- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Accelero szenzor alkalmas lehet erre, ha 0 G erőt érzékel, akkor szabadesésben van a telefon. 1 G erőnél nyugalmi helyzetben pihen (nyilván 1 G függőleges irányban a Föld középpontja felé).
Viszont amikor én ezzel foglalkoztam, akkor Tasker-nek rettentő buta feltételei voltak a gyorsulásra, a G erők nem is voltak értelmezve számszerűen. Meg aztán a reakcióidő is problémás lehet.
Ehhez véleményem szerint saját alkalmazást kellene fejleszteni.De a vibramotor kb mint halottnak a csók.
Ehhez nagyobb súlyokat - igen, többet is - kellene elhelyezni a telefonban, amik érdemi lökést adhatnának.Érdekes szabadalom, de kétlem hogy ez egy-két éven belül megvalósul.
A becsapódás távolságára vajon milyen ötletük lehet? Ahhoz nincs megfelelő szenzor a mai telefonokban.
Ultrahang, aha... -
törölt tag
Húúúú, ez kemény! Az E-Robotban vannak letölthető példamegoldások. Sztem bedobom Tamásnak az ötletet, hogy milyen tuti lenne, ha készítene erre egy letölthető megoldást. Biztosan lelkesedne az ötletért.
Egyébként úgy gondolom, hogy bár erőforrásigényes lenne, de az esés detektálása megoldható. Viszont ennek a vibraforgatós módszernek sztem semmi realitása. Teljesen hibás elképzelésnek tartom az ütközés pozíciónak még a kiszámítását is, nemhogy a befolyásolását. Sztem az egyetlen működő lehetőség, ha az érzékelők a "kárveszély" eseményre egy olyan mechanizmust indítanak be, ami bármilyen ütközési pozícióban védelmet nyújt. Mondjuk egy patronos légzsák, vagy egy széles légpárna a keret körül.
-
Sztupidka
tag
A roamingot nem szertném letiltani, mert adott esetben fontos lenne hogy elérjenek. A csak manuális meg azért nem tetszik, mert most kifele automatikusan átáll és csak hazafele kell időben átállítani, különben az otthoni profil nem indul be mert magyar antennákhoz van belőve.
-
bacus
őstag
Nem kell feltétlenül felébreszteni, legalábbis ehhez a taskhoz.
task unlock
Secure settings - configuration patter lock Disable/wait for unlockLezárárshoz, nálam ez vált be
task lock
Secure settings - configuration screen dim 5 seconds
Secure settings - configuration pattern lock enabled
system lockHa közben a megváltozott körülmények miatt megint zárni kell a mobilt, tehát azonnal az unlock után, akkor
task relock
secure settings - configuration pattern lock enabled.(itt nem kell mással törődni, mert a képernyőnek aktivnak kell legyen, mikor feloldod a mintát, akkor tiltja le a pattern kérést, amit azonnal vissza is engedélyezel, de itt nem kell már zárni, hiszen most nyitottad ki.
Ez itt 3 task nálam.
-
bacus
őstag
a keyguard kapcsolgatása, szerintem bugos, pl stabilabban megy, ha előtte mindig felébreszted a képernyőt, de úgy sem tökéletes. (nem tasker bug, hanem valami android bug lehet, mert llama is ugyanúgy behülyül)
A megoldás, hogy nem ezt használod, hanem a pattern lock -t teszed disabled-dé. Ez faszán megy, sőt, itt tudsz állitani olyat, hogy mielőtt letiltja, azért egyszer még fel kelljen oldani. Ez hasznos, ha elhagyod a telefonod, akkor a házad / lakásod előtt nem oldódik fel a telefon automatikusan.
A wait-el is vigyázni kell viszont, mert lehet azonnal vissza is kell kapcsolni, hiszen várakozik az első feloldómintára, mert közben már elmentél otthonról.
-
SSaki
csendes tag
-
sanchomuzax
aktív tag
Nézd! A Tasker egy olyan app, amivel mindent meg lehet csinálni majdnem, amit eg fejlesztőnek egy alacsonyabb szintű programnyelven. A Tasker egy magas szintű progamnyelv. Jogosultság nélkül nincsen hozzáférés. Minden ehhez hasonló app nagyon sok jogot kér be.
Ne használd, hanem keress cél appot, ami azt teszi csak, ami Neked a Tasker működéséből kell.
-
bacus
őstag
de azt tudtad, hogy taskerből tudsz akár olyan taskot is csinálni ami felvesz hivást?
Azért kér mindenhez hozzáférést, mert amihez nem kérne, azt nem tudná állitani, inditani, stb.
Letilthatod a net hozzáférést, de akkor nem tudsz olyan taskot irni, hogy küldjön emailt a nemfogadott hivásokról. Én gyakran a kabátomban felejtem a telefont, és "élvezem" a nyugit. Este meg látom, hogy kik nem értek el..., igy az első nem fogadott hivás után kapom a mailt, hogy nem fogadott, azonnal chekkolom hol a telefon vagy miért van lehalkitva.. -
A használhat és a használ között nagy különbség van. A Tasker az android irányítására készült, pont azért kér mindenhez engedélyt, hogy a programból elérd ezeket a funkciókat. Pl. ha a telefonhívások részét letiltod, akkor a Phone Action részből semmit sem fogsz tudni használni (Call log, Call, End Call...).
LBE Privacy Guard - Pl. ezzel tudod szabályozni a feltelepített programok engedélyeit.
-
sanchomuzax
aktív tag
https://www.youtube.com/watch?v=eu_Gfy1T6HU
A Tasker Android segítségével így lehet létrehozni egy olyan appot, ami egy dinamikus webes tartalmat jelenít meg. Készítettem róla egy gyors videót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Nintendo Switch 2
- Bittorrent topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- AliExpress tapasztalatok
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- APPLE WATCH 9 45mm, FEKETE, DOBOZÁBAN, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest