nem csorog ki. -
De, természetesen tudom, hogy ebben az esetben nem megy ha nem kapcsolom be a hívásvárakoztatást.
Igen ez lenne a lényeg, hogy a várakozó hívásokat blokkolja mindig, így az ilyenkor hívónak foglaltat jelez (tudom valszeg nem rögtön egyszer ki fog csengeni neki) én meg tudom, hogy hívás közben ki keresett, utána vissza hívom.
Ehhez egyébként kelleni fog szerintetek a root? -
-
kzrca
tag
Jelentem a béta verziós BT Near tökéltesen teszi a dolgát.
Fil kolléga által javasolt ussd kódokkal tökéletesen működik az átirányítás. Egy kis késleltetés van a dologban, kb 1 perc. Ha valaki pont akkor hív, amikor kimegyek a szobából és még nincs meg az átirányítás, azt majd visszahívom.
Jöhet a finomhangolás: munkaidőben, amikor a céges telefon van nálam, akkor a magántelefonon legyen aktív átirányítás, munkaidőn kívül pedig pont fordítva. -
RCH
tag
>>Próbáld meg a beállításokban az Orientation State Accuracy -t nagyobbra állítani, akkor talán érzéketlenebb lesz a kanyarra.
A teszt alapján, az Accuracy "Very low" és "Very High" állapotban is kiakad a kanyartól a teló, viszont VH állapotban legalább nyomban "visszatalál". Ez kicsit jobb, de nem az igazi, hisz kanyarokban ki-bekapcsolgatja a profilokat.
Inkább megoldottam egy változó közbeiktatásával ami a tartóba helyezéskor (függöleges + mágnenes tér) esetén 1 és csak akkor lesz 0, ha a nincs mágnes és ismét arccal felfelé van a telefon és az autós profil az aktiv.
Az autó profil meg addig aktív, amíg az érték 1. Szóval a behelyezés után már "billeghet" kedvére
-
RCH
tag
Az OffHook abban különbözik a Call-tól hogy ezzel mûködik a kihangosítás, a Call-lal nem.
Amúgy fogalmam sincs
Bár azt hiszem a telefon használatbavételét (mindegy, hogy hívás, vagy fogadás) monitorozza. Csak azt nem tudom, hogyan tudnám vizsgálni, hogy "OnHook".>> csinálj egy profilt, ami azt figyeli, hogy van-e hívás folyamatban, és annak az exit taskjába tedd be a visszaállítást.
Nem tudom, hogy az OffHook helyett mivel tudnám ezt megoldani.
...No, kicsit túrtam a neten. A Phone Idle ellentéte az OffHook-nak, azzal lehet visszaállítani a dolgokat.
Még kiitalálom hogyan legyen. Vagy változókba mentett értékek visszaállításával, vagy a hívás elôtt futó task újra indításával.
-
glaci
őstag
Közben megvilágosodtam, hogy itt nincs exit task!
Akkor jobb megoldás hiányában csinálj egy profilt, ami azt figyeli, hogy van-e hívás folyamatban, és annak az exit taskjába tedd be a visszaállítást.
A mentést pedig csinálja meg a jelenlegi profilod, vagy ennek az enter taskja, de akkor a jelenlegi ne nyúljon a hangerőhöz!(Remélem érthető voltam! Ezt az Offhook -ot nem használtam még! Miben más mint a Call *?)
-
stefi68
addikt
Úgy néz ki működik a gps off felfüggesztés a stop utasítással ahogy írtad, tehát csak akkor ha a profil aktív.
Viszont azt nem értem, hogy ugyanez mért nem működött nekem úgy, hogy az exit task-ban a gps off utasításnál megadtam az IF feltételre ugyanezt csak fordítva, tehát ha a profil nem aktív.
Magyarul csak akkor kellett volna végrehajtania a gps off parancsot ha a megjelölt gps alkalmazások egyike sem fut. Bár jobban belegondolva, ha egy profil nem aktív, akkor semmit nem fog végrehajtódni.
Francba erre nem is gondoltam.... -
RCH
tag
Az AutoVoice jó móka, autóval járva hatalmas segítség. Szerintem érdemes vele vacakolni.
A tippeket köszi, de sajnos néha én is kutyulom a "beépített" szövegfelismeréses bevitelt és az AV bevitelt. A beépített ott is mûködik, ahol az AV nem, viszont rugalmatlanabb.Most az a célom, hogy a "visszakérdezôs" megfejtésnek hála felokosítsam a már mûködô AV taskokat.
-
mAtThEw0319
senior tag
Az a gond, hogy ennyire már tényleg nem tudok angolul.. :/ Meg fogalmam sincs, hogy melyik mappában kell keresgélnem.
A beállítás elérését letudom írni: Beállítások -> Fejlesztői lehetőségek -> Háttérfolyamat-korlátozásHogy tudok neked segíteni, hogy Te tudj segíteni nekem?
Tudok még adni linket a ROM-ról. [link] A többnyelvű (301 MB méretű) van feltelepítve nekem.
-
mAtThEw0319
senior tag
Értem. Hát akkor nemsokára megcsinálom úgy, hogy kicserélem a hangfájl-t ahogy Somatom ajánlotta.
Más: Samsung S2-m van, MIUI v5 romot használok. Van rajta egy olyan funkció, hogy a háttérfolyamatokat lehet korlátozni. Amint beállítom, hogy pl. max 4 legyen és ki- és be kapcsolom a telefonom, azonnal visszaáll normálra a max 4 érték helyett. Ezt szeretném Taskerrel kiküszöbölni, de ismételten elakadtam. Annyi megvan, hogy adok neki a Profilnál egy Eventet: Device Boot (ugye ez így jó?
Azt szeretném, hogy mikor bekapcsol a telefonom automatikusan álljon max 4 folyamatra ), de a task-ban már nem tudom hogyan tovább. Ehhez szeretnék kérni egy kis segítséget.
-
SKri
újonc
Köszönöm, hogy időt szakítottál a problémámra. Közben én is próbálgattam, de eredmény nélkül.
Viszont eszembe jutott egy olyan dolog, hogy talán azt be lehet állítani, hogy ha IP cím vagy valami más alapján érzi hogy eszköz csatlakozott a telefonhoz akkor maradjon a 3g...majd próbálok totózni a lehetőségen
-
Dottore
addikt
Nem aktiválódik. Rázásra megy, érzékelők működnek csak a csati nem. Azt gondoltam hardveres lesz, de letöltöttem egy kis appot és azzal meg működik. Következésképp vagy a Tasker, vagy nem tudom.
-
Teasüti
nagyúr
Task flow control-ban (vagy hol - most nincs kedvem idézni) ez is le van írva szépen, hogy amíg fut a magasabb prioritású alprogram, addig malmozik a főprogram. Ha az alprogramban várakozol, akkor nyilván mindkettő malmozni fog ez idő alatt.
A párhuzamos futtatás nem itt érhető tetten, hanem mikor egyrészt azonos prioritású és kapcsolódó Task-ok futnak (több példány, vagy alprogram és főprogram), ekkor ugye felváltva futnak - egy sor itt, majd egy sor ott és így tovább N számú Task esetén.
A párhuzamos (de továbbra is egyszálú) Task futtatás az én értelmezésemben az egymáshoz nem kapcsolódó Task-ok esetén értendő, amikor két különböző profil futtat Task-ot.
Ez esetben nyilván nem fogja megakasztani az egyikben lévő wait a másikat. Szép is lenne.
(Meg ugye azonos profil Task-jának több példánya esetén sem, hiszen nincsenek kapcsolatban egymással a különböző példányok; hanem csak a profil szabályozza az ütközés kezelésnél az újabb aktivációkat.)
Konkrét példa nálam:
1. profil éjszaka kezdetén lefut, csinál vmit (ébresztő beállítása), majd wait paranccsal reggelig várakozik. Stimmt.
2. random profil eközben szabadon aktiválódhat és persze a hozzá tartozó Task is vígan lefut, függetlenül az 1. profil Task várakozásától.Aztán harmadrészt a flow control-ban írnak még parancs kategóriákról, de fejből ezt végképp nem tudom idézni.
Arról van szó, hogy adott típúsú parancsból egyszerre, csak egy futhat (pl egy időben csak egy Say parancs). Szóval típusonként nincs párhuzamosítás, inkább sorba állítás van: két egymást követő Say mondjuk, nyilván időbeli sorrendben. A wait egy önálló parancs típust képez, de úgy gondolom, ebben az esetben csak a kapcsolódó Task-oknál jön ez elő (főprgram wait vs alprogram wait). Úgy vettem észre, hogy - nagyon helyesen - több egymástól független Task-ban lévő wait nem gabalyodik össze. Vagyis amíg az 1. profil Task-ja reggelig vár nálam, addig semmi nem akadályozza meg a többi profilt, hogy azokban is fusson egy-egy wait parancs.A Guru az erős, természetesen én sem vagyok szakértője a Tasker-nek, sőt mostanában nem is foglalkozok vele egyáltalán.
Úgy tudom, ha csinálsz egy Get Location-t, akkor a releváns profilok is megkapják a friss koordinátát.
Meg úgy tudom ide kapcsolódik a %LOCN is, ami elvileg magától is frissül, ha monitorozva van, nem csak Get Location parancsra. -
Teasüti
nagyúr
Ez nem volt kérdés.
(#2097) raziel01
Tudni fogja, hogy 8 és fél órát várjon és utána legyen hangos?
Nem. Megszakad a Task futása.(#2098) glaci
Amíg fut a wait parancs, addig tapasztalataim szerint semmi mást nem futtat. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy 23 és 7:30 (remélem jól emlékszem az időkre) között semmit nem fog csinálni. Se GPS, se újraindulás. Esetleg utánna 7:30 -kor lefuttatja, amit betárazott.
Természetesen a párhuzamos Task-ok továbbra is futnak tovább.
Bővebben a User Guide/Taks/Task Scheduling résznél.(#2101) raziel01
Egy profilból nem fog menni, csak kettő esemény: az Enter és Exit.
Egy harmadik context alapú eseményhez - hogy egy reboot esetén is működőképes maradjon - kell még egy profil.
Nem is értem miért akarod az egész hóbelebancot belezsúfolni egy profilba.(#2103) raziel01
Context/Events/Display Unlocked
vagy
Context/State/Display state(#2091) Snoop-y
Ehhez K9 email kliensre lesz szükséged.
Nem volt feltüntetve súgóban, vagy megjegyzésben?
3rd Party: Email Received (K9) ([link]) -
raziel01
veterán
28 MB RAM-ot eszik most nálam. Teló restart kellett. Nem tudom miért volt 40.
Tárhely pedig 8 MB.
1 GB RAM-ból amúgy telik rá úgyhogy nem zavar.Jut eszembe a hajnali 3 órai újraindítás nem fog bekavarni a hangprofilnak? Tudni fogja, hogy 8 és fél órát várjon és utána legyen hangos?
-
raziel01
veterán
Így oldottam meg:
21:30-tól 23:30-ig
enter task: Silent mode vibrate
exit task Silent mode on
wait 8h:30m
silent mode offÍgy jó lesz szerintem.
Köszi.Közben megvettem délután a Secure settings-et is. 330 Ft-ot megért.
Így van reboot. Hajnal 3-kor minden nap újraindul. Illetve a GPS-t csináltam meg, hogy a térképet indítva legyen GPS+mobilnet. Térképet bezárva pedig 2 perc után kapcsolja ki a GPS-t, mobilnet maradjon. -
glaci
őstag
Annyiban módosítanám még magam, hogy:
Idővezéreltnél nincs exit, ha adott időpont(ok)ban fut le. (Tehát ha van repeat, akkor pl.)
Visont, ha intervallum van csak, akkor van exit task is.Szerk.:
Úgy is jó, Te tudod, hogy mit akarsz.
Az egyszerű dolgok egyszerűen is működnek. Nyilván onnantól érdekesebb a dolog, amikor "bonyolódunk"!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Quadro FX 570 eladó
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest