- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
ViZion #25287 üzenetére
"Amit a Metro/Teszkó és hasonlók nem tudnak: egyedi igényeknek megfelelni, tanácsot adni. A vevők nagy részének kell ez, akinek nem az meg neten vásárol, nem metroban.
Régebben nem úgy működött, hogy a vevő bement a számtech üzletbe, kért árajánlatot "gémer PC-re" majd amikor meglátta az x>150.000 forintos árcímkét elviharzott és pár héttel később visszajött egy "gazdaságos gémer konfigurációval" hogy nem fut rajta a gyereknek a krájszisz?
Aki nem ért a számítógépekhez az nem hiszem hogy webshopon fog rendelni, inkább megkéri egy ismerősét hogy állítson össze neki egy konfigurációt. -
szumo
senior tag
válasz
ViZion #25245 üzenetére
Ez már egy tiszta rendszer mert vírusirtás után sem tudtam a bemeneti csatolókat életre kelteni, csak a hda2 vagy más néven d:\ tartalmát szeretném teljesen kitakarítani, ott meg a letöltött tartalmak átvizsgálására kell a cucc. Tegnap a mentésekben fogtam, docx temp file-nak álcázta magát a kis piszok. Lehet ezzel tettem tönkre a diplomamunkát, de hát mikor én csináltam hasonlót, még a 3. koliszobában is volt biztonsági mentésem napi frissítéssel.
-
törölt tag
válasz
ViZion #25204 üzenetére
Igen, még így is messze jobb az Acer szerviz a másik kettőnél, úgy értettem, hogy ha mégis be akarsz menni valamiért személyesen a szervizbe, akkor Szlovákiáig kell menni.
Toshibához visszatérve: gyári új Toshiba noti, i7, 16G RAM, SSD, Win8, papíron egy szörnyeteg. Bekapcsolom, és olyan lassú, mint az asszony régi Atomos gépe. Nem viccelek, nem túlzok. Egyszerűen technikailag nem értem, hogy ezt hogy lehet elérni. Kapott új W8-at, azóta hasít, ahogy kell. Nem értem, hogy a Toshiba vásárlók ezt nem érzékelik? Hogyhogy nincs lázadás emiatt?
-
Mercutio_
félisten
válasz
ViZion #25191 üzenetére
Fél éve olvastam, mert kellett egy, akkoriban korrektnek tűntek az ott ajánlott notik, lassan megint aktuális lesz, remélem nem változott a helyzet.
Jah, ssd-s topicba utoljára akkor néztem be amikor kerekfej mint samu kereszteslovag nyomult és hozta a hülyeségeket mint érvet, azóta én is vagy képben lévő forumtársat kérdezem, vagyrránézek bodor listájára
Anno hallottam, hogy TV-s és média playeres topicban is ment a nem épp önzetlen tanácsadás
-
Lord Myn
senior tag
válasz
ViZion #25062 üzenetére
Hah! Nem csak az a korosztály... Multinál, középkorú középvezető hölgy laptopja: 12" Dell XPS, i7 CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, szóval egy elég drága ultrabook. Kb. 3 hónaposan leadta, ilyen állapotban: tetején szétkopva, DELL-ből egyik betű már hiányzik, belűl tiszta kosz, kijelző karcos, hátulján a burkolat széttörve (valószínűleg ki akarta tépni a kensington zárból). Szóval itt se nagyon becsülik a gépeket, még a félmillásokat sem...
-
mongi
senior tag
-
TaaT
nagyúr
válasz
ViZion #24868 üzenetére
"De sokan ilyenkor azt gondolják, hogy "lehúzni" akarod őket az új géppel."
Havert is megkérdezik hogy mennyiből tudna összeválogatni egy olyan gépet amivel már lehet játszani pl WOT, azt mondja hogy 80 (használt cuccokból). Erre visszakérdeznek: és 40-ből? Merthogy szerintük le akarja húzni.
-
axioma
veterán
válasz
ViZion #24786 üzenetére
Koszi hogy ennyien probaltok segiteni!
A papir megtalalasa a rairt gyartasi datumhoz keresve nem sikerult. Es nekunk mint tulajoknak biztosnak tunik hogy regebbota nalunk van... de akkor sztem megkerem, hogy keresse a cserekori papirjai kozott (9 honappal korabban), vagy az egy evvel korabbi gyartasi datumnal, es ha ott sincs, akkor nem foglalkozok vele. Ez ilyen nem ceges hanem magancelu beszerzes, amit a ceges beszerzo csinal, intez mindent es hazhoz jon, egyedul a papirok maradnak nala - nem reszleteznem... az eredeti se az en vasarlasom volt, hanem kaptam gratisz valakitol, hogy o nem foglalkozik vele mert tesztprogik szerint halalan van, ha elintezem a garit az enyem, ez a beszerzo akkor siman atvette es csereltette, ott nem volt ilyen fura helyzet. Mar ha ez az a darab, de mi mas lenne, csak a datum nem stimmel, es - akar amiatt - a papir nem kerult me'g elo ami hozza tartozik. -
azbest
félisten
válasz
ViZion #24786 üzenetére
Ha a gyártó árulta refubrished-ként, akkor valószínű a kevesebb gari. Viszont, ha normál termék cseréjekor adták, akkor az eredeti vásárlás a mérvadó. Persze ettől még lehet neked van igazad. Ha jól értettem, akkor lekérdezéskor hosszabb garit jelzett, szóval így a garis cseredarabra tudok gondolni. A kisker / nagyker is meg tudja kavarni, ha a hibás helyett újat adott és másnak adta el a csereként kapottat, de a gyári garit ez nem befolyásolja szerintem.
-
StSanya
senior tag
válasz
ViZion #24698 üzenetére
Tehát csak a win8-nak a PRO OEM változatánál van downgrade jogod Win7 Professional-ra vagy Vista Business-re... Meg persze a mennyiségi licenceseknél is van erre lehetőség.
A menete itt van leírva, a lényege, hogy megszerzed valahonnan a win7 telepítőt, s ha nem fogadja el a win8 kulcsot, telefonálni kell az MS supportnak.
-
Jazzos
őstag
válasz
ViZion #24650 üzenetére
Gyermekkoromban játszottam minden ilyesmivel és még örömömet is leltem benne. Amióta felnőttem, a számítástechnikai munkák miatt nem érek rá számítástechnikával foglalkozni
. Biztos meg tudnám oldani, de kb 2 órányi munka (több részletben) után feladtam és elcsábultam, vesztemre.
-
SityiSXT
őstag
válasz
ViZion #24632 üzenetére
Olvasom a top sztorikat, és eszembe jutott, pénteken milyen kemény problémkat kellett megoldanom:
User: Segítség, nincs meg az emailem!!!
Én: Hogy érted, hogy nincs meg az emailed?
User: Nem találom sehol sem az emailjeimet.
Én: No jó, nézzük meg.
Kiderült, a jótét lélek valahogy eltüntette az Outlookot a dockról, annyi esze meg már nem volt, hogy a Finder -> Applications menüpontban vagy Spotlighttal megkeresse...User: Segítség, nem nyomtat a nyomtatóm! Azt mondja, hogy offline, pedig be van kapcsolva.
Felballagtam, odamentem a nyomtatóhoz, és egy elegáns mozdulattal ki-, majd bekapcsoltam. Kis tanakodás után láss Skodát, a nyomtató elkezdett nyomtatni. Fekete nőt még nem láttam elpirulni - eddig. Egy halk jajdebocsikát azért kaptam. -
bullseye
addikt
válasz
ViZion #24632 üzenetére
Jó kis oldal, egy január eleji poénjukkal hihetetlenül együtt tudok érezni
A "Yes, sir!" meg egy ősrégi IT poén is (ha igaz), valami korai NASAi számítógépet kérdeztek meg, hogy sikerülhet-e a rakétakilövés, és rendben visszatér-e a legénység. Erre jött a klasszikus katonai (Yes. Yes what?
Yes sir!) párbeszéd. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
ViZion #24632 üzenetére
Clients from India/China/Afrika/USA/ and so on.Bombay-ből telefonál az indiai.... Akárhány perces idegőrlés után, ahol már többször elhagzott tőlem a következő mondat:
- Do you speak english?végre elérek odáig, hogy egy indiai szerverben kéne egy általunk megrendelt alkatrész cserét elvégezni... Kérdezem az indiait, hogy:
- Are you an office guy or you are a technician? - (mármint irodista/ügyintéző vagy, avagy technikus?)
- Yes. --- jön a tömör válasz.
- YES WHAT?! -- kérdem én.
- YES SIR! -- feleli az indiai.(Anyám borogass, te aztán sokat segítettél...)
--------------
Vagy amikor Kínában a ferdeszemű sárga néger már egy órája megölte a szervert alkatrész csere folytán és ímélt akar nekem küldeni. Mobilról. És MMS-t ist. és betűzi az ímélcímét a következőképpen:
- Kszoksza.
- What?
- Kszoksza.
- What is " Kszoksza." ?
- Fószt latta of máj imal.
- Sorry, i have never heard that kind of letter in the English alphabet. -Vakarom bőszen a fejemet az éjszakai műszak vége után 1/2 órával. - Úristen, meddig kell még telefonon szopni ezt a sárgát, mire végre hazamehetek?
A kínait xiao.jüan.chung - nak hívták. KB. 1,5 órát túlóráztam éjszakai műszak után.
-
geckowize
őstag
válasz
ViZion #24596 üzenetére
De pont ez a lényeg, hogy tiszta lappal, új rendszeren, kolbászolásoktól mentesen tudja folytatni a munkát. Úgyhogy ez az XP átmentés megint egy félmegoldás lenne, amivel csak nőne a szemét amit a szőnyeg alá söprünk (ezek a gépek is félmegoldással lettek win98ból átmentegetve, átláthatatlan, redundáns, stb).
-
ati012
őstag
válasz
ViZion #24537 üzenetére
Általában a kijelző csatlakozói mindig egyformák, legalábbis amig méretben egyeznek.
Tehát 15.4-es betört kijelzős laptopba szinte bármilyen 15.4-es kijelzőt bele pakolhatsz.Jorus: én konkréten fényesre nyalnám a fényes fémes valagatokat mert az üffél az első.
Rossz hozzáállás ez bármekkora cég részéről is. Ha nincs kapacitásuk az ilyen apró tételekre akkor meg bővítsék a droid állományt.
-
-
virkir
veterán
válasz
ViZion #24424 üzenetére
Ahogy tanult kollega is írja olyan utalványt ami bármire felhasználható nem zabálunk meg.
Különben is elég gond volt a bözsit elkoptatni amíg alig fogadták el pár helyen, most már simán elvagyunk azzal kajailag.
Edigi elfogadná de számtech téren nem valami jók az áraik. -
PhilBrick
őstag
-
mongi
senior tag
válasz
ViZion #24187 üzenetére
Mindenféle játékra masina
Ismerős a szitu, Lakatyos Winetou-k szoktak ilyet tőlünk is kérni, ilyenkor jön az "ocsoértkellgép",pl ilyen:
jipponyon:ASROCK FM2A55M-VG3+
12.027 Ft
AMD A4-4000 3.00GHz FM2 BOX
10.427 Ft
WD 160GB AV 7200rpm 8MB SATA WD1600AVJS
10.236 Ft
ELIXIR 2GB DDR3 1600MHz CL11 M2X2G64CB88G7N-DG
5.128 Ft
XDL Basic X-01 Fekete-Piros
4.178 Ft
TRACER Be Cool 420W Silent
6.648 Ft
Összesen:
48.645 FtAlapszinten
1280x720-banna jó, 800x600-ban azért "játszhat vele" az T. userIgaz azt is max 2-3 éves játékokkal
-
válasz
ViZion #24195 üzenetére
Friss termes: Celeron-7750 parosra cserelt Phenom X4 965/ HD5850, mert az Intel es a magasabb szamu kartya gyorsabb. Egy az egybe becsereltek neki a VX tappal egyutt szuper Codegenre. Szerinte tok jo uzletett kotott...
Armagedown: Bacsissal elkovetett vizhutesi probalkozasainkra es a car PC-re "buszkebb" vagyok
-
Armagedown
őstag
válasz
ViZion #24187 üzenetére
Miért lenne epic?
Simán lehet ennyiért játékra való gépet intézni : Midimax: gép 30.000-ért -
cbmfan
senior tag
válasz
ViZion #24079 üzenetére
erre csak annyit mondok, hogy xbox sign out!
-
Szakbarbár
aktív tag
-
djdaniel
senior tag
válasz
ViZion #23735 üzenetére
rendben, rá kérdezek.
cbmfan már szét kaptam a gépet, ki szereltem a tápot ( jelenleg az asztalon van a táp, nem a házban) videokártyát kiszedtem ( van integrált a lapon) lehúztam a ventilátorokat, a cpu hűtőn lefogtam a ventilátort, próbáltam rá jönni hogy a lapon honnan jön a hang, annyira jutottam hogy a cpu környékéről.
tápot is hallgattam, üresjáratkor, terheléskor, és bekapcsoláskor ( egyébként érdekes mikor a bootol a gép, nem ciceregés jön a tápból, ha nem súrlódásra / nyüszítésre hasonlító hang )MR_Joe nem használtan vettem az alkatrészeket, ha nem újonnan, még 1év sincs a konfig.
Szakbarbár a rambo spray jobb mint a chemotox
szumo ezek nem termeszek, ha nem csotányok
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
ViZion #23708 üzenetére
Te a sima programokat szereted, én meg a komolyakat. De néha használok nem komolyat is, de azt csak itthon.
Szerintem egy 8-10 éves gyerek szebben fogalmaz. De ha tényleg ilyen emberek kerülnek ki az iskolákból, akkor ez már a vég. De van egy jó oldala: az ilyenek után mindig jut munka nekünk is.
-
-
cbmfan
senior tag
válasz
ViZion #23619 üzenetére
hajaj, ezzel engem is megtalálnak drága rokonok karácsony után telefonon, mailben. szokásos sértődés, én, a nagy "kompjútteres" nem segítek gyereknek. persze gyerekkel nem beszélhetek, csak a gyökkettő értelmi szintű apukával, aki még továbbadni sem tudja, hogy mit mondtam...
utolsó játék amit vettem, az a Diablo III volt. ezt kötelező
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Home server / házi szerver építése
- E-roller topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Tőzsde és gazdaság
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest