Hirdetés
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Képek és Geekbench eredmény a Red Magic 11 Airről
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Magisk
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
StSanya
senior tag
válasz
geckowize
üzenetére
Jól gondolod, kb. így. Azért azt nézd meg, hogy az adott célprogram támogatja-e a Win7-et. Át kell böngészni a leírásokat, manuálokat, GYIK-okat a weboldalon. Mivel ezekért fizetett édesanyád, valamilyen szintű support, támogatás jár hozzájuk. Egyébként szokott lenni másolásvédelem is ezekben a programokban, így emiatt is jobb előre érdeklődni. Van cég amelyik segít TeamViewer, vagy hasonlón keresztül is. Amúgy meg a programokban is van beépített archiválási lehetőség, azt kell majd használni az adatok mozgatására. Menteni pedig több és többféle adathordozóra is kell, pl. CD/DVD, USB drive, esetleg külső HDD.
Az Abevjava, illetve mostmár ÁNYK, az kicsit trükkösebb, XP alatt is többfelé készít könyvtárakat. A Szerviz menüpont Névjegy alatt láthatod ezeket. Innen a ....\mentesek és a ...\torzsadatok mindenképpen kell, én még a ...\nyomtatvanyok-at is szoktam, meg rázósabb esetben mindent...

Az átutalás kitöltő alatt bankos rendszert értesz?
-
bugizozi
őstag
válasz
geckowize
üzenetére
A mappamásolás szvsz nem mindig lehet 100 %-osan működő megoldás, mert a felsorolt programok közül van pár (bér, házipénztár), ami az adatokat adatbázisban tárolja. Ezeknél azt tudod csinálni, hogy a régi XP gépen nyomsz egy adatbázis mentést, amit általában maga a program tud, majd az új gépen beimportálod. Nem tudom mik a progik pontos típusa de a Babér Bérprogram és a KulcsSoft házipénztár tud ilyet!
A mappamásolás pl a NAV nyomtatványkitöltős rendszerénél működik saját tapasztalat alapján
ui: részvétem a melohoz, napokat lehet színi egy ilyennel pláne ha ennyi fontos progi van
-
Hequila
őstag
válasz
geckowize
üzenetére
Legelső lépés, hogy valamilyen imagelő programmal (pl. Norton Ghost) lemented a jelenlegi tartalmát a winchesternek, hogy ha beütne a gebasz, legyen hová nyúlni.
Még a nyáron csináltam, így a pontos részletekre nem emlékszem. De úgy rémlik, hogy fogtam a programot (pl. infotéka Bér), a teljes mappát átmásoltam a leendő, alapértelmezett helyére (ahová a program egyébként is telepítené magát). Utána pedig elindítottam a legfrissebb programverzió telepítését (hogy az esetlegesen nem abban a mappában tárolódó rendszerfájlok is a helyükre kerüljenek). A telepítés az adatokat nem bántja.
A Firebird adatbázisokkal nem emlékszem pontosan, hogy mit csináltam. Talán az exportálás / importálás ott már rendesen működött (persze csak egyenként haladva a cégeken). -
-
Hequila
őstag
válasz
geckowize
üzenetére
Én már csináltam XP -> 7 migrációt az említett infotékás programokkal.
Elvileg mindegyiknek van Win7-es támogatottsága. Gyakorlatilag is működik a dolog, de nekem 1 napnyi szopásomba került. A nem FB-sek még dBase adatbázissal dolgoznak, elavult DOS-os vackok grafikus felülettel.
Próbáltam adatbázist exportálni / importálni, de elvetélt ötlet. A cégeket egyenként lehet csak kezelni, és nekem a végére össze is keverte az adataikat...
A járható út végül a "parasztos" komplett programmásolás lett.ÁNYK-val nem lesz gond.
-
Jazzos
őstag
válasz
geckowize
üzenetére
Szerintem be kellene állítani az új gépeket a régiek mellé és szép lassan át lehet tenni a programokat adatokkal együtt. Ahol megakadtok, ott lehet hívni a program íróját és egyeztetni. Amíg nem ok minden, addig a régi gépen lehet dolgozni és biztonságban is vannak a cuccok.
Egy lemezképet azért lehet érdemes menteni mindkét gépről előtte. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- LEGO klub
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Eladó EVGA GTX570HD 2.5GB videokártya
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

). Így mindent vagy semmit alapon nem kezdenék neki.
: