Hirdetés
- Magisk
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Fél perc csend, majd világra jön egy Magic8 Pro
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
Adamo_sx
üzenetére
ok, nálam elindul a spotify, sztem az autórádió indítja a lejátszást, a telefon meg a legutolsó zenelejátszó appot nyitja meg. Még nem tudja az android autót az autórádió.
Van 12V-os késleltető áramkör készen is (meg nem annyira bonyolult csinálni sem, ha van kis barkácskedv), olyan mint a wc-ben a ventillátor késleltető, csak 12V-os..
De értem, hogy ezt taskerrel kell megoldani
Engem az érdekelne, mikor lehet a samsung telefonok üzemmódjait lekérdezni, illetve váltani taskerből. Vagy lehet, csak még én nem tudom hogyan?
-
bacus
őstag
válasz
Adamo_sx
üzenetére
Vagy veszel egy bármilyen bt-os kütyüt, amit bekötsz és nem kapcsolja le az indítózás, azt figyeled, hogy az közelben van e.
Egyébként nem tudom, miért kell ehhez profil, amikor én beülök az autóba, akkor a telefon rákapcsolódik az autórádióra és pont így működik ahogy leírtad, csak nem lövi ki az appokat. Pl el szoktam felejteni, ha megállok és telefonban vagyok, hogy leállításkor megszűnik a kihangosító, de ilyenkor vagy visszafordítom a gyujtást és max 3-4mp ami kiesik, vagy rányomok a telefonon a kihangosító gombra vagy a fülemhez kapom a telót.
-
bacus
őstag
Ehhez bármilyen bluetooth eszköz jó, amit párosítani tudsz a telefonnal. Az eszközt kell meghekkeld, hogy legyen ki/bekapcsoló gombja.
Lehet egy rossz bluetooth füles, mintha itt olvastam volna róla az itcafe.hu főoldalán, hogy van már 3e forintért is .., vagy egy régi gps modul, amit már nem használsz, vagy csinálsz egy sajátot egy arduino és egy bluetooth modullal, ott korlátlan lehetőségeid lesznek.
A bluetooth near funkcióval ha érzékeli a tasker, akkor egyik állapot ennek az exit taskjához a másik állapot.
Azt tudomásul kell venni, hogy ez nem olyan mint egy olyan bt gomb ami pl a fényképezőt vezérli alapból, mert a telefon lehet csak több mp után veszi észre, hogy bekapcsolódott az eszközöd.
Én a bukósisakom bt interkomját bekapcsolom, összekapcsolódik a telefonnal elindul egy profil, amikor kikapcsolom az eszközt, akkor kikapcsolódik. Szerintem ez ugyanez mint amit te szeretnél.

-
bacus
őstag
szerintem a távkütyün akarja a BT -t ki be kapcsolgatni.
Van ilyen, sőt, sok ilyen van. Igazából minden eszközön van egy gomb amivel ki be kapcsolható, ezzel a BT-t is lekapcsolja.

Ha kicsit nagyobb rálátást engedsz mihez szeretnéd használni, hogy, hol, stb lehet olcsó eszközt is tudunk ajánlani.
-
bacus
őstag
válasz
frseatleon
üzenetére
a profil aktiv maradjon, ahhoz a gps felételnek állandóan teljesülnie kell, azaz a gps aktív lesz, soha nem látot merülési rátával kell számolj...
Ha otthon a wifid egyébként aktiv és rá is kapcsolódsz a wifidre, akkor az a legjobb feltétel és a leg akku kímélőbb is.
-
bacus
őstag
Tasker tudja valahogy kapcsolgatni az Airplane mode-t root jog nélkül illetve kikapcsolt képernyő (azaz nem autoinput segítségével)?
Én nem találok rá megoldást, mert amit találtam, az nem működik..android 10 alatt persze. Valami extra nem dokumentált engedélyre gondolok, bár ez ugye nem microsoft termék

-
bacus
őstag
Azt szeretném kérdezni, hogy valamelyikőtök nézegette már a "battery historian"-al a telefonja fogyasztását? Valaki egy másik topikból segített, hogyan is kell, nézegettem pár napig, ha a tasker aktiv, akkor sosem megy le "doze" módba, illetve csak a light-osba, ezért a telefon nagyon merül.
Olyan régóta használok taskert, (már android 2.3-on is használtam), hogy nem is figyeltem mennyi lett volna a telefon fogyasztása tasker nélkül.
Persze van egy másik app (dw contacts hívásszűrője) ami szintén állandóan fut a háttérben, megakadályozva ezt az akku kimélési módot. A kettő együtt 4% -os merülést is okoz óránként.
A tasker önmagában megy csak, akkor kb 2,5-3% , ezért már arra is gondoltam, hogy a hivásszűrést is taskerrel fogom megoldani, de gondoltam hátha csak én vagyok béna, van valami trükk amivel csökkenteni lehet az akku fogyasztást.
-
bacus
őstag
Erre a konkrét feladatra nem, de ott van yt-on az autoapps csatorna, ill. taskernek ott van a hivatalos fóruma.
A legfrissebb tasker ezzel a log olvasásával, illetve azzal, hogy bármilyen log entry lehet tasker event egy profilban, gyakorlatilag BÁRMIRE tud reagálni, akár kikapcsolt képernyő mellett is. Fizikai gombnyomások, mint hangerő fel, le, bixby gomb rövid, hosszú, dupla nyomása, stb. Amit az android érzékel, azt a tasker tudja használni.
Olvasd el, hogy kell engedélyezni a hozzáférést, nézz meg egy minta videót a yt-on, majd bt gomb csatlakoztat, megnyomod és megkeresed a logban a bejegyzést. Ennek tudatában már mennie kell, hogy eventként használd.
Ird meg mire jutottál, csinálj képernyőmentéseket és kapsz segítséget.
-
bacus
őstag
Az android log-ba biztosan bekerül, a taskert lehet engedélyezni, hogy azt tudja olvasni. Ezt a módszert próbáltad már?
-
bacus
őstag
válasz
Adamo_sx
üzenetére
Egy kb 1 éves bejegyzés találtam a fejlesztőtől, hogy ezt az accessibility service hibája..

A 10-es androidnál rengeteg új ADB-vel kiadható engedély van, azokat megadtad neki?
Itt van pár -
bacus
őstag
Egy ismerősöm (szintén motorozik) kért meg, hogy csináljam meg a google maps programban, hogy a köztes célpont elérésekor, nyomja meg a tasker a folytatás gombot. (mert ugye kesztyűben nehézkes, stb)
Volt egy ilyen leírás amit ki is próbáltam, de android 10-en ez sehogy sem működött. Az a baja, hogy az autoinput plugin nem veszi észre a "UI update"-t. Ha az értesítési sávot lehúzom, vagy taskot váltok, akkor azonnal megy. Volna valaki aki le tudná tesztelni, hogy andorid 10-n változott valami, vagy a maps app frissítése a ludas, esetleg a samsung (note 9) telefonom?
Egyébként a problémát sikerült megoldanom, mert nálam a maps ilyenkor csinál egy notificationt, amit az autonotification app elkap, ezzel utána már el tudom inditani a taskot, ami rákattint.., csupán érdekelne, hogy mi az ok!
-
bacus
őstag
régen kényelmes volt, amig a "touchless chat" működött, ezt szintén joamgcd készítette, volt plugin, stb. , de ez telefoncsere után samsung note9-en már nem jól működött.
Küldeni a whatsapp api-n keresztül lehet.
két változóba rakod a dolgot, %number és %message
variable convert %message function URL Encode
majd az egészet bele a %url változóba így: https://api.whatsapp.com/send?phone=%number&text=%messageBrowse URL %url
wait 500 MS
Keyboard input Tab,Tab, Enter time between 186
back button
back buttonLehet nem ez a legegyszerübb, de ez működött
-
bacus
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
Nem, ilyet nem várnék még tőled sem
. De egy valamilyen felsorolás jó lenne, pl
- sipol amikor a töltés 95% -t eléri
- otthon bekapcsolja a wifit
- elmegyek otthonrol bekapcsolja a bt-t
- rám ír a család egy wru whatsappot és visszaküldöm a helyzetet
- rám ir a család egy maps whatsappot, bekapcsolja a google helyzetküldést 1 órárailyesmi, mert nekem ilyesmi taskjaim vannak. De sztem nincs több 30-nál. Persze vannak olyanok, amik pl
- near iroda
- near otthon
- near kemping
amiket én nem számítok igazi profilnak, ez csak bekapcsol egy változót, hogy a közelében vagyok biztonságos wifinek (pl az adótornyok alapján) Na most ebből is van kb 20, de ezeket nem számolom..de pl egy ilyen listából már jöhet egy ötlet, hogy na ez tetszik, oszd meg, vagy csak simán megcsinálom magamnak, stb
-
bacus
őstag
válasz
B. Tamas
üzenetére
Az android tiltja a GPS ki be kapcsolást is, de lehet adni a számítógép ADB segítségével (leírás van a tasker honlapján) extra jogot, amivel sok mindenhez kaphat a tasker jogosultságot.
Esetleg van külön plugin is https://play.google.com/store/apps/details?id=com.joaomgcd.autotools amivel sok beállítás állítható ami alapesetben nem, de ehhez is rá kell dugni a telefont a szgépre és beállítani a program engedélyét.
Én is próbálnám használni az NFC taget, de nekem még mindig az a bajom, hogy csak feloldott képernyőnél olvas taget vagy legalábbis root nélkül nekem nem sikerült rávennem, ezért nem használható. Nekem is az volt az eredeti elképzelésem, hogy pl motorozás közben a bukósisakra ragasztott NFC taggel pl kapcsoljam be a bluetooth.t, de nem volt jó megoldás, mert kesztyűben nem tudom feloldani a telefont..
-
bacus
őstag
válasz
Motosz01
üzenetére
Nem lehet a programnak mármint a 2-easy-nek kitenni valami ikont a státusz bárra? Akkor lehet nem zárná be az android.
Egyébként szerintem nem jó úton jársz, ezt nem így kell megcsináld.
Valami ilyesmi plugin kell szerintem https://play.google.com/store/apps/details?id=org.kc.tasker.processes , és nyilván akár percenként le kell kérdezni.Ha bármilyen android változót akarsz figyelni, (mert mondjuk az applikáció átállítja mikor fut), akkor ez a plugin https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whitedavidp.systemsettingsfortasker a te barátod. Pl ha bármelyik app bekapcsolja a bluetoothot, akkor így a tasker értesül róla.
-
bacus
őstag
válasz
B@ldrick
üzenetére
És így menet közben lehet állítani a csengetés hangerejét? Még négyes androidon (vagy ötös volt már?) note 2-n használtam ilyen profilt, volt root is, kiválóan működött, aztán note 4 lett, hatos droid, és ott ezt nem engedte, azaz a csengetés hangerejét nem engedte menet közben* változtatni. Igaz itt már nem volt root jogom.
* amikor bejövő hívás már csengett. Átállítani látszólag lehetett, de a hangerő nem változott.
Most 9-es droid van, de még nem próbáltam ..., a DW Contact alkalmazásba is beépítették, azt használom, de ott is ha rossz pillanatban veszem fel a telefont (amikor épp bemondja a nevet), akkor a csengő hang lehalkítva marad..
-
bacus
őstag
És az akadozás a legkisebb probléma, de nem megy a youtube, befagy user váltáskor, a két oldali menüt egybe rakták, kicsi gombok, számomra (nexus 7 2013) semmi pozitivat nem hozott. :-(
4 fiok van rajta, gyerekeim játékaival, nem nagyon merek downgradel probálkozni sem, igy várom a frissitést mint a messiást. Ez meg valahogy olyan samsung feelinget ad...
-
bacus
őstag
válasz
gery2123
üzenetére
vagy az is lehet ezen az 5.0-án kellene valamit hegeszteni, mert nekem felment a tabra, de ha lehetne túrnám le, de gyorsan.. (nexus 7 2013as), youtube kiakad, onnan kezdve nem játszik le semmit ujra inditásig, lassabbnak talán nem lassabb, de van app, ami alatt a 4.4.4 megállt 2 mpre, majd ment tovább az egész, itt meg inkább vagy 20mpig szaggat, stb.
-
bacus
őstag
válasz
Yager01
üzenetére
Szerintem meg az is lehet, hogy megy az a kill, de a viber újraindul. Azaz ki kell lőni a hozzá tartozó inditó daemont is.. (én inkább töröltem az appot, kb 5 percig volt a telefonomon, mert ügyfelezem, és ha lenne viber, akkor hajnalban is felhivnának..., se hivásszürésre nincs lehetőség, se állapot kikapcsolásra, igy kuka)
-
bacus
őstag
válasz
üzenetére
Nem mondom, hogy fillérekből, de azért nem egy vagyon amig csinál az ember ilyet.
Egy arduino mini pro már akár 600 ft/db-ért a tied lehet, ehhez kell egy olcsó ENC28J60 -as ethernet illesztő 1200ft, meg egy pár dollárért kapható 2/4/8 relés board. (és egy 5V-os táp, ami akár egyszerre is behúzva tudja tartani a 8 relét, valamelyik 1A-es telefontöltő megteszi).
Erre van "szinte" kész program, esetleg megkeresem azt amit átirhatsz. Ezt bármilyen eszközről/böngészőből tudod vezérelni, az arduinora irt program okosságától fog függni a tudása, a minta pl. egy egyszerü webserver, amin 8 db on/off és egy frissit gomb van.
A relés board kiváltható egy 430Mhz-es transmitterrel, ha megfelelő távirányitós aljzatot veszel hozzá. Erre is van egy csomó youtube példa, igy akár 2 kw-t is kapcsolhatsz a lakás különböző pontjain egy db arduinoval vezérelve. Itt nagyobb probléma, ha ismeretlen az aljzat, hogy tárolós oszcilloszkóp nélkül megtudd, hogy milyen jel formát kell küldj a kapcsoláshoz.
-
bacus
őstag
Szeretnék ötletet kapni, hogy mivel tudnám megoldani a gondomat.
Adott a családban 5 androidos eszköz, mindegyiken van tasker + autoremote, stb. Az én telefonomon van pár tasker task, amire a másik 4 eszköz válaszolgat, ilyenek, hogy ált info, ami visszaadja az akkutöltöttséget, a sim kártya számát, és a wifi nevét, ha csatlakozott, vagy egy másik amivel fel tudom hangosittatni a telefont (rendszeresen keresik a kölkök a telefonjaikat, amit persze lenémitva tesznek le vhova), stb.
A problémám, hogy ezeket a taskokat, szerettem volna egy mappába rendezni (task shortcut) vmelyik kezdőképernyőn, ami egészen jól néz ki a telefon ujrainditásáig, akkor ugyanis eldobja az ikonokat, sőt azt hiszem a nevet is, bár rákattintva továbbra is működik. Ez lehet vmi android 4.1.2 bug, igy ezt elvetettem, ezért nem akarom frissiteni, az egyéb szempontból nekem tökéletes rendszerem. Ha nem teszem mappába, akkor nincs ilyen gond, viszont 4 eszköz 4 ilyen funkciója az már 16 ikon, ezt nem szeretném.
Jelen pillanatban, egy külön project fülre rendeztem minden ilyet és tasker elinditása után belépve a taskba tudom futtatni ezeket, de nem igen tetszik ez a megoldás.
Autovoice-ra bekötöttem a gyakran használtakat, de nem szeretném az összeset bekötögetni.
Nincs erre valami "beépitett" megoldás, ami elkerülte a figyelmem?
-
bacus
őstag
Mivel utasitod el a hivásokat? Vagy mi utasitja el?
A state phone között van olyan, hogy call, ill. missed call. Én a nemfogadott hivásokról küldök emailt magamnak mailt, mert ha otthon hagyom a telefont, akkor is látom ki keresett.
A call esetén figyeld azt, hogy mennyi mp telik el, amig a telefont felveszi és leteszi, tehát ne a már kirakott notificationt figyeld, hanem a hivást, ami ha rövidebb mint 3mp, akkor az elutasitott hivás volt.
A tasker változóiban megtalálod a nevet és a telefonszámot. ( %CNAME, %CNUM )
-
bacus
őstag
válasz
noorbertt
üzenetére
WIFII változóban benne van minden, ami neked kell.
Csinálsz egy profilt, ahol csak azt vizsgálod, hogy van e wifi kapcsolat (match *connected*), majd az on entertaskban matchingeled a te általad megadott névvel. Ha kell kapcsolod az openvpn-t.
A profile exitnél, meg bontod a vpn-t.
-
bacus
őstag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
a GPS ki és bekapcsolása más eset, az 4.x-en már csak root + secure settingsel megy.
De az sem tarthat percekig, csak max az, amig te ezt látod ! (legalábbis frissül a képernyőd), ha ott nézed, hogy az be van e kapcsolva.
Nálam a gps bekapcsol, ha elinditom a maps programot. Gyakorlatilag tized másodperc alatt van, mert mire elindul a maps, már nem is dumál, hogy kell neki a gps.
A másik, ha egyszer egy task elindult, akkor már mindegy, hogy a profil közben inaktiv lesz, a task végigfut.
Ha a két időpont megegyezik, akkor a profil ESEMÉNY (EVENT) lesz, azaz sosem lesz aktiv a profil, csak amikor bekövetkezik, a task lefut, nincs exit task, több taskot is hozzárendelhetsz, ha az időpontok között kölönbség van, akkor ÁLLAPOT (STATE), azaz abban az időben akitvvá válik a profil, van enter és exit taskja. -
bacus
őstag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
A profilokat tudod aktivvá tenni, ill. deaktiválni.
Csináld azt, hogy amikor kinyomod az ébresztőt, akkor azzal deaktiválod a silent mód profilt. Igy nem fog újra bekapcsolni, majd bármikor 8.30 után egy taskban szépen aktiválod a profilt megint.
Azt próbáltad már, ha intervallumnak azt adod meg, hogy 21.55-21.55 akkor mit csinál? Mert szerintem az akkor esemény szerüen fog neked működni...
-
bacus
őstag
válasz
Snoop-y
üzenetére
Ehhez a szolgáltatásoknál engedélyezni kell a tasker-JB -t.
Ezt engedélyezted?(note2-n ez a kisegitő lehetőségek / szolgáltatások alatt van).
Ja és egy fasza samsung bug is van már régóta, ami talán még a 4.3-ban is megvan, ha itt bármi engedélyezve van, akkor félig aktiválódik a TalkBack funkció, azaz bizonyos dolgokat "hangosan kimond" a telefon.
Pl, megynitotta a mappát, bezárta a mappát, halál idegesitő. Pedig whatsapp üziket is csak igy kap el.., de inkább nem használom.
-
bacus
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
Csak ezt hivónként kell feljegyezni. A cél, hogy X hiv, kinyomja, majd ha 5 percen belül hivja X akkor automatikusan dobja el a hivást. De Y ettől független.
Nem tudom, hogy neked mi az egyszerü, de nekem 1000nél több névjegyem van, némelyikhez 3nál több telefonszámmal. Extrém példa tudom, de ebből simán előfordulhatna, hogy akár ugyanaz a contact 3 számról is hiv, mindezt egyszerre 5 contact, akkor az már 15 hivás amit tárolni kell.
Persze ha a hivás előzményekhez hozzá lehetne férni taskerből, az lenne a legegyszerübb, de ezt nem is néztem meg, hogy ezt lehet e.
És a legfontosabb, hogy nem nekem kell ez a funkció

-
bacus
őstag
meg is lehet oldani, meg nem is.
A hivás blokkolás némán már önmagában nem megy tökéletesen minden feltétel nélkül, én próbálgattam, de hiába adtam a legmagasabb prioritást, néha becsöng egy pillanatra.
A többi megoldható, persze attól is függ, hogy meddig akarod az azonnali blokkolást, ha mondjuk 10 percen belül dobja el a hivást, akkor 10 változót használnék. %1Perc, %2Perc, .. %10Perc
Amikor elutasitod a listát bedobod az 1es listába, majd percenként shifteled a listákat, azaz a 10est eldobod, a 9es a 10es, a 8as a 9es, stb..
Hivás jön, akkor először lekussoltatod, majd vizsgálat, hogy szerepel a 1es listában, majd a kettesben, stb.., ha nem szerepelt sehol, akkor hang be, ha meg szerepel, akkor foglalt..
nem tökéletes, mert lesz telefonszám, amit az egyes listába 5mpel a shiftelés előtt teszel be, azt csak 9perc 5mp-ig blokkolja. Shiftelhetsz hamarabb is, akkor pontosabb, vagy teljesen más megközelitést is használhatsz, ha pl feltételezed, hogy limitált számú embert dobsz el (pl 10et), akkor egy tömböt használsz, majd eltárolod a telefonszámot és az utolsó hivást.
Ilyenkor a vizsgálat, szerepel a tömbben, a most - hivás ideje kisebb e, mint az általad deklarált...
-
bacus
őstag
válasz
pleslie82
üzenetére
Nem az a felháborító, hogy root kell hozzá, hanem az, hogy alapból ez nem jár a telefonokra (és sok tabletre sem, Myadudio tabletje pl gyárilag rootolt!).
A k.va nénikéjüket, hogy nekünk kell garanciavesztést kockáztatva csinálni dolgokat, mert alapból nem nézik elég felnőttnek az embereket.
Mindezt olyan eszközön, amit igy nem igen lehet tönkretenni (na jó efs mappát menteni kell), mert egy reset mindent visszaállit a gyári állapotra...A root egyébként egy egyirányú utca abból a szempontból, ha egyszer tudod, hogy mi mindent csinálhatsz vele, soha többet nem tudsz meglenni nélküle

-
bacus
őstag
Nem kell hozzá net, ha van a telefonon web server php támogatással.
Kapásból találtam a playen hármat is. -
bacus
őstag
Szeretnék taskerrel bizonyos feltétel után automatikusan vpn kapcsolatot nyitni. Ezt a tasker (még) nem tudja, a SecureSettings elvileg igen.
A task beállitásánál (az SS confignál) kb 3mp után kapok egy hibaüzenetet, ami csak felvillan, majd eltűnik.
Az ablakban nem tudok kiválasztani egy VPN kapcsolatot sem, mert azt irja No VPN configured.Alatta kisbetüvel : Only VPN connections with stored account information are supported.
Nekem 2 VPN kapcsolat is van a telefonban, miért nem engedi kiválasztani? Tud valaki valami okosat mondani?
-
bacus
őstag
http://koponyeg.hu/idojaras_rss.php?regios=1
1- Közép-Magyarországi időjárás-előrejelzés (Budapest)
2- Észak-Dunántúli időjárás-előrejelzés (Győr)
3- Észak-Magyarországi időjárás-előrejelzés (Miskolc)
4- Dél-Dunántúli időjárás-előrejelzés (Pécs)
5- Dél-Magyarországi időjárás-előrejelzés (Szeged)
6- Balatoni időjárás-előrejelzésEgyébként nagyon egyszerű megtudni, melyik régió hova vág, csak le kell kérni a 6 régiókodot egy böngészőben, egy pár profillal egész jól be lehet lőni, hogy mikor milyen régióba rakjon. Nyilván nem lesz soha pontos, mindig lesznek le nem fedett területek, de az akinek ennél pontosabb kell az használja a google apiját.. (de használhatja az anyiját is
) -
bacus
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
Ezt most nem tudom, hogy nekem irod e, vagy csak úgy magadnak
, de én nem akarom pontosan csinálni, úgy pedig nagyon egyszerü.A kiindulás az, hogy úgy kell meghatározni a pontokat és környezetüket, ahol általában le akarod kérni az időjárást, én pl mindig adott helyen vagyok Balatonnál, nem igen mászkálok, ezért az ottani helyemhez tettem egy location pontot és azt mondtam, hogy ennek a 20km-es körzetében, set %Regio=6, kilépési task set%Regio=1.
Azaz ha nem ott vagyok, akkor mindenhol máshol a budapesti időjárást adja. Ha ennél pontosabb érdekelne, akkor megnézem a neten, de ez számomra 99,99% pontos, és mint tudjuk a négykilences pontosságnál nem érdemes tovább finomitgatni a dolgokat.

A szöveg felolvasás (időjárás bemondás) jópofa, de 5. alkalom után már idegesitő, igy maradt a zoom widget és a frissités csak azt frissiti.
-
bacus
őstag
válasz
Sztupidka
üzenetére
Egy picit módositottam az időjárás lekérést, mert ez csak a bp-i régiót kéri le. Egy másik profilban a locationhoz kötöttem a szokásos balatoni helyem egy 20km-es körzettel, ami egy változót 6-osra állit. (ez a balatoni régió), elhagyáskor pedig törli a változó értékét, a task futtatásakor ha a változó törölt, akkor az 1-es régióval kéri le az adatokat, egyébként pedig a változóval, igy automatikusan kapom a megfelelő időjárást.
(a többi nem érdekel, de fel lehetne venni további location profilokat Pécs, Győr, Miskolc, Szegedhez, csak én sosem járok arra )Teasüti zoom widget-jét szerettem volna használni, ami 1*2-cellás. Szerintem találtam egy kis bugot ebben az appban, mert én nem tudom rávenni, hogy legyen ilyen méretű widgetem. A beállitásoknál bejelölve az 1*2-est (alapértelmezésben nem volt ilyen), akkor szólt, hogy újra kell inditani a telefon, amit már többször is megtettem, de nem segitett.
Azóta nem szól soha sem a módositásoknál, az alapértelmezetten bejelölt widgeteket el tudom tüntetni a widgetek közül, de nem tudok kirakni új fajtát.Ha megtenné valaki, hogy leteszteli, hogy ez csak nálam hiba e, vagy csak nekem kellene még valamit frissiteni?? (Android 4.1.2, Samsung Note 2)
-
bacus
őstag
válasz
sanchomuzax
üzenetére
milyen verzió? nem lehet, hogy frissítened kellene?
-
bacus
őstag
válasz
Sztupidka
üzenetére
Nem csak emiatt érdemes rootolni. Root nélkül olyan mint ha mindig egy régi lovaskocsiban lennél utas. Kényelmes, eljutsz mindenhova, de nincs beleszólásod semmibe, útvonal, sebesség, megállók, stb, mig a rootolt telón te ülsz az autód volánja mögé, figyelni kell, senki nem mondja merre az optimális út, sebesség, de bármit megcsinálhatsz.
Én azt szoktam mondani, hogy ez egy egyirányú utca, ha egyszer rootoltál és tudod mik a lehetőségek, soha nem tudsz többé root nélkül élni.

-
bacus
őstag
Nem kell feltétlenül felébreszteni, legalábbis ehhez a taskhoz.
task unlock
Secure settings - configuration patter lock Disable/wait for unlockLezárárshoz, nálam ez vált be
task lock
Secure settings - configuration screen dim 5 seconds
Secure settings - configuration pattern lock enabled
system lockHa közben a megváltozott körülmények miatt megint zárni kell a mobilt, tehát azonnal az unlock után, akkor
task relock
secure settings - configuration pattern lock enabled.(itt nem kell mással törődni, mert a képernyőnek aktivnak kell legyen, mikor feloldod a mintát, akkor tiltja le a pattern kérést, amit azonnal vissza is engedélyezel, de itt nem kell már zárni, hiszen most nyitottad ki.
Ez itt 3 task nálam.
-
bacus
őstag
válasz
Sztupidka
üzenetére
ez is ott van a secure settingsbe. Nem a keyguardot kapcsolod, hanem a patter lock-t.
Minden más jó. (ha nem várakozol még egy utolsó feloldásra, ha igen, akkor a feloldás után meg kell vizsgáld, hogy még fenn állnak e a feltételek, és esetleg újra zárni a képernyőt).
Amikor a keyguardot kapcsolod ki akkor ébresztésnél rögtön ott vagy a képernyőn, már nem kell ide oda huzkodni az ujjad, locknál, mintát kell rajzolj (vagy pin, vagy jelszót adsz meg). Amikor kikapcsolod a pattern lockot, akkor abba a gyári állapotba kerülsz, amivel előszőr bekapcsoltad a telefonod, azaz ébresztéskor még el kell húzd az ujjad, vagy felfele kell told, stb, hogy "felold" a képernyőt.
Ez nekem nem kényelmetlen, mikor hazajövök, akkor pattern lock disable, és akkor home gomb után még elhúzom a képernyőn az ujjam, de legalább nem kell a mintámat rajzolgatni.
(Van ugyanez pin kód kérésre, meg jelszóra is)
-
bacus
őstag
a keyguard kapcsolgatása, szerintem bugos, pl stabilabban megy, ha előtte mindig felébreszted a képernyőt, de úgy sem tökéletes. (nem tasker bug, hanem valami android bug lehet, mert llama is ugyanúgy behülyül)
A megoldás, hogy nem ezt használod, hanem a pattern lock -t teszed disabled-dé. Ez faszán megy, sőt, itt tudsz állitani olyat, hogy mielőtt letiltja, azért egyszer még fel kelljen oldani. Ez hasznos, ha elhagyod a telefonod, akkor a házad / lakásod előtt nem oldódik fel a telefon automatikusan.
A wait-el is vigyázni kell viszont, mert lehet azonnal vissza is kell kapcsolni, hiszen várakozik az első feloldómintára, mert közben már elmentél otthonról.
-
bacus
őstag
az elmúlt 2 hónapban 3x fordult elő, hogy "leszakadtam" a telenor hálózatáról, amit csak akkor vettem észre, amikor én akartam kifelé menő hivást inditani. A hibaüzenet "not registered on network"
Eddig egy repülő üzemmód be majd kikapcsolás segitett.
Hogy tudnám a taskerrel figyeltetni, hogy előfordul e ilyen? Nem az adathálózat érdekel, arra találtam opciót. Valami olyasmi kellene ami kiolvassa, hogy a jelenlegi szolgáltató a "Telenor HU".
Persze az is jó lenne, ha már a határ mellett járok (2 évente 1x), akkor is szólhatna, hogy átjelentkezett a szlovák hálózatra. (emlékeim szerint ilyenkor SMS-t is kapok)
-
bacus
őstag
de azt tudtad, hogy taskerből tudsz akár olyan taskot is csinálni ami felvesz hivást?
Azért kér mindenhez hozzáférést, mert amihez nem kérne, azt nem tudná állitani, inditani, stb.
Letilthatod a net hozzáférést, de akkor nem tudsz olyan taskot irni, hogy küldjön emailt a nemfogadott hivásokról. Én gyakran a kabátomban felejtem a telefont, és "élvezem" a nyugit. Este meg látom, hogy kik nem értek el..., igy az első nem fogadott hivás után kapom a mailt, hogy nem fogadott, azonnal chekkolom hol a telefon vagy miért van lehalkitva.. -
bacus
őstag
válasz
sanchomuzax
üzenetére
nem ott van, amikor átváltok, akkor lesz egy új gomb a bal felső sarokban.
note 2 4.1.2-n legalábbis.
-
bacus
őstag
válasz
sanchomuzax
üzenetére
A legegyszerübb, ha már a kamera alkalmazással nem menteted el !
Amikor a kamerát megnyitod, és kiválasztod a HDR kép készitését, akkor ott megjelenik egy opciók gomb, amiben az egyik állitás, hogy mit mentsen hdr + original, vagy csak hdr.
-
bacus
őstag
válasz
Cartman023
üzenetére
ha az app a context, akkor kilépéskor lefut az onexit, ahol kikapcsolhatod a wifit.
Figyelj oda, ha háttérbe kerül az app, akkor is lefut az onexit, igy a wifi kikapcsolása előtt kell egy wait, vagy egy globális változót kell bevezetni, mert a wifit sok minden kapcsolgathatja, viszont jó ha összehangoltan működik.
-
-
bacus
őstag
válasz
VeryByte
üzenetére
Tulajdonképpen nagyon egyszerü, egy task csinál mindent.
/// kommentek jelöléseif %WIFI ~ on /// wifi be van kapcsolva
if %WIFII ~ *connection* /// wifi APhez kapcsolódik
variable set %Wifiadat to %WIFII /// belső változó értékét egy saját globális változóba
variable split %Wifiadat /// globális változó szétszedése darabokra
text widget --> %Wifiadat4 %Wifiadat9 %Wifiadat13 -- if %Wifiadat7 ~ IP /// az AP SSIDje egy szó
text widget --> %Wifiadat4 %Wifiadat5 %Wifiadat10 %Wifiadat14 -- if %Wifiadat8 ~ IP ///az AP SSIDje két szó
else
text widget --> nics wifihez kapcsolodva /// wifi nem kapcsolódik, scanneli a környezetet
end if
else
text widget --> wifi kikapcsolva /// wifi nincs bekapcsolva
end ifEhhez lehet egy profil egy time contexttel, ami 2 percenként frissit, vagy egyéb eseményhez kötni
text widget használata egyszerü, kell neki adni egy egyedi nevet a beállitásoknál (tasker változónak van forditva), majd a taskerben a plugin alatt, először ezt megadni, (hiszen több text widget is lehet), majd egyszerüen a szöveget, amiben természetesen lehetnek tasker változók is.
Betüméret optimálisra, majd az onTap eseményhez be lehet állitani, hogy melyik tasker taskot hivja meg. -
bacus
őstag
Megvettem én is a Text widget-t a hétvégén, mert olyan helyen voltam, ahol 3 wifit is lát a telefon, és bosszantó volt, hogy mikor melyikre kapcsolódik rá, stb.
Tudom van rá alkalmazás, de ha már taskert használunk, akkor azzal csináltam egy profilt, ami kiirja a főképernyőre az összekapcsolt wifi hálózat nevét, aktuális ip cimet ill. a kapcsolati sebességet. Rábökve a szövegre (widgetre) azonnal frissiti, egyébként tasker frissitgeti 2 percenként.
Érdekel valakit vagy ez mindenkinek alapfeladat?
-
bacus
őstag
válasz
Cartman023
üzenetére
4.1.2 -es JB -n szerintem a llama kapcsolgatja a wifit, nálam tasker simán kapcsolgatja SS nélkül.
A tasker Device adminnak /eszközadminisztrátor/ deklarálva van.
-
bacus
őstag
válasz
fujifilm1
üzenetére
Egyrészt a JB korlátokról tasker nem tehet, sem a bénaságodról nem tehet, rengeteg minta van fent, igenis faszán lehet keresni, és nagyon bonyolult profilok is fent vannak, lehet tanulmányozni.
Valóban ez nem az a program amit 5 perc nyomkodás után azt mondhatod, hogy már unod, mert mindent tudsz róla.Egyébként emlékeim szerint nem régen volt itt téma, hogy a gps bekapcsolása közvetlenül az appal vezérelve hivatkozva, kikapcsolja a gps-t, ha az háttérbe kerül.
Ezek szerint ha kapcsolgatni szeretnéd
1. rootold a telód
2. vedd meg a secure settings plugint
3. a feltételeknél válaszd ki, hogy melyik appoknál akarsz gpst kapcsolni, állitsd át egy globális változot
4. még egy profil, ha a globális változó megegyezik akkor secure settings gps on, exit task gps off
5. gps alkalmazás kikapcsolása után egy taskkal törlöd a globális változód. -
bacus
őstag
a viberes hivásokat is tudja érzékelni a tasker? Nekem nincs fent a viber, mert ügyfelezem, muszáj szűrni a hivókat.
-
bacus
őstag
válasz
üzenetére
Gondolom egyedül vagyok vele aki nem érti még mindig.

Azt kérdezed, hogy tud a tasker intentet úgy, hogy megadod az intentet, jobban mondva beilleszted az intentet és az intent paraméterei szerint lejátsza az intent által meghatározott fájlt, vagy az nyissa meg az intent szerinti weboldalt?
Na mert én intentől nem értem

-
bacus
őstag
olvass kicsit vissza légyszives. Kifejezetten neked szól

Kétféle profil van, az egyik a state profil, amire a tasker átvált és úgy marad amig a feltétel teljesül és az event profil, ami csak egy pillanatra aktivizálódik.
Profil1 (bejövő sms)
add context, event, phone, received text
type sms, sender -nincs kitöltve, content (ide kell megadni azt a szöveget ami minden parkolásos smsben benne van)Mivel ez egy EVENT, ez az életben nem lesz aktiv, lefutnak a hozzárendelt taskok (igen, akár több is)
itt csak egy dolgot állitsd be, %Parkolas valtozotProfil2 (ez a parkolas profil)
add context, state, variable, %Parkolas is set
ennek csak két taskja lehet, 1 enter, meg 1 exit.... de ezt már leirtam. -
bacus
őstag
ok, egy picit kifejtem.
A profilod aktiv, ha a state változóknak megfelelnek. Ezt szeretnéd, hogy legyen egy aktiv profil parkolás alatt. Ezt egy változóhoz kötöd, egy globális változóhoz.
Természetesen ezt a változót át kell állitani, hogy a profil aktiv legyen, lehet kézzel is, hiszen tudsz adni egy változónak értéket, de akár egy esemény után lefutó task is adhat neki értéket. Ez jó, hiszen van egy eseményünk, a bejövő SMS ami tartalmazza a megfelelő szöveget. Tehát ez fogja aktiválni a parkolás profilt.
Ok, de mi deaktiválja? Erre is lehet egy esemény, pl jön egy sms, hogy a parkolás leállt. (ezt is érdemes megcsinálni), ill a másik esemény az, hogy te rányomsz a kérdésre, hogy már nem akarod tovább a parkolást.
A kérdés feltevése egy ciklus,
if %Parkolas is set
wait 10 min
kerdes feltevese, scene, hogy akarod e leallitani, stb., 2 gombbal
ha nem akarod, perform task -> clear variable %Parkolas
end if
goto 1 sor if %Parkolas is setexit task
send sms parkolas leallitasa ( vagy call ussd kod, ha már ez ingyenes
) -
bacus
őstag
A PARKOLAS profilnak egy state context kell %Parkolas valtozo is set
két task kell bele az egyik az enter task, ami egy ciklus a kérdéseddel 10 percenként , ha a "leállitod a parkolást" nem, a ciklus újraindul, ha meg igen választ kap, akkor törli a %Parkolas valtozot.
az exit task nem is biztos, hogy kell, de itt lehet visszaallitani az egyeb beallitasokat, de akar itt küldheted el a parkolás vége sms-t vagy a *181# kódot a parkolás leállitásához
A received text egy event context, ha megvan benne a "zónában a parkolása elindult" szöveg, akkor %parkolas variablenak ad egy értéket, mondjuk 1-t. (ezzel a PARKOLAS profil aktiv lesz).
-
bacus
őstag
Amikor pedig lecsatlakozom, akkor ez a %WIFII értéke
>>> SCAN <<<
SSID1
Mac: 00:25....
Cap: [WPA2-PSK-CCMP][ESS]
Sig: 6
Chl: 7SSID2
Mac: 00:1b..
Cap: [WPA2-PSK-TKIP][ESS]
Sig: 2
Chl: 6SSID3
stb..Ezek szerint nálam soha nem lesz isnt set érték, maximum, ha soha nem lát egyetlen wifi hálózatot sem. Ha nálad mégis megy, akkor vagy más tasker verzió van, vagy ott ahol megy nincs más wifi hálózat.
-
bacus
őstag
ujrainditáskor megy is, mert akkor a változó még isnt set. De nálam, miután rácsatlakoztam egy wifire és elmentem onnan, bent marad valami szemét. Most rákerestem a netetn és ott ez a jó módszer, ha a wifi kapcsolódva van, akkor a %Wifii változóban megtalálható a "connection" string.
Ha nálad működik, akkor használd úgy, de jelzem, hogy nem igy kellene működnie..
(Szerintem a változó tartalmazza az elérhető hálózatokat is...)Amikor connected, nálam igynéz ki:
>>> CONNECTION <<<
WIFINEVE
MAC: 00:0c....
IP: 192.168...
Sig: 7
Spd: 18Mbps -
bacus
őstag
"Tudja valaki, hogy a Task-ok között, amikor hozzáadunk egy újat, akkor a "Settings"-en belül található sokminden setting mire való, hogyan kell használni? Bármelyik választom ki, csak annyi van bennük, hogy
If,
Label (optional)"A label az a goto miatt adható meg, de nyilván megy számra is, csak egy sor beszúrásnál nem kell újra átnézni a goto-kat.
if, egy sor lefutására lehet feltételt adni, ha több sort szeretnél, akkor arra már van komolyabb, külön if, meg else meg endif, a közte lévők lefutnak ha az ifnek megfelel, else ág, meg ha nem..A settingeknél még be lehet állitani, hogy mi legyen, ha mégegyszer lefutna a task miközben fut.
pl, leforditot, és mondja be, hogy milyen ügyesen leforditottad, és a pontos dátumot, de ha közben vissza és újra leforditod akkor mi legyen.abort new task - a már futó task marad, a másik el sem indul
abort existing task - leállitja az aktuálist és az új fog lefutni
run both together - mindkettő lefutkeep device awake - tartsa ébren a telefont amig a task fut, alapesetben kb 1 percet kap egy task az indulástól, hogy lefusson. Egy szép örökciklussal, királyul le lehet meriteni a telefon a lehető legrövidebb idő alatt

-
bacus
őstag
-
bacus
őstag
Nekem több problémám is van, az egyik, amikor a telefon indul, majd a tasker is elindul, akkor vagy initializálod az összes ilyen változót, vagy nem fog működni. Még nem teszteltem le, de ugye az is not set, az nem egyenlő a !=1 -el. Legalábbis normális esetben. A NULL érték nem alkalmas ugyanis az összehasonlitásra, mármint a nem 1-be nem tartoznak bele a nullok, ez a számitástechnikában alap.
A legegyszerübb az ilyen logikai változóknál azt vizsgálni, hogy is set vagy is not set, természetesen értéknek adhatsz 1-t, de utána ne 0-t adj neki, hanem clear variable.
A másik dolgot már leirtam, hogy amikor van event is a feltételeknél, akkor arra nem fog átváltani mint profilra. Lefut, és utána nem fut amig megint nem következik be az esemény. Amikor viszont csak state feltételek vannak, akkor az a profil aktiv lesz. (Ha nem egyértelmű, akkor ha tudsz exit taskot felvenni, akkor state profil, ha meg több taskot tudsz felvenni akkor event profil)
A változókat beállitani az enternél visszacsinálni meg az exitnél lehet. (hacsak nem egymást kizáró profilok vannnak), pl legyen hely alapú profilok 1. munkahelyen vagyok, 2. otthon vagyok 3. sörözőben vagyok. Ezek kizáró profilok, azaz egyszerre nem lehet kettő aktiv. Ha ezek közül az egyik MINDIG teljesül, akkor nem kell exit task, hiszen a profil váltással az enter taskok lefutnak és beállithatsz ott mindent, de az előbbi példa nem ilyen, hiszen lehetek 4. helyen, (pl szeretőnél), amire nem csinálok profilt (hátha lebukok vele
), de amikor ott vagyok, akkor nyilván a 3 profil egyike sem lesz aktiv.A state profilok tulajdonsága még, hogy sok mindent (de nem minden beállitást), visszaállitanak az eredeti állapotra. Ezért csörög tovább a telefonod, mikor visszaforditod. Azaz ezt state profillal nem lehet megcsinálni.
Ha lefelé forditva azt szeretnéd, hogy a telefon elnémüljon, akkor neked maga az az event kell, amikor lefele forditod, ez beállit egy változot, hogy %Lenémitva, ami aktivál egy state profilt. Ennek a visszabillentése a state megváltoztatásával lehetséges, amit egy másik eventnek kell kiváltson. A te esetedben ez a phone idle kell legyen, azaz az a pillanat, amikor a telefon éppen felszabadul. Azaz az utolsó hivás is befejeződik. (ha közben volt még bejövő hivásod, és te váltogatsz, akkor mindent telefont befejeztél) -
-
bacus
őstag
válasz
wardemi
üzenetére
jól birja az akku, nem autózom én egész nap, hogy töltő kelljen egy kis navigációhoz.

most úgy működik, ahogy tied, érintem, csippan, profil aktiv, érintem csippan, profil inaktiv. Sajnos ehhez is be kell kapcsolnom a készüléket, ráadásul lockot is feloldani, hogy aktiválódjon, ez tetszik a legkevésbé benne, ezen az infon eddig valahogy átsiklottam.
Ha már, akkor még egy kérdés, lehet igy fizetni már valahol itthon? Vagy ez még a távoli jövő? Ahhoz is kell majd egy app?
-
bacus
őstag
válasz
wardemi
üzenetére
Igen, ezt irtam, hogy igy meg tudom csinálni, hiszen, eventként átállitok egy változot, majd még egyszer lefut, akkor torlom. Egy profil meg ezt a valtozot figyelgeti.
Én vagyok a tudatlan, mert azt hittem ez másképp működik, mármint, hogy a telefon érzékeli, hogy a közelében van, és akkor folyamatosan "mondja", hogy itt van az eszköz, de belegondolva marhaság lenne, hiszen az nfc chipet a telefon látja el energiával, és akkor folyamatosan kellene ellássa, igy meg gondolom 500ms-enként (vagy 100ms, teljesen mindegy), aktiválja, ha volt a közelben valami akkor beolvas, ha nem akkor nem.
-
bacus
őstag
Használ valaki nfc tageket? Most vettem próbábol pár darabot, az NFC locale pluginnal használom.
State feltételnél, pluginként. Viszont igy benne is marad abban a profilban. Hogyan is kellene ezt használni? Pl az autóban szeretném ha beteszem az autóstartóba, akkor aktiválodjon az autós profil, de amikor kiveszem belőle, akkor deaktiválódjon. (most ehhez igy két matrica kell, aktiv és nem aktiv..).
Van egy repetativ scan beállitás, de ez tulképp eseményt csinál. Persze ezzel már megoldható, de mégegyszer le kell olvastassam.

-
bacus
őstag
válasz
royalka
üzenetére
Ez JB hiba, ha jól tudom, sokan panaszkodnak erre. Én DW Contact Pro verzióját használom 1000+ névjegy, ACE2-n is gyors volt a névjegy GB-en (persze ott ez állitható), most egy hangyányit erősebb procin, több memóriával pedig egyáltalán nem érzem ezt problémának, pedig ezen JB fut.
-
bacus
őstag
válasz
noorbertt
üzenetére
Szerintem a probléma a következő, amikor létrehozol egy profilt, aminek nincs EVENT eseménye (pluginnal, vagy az eventeknél), azaz csak state-k szerepelnek a feltételek között, akkor annak a profilnak két Task-je lehet, egy OnEnter és egy OnExit. Ezek a taskok csak 1x futnak le. Ha még egyszer le akarod futtatni, akkor a profilról el kell váltani, ill, visszaváltani.
Ellenben az Eventet tartalmazó feltételeknek több taskja lehet, ezek mindegyike lefut az esemény bekövetkeztekor.
Nem látom a te profilod, de lehet event van valahol, ahol state kell v. forditva.
-
bacus
őstag
majdnem, az általad irt csak akkor működne, ha CSAK a Wifi profil aktiv, tehát kell a Wifi elé és utána is egy joker karakter
, de igen, igy van.Tele van a tasker változóval
, aminek egy része a telefon állapota, pl. %WIFI a wifi bekapcsolt állapota, és vannak persze globális tasker változók, mint az aktiv profil %PACTIVE.Gugli nagy barát, én is csak 30 éve programozok, a taskerben 1 hét alatt profinak lehet lenni ilyen előélettel
. -
bacus
őstag
válasz
davtsik
üzenetére
Ne bonyolitsd túl.
ez két state felvétele,
1. idő
2. bekapcsolt képernyő negálvaha ennek megfelel, akkor kapcsold ki a wifit, egyébként nem.
Persze igy a képernyő kikapcsolásakor kikapcsolja a wifit is. Ha azt szeretnéd, hogy ha eljött az idő, de akkor a képernyő be volt kapcsolva, akkor ne kapcsolja ki, de később se, akkor a bekapcsolt képernyőnek eventnek kell lennie.Az eredeti kérdésedre, pedig "tud várakozni arra is, hogy egy változó felvegyen egy értéket".
State tud figyelni valtozot. -
bacus
őstag
Valamelyikőtök tudja, hogy a bejövő hiváskor a fel/le gombbal némitása a csengésnek milyen paramétert állit, vagy ezt, hogy tudom érzékelni?
Próbáltam nézni a csengetés hangerejét, de vagy nem azt állitja, vagy csak tasker nem látja a változást. A probléma, hogy hiába némitom le a csengést, a hivó nevét azért 5mp-ként bemondja

-
bacus
őstag
ha ez ennyire egyszerü lenne

2.3.6-on legalábbis nem az, mert nekem egy mp3 csengőhang van, amig annak nincs vége, addig a teló be nem mondja a nevet, az tuti. A másik hibája annak amit irtál, hogy egy esemény van, a hivó nevét kimondja, de nem hagyja abba.
Én 3 profillal és 3 taskal csináltam, még nem tökéletes.
sayname task:
a. csengetés hangerejének eltárolása változóba
b. csengetés hangerő levesz, pl 2-re, ha ennél hangosabb volt
c. alarm hangerő eltárolása
d. alarm hangerő az eredeti csengetés hangerőre
e. név kimondás, (say %CNAME) (itt az alarm streamet használom, hogy egyszerre szóljon)
f. alarm hangerő visszaállit
g. csengetési hangerő visszaállitcallin task:
a. %Ringing valtozo 1-re
b. wait 5 sec
c. perform task sayname
d. goto waithangup task
a. shut up
b. %Ringing valtozo 01. esemény, bejövő hivás
task sayname2. esemény off hook
task hangup3. esemény phone idle
task hangupHibája: ha jön a hivás, megnyomom a hangerő fel v. le gombot, a csengőhang abbamarad, de 5 mp-ként még mondogatja a nevet. Azt hittem, hogy a hangerő gomb a csengetés hangerejét állitja, de nem, pedig annak szépen le kéne halkitsa a névkimondást is, de nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, de ez csak vicc akart lenni. Szerintem ilyen eszköz nincs ami nem csinál semmit, kicsi, tenyérben elfér. Bár ezek a "bt button"-okon is mintha lenne gyári ki/be kapcsoló, akkor neked ilyen is jó.