Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Juzzie71
tag
Sziasztok!
Kb. 2 éve vásároltam magamnak itthonra egy DS 218-at. Egy Zyxel 325-öt váltott le. Két 4 TB-s WD RED ketyeg benne, amiket az új NAS-hoz vettem. Az asztali számítógépem és az ASUS RT-AX55-ös router egy szobában van, de a NAS egy másikban. Egy 8 méteres CAT-6-os kábellel van összekötve. A lényeg, hogy én Linux Mint-et használok a gépemen és NFS-el vannak fel mountolva a NAS bizonyos mappái (filmek, képek, zenék, stb.). Régen is így volt a Zyxel NAS-nál. Azonban a DS 218-nál első beállítás után azt tapasztalom a mai napig is, hogy például kattintgatok az egyik NAS-on lévő mappában és úgy a 3. 4. szinttel lejjebb a következő almappa megnyitása kb. 5-10 másodperc. Addig homokóra van. A Zyxel NAS-nál ilyen nem volt.
FSTAB esetében mind a két alábbi beállítást próbáltam már, de mind a kettőnél ugyanez a helyzet:
#192.168.10.80:/volume1/Transport /mnt/nas nfs defaults 0 0
#192.168.10.80:/volume1/Transport /mnt/nas nfs defaults,_netdev,noatime,x-systemd.automount,timeo=600,retrans=5 0 0Vagy valahol valami cache beállítást kell módosítani a NAS webes felületén?
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv.
-
burgatshow
veterán
Esetleg ha valaki érdekelt a webhook alapú DS értesítésben, akkor tegnap este megnéztem mi kell hozzá meg minden és be is üzemeltem.
Nem szentírás, de úgy vettem észre, hogy a DS még gyárilag nem támogatja (vagy béna voltam és nem sikerült működésre bírnom), pedig sok más alkalmazás (Hyper Backup pl.) már igen.
És az is lehet, hogy DSM frissítéssel meg kell ismételni a beállítási lépéseket, de nekem bevált.
-
galaxys80
veterán
válasz
Sanya
üzenetére
Én is ezt mondtam. Nem mindekinél jön elő. Ahogy a bugok általában.

Jellemzően minél gyengébb a nas annál valószínűbb.
Igaz másoknál például nas-tól függetlenül más problémák jelentek meg ezzel a verzióval. Kommunikál külföldi, jellemzően orosz szerverekkel. Illetve part fájlok maradnak a letöltés után is.
En egyelőre maradok a jól bevált verziónál.
De nekem aztán mindegy ki melyik verziót használja. Én csak jeleztem, hogy néhányaknál komoly probléma lehet vele. -
IRO21
senior tag
válasz
tobias40
üzenetére
"Vmi apróság lehet nálam a gond mert a 2 torrent oldalt látja csak nem tudom a linkemet betenni addonként,azt nem fogadja el."
Én a Synology gyári reverse proxyval csináltam neki egy saját aldomaint, érvényes tanúsítvánnyal.
Utána Androidos mobilon megnyitottam egy böngészőben, beléptem, és kiválasztottam, hogy "telepítés a Stremio appban". Működik. -
IRO21
senior tag
válasz
paolinho
üzenetére
Igazán nincs mit!

Egyébként Jellyfinből van már SynoCommunity verzió is, az nem "csirkelábas"

-
galaxys80
veterán
Tegnap lefrissült a Download Station nálam. Az első letöltésnél 100%-nál megakadt a letöltés és csonttá fagyasztotta Syno124-et. Csak a gombos újraindítás élesztette újra. Gyorsan tettem is vissza a korábbi verziót. Azóta semmi gond vele.
-
TomPack
őstag
Sziasztok! DownloadStation nem küld e-mailt a letöltés végeztével!
A beállításokban be van pipálva az opció, és a teszt e-mail is sikeresen megérkezik!
Más is futott már bele ebbe a hibába? Ha igen, mi lett a megoldás?szerk; más dolgokról, pl idegen helyről bejelentkezésről, havi jelentésről, elavult csomagokról megjönnek az e-mailek
-
paolinho
addikt
-
IRO21
senior tag
válasz
paolinho
üzenetére
"A Megnyitás-ra..."
Ja, Te gondolom a csomagkezelőből nyitottad meg!
Azt hagyd, ments el egy könyvjelzőt hozzá a böngészőben a helyes porttal!A csomagkezelőben mutatott port telepítéskor kerül oda.
Ahhoz, hogy ott is a 8097-et mutassa, vagy módosított spk-t kellene manuálisan telepíteni, vagy megkeresni a rendszerben, hogy hol tárolja és azt is átírni hozzá.
Mivel csak tesztelni akarsz és a végén gondolom vagy letörlöd az Emby-t, vagy visszaállsz a 8096-os portra, ebbe most nem ölnék túl nagy energiát.
Ha véglegesen így akarod használni és mindig a DSM felületéről nyitogatni, akkor megnézhetem. -
IRO21
senior tag
válasz
Sanya
üzenetére
A serviio-t telepítés után 15 napig Pro verzióban tesztelheted, utána átáll ingyenesre.
A DLNA szerver része korlátlanul működik az ingyenes verzióban is.A Stremio maga ingyenes, sőt open source, de léteznek hozzá fizetős kiegészítők.
-
IRO21
senior tag
válasz
paolinho
üzenetére
"De amint fent a "web-soron" a 8096-ot 8097-re, azonnal betölti az oldalt."
Hát mert átírtuk az Emby portot 8097-re, hogy párhuzamosan tudd futtatni a Jellyfinnel!
Most az Emby kliensekben 8097-es portot használhatsz, a Jellyfin kliensekben továbbra is a 8096-ot. Mehet egyszerre mindkettő.
Vagy nem ezt akartad?
"...ahogy olvasgatom, az Emby-ért is fizetni kell."
Nem kell, de az Emby-ben is vannak fizetős funkciók. -
Alvin76
tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Én is szívok a Download Stationnal, vagyis szívtam. Feltettem a Transmissiont (DS124) de ez is hektikus letöltési sebességet produkál. (olyan torrentnél is amit 2500-an seedelnek)
van amikor 1-3MB/s al döcög, van amikor felmegy 35-re... máskor nem volt ilyen, szinte folyamatosan 30-40el töltött. A Proci/Ram normál állapotban, az internet 500Mbps optikai, bírnia kellene... -
jozsi252
veterán
-
jozsi252
veterán
Közben mióta frissítettem a NAS-t csak bosszúságot okoz ez a szar Download Station. Idáig hibátlan volt minden erre most csak szenvedek vele. Elkezdtem utánajárni aztán rájöttem hogy a 4.1.0-5005 nagyon sok embernél rossz. Rákerestem itt és más is írta hogy neki is gondja van vele.
Ha downgradelek az előző verzióra akkor a torrenteket újra be kell raknom a kliensbe egyesével, vagy megmarad a jelenlegi több száz torrent?

-
Synology DDNS derzeit mit Aussetzern
DDNS gondok voltak/vannak napközben
-
paolinho
addikt
válasz
IRO21
üzenetére
Egyelőre hagynám a Container Managert, azon, vagy abban most nem fut semmi.
Szerintem a scriptet sikerült lefuttatni, és root-ként, de nem történt így sem semmi. A Megnyitáskor még mindig a 8096-ra szeretne csatlakozni az Emby. Ekkor viszont azt az üzenetet kapom egy szinte teljesen fehér képernyőn, hogy a Kapcsolódás sikertelen...bla..bla..bla..Próbálja újra! De amint fent a "web-soron" a 8096-ot 8097-re, azonnal betölti az oldalt.
Nem tudom, mit csinálok rosszul, de nem akar ez nekem működni sehogy. Szerintem marad a Jellyfin. Az legalább fut rendesen minden eszközömön, és teljesen ingyenes. A Plex fizetős, ha távoli eszközként szeretném elérni a NAS-t, de ahogy olvasgatom, az Emby-ért is fizetni kell. -
tobias40
veterán
Syno docker téma ezért ide is beteszem
:
"Találkoztam ezzel a project-el: [link] Van vkinek tapasztalata a Stremio-ról a Plex-el összehasonlítva?
Felraktam a Syno Nas-ra de vmiért nem működik így nem tudom kipróbálni élőben.
Vmi apróság lehet nálam a gond mert a 2 torrent oldalt látja csak nem tudom a linkemet betenni addonként,azt nem fogadja el.
Nem találtam CE-Kodi alá ilyen plugint,igaz nem is sokat kerestem
"szerk:(annyit változtattam hogy a portot átírtam 6882-re mert a 6881-et a qbittorrent használja)
Hátha vki hozzáértő megcsinálta vagy csinálja (kíváncsiságból) és kiderül hogy nálam hol bukik a történet.

Jöhet PÜ-ben is a segítség ha nagyon nem idevaló a dolog természetesen...
-
IRO21
senior tag
válasz
Zsombe
üzenetére
"FreshRSS-re is létezik esetleg Synology csomag? "
Ha az nem is, de docker image létezik, hivatalos és a linuxserver csapattól is.Vagy, ha nem tud dockert a NAS-od próbáld meg a Web Station-nel sima php oldalként futtatni: General Installation Instructions · FreshRSS
Úgy nézem néhány php modul meg valami adatbázis kell csak hozzá, ezeket tudod csomagból telepíteni, jó eséllyel működne úgy is. -
IRO21
senior tag
válasz
paolinho
üzenetére
"Egyébként lehet, törölnöm kellene a Container Managert, és akkor kiderülne, hogy egyáltalán van-e valami szerepe."
Felesleges letörölni, inkább tanulj meg róla néhány dolgot, hogy hasznos legyen!
A tároló fülön láthatod a létrehozott konténereket, bármelyik módszerrel is hozod létre.
Ha előtte egy zöld pötty van és van üzemideje, akkor fut.
Ha nem fut, akkor nem csinál semmit, nem zavar, hogy ott van (némi tárhelyet foglal).
Nálad, az utolsó képeden fut egy Emby. A részleteknél (rákattintasz a nevére, vagy kijelölöd a sort és kiválasztod, hogy részletek) meg tudod nézni, hogy milyen porton érheted el, milyen mappákat lát...stb.
Ha azt leállítod, akkor nincs konténeres Emby-d. Ennyi elég, felesleges letörölni.A csomagkezelőből telepített alkalmazásoknál az adott csomagnál láthatod, hogy fut-e.
Feltételezem, hogy akkor ott is van egy Emby nálad, legalábbis arra adtam a feladatütemezős scriptet."Azt, hogy lefuttattam-e a scriptet, hol látom?"
Kijelölöd az adott feladatot/Tevékenység/Eredmény megtekintése
Ha még nem futtattad, akkor azt írja, ellenkező esetben látod a futtatás idejét és eredményét. Többszöri futtatásnál ki tudod választani, hogy melyik időpontra vagy kíváncsi."A DSM az 7.2.2, és igen, root felhasználóval léptem be."
Nem az a lényeg, hogy a DSM-be milyen felhasználóval lépsz be, hanem, hogy az ütemezett feladatot a root nevében futtasd, mert csak neki van joga szerkeszteni az Emby konfigurációs fájlait.
Lásd a képen:
-
paolinho
addikt
válasz
IRO21
üzenetére
Az a helyzet, hogy próbálkozgattam a Container Manager-rel is mind a két applikáció esetében is, de szerintem a Csomagkezelőből vagyok a rendszerben.
Azt, hogy lefuttattam-e a scriptet, hol látom? Szerintem, igen, de nem esküdnék meg rá.
A DSM az 7.2.2, és igen, root felhasználóval léptem be.Egyébként lehet, törölnöm kellene a Container Managert, és akkor kiderülne, hogy egyáltalán van-e valami szerepe.
-
IRO21
senior tag
válasz
paolinho
üzenetére
"A Feladatütemezőben bemásoltam a szkript-het adott szövegsort, de továbbra is a 8096-on futna."
Le is futtattad?
És root felhasználót adtál meg a feladat létrehozásánál?
DSM 7.x-ed van ugye?Bár nekem most nem teljesen világos, hogy a Container Managerben 4 napja futó Emby-t használod, vagy telepítettél egyet a csomagkezelőből is.
Amit írtam az a csomagkezelős verzióra vonatkozik, konténernél csak egyszerűen megváltoztatod a mappelt portot.
(Az egyszerűen ugye annyit takar, hogy lemásolod a futó konténert és az újnál más portot adsz meg. Nem annyira egyszerűen, mint amikor még dockernek hívták
) -
ekkold
őstag
válasz
boborján2
üzenetére
- Nem lehet, hogy a beállított port ütközik valamivel?
- Próbáld eltávolítani, és ujratelepíteni, de más portot adj meg telepítéskor.
- Vagy ha SSH-val be tudsz lépni, akkor (leállított qbittorrent mellett) a qbittorrent.conf fájlban át tudod írni másra portot.
- További ötlet: egy port szkennerrel (ha nincs agresszív tűzfal ami kizár) meg lehetne nézni milyen portok vannak nyitva a NAS-on, hátha meg lehet találni másik porton.

-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
Létezik qBittorrent telepíthető csomag Synology-hoz, amit csak a Csomagkezelési központon keresztül lehet telepíteni? Sajnos a docker-es megoldással csak meggyűlik a bajom.
Elnézést, de Synology téren még nagyon kezdő vagyok.
-
paolinho
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A beállításokban be van pipálva az opció, és a teszt e-mail is sikeresen megérkezik!

Patice