- Yettel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
HREH
senior tag
Valahogy így, de a profilt nem indítom, az csak figyeli, hogy mikor nyomok a notira. Elvileg meg lehet oldani egyszerűbben is, az AutoApps Command System segítségével, ebbe viszont még nem ástam bele magam
-
HREH
senior tag
Szia!
Feltöltöttem 2 profilt, ez a notification létrehozása, ez pedig az adott app indítása. Lényeg az, hogy a notificationban aCommand on touch
részhez kell beírnod azt a szöveget, amit azEvent > AutoNotification > Command Filter
részben is használsz (esetleg bepipálhatod a exact-ot is, ahogy én is tettem, hogy ne legyen keveredés). Annyit még hozzátennék, hogy a példában a YT indul el, ezután pedig törli a notification-t, ezt kedved szerint módosítsd -
HREH
senior tag
Este megcsinálom mégegyszer, másnap remélhetőleg sikerül letesztelnem.
Nekem is proximity szenzoros megoldásom volt, mi vele a baj?Így nézett ki:
Profile: Speakerphone (291)
State: Call [ Type:Any Number:* ]
State: Not Proximity Sensor
Enter: Anon (258)
A1: Wait [ MS:0 Seconds:3 Minutes:0 Hours:0 Days:0 ]
A2: Speakerphone [ Set:On ]
Exit: Anon (254)
A1: Speakerphone [ Set:Off ]Ez egy kicsit régebbi verzió, az előző telómon tökéletesen ment, a mostanin még nem próbáltam.
Meg akkor ránézek az Offhook event-re is, nem használtam még eddig azt sem -
Örülök, hogy működik!
Egyébként ez nem Javascript, hanem Java alapú, s nem csinálok mást, mint amit kb. az AutoNotify is csinálhat, csak így gyorsabb, mivel a Taskernek nem kell meghívnia egy külön programot, majd visszakapnia az eredményt. Illetve ez rövidebb.
Ha megvan az elképzelésed, hogy mit szeretnél alkotni, akkor a Droid wiki oldalán lehet keresgélni. Általában én is ott szoktam nézelődni a dolgok után, mivel szépen le van írva minden. Az alapján pedig gyerekjáték összehozni egy Notify-t pl.
Illetve ha szeretnél módosítani benne ezt-azt, netalántán kiterjeszthetővé szeretnéd tenni egyedi szöveggel, vagy épp dinamikus ikont szeretnél neki stb., akkor kérdezz nyugodtan!
-
Szia!
Gyorsan összedobtam Neked ezt. Natív Java kódokon keresztül érem el vele a Notify managert, szóval Nálad is működnie kell. Viszont ez csak a Notify-t tartalmazó task, ahhoz hogy történjen valami érintésre, csinálnod kell egy profilt (Event->System->Intent Received, majd itt add meg neki a hu.blah.whatever-t), és rendelned kell hozzá egy taskot.
[+] Screenshot az értesítésrőlHasználd egészséggel!
Üdv!
PS: Bocs a sok vesszőért, ma nem valami választékos napom van...
Szerk.: A Taskernek aktívnak kell lennie ahhoz, hogy a profilok működjenek!
-
Bozek
nagyúr
-
hetn
tag
Ötletindítónak ha nem probléma a 2 taszk:
ha van egy letiltott profilod (amit figyelni akarsz), nyitasz egy időablakot amíg ez a profil aktív lehet.
Pl ha bekapcsol a képernyő akkor 60másodpercig figyeli, hogy letakartad-e a készüléket.:Profil1
. Display Status On
. Task1
. ...
. Variable set: %loopenabler = %TIMES+60 (Do Math)
. Profile Status: Profil2 On
. Label1
. ...
. Goto Label1 (if %loopenabler<%TIMES or %LETAKARVA!=1)
. Profile Status: Profil2 Off
. Flash: Helo világ!
. ....Profil2:
. Proximity Sensor: On
. Task2
. Variable set: %LETAKRVA =1Szerintem azt nem tudod értelmezni a taskerrel, hogy "akárhol érintek". Talán egy "üres" Scene?????
-
-
Bozek
nagyúr
A %pontszam(#) adja vissza a tömb elemeinek a számát, tehát azt, hogy hányadik az utolsó elem. Magát az elemet meg a %pontszam(<) kifejezéssel tudod lekérni.
-
DeathAdder
veterán
Hasznos infó
Ez a Cell near alapján beazonosított automatikus wifi bekapcsololás kicsit kiszámíthatatlannak tűnik, és a tornyokat is mindig frissíteni kell, talán ez is tud működni wifi near-el
De mennyire eszi ez jobban az akkut, ha kikapcsolt wifi esetén is mindig scanneli a környéken levő hálózatokat?
Nálam sajna ezen leírásod nem akar működni
Egyszer átkapcsol, de utána érthetetlen módon visszakapcsol a kb 3 -as jelerősségű routerre. Nálad megy jól?
Egyelőre még mindig nem tudom ezt jól beállítani, eddig a Wifi manager nevű app szolgál a legjobban. -
slice14
veterán
Nekem gombokra nincs szükségem, legfeljebb ha be lehet állítani facebook messegegt. Bár úgye a nexus alapból nem synceli a face-s névjegyeket.
esetleg olyat lehet beállítani hogy egy értesítésen belül írja ki a névnapokat meg az aktuálís szülinapost?
Lehet hogy sokat várok ettől a tasker-től, de megszoktam a chronus-t a zárképernyőn. De ugye L-nél nincs zárképernyő widget, csak értesítéssel lehet megoldani.
esetleg megtudnád osztani a projektet?
-
glaci
őstag
Hú, ez nagyon állat!
Pont erre van szükségem, hogy mindíg én szabjam meg, hogy mikor és mire kapcsoljon!
Köszönöm!
Ha este hazaérek ki is próbálom.Szerintem az mindegy miben van, gondolom ha a 0 akív és ráküldöd a 0 -t újra, akkor nem történik semmi, csak elpazarolsz egy fél mp processzoridőt.
Esetleg a Taskerben tárolod egy változóban, hogy mibe raktad és ha mással nem állítod, akkor az az aktuális állást fogja mutatni.
Tényleg, akkor e mellett elég csak az xposed modulnak futni, az automata funkciót ki lehet kapcsolni a progiban, igaz? -
glaci
őstag
Szia!
Én használom az Intelli3G -t már egy jó ideje, de én nem látom, hogy a Taskerbe integrálódott volna.
Ha nem titok, kérlek írd meg:
Te hogyan kezeled a Taskerből?
(Csak mert ahogy automatán dolgozik, az nekem nem tetszik. Márképp kellene állítgatni, és nem csak gyors / lassú, hanem közepes beállításra is vágynék.) -
slice14
veterán
Ehhez kell kel tudnia a készüléknek az aktuális wifi jelszót?
Egyébkén egyenlőre time-ra állítottam be,
De ha nem kel a wifi jelszó, akkor átállítom Near-re.
Tegnap délután vágtam bele a Tasker-be, így még sügér vagyok hozzá.
Ja és ha a jelenlegi beállítással van, ugye csak hétfőtől - péntekig áll át?
-
Bozek
nagyúr
-
-
glaci
őstag
Az egér is teljesen jól láthatóan egér! Igaz már jó régi fajta még 2 gombos, görgő nélkül.
(Látod, annyira nem értettem mire "gondolsz", hogy nem is jót néztem! :(#2887) Bozek:
Az nagy kár, mert projekt szinten lenne az igazi. Nekem pl. a legröbb profilom úgy működik, hogy a többire "reagál"! (Aktiválásnál és a task futása közben is.)
Tényleg, akkor profilból sem lehet apk -t csinálni? Mert csak task -ból nem látom sok értelmét. Egy profilból készített apk legalább tudna valamit automatizálni. Egy taskból készítettel max. elvégeztetek valamit, ha pont eszembe jut.
Szerintem ... -
Bozek
nagyúr
Csak a Task-ból tudsz APK-t csinálni, a projektből nem. Amennyiben plugin-t tartalmaz, akkor annak is telepítve kell lennie a másik telefonon. Én ezt úgy oldottam meg anno, hogy csináltam a Task-on belül egy vizsgálatot IF-el, hogy telepítve van-e az AutoNotification. Ha igen, akkor az, ha nem, akkor meg a Tasker készíti el az értesítést.
-
törölt tag
Szerintem az elvi lehetőség megvan rá. Sőt, mintha láttam volna a Playen keyloggert. Ez az egész csak input method kérdése. Vagyis egy Tasker -plugin billentyűzet alklmazás kellene hozzá. Nem tudom, hogy létezik -e ilyen. Van egy External Keyboard Helper nevű program. Ez egy virtuális felület nélküli billentyűzet alkalmazás, fizikai billentyűzetekhez. Eredetileg arra hivatott, hogy azokat a nyelvspecifikus karaktereket is lehessen használni, amiket alapból nem. De sok egyéb funkciót is tud. Pl. alkalmazásindítást lehet billentyűhöz rendelni. Persze rögtön jött az ötlet, hogy Robotparancsot rendeljek hozzá. Tamás azt írta, hogy ezt csak akkor lehetne, ha a billentyűzet támogatná (vagy Ő írna egy külön billentyűzet alkalmazást). Aztán úgy kókányoltam össze, hogy készítettem egy alkalmazást, amit 12 néven mentettem (bill. F1 - F12 -höz, mert Androidban ehhez nincs funkció). A bill -ről indítom, a programindulásra reagál a Robot. Szvsz elvileg megoldható lenne a feladat.
-
glaci
őstag
Én egy automata fényerő módosító projekten töröm a fejem.
A koncepciót már kiagyaltam, a megvalósíthatóságát még tanulmányoznom kell!
A lényege az lenne, hogy X időközönként (pl. 15 mp) készítenék egy képet az előlapi kamerával, majd annak az EXIF adatai amapján megpróbálom megbecsülni, hogy mennyire van világos / sötét és ez akapján állítanám a fényerőt.
Sajnos a párom S3Mini -jén nincs fénymérő, a LUX pedig csak a bekapcsoláskor (egyszer) hajlandó a kamerával fényt mérni!
Amin áll vagy bukik a dolog, az elvileg az EXIF adatok kinyerése és ha ez sikerül, akkor ebből a következtetések levonása! -
zsirfecske
addikt
kösz a válaszokat, okos megoldásokat használsz.
amúgy részemről az egész ott bukna, hogy alapesetben nem dugom be tölteni a telót mert autón kívül qi töltőt használok és le van dugózva a port, meg ha rövidebb/ismert utakra megyek akkor nem navigálok stb.
igazából a legkényelmesebb autóba egy nfc matricás autós tartó + bluetooth hifi + moto x volna, ott mindent megoldasz minimálisan automatizálva és hands free
tényleg, off:
ha van aux in a car hifi-men, és szeretnék bluetooth-on keresztül zenét hallgatni/kihangosítani, arra van valami megbízható kütyü kínából? szivargyújtós megoldás pl, ami nem ég le és van jack kimenete a hifi felé. nem nagyon láttam csak fm transmittereket kérdéses BT opcióval. -
-
zsirfecske
addikt
google keep alkalmas rá, az nem oké? rögtön a felhőbe is kerülne nem kéne text fájllal bohóckodni se.
szerk.: hopp, nem az uccsó oldalt néztem, közben írták már ezt. amúgy "note to self" a hangparancsa. nálam elsőre pöpecül működött, és mivel nexus 5-ön próbáltam nem is kell hozzá semmi csak bekapcsolt kijelző.
-
törölt tag
Nem szeretem a fülbántós csengőhangokat, mert ettől negatív hangulatban fogadom a hívást. Fontos a pozitív sugallat.
Ezért évek óta ugyanaz a csengőhangom. Iron Maiden: The Number Of The Beast eleje, Audacity -vel tuningolva.
"Woe to you, Oh Earth and Sea, for the Devil sends the beast with wrath, because he knows the time is short..."
Sisakban nem érdekel, hogy ki hív, mert akkor motorozok és sz..k a telefonra. Nyitott csőnél úgysem lenne értelme.Más. Próbáltam ezt az elutasító üzenetet, de semmi sem történik. Nem küld semmit, de még ablakot sem dob. Ennyire nem lehet nulla, biztos rosszul állítok be valamit. Vagy csak manuális elutasítás esetén aktiválódik? Nem tudom. Marad a Taskeres megoldás.
-
atillaahun
veterán
Zsebben egyébként is rezegni kell a telefonnak. Nálam ez letakart proxy-hoz van rendelve így hibátlan. Nem is értem ezt a gyártók hogy nem rakták még bele egyik telóba se, pedig szerintem alap dolog lenne.
(#2665) Somatom
A telókban lévő mikrofonokkal kb. 1 m-nél távolabbra már hiába mérsz bármit is.
Meg szerintem erre már rég kitalálták az emelkedő csengőhangot.
Ha meg valamit mégis elmulasztasz ott a LED-es értesítés. És még pittyegtetheted is folyamatosan az értesítést ha létfontosságú a gyors reagálás. -
Teasüti
nagyúr
Ha küldetsz sms-t, azzal adatforgalmat és erőforrást spórolsz.
A kapott sms-re természetesen készíthetsz profilt is, ami az arcodba tolja a lényeget akár szirénázva is.
Ennél egy fokkal hatékonyabb megoldás, ha a naptárat context-ekkel figyeled.
Majd a legrosszabb megoldás, hogy naponta ellenőrzöd, vagy jó előre letöltöd és helyileg Tasker-ben készíted elő az eseményt.
Viszont ezek mindegyike hálózatfüggő, vagyis nem biztos megoldás.
Bár nem tudom a naptáras context-ek vajon az Android kliensből dolgoznak, vagy kimennek a netre?
Minél kevesebb profil és változó használattal sikerül, annál jobb.A bolondbiztos alatt én nem ezt értem.
Automatizálni jó dolog, de aránytalanul nagy munkát nem érnek meg ilyen apró dolgok szerintem.
Az egyszerűség is egy szemléletmód.A nyomógombos témát értem, de mire odáig eljutsz, na az vmi rettenet.
Amúgy az sms-es nekem azért is szimpi, mert net nem kell hozzá és ha az nem érkezik meg, akkor valszeg te sem fogsz küldeni, de hívni sem.
A szövegében megkapod a lényegi infókat, amiket változóba raksz, onnan meg már mehet a nyomógombos jelenet. -
Teasüti
nagyúr
Csak Tasker-t tanulgatod, vagy erre tényleg így ebben a formában szükséged van?
Akkor már inkább küldetek magamnak egy sms-t Google-vel az eseményről.
Az sms-re akár készíthető külön Tasker profil is.
...és egyszerűbb ezek szerint plugin nélkül nyomógombozni egy jelenetből mondjuk.Azért kérdem, hogy lényegében mit is szeretnél: minél egyszerűbb megoldást az adott problémára, vagy a te megoldásod végigvinni?
-
Teasüti
nagyúr
Mondom hogy csinálnám, aztán teszed, amit jónak látsz.
1. Google naptár rss api-ja és a Tasker nem komázza az egész napos eseményeket, így átírnám a bejegyzéseket fix időintervallumosra, vagyis a szülinapnak adnék egy eseményt aznap délben.
Aznapi szülinaposok nevét egyazon eseményben tárolnám vmi elválasztó jellel.
Ez már értelmes kimenetet ad, ha lekérdezzük xml vagy json táblázatban VAGY beállítunk rá egy context-et.
2. Ha inkább letöltjük és kézzel ollózzuk össze az infókat, akkor az a profil minden nap egyszer lefut.
Ha inkább a naptárbejegyzésre élesítenék be context-et, akkor értelemszerűen az aktivál.
3. Kinyerném a neveket a bejegyzésből így vagy úgy, majd egyeztetném a telefonkönyvvel shell parancsokon keresztül (Autocontacts-ot nem ismerem, de mivel Shell-en keresztül már megoldottam korábban, ezért nincs is rá szükségem).
*Root szükséges hozzá.
4.Ha megvannak a telefonszámok és a hozzátartozó nevek, akkor dobnék egy értesítést nevenként külön-külön.
Ha rákattint a névre, akkor küldi az üzenetet. Ha nem, nem. A értesítő így is úgy is ellátta a feladatát, akár törlöm, akár rábökök.
(Tárcsázó használata már nem megerőltető szvsz.)
Mindehhez egyetlen egy plugin-re sincs szükség asszem, mert ha jól tévedek, akkor primitív értesítőket az alap Tasker is ki tud rakni és talán egy rákattintást is lekezel. -
-
atillaahun
veterán
Ugyan nem konkrétan Tasker, de a Google Voice-nak van jegyzetelős hangutasítása, ami asszem a GKeep-el működik talán együtt. Csak ennek ugye az a hátránya, hogy át kell tolni angolra a telefont hogy működjön a hangvezérlés. Bár ezt a részét talán pont lehetne automatizálni.
-
Bozek
nagyúr
Miért ne lehetne? Az AutoNotification-ben is tudsz változót is használni. Viszont fontos, hogy csinálsz mondjuk egy FOR ciklust, ahol %index megy 1-től 10-ig, akkor az AutoNotification beállításainál az ID-hez rakd be %index-et, hogy ne írja felül az új értesítés a régit. Ha akarod, akkor még Persistent-re is rakhatod és mondjuk az AutoNotification Click-el tünteted el (vagy küldetsz egy SMS-t). Ott is kell az ID, hogy melyiket akarod törölni.
-
taranis
addikt
Ezzel már jó lett, köszi! Persze van olyan eset, pl 1 perc, ahol nem lehet trükközni, és annál is sajnos változó, hogy számmal, vagy betűvel adta vissza a google amit felismert.
Még egy kérdésem lenne, jelenleg úgy csinálom ezt az időzítő dolgot, hogy felviszem változóba amit visszaad az autovoice, ott megszorzom 60-al, majd egy run shell-be a sleep parancs paramétereként betolom, amit kaptam. Azért jutottam ide, mert a Tasker wait parancsához úgy látom nem lehet változót rendelni, más megoldást meg egyelőre nem találtam. -
Bozek
nagyúr
Igen, viszont ha jól emlékszem, akkor a Tasker alapból nem tud rich notification-t. Így alapesetben csak az eredményt mutatja, de ha lenyitom, akkor a gólszerzőt is. Meg számként hozzá tudom adni a jobb alsó sarokba azt is, hogy épp hol tart a meccs.
Persze ha megmondanád, hogy milyen notification-t használsz most, akkor esetleg tudnék mondani példát is, hogy mivel tudod szebbé tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- 27" AOC C27G4ZXE Gaming 280Hz 0.3ms válaszidő
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest