- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Google Pixel topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
StSanya
senior tag
válasz
geckowize #24594 üzenetére
Jól gondolod, kb. így. Azért azt nézd meg, hogy az adott célprogram támogatja-e a Win7-et. Át kell böngészni a leírásokat, manuálokat, GYIK-okat a weboldalon. Mivel ezekért fizetett édesanyád, valamilyen szintű support, támogatás jár hozzájuk. Egyébként szokott lenni másolásvédelem is ezekben a programokban, így emiatt is jobb előre érdeklődni. Van cég amelyik segít TeamViewer, vagy hasonlón keresztül is. Amúgy meg a programokban is van beépített archiválási lehetőség, azt kell majd használni az adatok mozgatására. Menteni pedig több és többféle adathordozóra is kell, pl. CD/DVD, USB drive, esetleg külső HDD.
Az Abevjava, illetve mostmár ÁNYK, az kicsit trükkösebb, XP alatt is többfelé készít könyvtárakat. A Szerviz menüpont Névjegy alatt láthatod ezeket. Innen a ....\mentesek és a ...\torzsadatok mindenképpen kell, én még a ...\nyomtatvanyok-at is szoktam, meg rázósabb esetben mindent...
Az átutalás kitöltő alatt bankos rendszert értesz?
-
bugizozi
őstag
válasz
geckowize #24616 üzenetére
A mappamásolás szvsz nem mindig lehet 100 %-osan működő megoldás, mert a felsorolt programok közül van pár (bér, házipénztár), ami az adatokat adatbázisban tárolja. Ezeknél azt tudod csinálni, hogy a régi XP gépen nyomsz egy adatbázis mentést, amit általában maga a program tud, majd az új gépen beimportálod. Nem tudom mik a progik pontos típusa de a Babér Bérprogram és a KulcsSoft házipénztár tud ilyet!
A mappamásolás pl a NAV nyomtatványkitöltős rendszerénél működik saját tapasztalat alapjánui: részvétem a melohoz, napokat lehet színi egy ilyennel pláne ha ennyi fontos progi van
-
Hequila
őstag
válasz
geckowize #24616 üzenetére
Legelső lépés, hogy valamilyen imagelő programmal (pl. Norton Ghost) lemented a jelenlegi tartalmát a winchesternek, hogy ha beütne a gebasz, legyen hová nyúlni.
Még a nyáron csináltam, így a pontos részletekre nem emlékszem. De úgy rémlik, hogy fogtam a programot (pl. infotéka Bér), a teljes mappát átmásoltam a leendő, alapértelmezett helyére (ahová a program egyébként is telepítené magát). Utána pedig elindítottam a legfrissebb programverzió telepítését (hogy az esetlegesen nem abban a mappában tárolódó rendszerfájlok is a helyükre kerüljenek). A telepítés az adatokat nem bántja.
A Firebird adatbázisokkal nem emlékszem pontosan, hogy mit csináltam. Talán az exportálás / importálás ott már rendesen működött (persze csak egyenként haladva a cégeken). -
Hequila
őstag
válasz
geckowize #24594 üzenetére
Én már csináltam XP -> 7 migrációt az említett infotékás programokkal.
Elvileg mindegyiknek van Win7-es támogatottsága. Gyakorlatilag is működik a dolog, de nekem 1 napnyi szopásomba került. A nem FB-sek még dBase adatbázissal dolgoznak, elavult DOS-os vackok grafikus felülettel.
Próbáltam adatbázist exportálni / importálni, de elvetélt ötlet. A cégeket egyenként lehet csak kezelni, és nekem a végére össze is keverte az adataikat...
A járható út végül a "parasztos" komplett programmásolás lett.ÁNYK-val nem lesz gond.
-
Jazzos
őstag
válasz
geckowize #24598 üzenetére
Szerintem be kellene állítani az új gépeket a régiek mellé és szép lassan át lehet tenni a programokat adatokkal együtt. Ahol megakadtok, ott lehet hívni a program íróját és egyeztetni. Amíg nem ok minden, addig a régi gépen lehet dolgozni és biztonságban is vannak a cuccok.
Egy lemezképet azért lehet érdemes menteni mindkét gépről előtte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 16 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest